Editorial: Gura lui Ponta adevar graieste

Vineri, 06 Mai 2011, ora 09:01
6557 citiri
Editorial: Gura lui Ponta adevar graieste

Victor Ponta calca cu pasi iuti pe urmele lui Mircea Geoana. Noroc ca Sorin Ovidiu Vintu e la mititica, si nu-l va putea chema la bai in creierii noptii, ca sa se prabuseasca psihic, dar poate isi face o sauna in Zambaccian la nasul sau politic, Adrian Nastase.

Pana atunci, insa, presedintele PSD are scapari de sinceritate care ne permit sa concluzionam ca reprezinta cu brio vechile practici ale PSD, atat de functionale pana au dat, fatal, de Geoana, dar aprofundate de adversarii politici, vezi PD-L.

Prezent la Cluj ca sa n-am inteles ce, Victor Ponta si-a manifestat ingrijorarea fata de viitoarele alegeri, din perspectiva modificarii Legii electorale.

Presedintele socialist crede ca trebuie evitata mita electorala, sau, cel putin, situatiile care ar putea dezavantaja partidul sau. "Sa vedem ce poate fi oferit in campanie, sa nu ne mai trezim ca noi oferin pliante si pixuri, iar PD-L da pui, miei si televizoare", a afirmat liderul, citat de un ziar local.

Omul a reusit, astfel, intr-o secunda, sa starneasca amintiri despre prestatiile sale antologice unde pe primul loc sta, in categoria la care ne referim, declaratia din 7 decembrie 2009, cand a oferit o explicatie pentru pierderea alegerilor de catre Mircea Geoana: "sistemul de fraudare si furt" al PD-L "a functionat mai bine".

Acuma, revenind la materialul de ieri al clientului, ingrijorarea e fireasca, dar poate fi transformata in liniste foarte usor. Cum paradigma galetii electorale suscita interesul tuturor formatiunilor politice, pentru a nu fi nimeni dezavantajat, ar fi constructiv sa se astearna toti la o masa si sa stabileasca un mercurial, apoi sa-l legifereze.

Sa stie toata suflarea o treaba: vizita de lucru inseamna doua plase cu partidul, vizita de semnare de contract egal doi mici, vizita de taiere de panglica, trei, promisiuni bunastare putere - opozitie inseamna un pui si doua sticle cu ulei, modificarea unor legi pedeliste echivaleaza cu doua drumuri si o canalizare, continuarea reformei egal sase biserici si un curs pentru coafeze, grija fata de copii egal trei napolitane si un pui de mata.

Odata promulgata, legea va fi multiplicata si afisata pe toti stalpii, dar trasa si in editii de buzunar, ca sa stie electoratul si sa semnaleze procurorilor situatiile de frauda. Astfel, daca primeste un purcelus de lapte pentru pozitia 5.4.9, unde scrie ca se impun zece kilograme de faina si un boiler de 10 litri, Costel va putea sa faca dezvaluiri, spre a fi evidentiat in adunarea generala comunala.

Deci nu pricep de unda atata deznadejde, domnule Ponta!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
#Victor Ponta lege electorala, #PSD PDL mita electorala , #Mircea Geoana