Ponta propune un plan pentru "salvarea Romaniei": Am realizat cat de nociv este si va fi "Regimul Dragnea"

Marti, 11 Septembrie 2018, ora 07:50
6628 citiri
Ponta propune un plan pentru "salvarea Romaniei": Am realizat cat de nociv este si va fi "Regimul Dragnea"
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a prezentat un plan pentru "salvarea Romaniei", printre obiective aflandu-se schimbarea actualului Guvern, revenirea la o majoritate parlamentara "responsabila" si "revenirea" PSD la o agenda social-democrata europeana.

Ponta propune Opozitiei si presedintelui Klaus Iohannis 10 pasi pentru inlaturarea "Regimului Dragnea", pe care il considera "nociv" pentru Romania.

"ACTION PLAN - pentru salvarea Romaniei! Din ianuarie 2017 (dupa propunerea doamnei Sevil Shaideh ca prim-ministru, formarea Guvernului, vizita pe bani la restaurantul lui Trump din Washington si faimoasa Ordonanta 13) am realizat cat de nociv este si va fi "Regimul Dragnea" pentru Romania! Si am decis ca trebuie sa fac tot ce tine de mine pentru a scapa tara de aceasta "pesta politica" - un regim pe care il consider nociv, mafiot, incompetent si distructiv pentru prezentul si viitorul Romaniei", a scris Ponta pe Facebook.

El a mentionat ca a luptat alaturi de Sorin Grindeanu in vara lui 2017 si a sprijinit "tentativa de emancipare" a lui Mihai Tudose, iar dupa ce Ecaterina Andronescu si Gabriela Firea au ajuns la aceeasi concluzie, "exista o noua oportunitate ca Romania sa faca o schimbare radicala".

Printre obiectivele propuse de Victor Ponta in strategie se afla:

- "schimbarea actualului Guvern incompetent si obedient cu un Executiv care sa redea stabilitate si predictibilitate Romaniei";

- "revenirea la o majoritate parlamentara responsabila care sa iasa din situatia executarii orbesti a unor ordine de partid";

- "restabilirea echilibrelor democratice si constitutionale intre Guvern, Parlament, Presedinte si Justitie".

Alte obiective ale strategiei mentionate de Victor Ponta se refera la:

- "oprirea ofensivei de acaparare prin mijloace politice a institutiilor care trebuie sa fie in afara jocurilor si bataliilor intre partide si lideri";

- "constructia unei alternative politice viabile, eficiente si rationale la actuala Putere";

- "aflarea adevarului si sanctionarea drastica a liderilor politici si guvernamentali care au instigat, provocat si organizat gravele violente din data de 10 August";

- "revenirea PSD la o agenda social democrata europeana".

Ponta sustine ca "PSD este capturat si manipulat de un grup radical populist, antieuropean si antireformist, cu mentalitate si comportament mafiot".

Potrivit lui Victor Ponta, este necesara si "stabilirea transparenta si definitiva a unei solutii juridice si politice care sa compenseze abuzurile si excesele comise in perioada 2015-2017 de anumite institutii de forta", trebuie dezbatute in Parlament in mod transparent si ulterior adoptate acele modificari necesare la Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

In opinia liderului Pro Romania, Opozitia trebuie sa anunte o motiune de cenzura.

"Primul pas - Fortele politice de Opozitie (PNL - USR - PMP) trebuie sa anunte ca vor initia si vota o motiune de cenzura impotriva Guvernului "Dragnea - Dancila", dar ca nu vor intra la guvernare decat in urma unui vot popular care sa ii legitimeze in acest scop, ca accepta dreptul PSD (care are cel mai mare numar de parlamentari) de a propune un nou Guvern cu conditia ca acesta sa fie democratic, pro European si pro Dezvoltare", a scris Ponta.

El a precizat ca "presedintele Klaus Iohannis trebuie sa intareasca si sa asume public declaratiile anterioare prin care cere un alt Guvern, dar provenit tot din actuala majoritate".

Ponta mai propune ca "parlamentarii PSD care deja si-au manifestat nemultumirea fata de Regimul Dragnea si liderii politici - Firea, Tudose, Tutuianu, Stanescu, Badalau, Ciolacu, Mocioalca - sa aiba un cuvant esential de spus in varianta dupa Guvernul Dancila" si ca "trebuie propus cat mai repede un deputat din Grupul PSD care sa candideze la functia de presedinte al Camerei impotriva lui Dragnea".

"Dupa ce se schimba majoritatea in Camera Deputatilor si este inlocuit Dragnea grupul dizident din PSD trebuie sa vina cu o propunere concreta si pozitiva de Prim Ministru (de exemplu Corina Cretu, Ecaterina Andronescu sau Mihai Tudose) - aceasta propunere trebuie sa fie sustinuta sau acceptata de catre toti cei care nu fac parte din "Grupul lui Dragnea" si sa aiba angajamentul ferm al presedintelui Iohannis ca va primi mandatul pentru formarea unui nou Guvern PSD - ALDE (pe care Pro Romania se obliga sa il sprijine) ", mai sustine Victor Ponta.

In opinia lui Ponta, ultimul pas este ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa sprijine "in mod onest si activ" activitatea Guvernului respectiv in perioada ianuarie - iunie 2019.

"Daca toti cei implicati inteleg ca Romania este intr-un moment extrem de grav al destinului sau aceste actiuni pot avea loc in perioada urmatoare si multe lucruri care tin de interesul nostru national vor fi salvate /daca miopia politica si egoismul vor prevala din nou atunci sa fim pregatiti pentru daunele uriase pe care le va produce "Regimul Dragnea" inainte de a pleca, pana la urma, de la Putere!", mai afirma Ponta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta regim Dragnea , #Liviu Dragnea