Lider PNL, reacție dură după cooptarea lui Ponta în guvern: „Aliat al fasciștilor de la AUR, omul Partidului Comunist Chinez

Luni, 21 August 2023, ora 14:25
6613 citiri
Lider PNL, reacție dură după cooptarea lui Ponta în guvern: „Aliat al fasciștilor de la AUR, omul Partidului Comunist Chinez
Victor Ponta a fost numit consilierul lui Marcel Ciolacu în guvern FOTO Hepta.ro

Deputatul PNL Pavel Popescu a transmis că numirea lui Ponta în poziţia de consilier onorific al prim-ministrului Marcel Ciolacu este ”un afront adus partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii”.

Popescu îl atacă pe Ponta, despre care spune că este ”un aliat al fasciştilor de la AUR, consiler asumat al lui George Simion, unul dintre cei mai mari oponenţi ai Ucrainei în discursul public” şi ”omul Partidului Comunist Chinez”. ”Vă sfătuiesc să reconsideraţi această numire care nu vă face cinste şi care cu siguranţă nu face cinste ţării pe care, vremelnic, aţi ajuns să o administraţi”, îi transmite Popescu premierului Ciolacu.

”Numirea fostului premier Victor Viorel Ponta în poziţia de consilier onorific al prim-ministrului este nici mai mult, nici mai puţin decât un veritabil "middle finger" arătat partenerilor noştri euro-atlantici, care şi-au pus încrederea în România ca actor cheie la nivel regional în proiecte majore precum reconstrucţia Ucrainei şi protejarea valorilor democratice în lupta împotriva autocraţiilor. Nu mă tem să o spun: este un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, să îl numeşti într-o asemenea poziţie pe Victor Ponta, omul ce discreditează săptămânal la TV cel mai bun prieten al României - SUA, omul Partidului Comunist Chinez, cu atât mai mult într-un domeniu sensibil precum cel al relaţiilor economice internaţionale”, afirmă Pavel Popescu pe Facebook.

Deputatul PNL arată că ”Victor Ponta este un aliat al fasciştilor de la AUR, consiler asumat al lui George Simion şi unul dintre cei mai mari oponenţi ai Ucrainei în discursul public”.

”De la începerea războiului lui Putin împotriva Ucrainei, Ponta nu a ratat nici măcar o ocazie să iasă la televizor să bagatelizeze eforturile României de a ne sprijini vecinul în războiul de agresiune pentru a-i alunga pe ruşi din ţară. Victor Ponta a fost premierul care a semnat 10 memorandumuri de înţelegere cu Republica Populară Chineză, între care memorandumul secret cu Huawei, prin care era promis sprijin pentru participarea companiei chineze la structuri critice, de securitate, dar şi o înţelegere pentru centrala de la Cernavodă, care era promisă, de asemenea, chinezilor. Ponta a fost cel care a insistat ca România să ridice relaţiile cu China la nivel de parteneriat strategic, în ciuda tuturor îngrijorărilor de securitate faţă de această ţară prezentate la nivelul comunităţii euro-atlantice; Nu a ratat nici măcar o ocazie să îşi manifeste simpatia pentru China. Omul s-a şi însurat la Beijing, după ce a făcut toate eforturile de care a fost capabil să ne arunce, la pachet cu resursele noastre strategice, în mâinile unei puteri care caută deseori să dezbine ordinea internaţională bazată pe reguli”, spune Popescu.

”În calitate de vicepreşedinte al unui partid de coaliţie, în spiritul pragmatismului care ştiu că vă caracterizează, domnule premier Marcel Ciolacu, vă sfătuiesc să reconsideraţi această numire care nu vă face cinste şi care cu siguranţă nu face cinste ţării pe care, vremelnic, aţi ajuns să o administraţi”, îi transmite Pavel Popescu premierului Marcel Ciolacu.

Fostul premier Victor Ponta a fost numit de Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru, consilier onorific în domeniul relaţiilor economice internaţionale. Decizia numirii acestuia a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Quarterly Report - Editia 4

Majorări salariale de 10% pentru o categorie de români: "Guvernul atât îşi permite"
Majorări salariale de 10% pentru o categorie de români: "Guvernul atât îşi permite"
Un act normativ care prevede majorări salariale de 10%, în două tranşe, pentru categoriile cu venituri foarte mici, dar şi decontări de ochelari, în limita a 500 de lei, a fost pus în...
Sabia lui Ștefan cel Mare s-ar putea întoarce în România, crede Marcel Ciolacu. "Avem discuţii pe acest subiect" VIDEO
Sabia lui Ștefan cel Mare s-ar putea întoarce în România, crede Marcel Ciolacu. "Avem discuţii pe acest subiect" VIDEO
Aflat într-o vizită oficială în Ankara, premierul Marcel Ciolacu spune că a purtat discuţii cu partea turcă în vederea restituirii către România a sabiei domnitorului moldovean Ştefan...
#Victor Ponta, #Guvernul Romaniei, #marcel ciolacu, #tensiuni PNL PSD , #stiri Victor Ponta