Ziare.com

Prima dezbatere Ponta Iohannis - 90% contre si jigniri, 10% sloganuri electorale

de Ana Ilie
Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 21:55

   

Prima dezbatere Ponta Iohannis - 90% contre si jigniri, 10% sloganuri electorale
Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au confruntat, marti seara, in prima dezbatere electorala "spontana", organizata de Realitatea TV.

De la inceput pana la sfarsit, cei doi au folosit lovituri sub centura, si-au aruncat replici acide, ironii si jigniri, vorbind foarte putin despre problemele Romaniei si ce intentioneaza sa faca fiecare daca ajunge in cea mai inalta functie din stat.

De la numarul de case detinute de fiecare la pensia soacrei candidatului ACL, de la acuze de necunoastere a legilor la vizite in strainatate pe bani publici, s-au discutat mai mult teme de imagine, mai putin de substanta a candidaturii la presedintie.

In timp ce Victor Ponta a venit blindat cu cifre, pe care le-a citit la fiecare interventie, Klaus Iohannis a discutat mai mult principial despre temele propuse de moderator.

In ce priveste starea de spirit dominanta a celor doi, Klaus Iohannis a incercat sa isi pastreze calmul, desi a avut cateva momente in care s-a enervat vizibil. Victor Ponta, in schimb, a fost uneori agitat, iar agresivitatea si-a manifestat-o prin tiruri de intrebari la adresa contracandidatului la care nu astepta raspuns.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT prima dezbatere dintre cei doi candidati la presedintia Romaniei:

- Dezbaterea a inceput.

Moderator: Votul din diaspora. Domnule Ponta, nu am inteles inca daca romanii vor vota cu totii duminica. Se suplimenteaza sectiile?

Victor Ponta: Da, vor vota. Dar azi este vorba despre cum vedem viitorul Romaniei in urmatorii cinci ani. Pentru ca eu cred ca Romania, dupa 10 ani de dezbinare, are nevoie de pace, dialog si un inceput care sa stearga lucrurile rele.

- Prin masurile MAE si BEC, noi am alocat sume din buget ca MAE sa poata asigura cheltuielile sectiilor din strainatate, asigurarea tuturor conditiilor, slava Domnului ca BEC nu a mai cerut completarea declaratiilor anti-frauda. Pe 16 noiembrie, toti romanii din tara, toti cei din afara tarii, cei de peste Prut vor putea sa voteze si toti care vor respecta procedurile o vor face.

- Am un document, stiam ca ma vad cu domnul Iohannis, legat de votul in Germania. Stiti dle Iohannis cate sectii au fost? 5 sectii. Aceasta e cererea facuta de reprezentantii ambasadei. Cate sectii credeti ca ar trebui sa fie?

Klaus Iohannis: Terminati-va ideea.

VP: Oamenii care nu au votat au o cerere legitima. Ce s-a intamplat dupa marti, o confiscare nerusinata in scop electoral a unei probleme de echipa Iohannis. Regret ca nu dati raspunsul, daca spuneati 10, va spuneam ce scrie ambasada noastra: in Germania e permisa organizarea de sectii numai la ambasade si consulate.

KI: Sa incepem cu inceputul. Multumesc pentru invitatie. Am venit din respect pentru alegatori. Din capul locului, in afara de invitatia generica nu am primit detalii. Banuiesc ca v-ati facut un plan. Nu stiu despre cate minute vorbim, dar cred ca o sa-mi spuneti. Am venit cu toate ca dvs, domnule Ponta, ati evitat sa discutam pe o platforma neutra publica.

- Am venit fiindca am considerat normal. Poate mai discutam sa avem o dezbatere unde toata presa are acces. Domnule Rares Bogdan, puneti-ma in tema care este formatul acestei discutii. Fiind vorba despre o dezbatere cu greutate foarte mare, ar fi nevoie sa stim de cate minute e vorba...

M: Trei minute fiecare la intrebare.

KI: Multumesc. Duminica m-a sunat un prieten care urma sa voteze la Munchen, erau 1.000 de persoane la coada. L-am rugat sa aiba rabdare. Dupa-amiaza m-a sunat sa-mi spuna ca sunt 1.500 de persoane. Am spus ca e o problema. Seara mi-a spus ca s-au inchis usile si unii oameni nu au apucat sa voteze. Domnule Ponta, ati organizat execrabil.

VP: Spuneti-ne dvs cum trebuia organizat.

KI: Noi traim intr-o tara democrata, fiecare cetatean are dreptul la vot. Ati suprimat dreptul acestor cetateni. Am teancuri de mesaje de la cetateni revoltati. Aceste lucruri trebuia sa le prevedeti, era clar ca vom avea o prezenta destul de mare la vot. Dumneavoastra trebuia sa demisionati, nu Corlatean.

VP: Critica, fara solutii. Cand ati fost ultima data la Chisinau? Dar la Cernauti?

KI: Nu am fost.

VP: Dar in Italia?

KI: Am fost.

VP: De unde stiti daca nu v-ati intalnit cu ei (romanii din diapsora - n.red.)? Ce s-a schimbat a fost procedura anti-frauda. Dl Basescu a castigat pierzand in Romania si castigand in diaspora. Ce a gresit BEC a fost ca acest document anti-frauda sa nu se poata completa decat in fata biroului. Acum doar semnatura se va mai face in fata biroului. 132 de reprezentanti ai dlui Iohannis au lipsit de la sectiile de vot in primul tur, am suplinit cu bani de la buget ca angajati MAE sa mearga acolo. Pentru ca toti romanii pe care dl Iohannis nu i-a intalnit sa voteze.

M: Se va mari sau nu numarul de sectii de vot?

VP: Daca se organizeaza altfel lucrurile vor vota toti.

KI: Sper ca cronometrati.

M: Intrebare pentru ambii: Tot l-am auzit pe premier spunand ca e o lozinca dreptul la vot, nu e o lozinca.

VP: Eu am spus ca dl Iohannis necunoscand lucrurile foloseste lozinci pe care echipa de campanie, a domnului Basescu, le folosea.

M: Puteati sa dati ordonanta de urgenta sa faceti acest lucru..

VP: Nu va banuiesc ca faceti parte din conspiratie, orice schimbare legislativa intre cele doua tururi de scrutin este motiv de anulare a alegerilor. BEC are dreptul de a lua toate deciziile. Am auzit de la Basescu sa se schimbe legea, deci anulam alegerile si el ramane presedinte.

- Toate solutiile adoptate de BEC vor duce la posibilitatea exercitarii votului de catre toti votantii din diaspora.

M: Cum veti rezolva adevaratele probleme ale diasporei?

KI: Dle Ponta, sunt impresionat ca ati reusit, pe langa toate lucrurile pe care trebuia sa le faceti ca premier, sa faceti plimbari in Europa. Pe banii cui v-ati dus in campanie in diaspora?

VP: Cand am fost la dna Merkel sau la Biden in Washington? Avem facturile...

KI: De-asta le-ati cerut portofelul...

VP: Folositi un limbaj in care nu va recunosc.

KI: Inteleg ca ati fost pe banii partidului in Italia si Spania. V-ati dus degeaba pentru ca tot prost ati organizat. Pe omul care a plecat din tara de rau ce i-a fost aici nu l-ati convins. Omul a facut sute de km cu masina, a ajuns la pranz la sectia de votare, pana seara nu a reusit sa intre. Degeaba le explicati cu legea si Basescu. Faptele va contrazic.

VP: Aici jumatate trebuie sa-i dau dreptate dlui Iohannis. Nu i-am convins pe romanii din diaspora. Pentru mine exista totusi...am abordari diferite. Pentru romanii din Moldova, din Bucovina, din Voivodina si Valea Timocului, exista un tip de abordare pentru care tara-mama trebuie sa sprijine pastrarea culturii etc. Cei din Franta, Germania, exista doua lucruri pe care Guvernul si presedintele sa le faca: sa discute cu omologii ca drepturile romanilor sa fie respectate. Al doilea lucru, conditiile pe care Guvernul le acorda celor din diaspora, prima casa, prima masina, e pentru ca ei sa se intoarca in conditii stimulative.

KI: Ne spuneti multe lucruri, dar raman vorbe. Fapte asteapta oamenii din diaspora. Nu pot din Opozitie sa fac sectii de votare. Am trimis totusi voluntari cu formulare la sectiile din strainatate, oamenii asteapta fapte. Rezolvati problemele, nu le povestiti.

- Eu in continuare si azi si maine, cand ne vedem cu domnul prim-ministru, o sa-l rog in numele miilor de romani sa faca ceva pentru ca ei sa voteze.

VP: Am facut deja.

KI: Eu cred ca o sa aflam duminica.

VP: Eu cred ca o sa aflati luni.

M: De ce nu l-ati demis pe dl Stanoevici?

VP: O sa decida Tariceanu daca il mai mentine in Guvern.

M: Cine va fi vinovat daca nu voteaza romanii din diaspora?

VP: Eu, ca sa fie fericit dl Iohannis.

M: Este purul adevar ca dl Iohannis nu a fost la Chisinau si Cernauti?

KI: Ati auzit foarte bine.

M: Si vreti sa fiti presedintele romanilor?

KI: Voi fi presedintele tuturor romanilor, dar acele localitati nu sunt pe teritoriul Romaniei, au fost. Cand voi fi presedinte voi face cu placere vizite acolo, am multi prieteni acolo.

M: Un mesaj de la dl Ponta pentru Chisinau.

VP: Vreau sa sun un prieten. Cand pot sa-l sun? Eu am un foarte bun prieten in PPE, cel mai important vecin al nostru e R. Moldova si tot ce am facut ca premier si voi face ca presedinte va fi in ideea ca suntem un popor...

KI: Cati romani sunt in Italia?

VP: 800 de mii. Conform datelor neoficiale, 1,7 milioane.

KI: 1,1 milioane.

M: In legatura cu MAE, acesta raspunde la o interpelare publica cu o saptamana inainte de alegeri ca in diaspora e o situatie dificila si e dezirabil votul prin corespondenta.

VP: Sunt un sustinator, in 2016, al votului prin corespondenta si electronic. Ideea este daca putem, tinand cont de noile tehnologii, in 2016, sa asiguram votul prin corespondenta si online, fara temeri de frauda.

M: Se stia de situatia din diaspora inainte de alegeri, nu s-a intamplat nimic pana la vot.

VP: Se poate stabili prin lege, cu minim sase luni inainte de alegeri.

M: In cazul traseismului primarilor, s-a dat ordonanta de urgenta.

VP: Conform Constitutiei, s-a putut.

M: Dle Iohannis, daca ajungeti presedinte, ce siguranta am ca institutiile Justitiei vor functiona? De asemenea, pozitia fata de imunitate...

KI: O remarca: fiindca veni vorba de Constitutie, in Comisia despre revizuire s-a discutat votul electronic si prin corespondenta si PSD a fost ferm impotriva.

VP: Cine v-a spus, ca nu ati facut parte din comisie?

KI: Nu ma mai intrerupeti.

VP: Dle Iohannis, nu suntem slugile dvs in Romania. Putin mai umil. Putin respect, sa fiti ala de la mine din birou, cuminte.

KI: Cand sunteti la Palatul din Victoria, sunteti in biroul dvs. Daca aveti respect, va rog sa nu mai intrerupeti cand imi expun partea de raspuns. Daca nu e posibil, putem sa facem ca aseara, eu plec, va faceti expunerea...

VP: Cum ati plecat si de la mine din birou. Aveti o atitudine de mosier..

KI: Cred ca nu rezolvam problema, vorbiti si pe timpul dvs si pe al meu. Sunteti si deputat sau numai prim-ministru, unde aveti birou? Exista o initiativa legislativa pentru votul electronic si votul online?

VP: Conform CCR, orice modificare la legea electorala se face cu sase luni inainte. Nu a fost o asemenea initiativa.

KI: Si in Comisia de revizuire nu s-a discutat?

VP: Am discutat cu dl Antonescu si am stabilit ce USL va sustine in comisie.

KI: S-a discutat aceasta chestiune si PSD a fost impotriva introducerii acestei chestiuni in Constitutie. Acum, la intrebare, coruptia. In calitatea mea de presedinte, voi garanta independenta Justitiei si statul de drept. In ceea ce priveste DNA, CSM, ANI, unele lucruri au mers bine, altele prost. Cele care au mers bine sunt independenta Justitiei si statul de drept. DNA, in ultimele saptamani, a adus noi si noi cazuri de coruptie si bine au facut. In calitate de presedinte voi lua toate masurile ce se impun ca sa facem curatenie in clasa politica.

- ANI trebuie imbunatatit, avem legi care nu sunt compatibile una cu alta, legi cu lacune, este bine sa se consolideze ANI, iar legislatia sa fie unificata. La imunitatea presedintelui putem sa renuntam.

- Cand voi fi presedinte voi cere comisiei sa renuntam la o imunitate totala a presedintelui. In Parlament e nevoie de o schimbare, nu e posibil sa avem parlamentari care nu pot fi anchetati pentru ca PSD s-a hotarat sa voteze impotriva. Trebuie inlesnita intreaga procedura si parlamentarii sa fie anchetati ca orice alt cetatean.

VP: Spre deosebire de vorbele goale, eu garantez cu fapte: actualul sef DNA a fost propus de mine interimar la Justitie, tot ce am facut ca premier voi face ca presedinte, garantarea independentei Justitiei si profesionalismului. Trebuie sa scapam de discurs dublu, de demagogie. Poate dl Iohannis nu-si cunoaste colegii, dnul Vosganian este in aceasta situatie. Dl Chiuariu condamnat irevocabil, azi DNA a propus arestarea unui alt apropiat, seful PNL Prahova.

- Dl Iohannis a vorbit de alt articol, articolul 84 se refera la imunitatea presedintelui. Ideea este daca vorbim despre ceva sa stim despre ce vorbim. Vreau sa va spun ca atata imunitate are azi presedintele cat parlamentarii. In 2012 a fost lovitura de stat ce a facut USL?

KI: La dnii Varujan, Chitoiu si altii, PSD a votat impotriva ridicarii imunitatii, putem verifica. Deci trebuie sa schimbam legislatia, Constitutia, fiindca aceasta este una care nu satisface nevoile anului 2014 sau 2024.

- Pauza publicitara. Prima reclama - un clip electoral cu Ponta. Ultima reclama a fost un clip electoral al lui Iohannis.

KI: Presedintele CJ Constanta, presedintele CJ de langa Constanta, presedintele CJ Arges, Mehedinti si alti cativa...ce va spune aceasta enumerare? Sunt unii dintre respectabilii pesedisti care au probleme cu legea, cercetati sau condamnati pentru diferite fapte de coruptie, in istoria PSD avem si un fost premier... Nu stiu daca dl Ponta e cazul sa inceapa sa-i enumere pe cei cu probleme cu legea in PNL, sa plateasca toti care au incalcat legea.

- In ce priveste 2012, pot sa raspund intr-un singur fel: Chestiunea a fost analizata de CCR, care a constatat ca procedurile au fost legale. Daca e cazul sa interpretam, intre timp putem sa lasam aceste lucruri pe seama celor care studiaza istoria recenta a Romaniei.

M: Dle Ponta, lamuriti-ma daca doriti ridicarea imunitatii parlamentarilor.

VP: A fost foarte clar ca dl Iohannis dorea sa ridice imunitatea presedintelui, in rest, pentru paralmentari, nu e imunitate decat pentru arestarea preventiva. Daca asta e decizia majoritatii parlamentare... orice modificare a Constitutiei se face cu un cvorum de doua treimi.

M: Cum ii veti convinge pe dnii parlamentari sa voteze acest lucru?

VP: Eu daca.. si voi fi presedinte, nu voi mai fi sef de partid ca dl Basescu. Partidele noastre, PSD - PNL, sunt cele care l-au propus pe dl Iohannis premier si nu s-a rusinat. Partidele noastre l-au propus membru al Guvernului meu si nu s-a rusinat. Cred ca exista vointa publica pentru ca tot ce a ramas neeuropean in ce priveste imunitatea sa fie inlaturat. Dar presedintele unei tari UE are in cele 28 de tari imunitate. Presedintii CJ nu au imunitate, asa ca colegii dvs de la Cluj si Brasov sunt in arest preventiv, banuiesc ca va mandriti cu ei.

KI: Parlamentarii ACL vor vota aceste schimbari si cu draga inima si schimbarile de Constitutie. Daca mergem in urma, inainte sa fiu eu presedinte PNL, au fost discutii, acum noi suntem de acord sa se ridice imunitatea celor vizati. Noi ne-am dovedit buna credinta. Voi garanta acest parcurs, inclusiv oprind politicul sa se amestece in treburile Justitiei, incurajand institutiile sa faca promovari pe competente. Daca, dragi romani, alegeti presedintele gresit, dati Justitia pe mana coruptilor.

VP: Dl Iohannis spune ca nu va coabita cu premierul, ce relatie veti avea, sau veti incepe o batalie ca Basescu?

KI: O relatie institutional corecta.

VP: Spunea un jurnalist azi ca, daca iese Iohannis, are nevoie de mine ca sa-si indeplineasca programul. Dansul vorbeste despre coabitare. Acordul se numeste de colaborare institutionala.

KI: Dvs stiti ce ati semnat.

VP: Am ajuns la un punct important: coruptia trebuie combatuta nu numai la adversarii politici. Puteti sa-l rugati pe dl Chiuariu sa demisioneze din Parlament, pe dl Blaga sa se prezinte la Parchet sa discute despre EADS.

M: Veti colabora cu dl Ponta premier?

KI: Voi colabora cu oricine. Nu sunt pusi acolo sa se certe la TV, ci sa rezolve problemele romanilor.

M: Dle Iohannis, veti taia pensiile?

KI: Dle Ponta, de ce ati mintit pensionarii ca le tai pensiile?

VP: Jignirile dvs nu va fac cinste. Dvs sunteti inconjurat de cei care au taiat pensiile si salariile in tara: Predoiu, Blaga, colegii dvs. Din acest punct de vedere ati mai facut doua promisiuni: ca anul viitor veti aloca 6% din PIB si pentru sanatate si educatie, o crestere cu 10 miliarde de euro de la buget. De unde le veti face? Ati folosit foarte des termenul de "pomeni electorale" si sunt sase masuri pe care le-ati enumerat.

KI: Eu am o singura intrebare: Domnule Ponta de ce ati mintit pe pensionari ca le tai pensiile?

VP: Ati mai facut-o o data. Cei de langa dumneavoastra au facut-o.

KI: Nu a taiat nimeni pensiile. Daca vorbim de pensii, sa stie, pentru corecta informare, ca eu vreau sa fiu presedintele Romaniei ca sa avem o economie functionala, sa o scoatem din recesiunea tehnica in care a bagat-o Guvernul Ponta, sa ajungem sa crestem pensiile. Dragi pensionari, Guvernul e obligat prin lege sa mareasca pensiile, nu vi se face un favor. Eu garantez ca nu se vor taia pensiile cat voi fi presedinte. Acea fituica electorala trimisa prin posta a fost o campanie mizerabila a PSD. Postasul v-a adus o minciunica de campanie de la dl Ponta.

VP: V-ati lamurit care e pensia soacrei? Spuneati ca e de 300 de lei. E 438 de lei, nu e pensie de 300 de lei in Romania. Stiti cati pensionari avem?

KI: O sa ne spuneti, vad ca aveti toate fituicile la dvs.

M: Pozitia fata de Rosia Montana.

VP: Pozitia mea e de a se lua o decizie politica in Parlament, Parlamentul a decis ca nu se va face.

- Stiti cati pensionari sunt? 5,4 milioane. Dar pensia medie?

KI: O sa ne spuneti.

VP: Legea indexarii pensiei nu s-a aplicat in timpul guveranrii dvs, ci a PSD. Ati vorbit despre pomenile electorale, din cele sase amintite vreau sa spuneti pe care le veti abroga. Cresteri pensii, educatie, alocatii copii, alocatii persoane dizabilitati, subventia agricola. La care renuntati?

KI: Ati facut o fixatie pe familia mea. Va legati de soacra-mea, nici parintii mei nu sunt mai fericiti ca ati trimis echipa TV sa filmeze unde locuiesc. Afirmatiile facute de dvs, ca sunteti deputat, poate ati aflat ca nu presedintele abroga legi. Parlamentarii vor analiza aceste chestiuni si daca va fi cazul pe unele le vor imbunatati.

VP: Puteti sa-i cereti scuze sotiei mele? (arata ziarul de campanie ACL cu un articol despre averea nedeclarata a familiei Ponta)

KI: Asa cum dumneavoastra ati trimis echipa TV la parintii mei..

VP: Va intreb daca puteti sa-i cereti scuze sotiei pentru mizeriile echipei.

KI: Imediat ce va cereti scuze in numele echipei dvs care m-a facut traficant de organe si de copii, ca nu sunt bun roman, ca nu sunt bun ortodox, imediat imi cer si eu scuze.

- A fost cea mai mizerabila campanie care s-a facut in Romania si daca v-o insusiti imi insusesc si eu si ne cerem scuze, ca suntem domni. Daca am gresit cu ceva, imi cer scuze. Daca in aceasta campanie am lezat pe cineva prin afirmatii pe care le-am facut eu si erau false, imi cer scuze.

M: Exista in planul pentru anii urmatori crestere de taxe si impozite?

KI: Guvernele Ponta au introdus 36 de taxe si impozite, acciza la carburant, multi incearca cai de evaziune fiscala, o catastrofa. Noi credem ca singura cale de relansare e cea fiscala. Nu se poate de azi pe maine, vom veni cu reduceri de taxe si impozite, de TVA, gradual, este o promisiune pe care pot sa o fac, atunci cand voi fi presedinte si PNL va avea Guvern.

VP: Eu va raspund cu cifre. Suntem la finalul lunii a zecea.

KI: Ati facut bugetul?

VP: Da

KI: Pe 2015?

VP: Stiti cat e un punct pe TVA? Sa vorbim pe cifre.

KI: Va atrag atentia ca am vorbit mai putin. Lucrurile trebuie sa mearga ceas.

M: Veti avea ocazia.

VP: Avem excedent bugetar, ne inscriem sub 2% deficit, deci in 2015, daca nu se adopta alte masuri, nu trebuie sa crestem taxele.

KI: Dar tot in recesiune suntem.

VP: Dar daca vineri se dau datele si am iesit din recesiune? Anul viitor vom avea 1,4 deficit, anul acesta greu facem 2. Daca se doreste reducerea TVA, ai nevoie de taxe.

M: Ingrijorarea FMI, dle Iohannis?

KI: Sigur ca sunt ingrijorati, avem un Guvern ineficient, a distrus locuri de munca prin politica paguboasa de a nu realiza investitiile, a dat bani la primari, nici macar nu a fost in stare sa cheltuie banii si ramaneti cu ei in buzunare, este cel mai prost rezultat, v-o spun ca unul patit, lucrez de 14 ani cu bugete.

M: Excedentul bugetar nu este o chestiune deloc de laudat, mai ales ca a venit din taxa pe stalp care a sufocat mediul de afaceri si din acciza la benzina, niciun leut nu a mers la autostrazi. Daca vom avea un plus in al treilea trimestru, trebuie sa avem si pe trimestrul patru, abia in ianuarie anul viitor stim daca Romania e pe crestere.

VP: Sunteti mult mai bine pregatita decat dl Iohannis. Abia astept sa va arat unde gresiti.

M: FMI semnaleaza ca aceste cheltuieli bugetare pozitioneaza Romania intr-o zona de destabilizare. Cat de reale sunt aceste ingrijorari?

VP: S-o luam serios. Inflatia, 1,5%, cea mai mica din ultimii 25 ani, somajul a scazut la 6,7%, iar stirea exacta e ca e important ca Romania sa mearga in continuare.

M: FMI cere Romaniei sa nu puna in pericol economia prin cresterea cheltuielilor. Cat de reale sunt aceste ingrijorari transmise azi de FMI?

VP: Romania cu mine presedinte si Tariceanu la guvernare va continua sa fie cea mai performanta din regiune.

M: Dle Iohannis, cum suna aceste avertismente?

KI: Ma ingrijoreaza, nu este primul semnal de alarma tras din afara. Noi am tras de multe ori alarma ca lucrurile merg prost, am solicitat premierului sa vina in Parlament cu un proiect de buget pe 2015, asa cum spune legea, atunci putem sa ne dam seama cat de mare este catastrofa care se pregateste pentru 2015.

M: Pozitia fata de relatiile externe ale Romaniei.

KI: Securitatea Romaniei si faptul ca suntem in situatia in care suntem, cu complicatia din Ucraina, se datoreaza celor trei piloni pe care s-a bazat politica externa a Romaniei, care trebuie continuata: parteneriatul strategic cu SUA, locul nostru in NATO, locul nostru in UE. Trebuie sa dovedim ca suntem parteneri seriosi, de lunga durata, ca suntem dispusi sa crestem bugetul pe aparare.

Nu e nevoie de nicio noua axa Bucuresti-China, de nicio reinventare, trebuie sa dovedim ca suntem oameni seriosi, e nevoie de un presedinte serios.

VP: Am o pozitie mai complexa. Parteneriatul cu SUA este foarte bun, va fi continuat si de mine. Suntem un partener serios in NATO, dar cred ca Romania trebuie sa exercite un rol mai important pentru prietenii din regiune, in primul rand R. Moldova. Pentru Ucraina si Georgia, pentru Serbia, sa fie prieteni si parteneri ai nostri, pentru ca Romania este un model de urmat pentru aceste tari.

- Daca vorbim de relatii economice, trebuie sa gasim solutia ca exporturile sa-si gaseasca o piata de desfacere. Vreau sa fac un lucru pe care il face dna Merkel: merge o data pe an in China. Pastrand axa strategica cu SUA, NATO, UE, Romania trebuie sa-si gaseasca investitii in energie, trebuie sa deschida alte piete pentru produsele romanesti.

M: Un mesaj si doua intrebari pentru dl Ponta.

KI: Observ ca domnul Ponta a evitat un raspuns pe Rosia Montana si vreau sa raspunda. Dupa parerea mea, asa cum e gandita acum, nu poate sa continue, e un fel de privatizare esuata. Mi se pare notabila pozitia duplicitara a dlui Ponta. In ce priveste mesajul meu pentru cetateni, e clar: eu vreau sa schimb felul in care se face politica in Romania: mai putina galagie, mai multa aplecare asupra problemelor. Imi rezerv dreptul sa pun ultima intrebare.

VP: Vreau sa va spun ca am candidat si nu as fi candidat niciodata imnpotriva dlui Antonescu, pentru a duce proiectul USL la capat, adica sa scape Romania de Blaga, Ungureanu; alt motiv - pentru a face dreptate oamenilor. Sa facem o societate in care sa nu mai fim divizati. Eu am vazut acum ce am vazut si in urma cu opt luni, cand voiati sa faceti parte din guvernul meu, foarte multa poleiala si nimic inauntru. Intrebarea mea este: aveti vreum moment un sentiment de vinovatie fata de milioanele de romani care au crezut in USL si care s-a rupt pentru ca n-ati vrut sa aveti o functie in Guvernul meu?

KI: USL s-a rupt pentru ca PSD a vrut toata puterea si noi nu am vrut. E singura chestiune reala si va reamintesc ca nu am venit pentru ca guvernul functiona bine, ci pentru ca voiam sa fac lucrurile mai bine.

- Dle Ponta, mi-ati spus ca ati votat in tinerete cu Ion Ratiu. Pe urma ca ati votat cu candidatul liberal. Pot sa contez si de data aceasta pe votul dvs?

VP: Nu, pentru ca sunteti doar o poleiala a lui Ratiu, in interior sunteti Basescu.

M: Dle Ponta, ramaneti pentru o discutie economica..

KI: Eu socot ca nu se poate dupa ce se incheie aceasta emisiune continuarea sa cu dl Ponta.

M: Nu are nicio legatura, mergem in alt platou. Avem multe intrebari.

KI: Daca socotiti ca e corect, va multumesc.

Anunt facut pe Facebook

Anuntul participarii la dezbaterea Realitatea TV a fost facut cu doar o ora inainte de inceperea emisiunii, pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

"Pana astazi, Victor Ponta m-a evitat cu succes. Nu a existat o dezbatere publica, nu exista niciun semn ca s-ar dori o discutie pe aceasta tema. In concluzie, las orgoliile mele deoparte si ne vedem la ora 20:00 la Realitatea TV intr-o dezbatere televizata!", a transmis Iohannis intr-un mesaj video.
Duminica, 16 noiembrie, are loc turul doi al alegerilor prezidentiale. Cei doi ramasi in cursa, Victor Ponta si Klaus Iohannis, s-au situat la distanta de 10 procente in urma votului din primul tur.

Aceasta este prima dezbatere electorala la care participa prezidentiabilii, dupa ce in primul tur nu a avut loc niciuna si, dupa aceea, echipele de campanie ale lui Ponta si Iohannis nu au reusit sa se puna de acord cu privire la data, loc, teme sau moderatori.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 50810 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
167 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

IMEDIAT

K W I ne va spune cu cati bani la cumparat pe CRIN ANTONESCU ca acesta sa-i vanda PNL si care este sursa banilor

 

Din cate am vazut pana acum (fluxul video a fost intrerupt de

multe ori), ponta se comporta ca un om necivilizat, care intrerupe, se crede Dumnezeu pe pamant si pritoceste vorbe, nu solutii sau opinii.
Un adevarat socialist, care vorbeste fara sa spuna nimic. Si mult!!! Are deja 11 minute de avans fata de Iohannis. Dara fara nici o substanta in discurs.
Mi-ar fi scarba ca Ponta sa poata fi presedintele Romaniaei.
Despre Diasora, totul este perfect, el a facut tot, mai bine nu se poate!
Astept discutia despre CORUPTIE!!!

 

Succes Klaus! Diaspora este linga tine. Si Transilvania!

Si o mare parte din Regat si Moldova, care nu au participat la primul tur!
Administratii o korektie germana lui dottore Viorel!

 

Daca afla in timp util,

gaseste Ponta un motiv sa nu se mai duca :)

Ha! Cica Tonta l-a "uitat" cu niste datorii...

... la buget pe Gusa. Ce zici, cu cine va "trage" Realitatea?

Klaus..

Va iesi curind si va spune ca n-a scris el anuntul,i-a spart cineva pagina de facebook..

 

Si diaspora din Germania e alaturi de tine

orice ar fi, esti de-al nostru

sper sa il intrebe pe ponta ca sef al psd

de ce are psd-ul atat de multi anchetati pentru coruptie (cu dovezi solide)? el ca sef a stiut? ca daca nu a stiut e incompetent, iar daca a stiut e fie tainuitor fie seful mafiei. si tinan cont ca promite amnistii, as zice ca robabil a stiut deci e seful mafiei. si l-as mai intreba de ce nu au facut drumuri dara au spart milione pe pomeni electorale - poate creste economia fara infrastructura? si daca proictele europene sunt oprite pentru ca statul nu a mai platit partea la care se obligase, iar economia merge prost - de unde iau bani sa mareasca slarii si pensii? minte cum a mintit cu milionul de locuri de munca?

Wponta nu mai prea zanbeste,pare cmplet surprins !

Iohannis i/a intins o capcana,vine sa/l infrunte pe cel mai mare mincinos al tuturor timpurilor,mincinos care se vrea presedinte. Succes d/nule viitor presedinte,Klaus Iohannis !

Iohannis clasa!!

Felicitari ! Palmi peste ochi si mass mediei si ptr guralivul ponta!!

E bine ca are loc un duel la tv intre Iohannis-Ponta

Sa vedem acum cum o mai intoarce, ce mai minte viorel. Nu m-ar mira sa apara cu o gaina moarta...

Desteptul cedeaza intotdeauna

Si asta pentru ca nu te poti pune cu pr.ostul pt ca are mintea odihnita...

Desteapta-te romane!

E fiert Pontalaul si face pe el de nervi

Ma bucur ca e asa, poate se scapa pe el primul.

E sigur ca dl Ponta nu are ovare?? Saracu nu se

poate opri din palavragit!! Chiar nu l-a sfatuit nimeni din tot staful lui ca trancanitul nu-i compatibil cu testiculul??

Ah, Mon Iohannis are ceva in pantaloni. Cred ca Pictoras este

transpirat si in trepidatii!
Acum va face boacana asteptata :)))
Destept, Klaus :)))
Bun presedinte.

 
 

 

O nulitate nu poate fi valoare

Daca asta iese presedinte, ca de ales nu va fi ales,Romania va fi comunista din nou.Sper sa Fie o prezenta la vot de peste 70 la suta si atunci scapam de comunism.

Si eu ma uit. Mie imi adunce aminte de Iliescu

Vorbea mult si nu spunea nimic. Ponta vorbeste mult infrumusetand ce ii convine. Iohannis este clar in dezavantaj neavand atatea informatii cat are un premier permitandu-i sa vorbeasca tehnic. Dar pentru mine conteaza ce intentii are vis a vis de Romania si unul si celalalt candidat. Iar pe Ponta nu il pot crede.

Ho, ho, ho! Tonta e muci.

Iohannis l-a facut praf in primele 15 minute. Opriti partida, cineva sa arunce prosopul, furati stampilele, anulati emisiunea, opriti curentul imediat ca Tonta se face de ras!

Iohanis cred ca demonstreaza acum ca nu e mutalau

Chiar imi place.

sa vezi cum alearga la Trattoria il calcio unde il

asteapta ziaristii de casa sa faca planurile de improscat pentru ultimile zile .
Am senzatia ca Gusa si Sandru desfac sampania. Nu cred ca am 'vedenii' dupa reactiile din ultimile zile ale celor doi.

Rares Bogdan are o prestatie execrabila.

Dupa o introducere aiuristica si lunga se uita cazut cum golanul ce pangareste actualmente scaunul de PM arunca jigniri si vorbe goale.Rares preocupat de rating.
Le recomand celor din staff-ul lui Klaus sa-l intrebe permanet si imperativ pe tolea ciumac numai despre lucrurile pe care le-a facut ,pentru ca a fost la guvernare ,si nu despre ceea ce crede ca face.Tolea e expert in minciuni si raspunde absolut tot timpul la viitor si niciodata nu da socoteala.Atitudine de comisar propagandistic !

 

LOL!

După 50 minute, a vorbit și Johannis, tare de tot!

Johannis vorbeste putin si bine face. In acest fel

invarte Ponta o matza de coada si n-are de unde sa se agate.
Discursul lui Johannis e redus la strict minimul necesar si prin aceasta, memorabil.
Se imprastie Ponta ca tziteiul din Oiltankerul in naufragiu.
Tavaleste si vazduh, si albatrosi si scoici si stanci cu o mazga groasa, vascoasa. O smoala intinsa peste luciul apei precum pasla PSD-ista din cocoloase, rumegus, atze, floace, scame si resturi de darac, peste tzara asta chelita inainte de vreme.

 

Arata dovada ca acei copii pe care i-ai vandut mai traiesc !

Si n-au fost folositi ca "donatori" de organe !
pontacul ca sef al guvernului Romaniei trebuie sa-mi spuna daca acei copii mai traiesc ori nu !.....asa se lauda ca a fost James Bond !Justitia !Senatul!Parlamentul!.........ce "stat de drept" e asta care-si vinde copii pe bani si nu stie unde sant ?!?!

 

nu v-a spus Gadea ca Iohannis a mancat copiii la micul dejun ?

v-a manipulat haznaua de v-a terminat...

Prima dezbatere Victor Ponta - Klaus Iohannis

pentru cei cativa pesedei care scheauna pe-aici:

Johannis a dovedit prin vorba si port, ca-i este net superior mincinosului national. Johannis iese castigator din aceasta intalnire. Stia lasul de ponta de ce refuza o intalnire in teren neutru, cu toate televiziunile, presa si invitati. Este asa cum il stim: vulgar, gargaragiu, lozinci si f. crispat acum. Oricum prostimea care-l voteaza nu vede Realitateatv si chiar daca ar vedea indoctrinarea si prostia nu trec asa usor.

Iohannis foloseste metada gresita !!!

pontanacul trebuie atacat pe rezultatele dezastroase ale tuturor guvernarilor pesediste,trebuie sa-l asocieze pe tolea ciumac cu marea coruptie ,cu socru sarbu,cu hrebenciuci ,cu toti baronetii ce pauperizeaza Romania in favoarea lor si a golanetului ce-i inconjoara.
Nu trebuie ratat momentul,tolea o sa fuga de dezbateri.
Subiectul vot diaspora a fost expediat mult prea repede in obisnuinta romaneasca de a trata lucrurile .A fost o bataie de joc si doar un corlatean sclifosit demis e mult prea putin,e chiar jignitor.Nu trebuie sa permitem asa ceva.

Mai cafeniilor

Voi la ce emisiune va uitati, unde la-ti auzit voi pe Iohanis explicand ceva clar in afara de gargara stafului.
Ce pacat ca nu mai e Sasul care a castigat Primaria Sibiului, ani de la primarie l-au schimbat iar pregatirea facuta de staf la zapacit de tot.
Asta e, staful a incercat sa faca din Iohanis un fel de Antonescu dar din pacate na iesit nimic.

Jarteaua 3 va aduce niste copii ai strazii "vanduti" ...

... de Iohannis. Da ordin Moliceanu si se face un film ca ala din 2009.

 

Zice Fonfa ca au crescut pensiile. Pentru el,

indexarea lor, datorata uzurii monetare, este majorare.
L-as bate cu basca uda, sau, ca pe gaini, cu lantul de la bicicleta.

I-o trage neamtu' Pontanacului

Care devine din ce in ce mai pisicut, raspunzind cu date de pe hirtii...
Jalnic Ponta si ma bucur !

Mai multe dezbateri si Iohanis cistiga detasat datorita celui mai slab guvern al tuturor timpurilor !

Urmeaza intrebarea despre plagiat ! Ce-o sa raspunda Primul Plagiator ?

Dovada

Mai aveti si voi cate o incercare de deruta, dar nu merege. Uite dovada

http://www.youtube.com/watch?v=3maZLIo1p6w

Nu te obosi la unii e valabil doar ce prezinta

Haznaua 3 .

Domnule iohanis,

Concluzia mea despre tine este ,,Prost''
Vreau decit sa va parafrazez.

La astfel de dezbateri,nu se admit decat raspunsuri la intrebarea

......moderatorului, unica pentru ambii candidati si limitata la un timp stabilit.
Rspunsurile constirtuie oglinda candidatului ca viitor presedeinte si nu o rafuire de orgolii.

Altfel de deszbatere este....TURCA .

Na.......sa vedem ce-o sa iasa.

si indiferent ce-o sa iasa...........Votantii antipesede raman aceiasi......printre ei ma numar si eu.
Jos holera comunista!!!

 

Pacat ca esti asa de patimas!

Dezbaterea a fost totusi frumoasa! Singurul lucru cu care a dat-o in bara Iohannis a fost atunci cand a pus in discutie "imunitatea" Presedintelui. "Imunitatea" Presedintelui reprezinta un accesoriu al functie, altfel orice "ga_o_zar" ar putea sa-l dea in judecata pe le care detine functia, ar putea sa-l hartuiasca pe detinatorul functiei.
Cred ca tema aceasta "Imunitatea" Presedintelui este o tema falsa, Iohannis ar trebui sa se gaseasca alte subiecte de discutie.
A fost totusi o emisiune frumoasa!

p.s. "La imunitatea presedintelui putem sa renuntam. Cand voi fi presedinte voi cere comisiei sa renuntam la o imunitate totala a presedintelui."

 

Ha ha ha ! FMI e pe cale sa ruineze Romania cum a

facut cu nenumarate alte tari in intreaga lume. FMI nu are ce se baga in alegeri ei sunt o mana de bancheri ticalosi care baga tarile in datorie si apoi le fura resursele. Bancherii globali nu vor binele Romaniei asta e sigur.

Aceasta imunitate totala a presedintelui....

este o lozinca. La fel ca si Leana lui Zapacitu din capul satului, acest Domn spune ceea ce ar vrea sa auda cei multi, satui de un presedinte precum Basescu. Dar ca si Leana, el nu se gandeste ca ar avea sute de mii de procese. Totusi, din ignoranta ii da inaite cu tupeu, din ignoranta. Isi face comunitatea de ras.Sasii nu sunt niste oameni superficiali. mai are de invatat, saracu!

Tonta a iesit din emisiune ca ultima gaina de la Crevedia

Saracu' Mitoman: a incercat cu fituici, a incercat sa se dea cocos, da' s-a pierdut cu Firea cand i-a tras Neamtu' una peste bot.

E sedinta de urgenta la ACL!

Se ia in discutie ca Iohanis sa nu mai apara la televizor sa deschida gura.

cetatean european daca Iohannis vorbea mult n-am

mai di avut ocazia sa vedem cat de nul este Ponta!! Am ramas consternat sa constat ca inafara de faptul ca citea de pe fituici Ponta nu lega 2 idei coerente!! Sub tacerea respectoasa a lui Iohannis, prostia si rautatea lui ponta au fost mult mai evidente!!

Madam Firea cu campania ei bolsevica jegoasa

De ce nu publica dosarul cu banii luati de securitate pentru copii adoptati in securitate?
Daca dosarul mai exista, exista si numele si parintii adoptivi, si ce a facut securitatea cu banii.

M-am ras de Kotkodakis Klaun. Un individ rușinos.

"Baby broker" a arătat cat de gol ,cat de iepuraș laș e...n-a răspuns la nimic,a știut să chirăie doar acuze și lozinci. Știe că are 6 case dar idei nexam. E un individ prefabricat,o fantoșă,o făcătură,fals,gol,incompetent și mai multe alte "virtuți"...și acest individ aspiră la cea mai inaltă demnitate in stat? Am mai avut aceelași specimen timp de 10 ani...ce blestem pe romani avand aceste specimene ca tov nomenclaturist securist mafiot Aghiosescu și iepurașul laș Klaun Wermut Kotkodakis? Mai multă minte au găinile aviare din Kisselef,alea aduse de oamenii lui Pompei...Pompei l-a dat pe răzătoare pe beibibrocher...

Ponta e pui de arnaut albanez

Ce treaba ar avea cu Pompei intr-o Europa cu Schengen despre care el nu stie nimic si nu a facut nimic in 4 ani de premieristica.

Iohannis, o gaina jumulita pana la tuleie!!!

As vrea ca cel putin 10 persoane, din sustinatorii lui Johannis, sa imi aduca argumente pro acest Johannis, nu contra Ponta. Urmarind aceasta campanie, am inteles foarte clar ca NU ESTE, de fapt, O CAMPANIE, CI O CAMPANIE IMPOTRIVA UNUI CANDIDAT. Putea sa fie oricine in locul lui Klaus Johanis! Si Adrian Copilu' Minune si Oana Zavoranu + Marioara Zavoranu, cu tot cu motanul ei, ca oricum romanii alegeau sa ii dea in cap lui Ponta! Cum sa trimiti la Cotroceni un Presedinte, care vrea sa conduca ceva, dar nu stie ce o sa conduca, pe cine, de ce, spre ce....Basescu cred ca a murit si a inviat in timpul confruntarii , vazand ca de bietul elev, si chiulangiu, si comod, si TOTAL NEMOTIVAT, nu s-a prins nimic...Concluzia? Oricat de bun ar fi un profesor, daca elevul este realmente slab, in zadar toate eforturile.... Cel mai grav este ca si-a stricat si relatiile cu soacra ca l-a mintit cu pensia :))!

sigur ca "te-ai ras".aveti cam aceeasi mentalitate

de mahala.
Iohannis nu se poate cobori la nivelul lui ponta, pentru ca are educatie - tocmai ce va lipseste voua.
ponta a venit cu copiutele - o valijoara intreaga, chipurile pentru a arata ce bine e pregatit. daca i le luai din fata, facea ca la intalnirea cu basescu, cu rubrica meteo...
fiti pe pace, castiga ponta pentru ca are toti retarzii de partea lui.

Succes, Klaus Iohannis!

Arata ca adevarul e mai puternic decat minciuna! Sterge-le ranjetele si arunca-le gainile inapoi!

 

Oare mai sunt romani cinstiti?

Dragi romani! Fiti cinstiti, in primul rand cu voi! Uitați-va bine si vedeti ca votand Klaus, votati nonvaloarea!Dati emotia la o parte!Nu stiu daca Ponta-i comunist. Poate fi orice, dar nu este asa de habarnist precum Klaus. M-am saturat de impostura. Institutiile publice romanesti sunt pline de oameni incompetenti. Nu mai puneti si in fruntea statului tot un incompetent.

Urmasul lui Basescu....

La nivelul de scandalagiu, Ponta a demanstrat ca este urmasul lui Basescu. La nivel de competenta.... zero. Subiectele lui Victoras.... departe de realitate. Nimic despre plagiat.

Din pacate, Ponta - Johanis 1-0...

Una peste alta, aceasta dezbatere care are finalitate ocuparea fotoliului de presedinte al Romaniei, a fost castigata detasat de Ponta Naum! Regret ca spun asta, dar primarul din Sibiu tinteste mult prea sus fată de propria valoare...sunt un om de dreapta din tata in fiu, dar inca de la inceput am spus ca desemnarea lui Heil Klaus a fost o greseala de neiertat care duminica va fi dur sanctionata de electorii de ambele culori...prea mare vanzoleala, prea multe patimi pentru o nonvaloare precum Johannis...sa te faci de ras in fata intregii tari e totusi o performanta!!!

Johannis tinteste prea sus, acolo unde trebuie sa

stea Elena Udrea dar pana atunci il preferati pe viorel ca da de toate credinciosilor: posturi bune, gratieri la corupti. Cu viorel va fi pace si liniste, belsug si bunastare si la fiecare colt de strada un caine cu-n covrig in coada.

Mai ușor cu manipularea !?!

Realitatea tv, un post "profund independent" (adică băsist!). Imi este milă de sas, orice ați spune domnilor talibani băsiști, dar nu există grad de comparație intre ei!

 

in ce consta manipularea ? aici nu vorbim de haznaua 3, ci de

klaus Versus ponta.
si ai dreptate, nu există grad de comparație intre ei.
klaus e un domn.
ponta e un grobian mincinos.

benga din gaguzia e antenist, doar acolo trebuie

sa aiba loc duelul dintre candidati. ei bine, Iohannis nu s-a lasat pacalit de gaina fara gat, la latrina 3 precis nu merge. a acceptat un duel, pontanacul a vrut 4, viorel nu a acceptat propunerile lui Iohannis, asa ca e un compromis bun= avem duel dat in direct.
ponta poate sa mearga in fiecare seara singur la a3, sa-l laude aia, ca pe bunicul lui ideologic, ceusescu!

Aveti dreptate Julien, diferenta intre cei doi est

sesizanta! Iohannis are stapinairede sine si verb corect.

e simplu. Realitatea fiind un post "basist" e

posibil ca Ponta sa 'faca si el'....ca Voiculescu.
Asta-i 'manipularea'. Cind ai trac si te preseaza..cedezi.
.........
Sa vedem daca se tine pina la final si nu se manifesta.

Bai, e un meci intre un barbat matur si un mucos mincinos!

Mucosul a fost scos la lectie se face de ras. Opriti emisiunea imediat ca Tonta a cazut sub 50%!

Ora 22:00 - Ponta du-te acasa la teme

Ai de pregatit bugetul pana pe 15 noiembrie, nu ai inteles de la Johannis?

Disperarea lui Ponta

Daca nu primeste imunitate la Cotroceni, oricine va ancheta potlogariile lui.

Klaus nu a dat absolut nici o solutie

Voi nu vedeti ca acest ireal Santa Klaus nu are nimic in el? Nu vedeti ca nu-i decat un pufulete expamdat? Daca starngi de el, nu iese absolut nimic. Nu are habar de nimic.A fost votat ca prima pentru figura sa sobra si pentru ca apartinea unei comunitati cu oameni seriosi. Nu pot spune ca acest Klaus nu-i serios. Dar pot spune ca nu depaseste nivelul unui biet profesoras care crede ca daca-l asculta copiii cand mesteca 3 lozinci inseamna ca el este atotstiutor.Imi pare nespus de rau ca trebuie sa nu votez dreapta!

 

Daca lui ponta ii lua cineva hartiile ...

Johannis nu avea cu cine vorbi ...slab , chiar foarte slab PM .

Ioi Doamne tot fatucile de aseara??

Daca ar fi destepte pe cat sunt de frumoase ar fi ceva!! Sa speram ca intre timp au invatat care este rolul presedintelui si n-or pune intrebari gainaresti...

 

Si eu ma gandeam la ele. Oare nu le-ar putea rapi cineva

si sa le incuie intr-o camara pentru doua ore, ca sa fim scutiti de stupditati?
Sau sa le dea niste pastile ca sa se mai destepte?
Sau sa le adoarma pe durta emisiunii?
La Realitatea veneau uneori niste ziaristi destepti care dezbateau impreuna cu Rares Bogdan probleme serioase, interesante. De ce nu au fost chemeti ei?

o injectie cu creier ar fi mai potrivita!!

vom vedea de ce-s capabile!!

Mai vall, tu ai lucrat vreodaa cu documente?

Nu prea se vede ca ai lucrat, sau daca ai lucrat ai avut pile. Ca sa lucrezi, asa cum spui tu, cu hartii, trebuie sa sti sa cauti. Dar tu, ca si idolul tau nu stiti sa mestecati decat cateva lozinci. Cu oameni ca voi nu avem cum sa dam inainte.Probabil acum vei reactiona si tu ca si Klaus: daca n-ai gasit raspuns, cauti o jignire.

inceputul sfirsitului lui ponta

hai iohannis,sfarima bestia socialista.

IOHANNIS PRESEDINTE !!!

 

Ce putem constata fara mult efort!

Citind dialogul forumistilor, lesne se poate observa ca acestea nu abunda in observatii pertinente ci in lozinci si vorbe fara fond, jigniri, strigaturi precum la gardul dintre doua mahalagioaice care impart acelasi barbat.Noi suntem poporul roman si avem soarta meritata: sa votam un habarnist sau unul scos in fata de baroni. Pacat!Tinem mortis sa demonstram ca suntem cei care duceau haaciul la turci, secole de-a randul, sau cei care isi turnau rudele si prietenii la securitate.

 

doamne ajuta sa vada lumea adevarul!

Sa ne ajute Dumnezeu sa vedem adevarul, doamne ajuta sa isi iasa din fire si sa isi arate adevarata aroganta si fatarnicie! Nu pentru Ponta, pentru Romania, ca de 10 ani ne-a chinuit regimul basist cu minciuni, ura si manipulare! Doamne ajuta sa nu votam iar un Emil Constantinescu! Doamne ajuta Romania in aceasta seara! Postacilor, va multumesc de pe acum de minusuri, stiu ca sunteti platiti si nu va port pica, ma rog doar la Dumnezeu sa arate romanilor cine e aceasta marioneta, de Ponta stim cine e si cine e in spatele lui, dar acest fals trebuie dezvaluit, macar sa stie lumea ce voteaza!

 

Mai voteaza

Mai voteaza-l o data pe iliescu ca ti-e dor de el.

Toti bolsevicii se vopsesc ortodocsi, daca asta le serveste

Madam matraguna nu a dat in viata ei pe la biserica si ne confisca bibliile pe vremea cizmarului.

Si ne turna la Comitetul de Partid pe cei care ne duceam la spovedanie.

ai pupat moaste si te-ai rugat, il ajuta pe ponta, n-ai grija

.

Hi hi hi! domnilor, sunteti o sursa inepuizabila de umor!

pai cum, nu e sub demnitatea lu Iohannis sa apara la televiziuni? Nu trebuia sa faca dezbatere in mediu universitar?Nu or sa il atace jurnalistii?
Inteleg ca sunteti satisfacuti ca Iohannis a dat dovada de o urma de demnitate si a acceptat in sfarsit o dezbatere! Per a contrario, cam credeati ca e o gaina lasa, care murea de frica unei confruntari!
ei bine, eu nu cred ca Iohannis e curajos! Cred ca are pregatita mult asteptata bomba, gen vizita la Vantu, a lui Geoana! O sa fie extrem de interesant!Popcorn, sa vedem surpriza sezonului!

 
 

auziti, dumneavoastra ati avea

vreo 60 de ani sau pe acolo! O mama care v-a crescut, o nevasta, o fata..... o femeie in viata dumneavoastra! ati fi fost si la scoala! Nu va e rusine a vorbiti asa? Ati vazut macar o data sa insult eu pe cineva pe aici? daca in loc de pseudonimul ala, ar fi numele dumneavoastra, la fel ati vorbi?ca nu incetez sa ma mir!

Este mediata infect emisunea. Face Ponta colb,

vartejuri, vanturi, stropi si figuri de calu' popii dupa voie. Fzace ce vreau muschiul lui.
E cand mediator, e cand anchetator, e cand interogat, e cand prim care consimte, catadicseste la raspuns, atunci cand nu-l acopera cu vorbe ca matza cu nisip.
O porcarie de emisiune si o spun cand inca nu-i gata.
Asta emisiune se termina in coada de peste.
Inteleg ca avea deja subiectul intrebarilor si raspunsul pregatit dinainte cu jde secretari si consilieri pe subiecte.
Este o abjectie, o dejectie care da lectii de morala.
Face referinte cu evenimente consumate in biroul propriu si interpretate cu o mojicie de muscal.
A trecut si la insulte, dom' Ponta moralizatorul.
Urmeaza stuchiti, palme, pumni si pagube materiale.
Vai, lume, vai !

 

pt. hihihi i6i, gaina e ponta

spor la ihi...

ioaniiii la noi la romani e o vorba!! Cedaza cel inteligent!!

-

ponta si-a umplut diplomatul......

asta ca sa nu i se mai reproseze ca s-a dus nepregatit ca la cotroceni cand se uita pe pereti

 

cat curaj !!!

anunta cu o ora innainte ca sa nu aiba timp adversarul sa se pregateasca ..

in fine , iau si eu niste floricele acum .. sper sa iasa cu bataie :D

 

nu antenist,

ca sa nu aiba timp ponta sa fuga la dr. si sa aduca o scutire medicala, sic!

nu b1tvist ...

nu cred ca a fugit ponta pana acum ...

si daca ar fi vrut , putea oricand sa aiba altceva mai urgent ... ;)

dar oricum e de remarcat metoda 'germana' de a actiona al lui iohanis ..

 

Nu m-au impresionat.

M-as fi asteptat, totusi, ca Iohannis sa vina mai bine pregatit. Dar a fost inadmisibil de nepregatit si nu a incercat sa speculeze mai bine vulnerabilitatile lui Ponta.
Totusi, Iohannis trebuia sa iasa se confrunte, nu-i poti cere unui alegator care este anti-Ponta sa voteze un Iohannis total necunoscut.
Surpriza serii a fost o iesire deplasata a Laviniei Sandru, agresiva si evident impotriva laui Iohannis. Din discutia ce a urmat a rezultat clar ca Gusa nu era strain de lovitura de prost gust la adresa lui Iohannis.
Rares Bogdan a jucat corect, la fel si celelalte doamne.

se poate urmari realitatea TV in direct pe internet?

Stie careva?

 

pt. antenistul adrian8

iarasi esti pe langa. eu NU am, pt. ca nu vreau, nici un post tv romanesc la care sa ma uit, NU ma intereseaza circul.
asa ca nici duelul de azi nu am cum sa-l vad. imi ajunge presa romaneasca, e liniste, nu-mi umplu urechile cu urlaturi si ochii cu "moderatoare" care lesina, isi dau ochii peste cap. asa ca, iarasi ai cazut de fraier, nimic nou la antenisti:)
?vad ca pesedeaua e disperata. cum, are loc un duel in direct la tv, cand am pus conditii imposibile?
are!:)

sincer .. nu te cred .

ai discursul specific b1 (nu vitamina) ...
mistouri ieftine , glume de "shantz" .. tot repertoriul perfect pentru "job-description" ..
ps. cum sa zici ca nu iti place circul ..? cand pe aici asta faci !??

Iti povestesc eu Ernst cum a decurs

Ponta se dadea mare ca nu are decat sa vina Iohannis si cu prompter ca sa aiba ce zice, dar Iohannis a venit fara fitzuici sa vorbeasca liber. Ponta a venit cu un teanc de hartii de pe care tot citea cate ceva tehnic sa para interesant. La un moment dat Iohannis l-a intrebat daca a scris el acele hartii. Ponta a raspuns ca nimic nu se face de unul singur, deci acceptand ca are o echipa in spate. Apoi cand Iohannis l-a intrebat de ce l-a facut vanzator de copii, Ponta a raspuns ca nu el. Inrebarea mea: Atunci nu a fost tot o echipa? Si mai sunt multe de spus, dar nu e teriminata dezbaterea si eu chiar sunt interesat de proiectul de tara al lui Iohannis.
Cu respect si sper sa ai parte de cat mai multe informatii corecte.

http://webtv.realitatea.net/live

.

adrian 8 pesedist, crezi ce vrei, eu nu ma uit la

tv romanesti. ca nu-ti place, e problema ta, nu am nici un motiv sa mint.
fugi la antena3, sa nu pierzi ceva "important";)
mai multa cerneala si timp nu consum cu un antenist- voi aveti lumea voastra paralela, nu va intereseaza realitatea de zi cu zi.
* nu ma deranjeaza ca votati cu ponta, fiecare cetatean are un vot. ma mira si imi repugne ca vreti ca toti sa fie ca voi, antenisti.
ei, nu e asa mai sunt si oameni non-roboti, si asta va doare.

ce inseamna sa avem sub "acoperire" audiovizualul....

Dependenta politica a audiovizualului face ca anunturile sa se faca mai nou pe facebook ,ca vorba aceea ciobanul din varful muntelui are internet pe ultima aparitie de telefon. Dragi politiceni chiar credeti ca romanul este atat de naiv?! sa va spun o treaba, in toate tarile civilizate din lume EXISTA un post TV care este neutru si da stirea ca iesita de la mama ei. La noi care este?, una era a lui Vatul, alta a lui Basescu, alta a lui Ponta sau ,DDPP care cumpara Oltchimul si instaura populismul. Domnilor mai bine revenim la metodele vechi ale antichitatii fiecare isi chiama auditorii in parc si discuta? Pai Realitatea acum a cui este?! Are cumva ceva legaturi cu "agenturile"?. Hai sa fim seriosi, corect pentru poporul roman ar fi necesara o confruntare intre cei doi candidati la care sa participe si cetateanul de rand. Mediatorii ar trebui sa selecteze intrebarile care li se adreseaza candidatiilor si acestia sa raspunda si sa angajeze in fata celor pe care vor sa-i reprezinte. Astept confruntarea si reactia celor care nu prind Realitatea pe antena?! Ce ziceti?!

 

Corect ar fi cum procedeaza germanii: o dezbatere, duel la tv

nationala, cu moderatori si subiecte acceptate de ambele echipe, iar ziua stabilita cu mult timp inainte. fara spectatori, fara circ cu membrii de partid sau instigatori. fara interventii telefonice in emisiune, asa ceva nu au nemtii. de ce? nu vor scandal, show, vor sa vada si auda de ce sunt in stare cei 2 candidati.
ei, banuiesc ca nu ti-ar place, sau?

lasa ca au fost si la noi ..

iliescu-constantinescu , nastase-basescu , bsescu-joana(asta a fost mult mai slaba) .... si acum astia doi .. trist !

Johannis a cerut o astfel de confruntare, ponta a refuzat,

el e obisnuit cu platoul, pe-o scena si mult public ii e frica.


Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor