Ponta isi anunta sprijinul pentru Iohannis: Cred ca este o idee corecta

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 11:37
5499 citiri
Ponta isi anunta sprijinul pentru Iohannis: Cred ca este o idee corecta
Foto: Arhiva (eMaramures)

Premierul Victor Ponta s-a declarat de acord marti cu unele propuneri pe care presedintele Klaus Iohannis le-a enuntat in cadrul sedintei plenului CSM in care este aleasa noua conducere a institutiei pe 2015.

Iohannis le-a spus magistratilor prezenti ca, in opinia sa, intre membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii ar trebui sa se regaseasca si procurorul general.

Prima propunere marca Iohannis pentru Justitie: CSM, Inalta Curte si Parchetul ICCJ - drept de initiativa legislativa

"Institutiile trebuie consolidate in ansamblu: DNA, DIICOT, Parchetul General. In perspectiva regandirii institutionale a legii sigurantei nationale si a legii CSAT, este util sa vedem daca intre membrii CSAT nu trebuie sa se numere si procurorul general.

Cred ca CSM si Parchetul General ar trebui sa aiba drept de initiativa legislativa. Dumneavoastra stiti cel mai bine ca magistratul trebuie sa judece in baza probelor, nu in baza informatiilor", a declarat seful statului.

Reactia lui Victor Ponta a venit prompt.

"Cred ca este o idee corecta/si initiativa legislativa pt CSM ICCJ si PG - voi sprijini aceste propuneri", a scris pe Twitter Victor Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis conduce, marti dimineata, in premiera, o sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Este vorba despre prima sedinta a Consiliului din 2015, ocazie cu care va fi aleasa noua conducere a institutiei si va fi prezentat raportul de activitate pe anul trecut.

A.S.

#Ponta sprijin Iohannis CSAT, #Iohannis procuror general CSAT , #Klaus Iohannis
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ponta ar fi in stare sa treaca la PNL,