Ponta, atac acid la Klaus Iohannis: Demisia!

Luni, 13 Iunie 2016, ora 21:30
7136 citiri
Ponta, atac acid la Klaus Iohannis: Demisia!
Foto: Facebook/Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a lansat luni seara un atac acid la adresa lui Klaus Iohannis, dupa ce seful statului a vorbit de integritatea in politica.

Reactia lui Ponta vine dupa ce Iohannis a sustinut intr-o declaratie de presa ca "Administratia se poate invata, politica se poate invata, integritatea nu se poate invata" si ca in timp ce unele "partide au stabilit criterii de integritate si le-au respectat, altele doar au mimat".

In replica, fostul premier sustine pe pagina de Facebook Victor Ponta ca este de acord cu aceasta idee, dar spune ca presedintele "una spune si alta face".

"Integritate inseamna ca atunci cand exista o decizie definitiva si irevocabila a justitiei ca ai furat o casa cu acte false dai casa inapoi (si banii incasati ca si chirie) si iti dai demisia", scrie fostul sef al Guvernului.

Acesta mai spune ca "integritate inseamna ca atunci cand ai dosar facut de ANI pentru o situatie de incompatibilitate pentru care sute de primari si consilieri si-au pierdut mandatul (toti au pierdut in instanta) nu tragi de timp cu procesul si il rezolvi dupa ce ai fost ales presedinte".

Fostul premier sustine ca presedintele Iohannis i-a "vopsit" in independenti pe candidatii partidului sau si ofera drept exemplu pe George Scripcaru de la Brasov, Dorin Florea de la Mures si Mircia Gutau de la Valcea. Motivul ar fi, adauga Ponta, ca sa prosteasca lumea ca respecta criterii pe care nu da doi bani.

"Si mai ales integritate inseamna sa nu folosesti tragedia oamenilor de la 'Colectiv' ca sa iti atingi scopuri politice meschine! Deci Domnule Iohannis - demisia si pe urma te cred cu integritatea!", incheie Victor Ponta, care vrea sa ocupe locul ramas vacant la sefia Camerei Deputatilor.

Intrebat despre o eventuala suspendare a lui Iohannis, liderul PSD Liviu Dragnea a spus ca formatiunea sa nu are acest obiectiv si ca "Omul la cum se misca, si-o rezolva singur", arata Mediafax.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Ponta demisie Iohannis, #Ponta atac Iohannis, #Ponta integritate Iohannis , #Klaus Iohannis