Ponta si-a trimis Corpul de control la primaria lui Iohannis (Video)

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 12:38
14921 citiri
Ponta si-a trimis Corpul de control la primaria lui Iohannis (Video)
Foto: Arhiva (Ziarul Apulum)

Corpul de control al premierului Victor Ponta a hotarat, a doua zi dupa primul tur al prezidentialelor, sa inceapa verificarile cu privire la retrocedarile unor imobile facute de catre Primaria Sibiu in anul 2010, an in care primar era, ca si acum, Klaus Iohannis, candidatul ACL cu care Ponta se va confrunta in turul doi.

Controlul a inceput in data de 3 noiembrie, si vine dupa un alt control facut de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

"La baza actiunii de control au stat informatii transmise de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor care se refera la activitatea proprie a acestei entitati cu privire la acordarea unor despagubiri ca masuri reparatorii, in favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unitati administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Corpul de Control al premierului.

Perioada verificata este 1 ianuarie 2010 - 31 decembrie 2010, cand Klaus Iohannis era primar, fiind implicat direct in aceste retrocedari. Corpul de control verifica modul in care au fost retrocedate mai multe cladiri sau terenuri, printre care si Palatul Brukenthal din Sibiu, informeaza televiziunile de stiri.

"In situatia in care echipa de control constata ca anumite acte sau operatiuni au fost initiate anterior datei de 01.01.2010, ori si-au produs efectele ulterior datei de 31.12.2010, se va putea extinde perioada supusa controlului cu privire la acele acte su operatiuni", se mai arata in comunicatul CC al premierului.

La finalul verificarilor se va intocmi un raport, iar in cazul in care vor fi constatate ilegalitati, vor fi sesizate organele de ancheta, DNA sau Parchetul de pe langa Inalta Curte, in functie de instanta care ar putea fi competenta.

George Baesu, directorul ANRP, a declarat la postul Digi24 ca autoritatea a facut numeroase verificari, nu doar la Sibiu.

"In acest moment ANRP face verificari la Blaj, in Maramures, Olanesti, Azuga (...) Avem foarte multe sesizari de la Sibiu, dar le avem de la intalnirile cu cetatenii de saptamanile trecute", a precizat acesta.

Totodata, Baesu a spus ca "nu in toate cazurile domnul primar Iohannis a semnat retrocedarea".

Intr-un dosar deschis ca urmare a unor retrocedari frauduloase au fost arestati preventiv ex-vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc (PSD), si fiul sau, Andrei, si s-a cerut arestarea preventiva a senatorului PSD Ioan Adam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#corp control retrocedari Sibiu Iohannis, #Ponta retrocedari Iohannis Sibiu, #ancheta retrocedari Sibiu Iohannis , #Klaus Iohannis