Editorial: Gura lui Ponta adevar graieste

Autor: Cristian Mihai Chis
Vineri, 06 Mai 2011, ora 09:01
6320 citiri
Editorial: Gura lui Ponta adevar graieste

Victor Ponta calca cu pasi iuti pe urmele lui Mircea Geoana. Noroc ca Sorin Ovidiu Vintu e la mititica, si nu-l va putea chema la bai in creierii noptii, ca sa se prabuseasca psihic, dar poate isi face o sauna in Zambaccian la nasul sau politic, Adrian Nastase.

Pana atunci, insa, presedintele PSD are scapari de sinceritate care ne permit sa concluzionam ca reprezinta cu brio vechile practici ale PSD, atat de functionale pana au dat, fatal, de Geoana, dar aprofundate de adversarii politici, vezi PD-L.

Prezent la Cluj ca sa n-am inteles ce, Victor Ponta si-a manifestat ingrijorarea fata de viitoarele alegeri, din perspectiva modificarii Legii electorale.

Presedintele socialist crede ca trebuie evitata mita electorala, sau, cel putin, situatiile care ar putea dezavantaja partidul sau. "Sa vedem ce poate fi oferit in campanie, sa nu ne mai trezim ca noi oferin pliante si pixuri, iar PD-L da pui, miei si televizoare", a afirmat liderul, citat de un ziar local.

Omul a reusit, astfel, intr-o secunda, sa starneasca amintiri despre prestatiile sale antologice unde pe primul loc sta, in categoria la care ne referim, declaratia din 7 decembrie 2009, cand a oferit o explicatie pentru pierderea alegerilor de catre Mircea Geoana: "sistemul de fraudare si furt" al PD-L "a functionat mai bine".

Acuma, revenind la materialul de ieri al clientului, ingrijorarea e fireasca, dar poate fi transformata in liniste foarte usor. Cum paradigma galetii electorale suscita interesul tuturor formatiunilor politice, pentru a nu fi nimeni dezavantajat, ar fi constructiv sa se astearna toti la o masa si sa stabileasca un mercurial, apoi sa-l legifereze.

Sa stie toata suflarea o treaba: vizita de lucru inseamna doua plase cu partidul, vizita de semnare de contract egal doi mici, vizita de taiere de panglica, trei, promisiuni bunastare putere - opozitie inseamna un pui si doua sticle cu ulei, modificarea unor legi pedeliste echivaleaza cu doua drumuri si o canalizare, continuarea reformei egal sase biserici si un curs pentru coafeze, grija fata de copii egal trei napolitane si un pui de mata.

Odata promulgata, legea va fi multiplicata si afisata pe toti stalpii, dar trasa si in editii de buzunar, ca sa stie electoratul si sa semnaleze procurorilor situatiile de frauda. Astfel, daca primeste un purcelus de lapte pentru pozitia 5.4.9, unde scrie ca se impun zece kilograme de faina si un boiler de 10 litri, Costel va putea sa faca dezvaluiri, spre a fi evidentiat in adunarea generala comunala.

Deci nu pricep de unda atata deznadejde, domnule Ponta!

Citeste si:
Reacția lui Dan Barna după ce premierul l-a acuzat că nu a încurajat campania de vaccinare: „Stop dezinformării”
Reacția lui Dan Barna după ce premierul l-a acuzat că nu a încurajat campania de vaccinare: „Stop dezinformării”
Copreședintele USR PLUS Dan Barna a reacționat miercuri, 22 septembrie, după ce premierul Florin Cîțu l-a criticat la finalul ședinței de guvern pe acesta și alți reprezentanți ai USR...
Florin Cîțu îi critică pe miniștrii USR PLUS ai Sănătății: „Aș fi vrut mai multe de la ei. Nu l-am văzut o dată pe Vlad Voiculescu într-un centru de vaccinare”
Florin Cîțu îi critică pe miniștrii USR PLUS ai Sănătății: „Aș fi vrut mai multe de la ei. Nu l-am văzut o dată pe Vlad Voiculescu într-un centru de vaccinare”
Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, 22 septembrie, la finalul ședinței de guvern, că se aștepta la mai multe din partea miniștrilor Sănătății USR PLUS, Vlad Voiculescu, respectiv...
Sursa: Ziare.com