Dragnea face naveta Bucuresti-Istanbul de dragul prietenului Ponta: Inca sunt un om liber

Joi, 18 Iunie 2015, ora 14:49
4664 citiri
Dragnea face naveta Bucuresti-Istanbul de dragul prietenului Ponta: Inca sunt un om liber
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Suceava, ca spera ca premierul Victor Ponta sa se intoarca in tara in cateva zile, iar daca in urma evaluarii de vineri se va decide sa mai ramana in spitalul din Turcia, atunci il va vizita duminica.

Liviu Dragnea a spus ca a decis singur sa mearga la Istanbul pentru a vedea care este starea de sanatate a premierului si ca nu a fost chemat.

"Inca sunt un om liber si decid in functie de ce doresc. Nu ma poate chema nimeni, de urgenta, la Istanbul, nici macar prietenul meu bun", a spus Dragnea.

Dragnea stie in cat timp isi revine Ponta: Strictete sau o sa aiba probleme cu genunchiul toata viata

El a mentionat ca a fost la Istanbul pentru a vedea care este starea de sanatate a premierului intrucat in tara erau diverse speculatii.

"Vroiam sa vad despre ce situatie medicala e vorba si sa discutam chestiuni politice importante pe care le stabilisem. Starea lui Victor e buna acum, dar are nevoie de recuperare de trei-patru saptamani", a spus Liviu Dragnea.

El a mentionat ca la genunchi s-au gasit articulatiile "deranjate", ca a discutat cu echipa medicala de acolo si ca i s-a spus ca in fiecare zi este nevoie de exercitii stricte si riguroase pentru ca genunchiul sa revina la mobilitatea anterioara.

"Maine (vineri - n.r.) va fi o noua evaluare si vor decide daca trebuie sa ramana in spital sau poate merge acasa. (...) Daca va veni acasa, vom vorbi acasa. Daca nu, duminica seara voi fi din nou la el", a spus Dragnea.

Ponta, primul mesaj din Turcia: Operatia a fost mult mai complicata decat se anticipa

Intrebat daca premierul va prelungi mandatul de interimar al lui Gabriel Oprea, Dragnea a raspuns ca, daca va mai sta internat, "va face ceea ce se cuvine".

De asemenea, intrebat daca premierul poate semna decizii din spitalul din Turcia, Dragnea a raspuns ca este posibil.

"De ce sa nu poata prelungi de la spital? Se pot duce acolo documente pe care le poate semna. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa semnez din interiorul biroului", a afirmat Dragnea.

El a evitat sa spuna daca, in ipoteza in care va mai ramane in spital, premierul il va delega tot pe Gabriel Oprea sa ii preia atributiile.

"El poate delega pe oricine. Dar, firesc, fiind un singur viceprim-ministru, e normal ca prima optiune sa fie Gabriel Oprea", a spus Dragnea.

Intrebat daca exista riscul ca premierul sa fie nevoit sa depaseasca 45 de zile de spitalizare, Liviu Dragnea a declarat ca nu se pune problema si ca este vorba de zile pana cand premierul se va intoarce in tara.

"Eu sper ca lucrurile sa evolueze bine in sens medical si sa vina in tara in cateva zile", a declarat Dragnea.

Premierul Victor Ponta este internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat luni la genunchiul stang.

El a plecat spre Turcia impreuna cu premierul turc Recep Erdogan, vineri seara, din Baku (Azerbaidjan), dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene.

Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, cel mai mare centru medical privat din Turcia, este cel la care s-a operat si presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, in noiembrie 2011 si in februarie 2012.

Presa din Turcia a scris in mai multe randuri despre stransele legaturi dintre presedintele Turciei, Recep Erdogan, si spitalul din Istanbul. Potrivit jurnalistilor turci, sotia sefului de stat este actionar majoritar si coordoneaza activitatea spitalului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#Liviu Dragnea vizita Istanbul Ponta operat, #Ponta operat Turcia genunchi , #Liviu Dragnea