Marcel Ciolacu susține că Victor Ponta are ușa deschisă în PSD. Lista colegilor de partid care ar ține totuși lacătul pe ușă

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 14:09
5281 citiri
Marcel Ciolacu susține că Victor Ponta are ușa deschisă în PSD. Lista colegilor de partid care ar ține totuși lacătul pe ușă
Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit la începutul anului de mai multe ori cu Victor Ponta FOTO Shutterstock

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu că "ușa partidului este deschisă" pentru fostul premier și lider al social-democraților Victor Ponta.

„Lui Ponta i s-a oferit totul”

Întrebat dacă l-ar vedea din nou în PSD pe Victor Ponta, Marcel Ciolacu a explicat pentru DCNews că nu a exclus niciodată acest lucru și că ușa partidului rămâne deschisă.

„Nu am exclus niciodată acest lucru. Nu e nimeni perfect, n-am ridicat vreodată pretenții și cred că nu e cazul să ridice nici Victor Ponta. Am, așa, o supărare cu foștii președinți ai Partidului Social Democrat care au crescut în interiorul PSD, li s-a oferit absolut totul, domnului Victor Ponta i s-a oferit din partea partidului absolut totul, și un anumit statut, și un anumit culoar, iar apoi și-au făcut partide. Eu am muncit pentru domnul Victor Ponta în campania electorală. Cred că nu am muncit nici în campania mea electorală cât am muncit în campania electorală a lui Victor Ponta ca să iasă președintele României.

Am această reținere! Nici nu pot să fiu obtuz și să pun stop unei eventuale veniri a lui Victor Ponta în Partidul Social Democrat, dar nu este o decizie numai a mea, ci este o decizie pe care o voi lua împreună cu colegii mei”, a notat Marcel Ciolacu.

Cine stă în ușă

De la finalul anului trecut fostul lider PSD și actual președinte Pro România Victor Ponta și-a exprimat de mai multe ori dorința de a reveni în PSD, așteptând de la aceștia din urmă anularea deciziei privind excluderea sa, semnată de către Liviu Dragnea. În noiembrie 2021 acesta afirma că a discutat cu Marcel Ciolacu privind mai multe subiecte, inclusiv guvernarea.

„Eu și colegii mei din Pro România am fost excluși din PSD pentru că n-am votat moțiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu. Acum, când Sorin Grindeanu va fi ministru, poate chiar vicepremier, m-aștept să anuleze acea decizie. Pentru mine ar conta moral acest lucru”, afirma acesta. Ponta a adăugat apoi că dacă decizia privind excluderea sa va fi anulată, va lua în calcul fuziunea celor două partide.

La începutul lui 2022 negocierile dintre Ponta și Ciolacu au continuat, însă Lia Olguța Vasilescu și Mihai Tudose s-au opus vehement în partid ca Ponta să fie reprimit în PSD, conform unor surse politice.

Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
Premierul Marcel Ciolacu și secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer M. Granholm, au avut marți, 23 iulie, o întrevedere la sediul Guvernului. Discuțiile au privit reuniunea Parteneriatului...
Guvernul vrea să negocieze la Bruxelles un răgaz de 7 ani pentru reintrarea României în ținta deficitului de 3%. Cum se apără Ciolacu
Guvernul vrea să negocieze la Bruxelles un răgaz de 7 ani pentru reintrarea României în ținta deficitului de 3%. Cum se apără Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că România va negocia un acord cu noua Comisia Europeană pentru a reveni la ținta de deficit de 3%. Motivul ar fi încurajarea dezvoltării „accelerate”...
#Victor Ponta, #marcel ciolacu, #revenire ponta psd, #Presedinte PSD , #stiri Marcel Ciolacu
  1. Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
  2. Dan Barna a fost ales vicepreședintele grupului Renew din Parlamentul European. Poziția dobândită de Vlad Voiculescu
  3. De ce a fost dată afară din AUR Diana Șoșoacă. Explicația oficială
  4. Alexandru Rafila, investigat de procurorii lui Kovesi. USR: ”A tăiat 740 de milioane de euro de la construcţia de spitale şi a dat pentru consultanţă”
  5. AUR, acuzat că păcălește alegătorii români pentru a le colecta datele personale. ”Este versiunea 2024 a Caritas”
  6. Carmen Dan se leapădă de Liviu Dragnea: ”Nu mai pot urma o himeră”
  7. Cristoiu despre Marcel Ciolacu la prezidențiale: "Vrea o rezoluţie a congresului PSD care să-i ceară să candideze"
  8. Geoană, acuzat că face campanie electorală ilegală folosind însemnele NATO: ”Nu exclud declanșarea unor investigații de natură penală”
  9. ”Un om care a distrus funcționarea unui stat”. Dan Barna declară că grupul Renew nu l-ar vota comisar european pe Klaus Iohannis
  10. Elena Lasconi se întâlnește cu liderul PNL. Ce spune despre o nouă alianță cu liberalii