Editorial: A naibii iubirea dintre Ponta si Antonescu!

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 12:51
6682 citiri
Editorial: A naibii iubirea dintre Ponta si Antonescu!
Foto: Arhiva Ziare.com

Atata le-a trebuit sefilor Uniunii Social Liberale sa auda, ca Mircea Geoana a fugit in America la cunostinte si se da sef de scara! Si nu oricum, ci fara sa-i vizeze ei agenda, fara sa verifice Ion Iliescu mesajul catre poporul frate si prieten, sa nu se strecoare informatii strategice despre organizarea cooperativelor agricole de productie.

Si cum s-au prins ca Geoana nu e tembelul proverbial, s-au sucarit. Preferau sa-l stie motaind cu clopotelul in mana, printre jucariile din inventar, scriind poezii violet despre marirea si decaderea din noaptea care i-a scrijelit definitiv in mentalul de gospodar al singuratatii alergatorului la spa o stampila mult mai dureroasa decat cea pusa de presedintele de onoare al PSD.

Numai ca in timp ce plangea cu un ochi, presedintele Senatului radea cu celalalt, deoarece descoperise cum sa le spuna pe sleau colegilor ca i se rupe de istericale: folosindu-si relatiile. Altfel spus, Mircea Geoana s-a carat in SUA lasand in urma un mesaj: nu aveti voi acces acolo unde am eu, ia de-aci se trage sange!

Iar daca le trece cumva prin minte sa-l execute, poate strica el o vorba catre vicepresedintele american, prieten de familie.

Atata de draguta e povestea asta incat juri ca a pus-o la cale impreuna cu Traian Basescu, campion al categoriei 'intarata-i, drace', mester in a tropai peste categoria 'semi-musca'. Nici nu m-as mira.

Dar nici Victor Ponta nu mai e copilul balai din covatica. El s-a prins unde bate Mircea Geoana. Dar ca sa-si pastreze o usa deschisa, si-a tras pe trup vesmant bisericesc si, in timp ce-l certa pe neascultator pentru faptul ca s-a prezentat in SUA drept liderul Opozitiei, a afirmat ca nu el, ci Crin Antonescu a remarcat ciudatenia, fiind in mod legitim deranjat.

Cine devine un bun coleg? Ponta. Cine devine numai bun de ironizat? Antonescu. Dupa acest calcul simplu, presedintele PSD poate dormi linistit. Dusmanul de clasa nu este portocaliu, violet sau marinar, ci coace ceva in interior.

Distractiva este insa maniera in care temperamentul si obsesiile presedintelui PNL devin, iata, munitie taman pentru partenerul sau de balansoar. Ponta nu mai trebuie sa se chinuie sa manipuleze lucrurile in USL astfel incat partidul sau sa fie unicul beneficiar, la o adica, al oportunitatilor electorale. Ci doar sa-i dea impresia sefului liberal ca il intelege si sa-i stimuleze orgoliul.

Putand sa strecoare, din cand in cand, si cate-o ironie aproape imperceptibila, deoarece este cunoscut faptul ca persoanele cu o parere maxima despre ele ajung sa-si piarda simtul umorului. Si al ridicolului.

Revenind la Mircea Geoana, are nota 10, chiar daca a plecat in SUA ca sa duca niste retete de muraturi. USL stie acum ca baiatul rau participa cand vrea el la combinatiile regionale de care americanii sunt atat de interesati. Din pacate pentru liderii acestei aliante, in loc sa se foloseasca de relatiile lui Geoana, vor incerca sa-l marginalizeze. N-au invatat nimic.

Citește și:
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în anul 2024 este un scenariu care a apărut pe agenda publică de când Florin Cîțu era încă liderul liberalilor, iar pe măsură ce se...
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...