Ponta cere urmarirea penala a lui Iohannis, proteste in strada si demisia presedintelui (Video)

Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 15:05
13375 citiri
Ponta cere urmarirea penala a lui Iohannis, proteste in strada si demisia presedintelui (Video)
Foto: Ziare.com

Fostul prim-ministru Victor Ponta vrea ca DNA sa inceapa urmarirea penala impotriva presedintelui Klaus Iohannis, pentru conflict de interese, dupa ce acesta a propus ambasador in Danemarca si Islanda fiul unui prieten de familie.

Este vorba de Mihai Alexandru Gradinar, fiul lui Ilie Gradinar, fost director al Energie Termica SA Sibiu si prieten de familie cu familia Iohannis.

Victor Ponta subliniaza ca, avand in vedere ca firma la care Ilie Gradinaru a fost in subordinea autoritatilor locale din Sibiu, cazul ar putea fi unul de conflict de interese, vorbind despre raporturile comerciale sau de munca dintre Iohannis si Gradinaru.

"Bun - deci acum, daca suntem toti egali in Romania si daca se respecta ceea ce s-a intamplat in cazul altora, urmeaza:

1. DNA sa ceara inceperea urmaririi penale contra Dlui. Klaus Iohannis pentru savarsirea infractiunii de 'Conflict de interese' prevazuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece 'in exercitarea atributiilor de serviciu... a participat la luarea unei decizii... prin care s-a obtinut un folos patrimonial pentru o persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale sau de munca in ultimii 5 ani'.

2. Tinerii frumosi si liberi care au cerut 'un alt fel de politica' vor iesi diseara in strada sa ceara demisia Presedintelui vinovat. (asa cum fac in aceste zile in Brazilia, Franta etc.)

3. Cu ocazia demisiei, dl. Iohannis va fi cercetat penal si pentru fals si uz de fals, fapte comise in vederea obtinerii in mod fraudulos a unei case in Sibiu, asa cum a stabilit deja prin hotarare definitiva Curtea de Apel Brasov. Si sigur va fi solicitat de catre ANAF sa restituie suma de 600 milioane incasata fara drept ca si chirie pentru casa obtinuta in mod fraudulos.

Eu cred ca Romania este un stat de drept in care toti suntem egali in fata legii si raspundem pentru faptele noastre - sau NU?!", comenteaza ironic pe Facebook Victor Ponta.

Iohannis propune 19 noi ambasadori: Dan Mihalache, trimis la Londra

Potrivit articolului 301 din nou Cod Penal, conflictul de interese este definit astfel:

"Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica".

Klaus Iohannis nu poate oricum fi pus sub urmarire penala de DNA, deoarece beneficiaza de imunitatea functiei de presedinte.

Care e relatia dintre Iohannis si Gradinar

Mihai Alexandru Gradinar este fiul lui Ilie Gradinar, fost director al Energie Termica SA Sibiu, scrie Turnul Sfatului

De asemenea, cununia civila a acestuia a fost oficiata, in urma cu cativa ani, de primarul Klaus Iohannis, intr-o cladire noua. Atunci, Mihai Gradinaru a comentat acest lucru.

"Nu stiu de ce s-a facut cununia in primaria noua. Domnul Iohannis a organizat evenimentul acolo, el a oficiat si ceremonia. Suntem prieteni buni, de familie. Am buletin de Sibiu de 2-3 saptamani si oricum, inainte, 25 de ani am avut buletin de Sibiu", a spus acesta pentru Monitorul de Cluj, in 2009.

F.N.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Ponta conflict interese Iohannis, #Ponta Iohannis urmarire penala DNA, #Iohannis propus ambasadori , #Klaus Iohannis
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Tupeu unic în istoria universală !