Ponta joaca totul sau nimic cu PSD-ul lui Nastase si Iliescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 18:52
9934 citiri
Ponta joaca totul sau nimic cu PSD-ul lui Nastase si Iliescu (Opinii)
Foto: realitatea.net

Victor Ponta a ramas singur. Lasat in offside de parintii spirituali si, dupa cum se vede, stapanii partidului - Adrian Nastase si Ion Iliescu - presedintele PSD a ajuns intr-un punct mort. A apucat-o pe un drum fara intoarcere si, imi imaginez, ca habar n-are cum de a ajuns aici.

Nu stiu cine l-o fi sfatuit sa declanseze razboiul unui muribund politic, respectiv Geoana, cert este ca s-a facut singur de ras intr-un mare fel. Si, mai rau de atat, nici nu mai poate da inapoi.

Pentru ca daca Ponta face pasul inapoi se recunoaste invins in fata lui Geoana. Adica infrant de fantoma de la Senat, care atat a si asteptat pentru a iesi la lumina. Geoana a pasit in lumina camerelor de luat vederi, Ponta se ascunde rusinat si se lupta cu "parerile personale" ale tradatorilor Iliescu si Nastase.

Mircea Geoana si-a dorit sa iasa din anonimat si a plecat in SUA. Pentru ca a vorbit frumos in engleza, si nu oriunde, si le-a luat fata liderilor USL, Victor Ponta s-a trezit sa-i ceara capul.

Aruncandu-se cu gatul inainte in prima, Nastase si Iliescu si-au dat seama mai apoi, tarziu chiar si pentru ei, ca de fapt nu au ce sa-i faca lui Geoana. Si cel mai bun lucru cu care il pot deranja este sa-l lase in pace. Si l-au lasat. Pentru ca Victor Ponta nu vrea sa se recunoasca invins si umilit, a plusat la maximum - "ori eu, ori Geoana". Ori de aici nu mai iesi viu. Pentru ca totul se reduce acum, paradoxal, la - "ori eu, ori Geoana, ori Nastase si Iliescu". Si Ponta pare sa se aventureze intr-acolo.

Oarecum unica pe scena politicii romanesti, aceasta atitudine rectilinie surprinde cu atat mai mult pentru ca este vorba de Ponta. Omul care, dupa ce il injura pe presedinte, isi cerea scuze mai apoi in fata jurnalistilor, care il apostrofau ca nu e frumos sa vorbesti urat, nu vrea sa se lase infrant nici de Geoana si, culmea, aparent, nici de Nastase si Iliescu. Simtindu-se tradat, Victor Ponta le reaminteste celor care au votat cu 21 la 0 in BPN ca nu va renunta la mazilirea lui Geoana.

Ba Victor Ponta a mers atat de departe incat a promis ca isi va da demisia din functia de presedinte PSD, daca la viitorul BPN sau CEN se va infirma decizia de inlocuire a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului. Mergand impotriva curentului, Ponta refuza sa accepte ca a fost o greseala uriasa actiunea de la bun inceput. In acelasi timp, aceeasi fundatura ii ofera sansa vietii - sa rastoarne pentru prima oara balastul istoric al unui partid mumificat. Sa-i puna la punct si sa le taie aripile eternilor conducatori de facto ai PSD.

Daca pe Victor Ponta il vor tine nervii si muschii sa-i puna la punct pe Adrian Nastase si Ion Iliescu, daca va avea taria sa mearga pana la capat pe drumul pe care a pasit acum, poate spera intr-un viitor. Nu trebuie neaparat sa-i excluda pe toti trei pentru a demonstra ca este cu adevarat seful PSD, ci doar sa le arate coltul si sa-i puna cu mainile la spate. Altfel, din aceasta pozitie, orice pas inapoi este sinucidere curata pentru Victor Ponta. Isi va pierde si cea de pe urma credibilitate.

Pornind la razboi impotriva unui singur om, Ponta s-a trezit ca lupta acum impotriva unui partid intreg. Impotriva celor care l-au facut presedintele PSD. Daca va ceda, va disparea oricum in timp, inghitit de mortii vii. Daca va merge pana la capat, are cel putin o sansa sa moara frumos. Dar poate spera sa prinda viata mai tarziu. Altfel, se va stinge. Putin cate putin. Definitiv.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Victor Ponta Mircea Geoana, #Adrian Nastase Ion Iliescu, #Geoana schimbare Senat, #Ponta demisie PSD , #Mircea Geoana