Toate tunurile pe Klaus Iohannis! (Pamflet)

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 14:01
6403 citiri
Toate tunurile pe Klaus Iohannis! (Pamflet)

Stilul disperat in care activistii PSD ii tot cauta nod in papura contracandidatului Klaus Iohannis, lasandu-i cam in plata Domnului pe ceilalti corifei de pe lista, demonstreaza ca unora le tremura nadragii la gandul ca Ponta ar putea sa piarda partida.

N-as vorbi in asemenea termeni, daca n-as observa cum se leaga ingrijoratii activisti PSD de proprietatile domnului Iohannis, ca si cum un presedinte nu-i bun daca nu-i sarac-lipit si simplu chirias intr-un bloc confort 2.

Aceiasi activisti se mai leaga de un proces deja castigat de Iohannis, care spera ei sa iasa pierdut in recurs, plus niste adoptii picate la momentul potrivit, in baza principiului: daca nu tine aia cu casele, poate tine cealata cu recursul sau macar asta cu adoptiile. Ca sa-ti iasa una, trebuie sa le incerci pe toate.

Dar pentru cazul cand nu tine niciuna din ele, o activista cu pretentii fotogenice s-a pomenit vorbind neintrebata, dandu-si cu parerea ca cel mai bun presedinte pentru Romania ar fi unul care are obligatoriu in ograda si ceva puradei. Haoleu!

Oare de ce atata zarva? Oare nu-i multumit partidul cu sondajele propriului candidat? Oare se teme sa nu le fi dres cineva din condei? Sau se darama cumva cerul peste noi, daca nu iese Ponta presedinte?

Se negociaza mostenirea lui Ponta

Ei bine, se darama cerul, pentru ca lupta nu e pentru cine va ocupa scaunul la Cotroceni. E pentru cine se va aseza pe scaunul gol in Kiseleff si automat la Palatul Victoria, deocamdata ocupate amandoua.

Ca si cum n-au observant acest detaliu, amatorii de scaune goale au inceput sa se inghesuie, fara sa tina seama de consemnul lui Ponta cum ca mostenirea nu se discuta pana la alegeri si de amenintarea ca "cine vorbeste pleaca din partid". Ei, as! Nu mai sunt vremurile de odinioara, cand Geoana pleca din partid numai pentru vorbea neintrebat.

Ca dovada, acum vorbesc multi, dar n-a plecat niciunul. Iar Ponta n-a reusit decat sa autosuspende (sic) trei vorbareti, respectiv pe Vanghelie cel cu gura sloboda, pe Sova cel care s-a facut frate cu Hrebe anume ca sa treaca puntea si pe Ghita-TV, cel care incearca sa treaca puntea, facandu-se frate cu Dragnea, ca si cum pe punte n-ar fi si asa destula aglomeratie.

Cu asta, Ghita a deschis cutia Pandorei, bagandu-l imediat in spanac pe Dragnea, cel care a calcat consemnul cu Ponta si a ramas murdar pe talpa. Din cutie, a mai scos capul pe neasteptate si Madalin Voicu, rezultand ca il ispiteste sefia partidului, dar nu s-a prea hotarat.

Irezistibila atractie a scaunului gol

Probabil se gandste cu cine sa faca tandem si contra cui, pentru ca deocamdata toate tandemurile sunt facute si fiecare e cu cineva si contra cuiva. N-ai cu cine sa te mai faci frate pana treci puntea, din cauza aglomeratiei.

In acest context, adevaratul razboi pare sa demareze nu inainte de alegeri, ci dupa, cand Ponta ar lasa gol cel mai ravnit scaun, la care trag cu ochiul toti cati au scos capul din cutia Pandorei si cati se pregatesc poate sa-l mai scoata, dar n-au curajul.

Cu votul nostru, le putem da noi curaj, sau le putem taia macaroana, dupa caz. Si cu cat ne ducem mai putini, cu atat curajul lor va fi mai mare, intrucat PSD le-a pregatit votantilor sacose incarcate doldora numai cu curaj.

Basca tot felul de promisiuni, plus niste fluturasi anti-ACL, distribuiti in ultimul ceas pe la pensioari, pentru ca ei sa voteze cu cine trebuie.

Dar nu conteaza cu cine vor vota, conteaza cati. Pentru ca una e cand se duce numai o parte din votanti, mizand mai mult pe sacose si fluturasi, si alta e cand se duc cu totii la vot, iar alegerile contabilizeaza parerea tuturor.

Daca se duc jumatate din alegatori inseamna ca ne-am ales cu un fel de jumatate de alegeri. Daca se duc toti inseamna ca alegerile sunt alegeri. Ne-a dovedit-o referendumul din Scotia, unde scotienii au votat, aproape in premiera europeana, peste 86%. A rezultat liniste si stabilitate in tara.

Scotienii si-au facut ordine in regiunea lor pentru ca i-a interesat viitorul tarii si au votat multi. Nu toti, pentru ca asta nu este posibil, dar o majoritate zdrobitoare. Atat de zdrobitoae, incat reprezentantul Opozitiei si-a recunoscut imediat infrangerea, ca un adevarat gentleman.

Intrebarea noastra este daca s-or gasi gentlemani si printre noi sau suntem in principal fripturisti si amatori de sacose.

Fireste, alegerile sunt valabile chiar daca se prezinta la vot mai putin de jumatate din alegatori, dar atunci nu va sti nimeni daca s-au pronuntat oamenii cu mana lor sau au votat numai sacosele fluturasii.

Este un motiv serios sa mergem cat mai multi la vot, indiferent de opinie. Putem vota cu oricine. Tot este mai mult decat atunci cand nu votezi deloc si te pomenesti ca-ti alege destinul sacosa altuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#opinii alegeri prezidentiale 2014, #Ponta presedinte PSD, #Dragnea Ghita PSD, #scandal PSD presedinte , #Klaus Iohannis