Ponta il acuza pe Dragnea ca a facut in Israel intelegeri contra intereselor Romaniei

Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 15:39
9805 citiri
Ponta il acuza pe Dragnea ca a facut in Israel intelegeri contra intereselor Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Victor Ponta sustine ca liderul PSD si vechiul sau aliat politic, Liviu Dragnea, a facut mai multe intelegeri in Israel contra intereselor Romaniei si da cateva exemple in acest sens.

Intr-o postare pe pagina personala de Facebook, Ponta scrie ca Dragnea "a stabilit cu grupuri de interese din Israel (probabil si Rusia) sa faca Fondul Suveran al Romaniei si sa le vanda astfel direct si fara nicio procedura transparenta (pe bani cat mai putini) ce mai detine statul roman in economie: Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanta, Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Salrom etc".

Fostul premier mai sustine, fara sa aduca insa si dovezi in acest sens, ca presedintele Camerei Deputatilor a stabilit sa mute ambasada Romaniei din Israel in schimbul unui "sprijin oferit de o firma de lobby a unui fost ambasador al Israelului pentru o vizita la Washington".

De asemenea, Dragnea ar fi "stabilit in secret ca din contractele de achizitii militare cu diverse companii din SUA, o parte din bani sa mearga prin firme din Israel (de exemplu, componente ale transportoarelor blindate cumparate de la General Dynamics America) ", hotarand totodata "ca din aceste afaceri paguboase pentru Romania sa fie platiti consultantii politici israelieni care il asista in activitatea politica pentru ca sa ascunda legatura directa intre el si acestia".

Acuzatiile la adresa lui Iohannis, extrem de grave

Victor Ponta adauga ca Dragnea ar fi fost "in stare sa se vanda si la rusi si la eschimosi sau patagonezi", neinteresandu-l ca vinde interesele Romaniei.

"Iar acum face o alta mare ticalosie: acuza pe toata lumea care ii demasca aceasta hotie ca fiind 'antisemit'!!! O mare minciuna pentru ca de fapt toti suntem 'anti - dragnisti' / el era in stare sa se vanda si la rusi si la eschimosi sau patagonezi - important este ca acesti cumparatori isi urmaresc (legitim) propriul interes si se bucura ca au gasit sa cumpere lucruri atat de importante pe un pret atat de mic - faptul ca Dragnea le vinde interesele Romaniei este treaba noastra si a statului roman (nu a celor care beneficiaza)! ", a scris Victor Ponta pe reteaua sociala.

El atrage atentia, de asemenea, ca "sa spui public despre presedintele tarii ca este 'antisemit' e o declaratie atat de grava pe care Dragnea nu o intelege sau de care nu ii pasa".

"Si vreau sa spun clar (fara sa fiu deloc antisemit, ci doar ProRomania) - nu ne da Israelul 20 miliarde de euro fonduri nerambursabile in locul celor de la Uniunea Europeana / nu ne apara Israelul in cazul unui conflict militar in locul celor de la NATO / nu ne asigura Israelul siguranta de zi cu zi in fata unor elemente islamice radicale care vad deodata Romania ca o tara inamica!", a mai scris pe Facebook Victor Ponta.

Mega-vizita secreta

Amintim ca Liviu Dragnea, Viorica Dancila si Teodor Melescanu s-au aflat zilele trecute in Israel, vizita ce a fost tinuta secret pana in ultimul moment.

Abia marti seara, Guvernul a anuntat agenda acestei vizite oficiale, care a inceput miercuri, la invitatia prim-ministrului Netanyahu.

Cat despre plecarea lui Liviu Dragnea in Israel, aceasta a fost confirmata abia miercuri. Si nu de PSD sau Camera Deputatilor (unde este presedinte), ci de catre ambasadorul Israelului la Bucuresti. Abia ulterior a venit si un comunicat de la PSD.

Declaratiile lui Iohannis

In timp ce oficialii romani se aflau in mult dezbatuta vizita in Israel, Iohannis a dat, joi dupa-amiaza, cateva declaratii pe marginea acestui subiect.

El a afirmat ca vizita are cateva ciudatenii, ca nu stie care sunt dedesubturile acestei abordari si "cine stie ce intelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei".

Presedintele Camerei Deputatilor a replicat imediat ca declaratiile lui Iohannis au "o anumita doza de antisemitism":

"As vrea sa am totusi unul-doua comentarii in legatura cu afirmatiile domnului presedinte Iohannis. Ele sunt considerate, si nu numai de mine, cu o anumita doza de antisemitism. De asemenea, nu poti sa jignesti in asemenea hal. Bun, m-a jignit pe mine, a jignit-o pe doamna prim-ministru, dar nu poti sa jignesti niste oficiali din alt stat pe care ii acuzi ca fac intelegeri secrete cu niste oficiali din Romania. Asa ceva este inacceptabil!"

Ulterior, seful statului a venit cu cateva precizari, respingand orice interpretare peiorativa a declaratiilor sale si explicand ca nu a intentionat sa ofenseze pe cineva.

"Sa fiu eu acuzat de antisemitism mi se pare deplasat, caraghios. Eu am fost laudat si laureat de mai multe asociatii evreiesti si cu siguranta toata lumea stie ca relatiile bilaterale dintre Romania si Israel sunt excelente, de la fondarea statului Israel modern.

In afirmatia mea, cu siguranta nu am folosit notiuni peiorative, dar daca totusi cineva s-a simtit ofensat, imi cer scuze, iar declaratia nu a fost o declaratie, ci o intrebare retorica si atat cat am spus, atat am vrut sa spun", a explicat Klaus Iohannis.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta acuzatii Dragnea, #Dragnea intelegeri secrete Israel, #Ponta Dragnea intelegeri Israel , #Liviu Dragnea