Ponta spune ca Romania e distrusa "pas cu pas": Epurarile elitelor, comparabile cu cele din anii 1950-60

Luni, 08 August 2016, ora 21:01
8202 citiri
Ponta spune ca Romania e distrusa "pas cu pas": Epurarile elitelor, comparabile cu cele din anii 1950-60
Foto: Facebook/Victor Ponta

Fostul prim-ministru Victor Ponta sustine ca, in ultimii doi ani, in Romania a avut loc un proces de "epurare" a elitelor politice, economice, de media si sociale ale tarii, care este comparabil prin proportii doar cu valul de victime ce a urmat instaurarii regimului stalinist in Romania, dupa a doua conflagratie mondiala.

"'Epurarile' facute in 2015-16 in cadrul elitelor politice, economice, de media si sociale sunt comparabile ca numar si impact doar cu anii 1950-60, cand batalia pentru acapararea puterii pe plan intern de catre PCR cu sprjinul URSS a 'masacrat' o generatie intreaga de lideri", a scris Victor Ponta, luni, pe Facebook.

Ponta a facut aceasta afirmatie in legatura cu lipsa de resurse umane care sa elaboreze o strategie de actiune pe plan extern pentru Romania, in contextul in care fostul premier a facut o analiza a situatiei pe plan international a tarii noastre si a perspectivelor sumbre care se anunta pentru anul 2017, din acest punct de vedere.

"Este prima data dupa 1989 cand Romania nu are practic niciun prieten in Regiune (si nici perspective in acest sens), prima data dupa 2008 cand Rusia se afla in ofensiva diplomatica (si chiar militara in Siria si Ucraina) in Regiunea Marii Negre", sustine Victor Ponta.

Acesta crede ca situatia tarii noastre pe plan extern este agravata de evolutiile politice pe plan intern. Alaturi de "epurarea" elitelor ce ar fi dus la o lipsa de resurse umane, Ponta a invocat interesul supradimensionat privind alegerile parlamentare, lipsa de pregatire si de initiative diplomatice ale presedintelui Klaus Iohannis, lipsa de credibilitate a Parlamentului si partidelor politice care ar fi decredibilizate de atacurile venite din partea presei, a societatii civile si a procuraturii.

"Din acest motiv se prefera pragmatic emiterea de opinii oficiale 'sablon' in domeniul politicilor de strategie regionala si se evita total dezbaterea sau aderarea la orice alte idei care ar putea fi imediat acuzate de 'deviationism' de la dogma oficiala", crede Victor Ponta.

Fostul sef al Guvernului sustine ca pozitia internationala a Romaniei s-a deteriorat constant in 2016. Astfel, la summit-ul NATO de la Varsovia nu s-a luat nicio decizie privind o prezenta intarita a Aliantei pe teritoriul tarii noastre, iar constituirea unei flote comune la Marea Neagra a fost amanata pe un termen indefinit.

"Concluzia: cand o tara este distrusa 'pas cu pas' din interior si se afla inconjurata doar de vecini 'neprieteni', intr-o regiune si un continent aflate in crize fara precedent, viitorul sau arata sumbru. Poate reusim noi sa ne trezim in acest moment extrem de negativ - si poate reusim sa facem mai mult decat sa spunem resemnati ca avem 'ghinion'!", a adaugat Ponta.

Quarterly Report - Editia 4

Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
Dezbaterea electorală dintre candidați, atât la alegerile locale, cât și la cele prezidențiale, pare să fi dispărut în ultimii ani. În 2019 nu a existat o dezbatere între Viorica...
#Ponta epurari Romania, #Ponta epurari elite, #Ponta atac Iohannis , #Klaus Iohannis