Victor Ponta raspunde la criticile privind cardul de sanatate: o minciuna, ma asteptam la suparari

Sambata, 09 Mai 2015, ora 12:22
5778 citiri
Victor Ponta raspunde la criticile privind cardul de sanatate: o minciuna, ma asteptam la suparari

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca scandalul iscat in jurul cardului de sanatate reprezinta o minciuna, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a lansat vineri mai multe critici la adresa prim-ministrului, pe care l-a acuzat, printre altele, de proasta implementare a proiectului.

Ponta a subliniat ca implementarea cardului de sanatate va aduce Romaniei, doar anul acesta, un plus de minimum 300 de milioane la buget, bani care vor ramane tot la sanatate.

"Cardul de sanatate este un proiect vechi, am lucrat foarte bine cu dl. Busoi, cu dl. Ciurchea, cu SRI, cu STS si va insemna urmatorul lucru: cel putin 300 de milioane de euro, doar anul acesta, vom face economii, care vor ramane tot la sanatate.

Sigur, ma asteptam sa fie suparari, sa auzim ca mii de carduri au fost blocate in bancomante - o minciuna, ca mii de oameni au stat la cozi. Deci avem 700 de milioane de euro recuperati din evaziunea fiscala si 300 de la cardul de sanatate, merita pentru un miliard de euro sa primesc cateva injuraturi de la cei suparati", a precizat Victor Ponta, aflat intr-o vizita la Targoviste.

Comentariile premierului vin dupa ce a fost criticat de Klaus Iohannis, vineri, inainte de a pleca in Polonia, in legatura cu mai multe aspecte, printre care proasta implementare a cardului de sanatate, precum si vizita pe cont propriu in tarile arabe.

Iohannis il critica pe Ponta: Face politica externa "de capul lui" (Video)

Iohannis a afirmat ca a vazut mii de oameni stand la cozi sa isi ridice cardul. "Guvernul a pregatit prost implementarea cardului de sanatate. Este un scandal public", a declarat seful statului.

Ulterior, PSD a raspuns criticilor lui Iohannis, precizand ca spera ca "iritarea de astazi a presedintelui Iohannis nu este rezultatul lobby-ului celor care nu mai pot fura bani ca urmare a introducerii cardului de sanatate".

PSD reactioneaza, dupa "iritarea" lui Iohannis (Video)

Cel mai probabil, problema va fi transata sambata, la Palatul Cotroceni, unde are loc o receptie cu ocazia Zilei Europei, la care vor participa atat presedintele, cat si premierul.

Imediat dupa implementarea cardului de sanatate, la inceputul acestei saptamani, medicii de familie s-au plans ca sistemul informatic ce sustine cardul s-a blocat complet.

Marti, nu se puteau elibera retete compensate si nici nu se puteau da trimiteri catre medicii specialisti. Intre timp, la casele de sanatate s-au format cozi interminabile, oamenii venind sa-si ridice cu intarziere cardurile de sanatate, speriati ca nu vor se vor putea trata fara ele.

Cardul de sanatate produce haos si disperare: Nu se elibereaza retete sau trimiteri. Cozi interminabile la Casele de Sanatate

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au recunoscut ca exista probleme de functionare a sistemului cardului de sanatate, insa au asigurat ca toti pacientii care isi platesc contributiile vor primi serviciile de care au nevoie, chiar daca nu au intrat in posesia cardului de sanatate, si ca furnizorii le vor avea decontate.

Garantii privind cardul de sanatate de la seful CNAS: Daca esti asigurat primesti serviciile si fara el

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Iohannis card sanatate, #Ponta card sanatate minciuna , #Klaus Iohannis