Ponta, calaul lui Geoana: Eu l-am propus pentru excludere

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 21:17
6603 citiri
Ponta, calaul lui Geoana: Eu l-am propus pentru excludere
Foto: Arhiva

Victor Ponta a recunoscut, joi seara, dupa sedinta CExN, ca el a fost cel care l-a propus pe Mircea Geoana pentru excluderea din partid.

"Am avut o discutie legata de echipa cu care mergem mai departe. Tocmai pentru ca e o perioada dificila dupa scrutinul prezidential, e nevoie de o echipa de conducere care sa fie cu adevarat unita si care aiba un proiect comun.

Din acest punct de vedere au fost trei colegi pe care nu doar eu - ca daca era vorba doar de mine, lucrurile erau mult mai simple -, ci majoritatea colegilor din CExN, cu doua voturi 'impotriva', au considerat ca trebuie sa ne despartim drumurile", a spus Ponta.

Intrebat de ziaristi daca el a facut propunerea de excludere in cazul lui Mircea Geoana, liderul PSD a raspuns afirmativ: "Asa este, eu l-am propus, imi asum aceasta propunere". A refuzat insa sa expuna motivele acestei excluderi, spunand doar ca in cadrul sedintei s-a decis ca "e momentul in care fiecare trebuie sa mearga pe drumul lui".

Victor Ponta: Nu ma tem de ruperea partidului. Am oferit retragerea mea

Seful Guvernului a tinut insa sa mentioneze ca de vina pentru pierderea alegerilor nu sunt cei trei exclusi: Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova. "Cum sa spun eu ca e de vina Geoana sau Vanghelie pentru faptul ca am pierdut eu? Am vorbit despre viitor aici si despre faptul ca o echipa trebuie sa fie coeziva ca sa aiba o sansa sa reziste", a spus el.

Ponta, legat de o viitoare candidatura: Nu vreau sa incurc!

Legat de Marian Vanghelie, a spus ca nu are ce sa-i reproseze, mentionand doar ca "avem conceptii si drumuri diferite".

Ziua deciziilor la PSD: Geoana, Vanghelie si Sova au fost exclusi LIVE

In ceea ce-l priveste pe Sova, Victor Ponta a spus ca acesta a fost acuzat de "prea mult entuziasm", aratand ca este convins ca va ramane alaturi de PSD, cel putin in grupul senatorial.

#Victor Ponta exclus Geoana PSD, #Ponta responsabilitate excludere Geoana, #Ponta propus excludere Geona, #Ponta excluderi PSD , #Mircea Geoana