PSD si ACL negociaza termenii unei confruntari Ponta-Iohannis

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 11:46
2581 citiri
PSD si ACL negociaza termenii unei confruntari Ponta-Iohannis
Foto: presidency.ro (Arhiva)

Staff-urile de campanie ale PSD si ACL ar urma sa se intalneasca, vineri, pentru a negocia termenii unei dezbateri electorale la care sa participe candidatii Victor Ponta si Klaus Iohannis.

Alina Gorghiu, purtatorul de cuvant al ACL, a anuntat joi seara ca staff-ul de campanie al lui Klaus Iohannis a trimis o invitatie catre echipa lui Victor Ponta, pentru a se intalni vineri, sa stabileasca termenii unei dezbateri, informeaza Romania TV.

Dezbateri despre... cand vor fi dezbaterile: Candidatii se acuza reciproc de lasitate si aroganta

"Degeaba imi doresc sapte dezbateri daca nu ma vad cu staff-ul de la PSD ca sa agreem o solutie", a spus Gorghiu, precizand ca intalnirea poate sa aiba loc "unde doresc domniile lor, la ce ora doresc, ca sa gasim formula, astfel incat sa avem o dezbatere".

Iohannis, replica lui Ponta: La nivelul lui de doctorat confunda caminul cultural cu universitatea

"Noi am confirmat intalnirea staff-urilor pentru azi, la ora 13.30, la sediul USL. ACL propusese la sediul PNL. La ora 12.00 se va sti exact si componenta delegatiei", a declarat vineri purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, pentru Mediafax.

Firea a aratat ca dezbaterea poate sa aiba loc "la televiziuni private si/sau in alt loc, pe principiul deontologiei si echidistantei jurnalistice".

In ultimele zile, cei doi candidati pentru functia de presedinte al Romaniei s-au acuzat reciproc de faptul ca ar evita o confruntare electorala, inainte de scrutinul din 16 noiembrie.

Ponta, ironii pe tema confruntarii cu Iohannis

In timp ce Victor Ponta a propus patru dezbateri desfasurate la patru televiziuni de stiri, Klaus Iohannis a spus ca isi doreste un alt loc de desfasurare a unei astfel de dezbateri, pe teren neutru.

Universitatea de Vest din Timisoara si studentii de la Universitatea din Bucuresti au lansat public invitatii catre cei doi candidati la alegerile prezidentiale, oferindu-se sa gazduiasca astfel de dezbateri electorale.

Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC pentru Cotroceni, a obtinut 40,44% dintre voturi la scrutinul de duminica, pe locul doi fiind clasat candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 30,37%.

G.F.

Citește și:
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Ministrul de interne al Cehiei, Vik Rakusan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat joi seară, 8 decembrie, că Cehia va continua să lupte pentru aderarea României şi...