Ponta, despre reactiile din PSD la raportul MCV si rezolutia privind Romania: Ridicole, isterice si chiar paranoice

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 14:52
6213 citiri
Ponta, despre reactiile din PSD la raportul MCV si rezolutia privind Romania: Ridicole, isterice si chiar paranoice

Ponta: Actuala conducere a PSD chiar nu mai are nicio legatura cu social-democratia si valorile europene

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, considera ca actuala conducere a PSD nu mai are nicio legatura cu social-democratia si valorile europene si, se intreaba, in contextul publicarii raportului MCV si adoptarii rezolutiei din Parlamentul European, de ce PSD nu pleaca din Partidul Socialistilor Europeni si din Grupul Parlamentar S&D din PE.

"Am un set de intrebari foarte simple si logice - daca toate reactiile de ieri (marti - n.red.) ale reprezentantilor PSD sunt sincere (eu le consider doar ridicole, demagogice, isterice si chiar paranoice - dar acesta este punctul meu de vedere si nu conteaza pentru PSD): de ce mai ramane PSD in PES, de ce mai raman europarlamentarii PSD in Grupul S&D si de ce sustin candidatul PES in 2019 pentru functia de presedinte al Comisiei Europene?!?? Nu ii obliga nimeni - nu ii tine nimeni cu forta alaturi de cei pe care ii acuza de cele mai rele ganduri fata de Romania!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Fostul premier adreseaza aceasta intrebare, facand referire la faptul ca "PES a sustinut fara rezerve" rezolutia adoptata marti in Parlamentul European, ca raportul MCV a fost coordonat si prezentat public de catre Frans Timmermans, cel care urmeaza sa fie desemnat "candidat al PES pentru functia de presedinte al Comisiei Europene in 2019".

Victor Ponta afirma ca posibile explicatii pentru faptul ca social-democratii nu iau decizia de a pleca din PES si din Grupul Parlamentar S&D din Parlamentul European sunt legate, printre altele, de faptul ca nu doresc sa piarda functiile din PE si finantarile primite.

Liderul Pro Romania acuza, in finalul postarii, actuala conducere a PSD ca nu mai are nicio legatura cu social-democratia si valorile europene.

"Este evident ca actuala conducere a PSD chiar nu mai are nicio legatura cu social-democratia si valorile europene - sunt doar niste demagogi populisti si fals nationalisti; si atunci de ce nu fac macar lucrurile pe fata?

Este doar obisnuinta de a manipula, ipocrizie sau deja schizofrenie? Eu stiu raspunsul - dar fac acest demers pentru oamenii care inca sunt mintiti si manipulati de catre acesti impostori mafioti! Poate se trezesc! Pro Romania s-a infiintat si va activa mereu ca un partid de centru si centru-stanga, care promoveaza politici pentru Romania in si alaturi de Uniunea Europeana", a afirmat Victor Ponta.

Citeste si:
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost implicat în ultimii ani într-o serie de scandaluri, instituția fiind acuzată că adesea ia decizii cu dublă măsură, taxând...
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...