Ponta, nou atac la Dragnea: E pacat sa bagi soparle. Nu poti sa fii presedinte de partid si sa te duci in fiecare luna la ICCJ

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 16:41
13301 citiri
Ponta, nou atac la Dragnea: E pacat sa bagi soparle. Nu poti sa fii presedinte de partid si sa te duci in fiecare luna la ICCJ
Foto: Ziare.com

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, ca ii este greu sa inteleaga de ce este atacat in continuare de catre Liviu Dragnea si a spus ca este pacat "sa bagi soparle", in calitate de presedinte PSD. In plus, a mentionat ca "nu poti sa fii presedinte de partid si sa de duci in fiecare luna la Inalta Curte".

"Nu inteleg de ce continua atacul asupra mea, de ce este asa suparat ca, de fapt, noi ne-am inteles: eu sustin Guvernul, sustin PSD, nu-l sustin pe domnul Dragnea. Asta-i viata!", a declarat Victor Ponta, adaugand ca nu poate fi de acord cu "stilul de conducere monarhica" pe care l-ar promova Liviu Dragnea la conducerea PSD.

"Nu sunt de acord cu stilul lui Liviu Dragnea de a conduce monarhic partidul. Vreau ca PSD sa guverneze foarte bine, mai bine decat au guvernat Adrian Nastase si Ponta", a precizat fostul premier.

Invitat sa comenteze sugestia facuta de Liviu Dragnea ca ar fi existat o discutie intre premierul Sorin Grindeanu si Victor Ponta legata de acordarea unei functii pentru cel din urma, Ponta a raspuns: "Astea sunt soparle si nu-i frumos sa bagi soparle. Nu am cerut nicio functie si nici nu mi s-a oferit vreuna. Nici domnia sa nu mi-a oferit vreo functie, m-a intrebat la un moment dat ceva, dar e pacat sa bagi soparle cand esti ditamai presedintele PSD".

"Nu voi avea nicio functie de conducere in PSD sau in alt partid pana la o decizie definitiva in dosarul meu. Nu poti sa fii presedinte de partid si sa de duci in fiecare luna la Inalta Curte", a mai spus Ponta, in conditiile in care Liviu Dragnea are proces la ICCJ, insa a adaugat ca il considera pe liderul PSD nevinovat: "La fel de nevinovat cum sunt si eu".

Fostul premier a respins asertiunea lui Dragnea potrivit careia ar fi atacat guvernul Grindeanu si a spus ca se va intalni cu primul-ministru, daca acesta va dori sa-i solicite sfatul. "Ori de cate ori ma va intreba, ii spun ce cred eu ca e bine dupa care, sigur, deciziile le ia el", a spus Ponta.

"Domnul Grindeanu incepe sa conduca Guvernul si face foarte bine. Sa nu-l conduca altcineva, din alta parte", a mai spus Ponta.

Declaratiile lui Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marti, la B1 TV, ca prefera sa amane discutiile despre o eventuala functie in partid care sa-i fie acordata lui Victor Ponta, lasand de inteles ca a existat o discutie in acest sens intre Ponta si premierul Sorin Grindeanu.

Intrebat daca numirea lui Victor Ponta intr-o functie importanta in conducerea PSD va duce sau nu la reconcilierea acestuia cu liderii social-democrati, Liviu Dragnea a spus: "Eu as mai lasa discutiile despre tema asta pentru ca am avut o discutie pe aceasta tema, nu numai in ultima perioada. Poate-l intrebati si pe Sorin Grindeanu vreodata despre subiectul asta".

Invitat sa detalieze afirmatia legata de premierul Grindeanu, Dragnea a precizat: "In sensul daca a vrut sau nu vreo functie Victor (...) Am inteles ca au avut mai multe discutii."

Presedintele PSD l-a acuzat pe Victor Ponta ca a inceput de mai multa vreme o campanie indreptata impotriva partidului, campanie care este greu de inteles.

"Ca are el o problema personala cu mine, dar cand spui ca Guvernul asta - care este rezultatul alegerilor si pe care l-am sustinut cu totii - ne va pune in pamant, ca nu va reusi sa faca incasarile, asta face rau guvernarii pentru ca da un sentiment de neincredere", a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea: Am rupt demisia lui Ponta. N-are rost sa ne intalnim, este aglomeratie in avion

Dragnea: Doi membri PSD-ALDE sunt suparati, dar alianta va ramane

#Ponta atac Dragnea, #Ponta Dragnea soparle, #Ponta declaratii Dragnea, #Ponta Dagnea presedinte partid ICCJ , #Liviu Dragnea