Ziare.com

Basescu: Nu am incalcat legea. Melescanu a dezinformat. Ponta a fost un fripturist (Video)

de Florin Necula
Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 19:14

   

Basescu: Nu am incalcat legea. Melescanu a dezinformat. Ponta a fost un fripturist (Video)
Presedintele Traian Basescu a venit cu noi precizari, miercuri seara, despre scandalul deconspirarii lui Victor Ponta ca ofiter acoperit al SIE, mentionand ca nu a incalcat nicio lege.

Seful statului a spus ca nu a incalcat legea divulgand ca premierul a fost ofiter acoperit al serviciului, afirmand ca, in acest sens, fostul sef SIE Teodor Melescanu a dezinformat.

De asemenea, Traian Basescu l-a numit pe Victor Ponta "fripturist" care a participat la seminarii in perioada in care lucra pentru SIE si apoi le-a trecut in CV drept cursuri. Totodata, presedintele a mentionat ca, dupa alegerile prezidentiale, trebuie gasit un sistem prin care SRI si SIE sa fie controlate.

Nu in ultimul rand, Traian Basescu a spus ca trebuie facuta o ancheta a Parchetului Militar in acest caz.

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE (Video)

Seful statului a facut primele declaratii dupa ce, luni seara, a dezvaluit ca prim-ministrul Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001, de data aceasta venind cu noi lamuriri si precizari.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Traian Basescu:

- Am observat in cursul zilei de ieri o adevarata avalansa de pareri, de comentarii, dar marea majoritate avand ca destinatie publicul larg, care sa fie in principiu pacalit.

- Ma vad nevoit sa fac unele clarificari, mai ales vizavi de afirmatiile unor oameni care trec drept oameni avizati.

- Vreau sa clarific faptul ca presedintele Romaniei are acces la informatii secret de stat, inclusiv secret de serviciu.

- Presedintelui nu i se pot refuza informatiile secret de stat.

- Dl Melescanu ori a uitat, ori a vrut sa dezinformeze, cand a spus ca i-am solicitat lista cu ofiterii acoperiti.

- A creat un precedent de neacceptat in relatia dintre un serviciu secret si presedintele Romaniei. Presedintelui nu poti sa-i refuzi o informatie pe care o detii si tu, director, decizi ca nu i-o pui la dispozitie, cu atat mai mult cu cat imi era utila pentru ca era vorba de Guvern.

- Presedintele vegheaza la buna functionare a institutiilor statului, inclusiv a Guvernului.

- Prin aceasta adresa, din 8.11.2013, ma adresam dlui director Melescanu cu urmatoarea solicitare: "Va rog sa ma informati daca in Guvernul Romaniei exista persoane care dupa 1990 au fost incadrati ca ofiteri acoperiti ai SIE. In cazul in care exista astfel de situatii, va rog sa precizati perioada in care au fost ofiteri ai SIE si daca au fost specializati in acea perioada".

- Era vorba de dl Ponta, am pus si intrebarea daca au fost specializati, pentru ca din presa aflasem tot felul de nazbatii - ce misiuni ar fi avut Ponta, niste fabulatii.

- Dl Ponta a fost un profitor care si-a facut rost de participarea la cateva mese rotunde sau seminarii de 2-3 zile pe care le-a intitulat in CV cursuri, care au fost posibile si cu sprijinul SIE.

- Nu am cerut niciodata o lista a ofiterilor acoperiti. Pe mine, ca presedinte, ma intereseaza informatia.

- Documentul arata ca dl Melescanu a dezinformat, continuand sa se plaseze in zona de a face politica.

- As vrea sa privim in Legea 1/1998 care e legea SIE: "Sursele de informatii nu pot fi dezvaluite sub nicio imprejurare". Nu se refera la personal, ci la sursele de informatii. Pe mine m-a interesat intotdeauna informatia.

- Pun sub semnul intrebarii capacitatea domniei sale ca jurist. Sunt doua neadevaruri pe care dl Melescanu le-a lansat ieri in spatiul public.

- A doua dezinformare: Articolul despre care spunea ca nu-i permite sa-l informeze pe presedinte. Nu, este vorba despre surse.

- Am luat nota si de comunicatul SIE de ieri si trebuie sa va spun ca m-a surprins angrenarea in disputa politica a serviciului - e o enigma uriasa, de ce au facut-o.

- In comunicatul lor sunt neadevaruri. Cel mai important este ca nu era necesar aviz CSAT pentru a scoate hotararea 223 din 2013.

Basescu: In comunicatul SIE sunt neadevaruri

- Ii rog acum sa ia nota de prevederile legii 182/2002, care spune ca "CSAT asigura coordonarea la nivel national a tuturor programelor de protectie a informatiilor clasificate".

- Hotararea 223 face parte din programele de aparare, de asigurare a secretului de stat. Cum poti sa coordonezi ceva, asa cum spune Legea 182, daca nu ti se aduce la avizare? Acea hotarare care clasifica secretele de stat in activitatea SIE trebuia sa primeasca avizul CSAT asa cum spune legea 182.

- Activitatea SIE e o activitate care tine de coordonarea CSAT.

- Sunt 3 legi care au fost incalcate prin promovarea HG 223/2013, cu privire la secretizarea activitatii SIE. SIE a tinut sa sustina punctele de vedere pe care pana atunci le sustinea doar dl Melescanu, ca ei pot incalca legea.

- Revenind la dl Victor Ponta, as vrea sa intram tot in Legea 182 pe care diversi politicieni si sefi de servicii o ventileaza pe televiziune.

- As vrea sa intelegem foarte bine: Nu se pot secretiza informatii prin care se ignora Constitutia, scrie Legea 182. Sau informatii de interes public. Oare este de interes public daca prim-ministrul Romaniei a fost sau nu ofiter al unui serviciu de informatii? Este de interes public? Eu zic ca da. Ori Legea 182 interzice clasificarea informatiilor de interes public sau a acelora prin care se incalca Constitutia.

- V-as mai citi un articol, dar trebuie sa scoatem minciuna din spatiul public, atunci cand este vorba de lucruri atat de delicate.

- Nu poti sa clasifici informatii de interes public.

- Este de interes public daca un membru al Guvernului, fie el prim-ministru, a fost sau nu ofiter al unui serviciu de informatii? Raspunsul meu este: da.

- Din aceste motive consider ca dl Melescanu a incalcat legea. A tarait dupa interesele politice ale domniei sale si ale premierului un serviciu exceptional, care este unul dintre cele mai bune servicii din lume. Pacat ca un om politic, cel putin neinspirat, a participat la un demers care a pus serviciul intr-o situatie foarte proasta.

- Vreau sa revin cu privire la legitimitatea demersului meu la articolul 80 din Constitutie.

- Victor Viorel Ponta a fost doar un fripturist care s-a bagat si el in SIE ca sa mearga la seminarii in afara. N-a avut nicio misiune, nu poti sa trimiti in misiuni importante un om necopt, sa ai misiuni personale samd.

- A fost un fripturist cum au fost multi in acea vreme, cum a fost mare si foamea serviciilor de a forma noi structuri de a culege informatii si asa cum a trecut pe acolo, asa a si plecat, probabil si datorita lipsei de performanta.

- Functia de procuror este incompatibila cu orice alta functie cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior. La SIE e scoala inalta, dar nu e didactica.

- S-ar putea sa fac o afirmatie care sa va starneasca curiozitatea: In Legea SIE nu exista niciun articol prin care sa se ceara secretizarea rezervistilor.

- Ei pot sa nu-si decline calitatea de rezervisti ai SIE, pot sa-si decline orice calitate pe care o aleg, dar niciodata legea nu le interzice sa spuna ca au fost acoperiti sau ca au lucrat la SIE.

- Legea 1/1998 nu interzice rezervistilor sa-si asume faptul ca au lucrat intr-un serviciu de informatii. Ce nu au voie sa faca nici ei, nici ofiterii in activitate: sa divulge secrete ale activitatii in serviciu. Le e interzis, depinde de tipul de secretizare.

- Imi pare aproape ca au dus continutul comunicatului pana spre ridicol, justificand HG 223, spunand ca 70 de fosti ofiteri s-au autodivulgat. Era dreptul lor ca rezervisti sa-si treaca in CV sau sa nu-si treaca. Ceea ce le e interzis este sa-si povesteasca amintirile din timpul serviciilor, dar nu identitatea. Ce n-a facut nimeni pana acum a facut dl Melescanu, impreuna cu dl Ponta, care au scos HG 223 in 2013 prin care secretizeaza si rezervistii. Slava Domnului ca au ramas femeile de serviciu care sa nu fie secretizate la secret de stat!

- Din pacate, desi legea spune ca este interzis sa se faca publice activitatile SIE, prin HG 223/2013, care a extins nivelul de secretizare si la rezervisti, se fac cunoscute public un numar mare de activitati ale SIE. Si toate acestea se fac datorita jocului politic intre dl Melescanu si dl prim-ministru Victor Ponta si care a urmarit sa creeze conditii de secretizare a faptului ca dl Victor Ponta a fost in mod ilegal ofiter al SIE, unde n-a fost decat un profitor.

- Si-a vazut de cariera politica, propulsat de dubla calitate de procuror si ofiter acoperit al SIE.

- Nu il consider cel mai grav incident faptul ca dl Ponta a incalcat Constitutia. Cel mai grav incident este ca un sef de serviciu a refuzat o informatie sefului statului, ceea ce nu trebuie tolerat.

- Niciun regulament nu poate fi mai puternic decat legea. Ei au adaugat in mod nepermis la lege si au facut acest lucru dintr-un interes politic. As incheia facand o precizare care as dori sa ramana: Legea interzice divulgarea activitatilor SIE, legea interzice divulgarea personalului SIE, nu se refera la rezervisti.

- In ceea ce ma priveste, as vrea sa incerc sa dau putin timpul inapoi. Unii au spus: "Presedintele a iesit cu acest subiect ca sa il loveasca pe Ponta, sa castige Elena Udrea".

- Nimeni nu m-ar fi iertat daca Ponta iesea presedinte si, peste cativa ani, in urma unui proces, si sunt convins ca se vor deschide procese in acest sens, SIE ar fi fost obligat sa dea informatia oficiala. Ce s-ar intampla cu dansul in functie? Unde ar fi Romania? Cum ar arata Romania?

- De un lucru sunt convins, e un secret pe care SIE nu il poate ascunde la solicitarea instantelor, pentru ca s-au incalcat prea multe legi, inclusiv Constitutia Romaniei, cu racolarea lui Ponta ca ofiter acoperit.

- Daca un astfel de incident ar fi aparut in timpul mandatului dlui Ponta, probabil ca o tara intreaga mi-ar fi spus ca am fost in intelegere cu dl Ponta sa nu divulgam acest lucru, iar eu va spun ca nu am nicio intelegere cu nimeni.

- Un alt argument ca nu are nicio legatura cu campania este ca am tras semnalul de alarma cu luni de zile inainte. Nu am venit acum, am avertizat in mod repetat, ori de cate ori am avut ocazia, ca printre cei care se prefigureaza a fi candidati la vremea respectiva, unul a fost ofiter acoperit.

- Daca Victor Ponta n-ar fi fost in situatia de a incalca Constitutia, ar fi recunoscut ca a avut si el o perioada in care a profitat de statutul de ofiter SIE, dupa care a renuntat, ca si-a dat seama ca nu e de el.

- Aduceti-va aminte ca nu am inventat acest incident de campanie, am facut repetate apeluri sa fie rezolvat inainte de intrarea in campanie.

- Imaginati-va o hotarare judecatoreasca dupa doi ani de mandat, prin care SIE este obligat sa dea informatia si sa va imaginati cum arata presedintele dvs pe plan international intr-o asemenea situatie. Cel mai bun lucru este sa recunoasca.

- Bine ar fi ca Victor Ponta sa recunoasca acest lucru, pentru ca ii va lasa mainile libere de o minciuna pe care a spus-o in tandem cu altii si cu un serviciu.

- Mai este un lucru: Daca am fi avut un control parlamentar corect, nu s-ar fi ajuns aici si nu as fi fost nevoit sa fac aceste declaratii publice. Din pacate, controlul parlamentar este foarte slab.

- Trebuie sa intelegeti un lucru esential: In timpul meu s-a investit enorm in forta serviciilor de a-si indeplini misiunea. Solutiile de control asupra serviciilor sunt mult prea slabe pentru forta pe care serviciile o au.

Basescu: Serviciile tind sa-si extinda controlul. Eu le-am facut foarte puternice, urmatorul sa le controleze

- Dupa alegerile prezidentiale, sa se gaseasca o formula pentru ca serviciile sa fie ceea ce trebuie sa fie. Sa nu ajungem la situtia in care serviciile ar putea controla fie Guvernul, fie vreo comisie parlamentara. Este in fibra oricarui serviciu sa-si extinda capacitatea de control cat mai mult, n-ai ce sa le faci.

- In afara de aceasta implicare politica a SIE prin directorul Melescanu, in relatie cu tata socru si cu premierul nu este neaparat un lucru care se repeta.

- Nu consider ca suntem intr-o situatie critica din punctul de vedere al implicarii serviciilor. Tentatia oricarui serviciu este sa acapareze cat mai mult control si cat mai multa influenta. De aceea, va trebui ca, imediat dupa alegerile prezidentiale, sa se gandeasca un sistem mult mai complex, pentru ca cele doua servicii sa fie controlate. Acest lucru il voi lasa pe notita si celui care va castiga alegerile.

- Este un semnal nu de alarma, ci de trebuie facut. Misiunea mea a fost sa le fac foarte puternice. Misiunea urmatorului este sa le si controleze.

- Trebuie prevenita orice tentatie a unui sef de serviciu secret sa intre in politica si acest lucru nu trebuie sa se intample.

- Astea sunt lucruri care vor putea fi discutate alta data, acum important este sa intelegeti ca a fost un incident inadmisibil intre presedintele Romaniei si directorul SIE si ca acest precedent nu poate fi tolerat sa fie extins si pentru urmatorul presedinte.

- M-am dus la SIE dupa consumarea corespondentei si le-am spus in colegiul de conducere al serviciului, am prezentat incidentul si am asigurat ca la momentul pe care il voi considera potrivit il voi face public, pentru ca nu este de tolerat un asemenea incident, el nu trebuie sa se repete.

- Poate sa fie un presedinte abuziv, care sa ceara toata lista de acoperiti. Atunci directorul trebuie sa spuna "Presedintele mi-a cerut un lucru abuziv".

- Cand intreb de Guvern, aici nu este de tolerat secretul pentru presedinte.

- Va asigur ca nu ma sperie amenintarile. Nu am incalcat nicio lege si cu atat mai putin Constitutia Romaniei.

Basescu, noi lamuriri in cazul Ponta - ofiter acoperit: Trebuie facuta o ancheta a Parchetului Militar

- O ancheta a Parchetului Militar va trebui facuta, pentru ca si in '97 Constitutia interzicea procurorilor sa aiba si alte activitati.

- O incalcare de Constitutie in istoria unui serviciu este inacceptabila.

Basescu: Serviciile pot face ilegalitati oriunde, dar in Romania nu!

- Ilegalitati pot face oriunde, numai in Romania nu. In tara de origine, serviciile secrete din lumea civilizata respecta legile si Constitutia.

- Va multumesc mult, va doresc o seara placuta.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 16124 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
77 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce nu votez un ofiter sub acoperire implicat in politica ?

In primul rand faptul ca un ofiter sub acoperire se implica in politica imi ridica numeroase intrebari.Un ofiter sub acoperire daca se implica in politica sau in alte structuri interzise prin lege,sub pretextul ca nu pot fi deconspirati poate fi cu usurinta cooptat de unul sau mai multe servicii straine,fara temerea ca ar fi deconspirat.Aceste servicii straine chiar in situatia in care ar fi din tari prietene,urmaresc scopurile tarii straine.Ofiterul sub acoperire isi poate permite orice,si nu cred ca are atata constiinta sa fie loial in totalitate Romaniei.In cazul concret al lui Ponta,chiar si incalcarea Constitutiei nu a constituit pentru el o problema.Nu mai vorbim de faptul ca era si absolvent al unei facultati de drept,si procuror care are ca atributii respectarea legii.Ce se intampla cu cei fara studii juridice este usor de imaginat.Ponta nu prezinta nicio garantie ca si in cazul cand va deveni presedinte va respecta Constitutia.Nu mai punem la socoteala si faptul ca ar fi subordonat si serviciului secret din care face parte.Sunt mult mai multe aspecte,fata de de cele prezentate,care ma determina sa nu votez niciodata un ofiter sub acoperire in orice functie publica,cu atat mai mult pentru functia de presedinte.

 

Toarasi, da cea veti domne cu dom doctor Wponta, va spionat iel pa

dumneavoastra ?
Nu !
Pai sia tunci ?

p.s. De asemenea, afirmatiile presedintelui vin in aceeasi zi in care Ilie Sarbu si Viorel Hrebenciuc au fost audiati la DNA intr-un dosar privind retrocedari ilegale, deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru coruptie, iar fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost pusi sub control judiciar.

 

Ce ghinion pe Ponta!! Daca ar iubi si Basescu barbatii asa cum ii

iubeste Nastase, azi Ponta era in locul lui Udrea :)))!

Asa..... avem stiri din Romafia zilnic :))!

 
 

Adevarul ca-i tupeist Basescu asta!!

Arata tot rahatul PSD-ist din ultimii 25 de ani...

 

Gadea vrea sa-ti dea clopotul jos de la gat

si sa te propuna la pendicostali !

 

daca toate serviciile astea secrete,sta cu capul

plecat si incasesza bobarnace,mai mult sau mai putin meritate,de ce nu se autosesizeaza macar serviciul de ambulantaza ?...unde ie bre Arafat ala,sau nu mai are nici camasi de fortza ????....

Ponta și Meleșcanu au comis abuz in serviciu.

Acestea sunt fapte penale, iar Parchetul General ar trebui să se autosesizeze....

Presedintele Romaniei:"Ponta a fost un fripturist"

Cu tot respectul Domnue Presedinte, Ponta ESTE un fripturist.

Chiar si tu ai putea fi in locul lui Udrea

la asta nu te-ai gandit?

eu as vrea sa fiu cu Udrea nu in locul ei!!

Femeia este desteapta si arata foarte bine!! Din nefericire nu-i pe gustul meu ca presedinte de tara!! Pe Ponta sa-l lasam fidel lui Nastase !! El l-a invatat meserie in toate domeniile :))!

Se discuta pa TV-uri ca Ponta i-a spus copilului

sau ca nu a fost spion.

Cititi cu atentie articolul !
Copilul l-a intrebat : Tata ESTI spion ?
Plagiatorul a raspuns : NU.

Din 2002 nu mai e, aici Wictorel a spus adevarul, nu este spion dar nu neaga ca ar fi fost.

Intrebari... Intrebari...

Oare nutzica ce o fi facut in fata la Intercontinental?
Cred ca nu avea ce cauta acolo, daca nu era ofiter sub acoperire! Nu?

p.s. "Ei pot sa nu-si decline calitatea de rezervisti ai SIE, pot sa-si decline orice calitate pe care o aleg, dar niciodata legea nu le interzice sa spuna ca au fost acoperiti sau ca au lucrat la SIE."

Basescu in razboi cu statul roman!

SIE si Guvernul sunt institutzii ale statului roman si acum sunt atacate puternic de presedintele tzarii!
E clar ca Basescu e agent strain care incerca sa controleze toate serviciile de informatzii romanesti!
Subiectul conferintzei lui de presa e unul secret, nu ar avea voie sa vorbeasca la TV despre ce vorbeste el acum ... e agent israelian, rus si american, agent triplu!

 

pai de aceea votam un presedinte, sa previna derapajele

un subiect de interes public este ilegal sa fie secret, tu practic inciti la nerespectarea legii.

Ii avertizez pe toti romanii carcotasi,semianalfabeti siimbecili,

ca vor cauta cu lumanarea un presedinte ca si Traian Basescu!
Dupa declaratia de presa vis a vis de ofiterul victor 000,numai un om cu probleme...mentale,ar putea sa afirme ca nu a fost o expunere academica de catedra,exhaustiva si realista,prezentata cu calm,rigurozitate si documentat, pana la ultima litera de conformitate!
Domnule Presedinte al Romaniei!
Va rugam nu va lasati bagatelizat de fraierii politicieni si telespectatori ai latrinelor!
O Romanie intreaga a auzit cu subiect si predicat ca Victor Plagiatorul a incalcat Legea in 1997 cand a intrat in incompatibilitate fiind co
ncomitent Ofiter 000 si procuror!
Deci daca tot ati rupt pisica,mergeti pana la capat si veniti cu hartii mai clare pentruhandicapati!
Va rugam ...dezbracti-l complet pe Viorel in fundul gol,asa incat sa ii fie rusine sa mai ...alerge spre
Cotroceni!
Cat despre babacul Melescanu care a incalcat la rand-i legea,trageti-l in...teapa printr-o sesizare a CCR!

@Basescu

cum adica Basescu la propus pe Ungureanu pentru Presedinte cindva ...si Ungureanu ce a fost ????La Sie Ofiter acoperit cumva ???? A si ala era bun ca nu era pregatit sa faca dreptate Famigliei Basesciene ? Hahahahah iti vine si ziua ta ...Marinare

Daca Statul Roman este Ponta si tata socru' ma bag si eu langa

Basescu.
Si ies si-n strada cu amicu' meu Molotov.
M-am saturat de partide stat, persoane stat samd.
Ponta, du-teeee ma si ne lasa ca romanii sunt oameni blanzi.
De ce vrei sa ne scoti din pepeni? Pentru o pnga cu bani? Ai copii de crescut, da-le sansa sa nu le fie rusine cu numele pe care-l poarta.
Si asa, nu as vrea sa fiu in locul lor.

a .. deci statul de drept

e de protejat doar cand e sub comanda 'angajatorului' tau .. am inteles .

da doamne sa vina 23.12.2014

sa il vad arestat pe 30 zile in prima faza pe accel ticalos care a divizat poporul si in loc de unire si intelegere ne-a facut cu 14 candidati la presidentie ,de la Procurori comunisti la Sefi SIE de la OTVisti l aParasute si de la extremisti de dreapta la 6 case ...TB la Poarta Alba sau Aiud

Cu parere de rau d-le Maxi Presedintele Romaniei incearca

sa devoaleze citeva 'cartite' ramase din perioada KGBist-GURista .
O fi aflat cind o fi aflat ..dar acum TREBUIA va vorbeasca. A ales momentul MAXIm de impact.
...........
Nu mar mira sa apara ceva 'negru pe alb'(nume,fata,profil....) pe la Explore National Geographic.

@adrian8-angajatoru' meu sunt eu insumi ;)

Asta doar asa ca sa te mai linistesti.
Daca Base m-ar fi angajat pe mine, ar fi suparat acum sa afle ca eu nu o sustin pe Nutzi ci pe Macovei ;)
@Cronos-Intrebare
zici ca "Pe Ponta sa-l lasam fidel lui Nastase !! El l-a invatat meserie in toate domeniile"... l-o fi invatat oral, sau in scris?
Sunt curios pentru ca o clipa mi-a trecut prin minte ca l-a indrumat la doctorat cand se jucau amandoi de-a doctoru' pe la Cornu.

Sa fim seriosi, mai KGB ca Basescu nu exista!

Basescu e amic cu PUTIN, colegi de serviciu secret! ... care serviciu?
Te las sa ghicesti dumneata!

ponta durduie intre boscheti !

ponta face de rusine breasla ofiterilor acoperiti !
pe Vanghelie au incercat sa-l bage la KGB cu pile , dar a fost esuat !
psd-ul traieste din nostalgia anilor 50 , cand carnetul de partid era suficient pentru a calarii Romania pe gratis !

 

Udrea a fost ofiter sub acoperire?

Basecu se comporta ca si cum ar fi in slujba KGB si da presei oameni care nu ar fi trebuit sa fie devoalati.De altfel este o practica,o continuare a obiceiului tradatorii de neam eroi,vezi pacepa.In cazul de fata cel care tradeaza este Basecu.Dupa '89 cei care au facut ori fac parte din "structuri" fiind acoperiti slujesc societatea capitalista ce s-a inscaunat in Romania si nu pot avea nici un fel de asociere cu ceea ce a fost inainte.Orice stat capitalist dezvoltat au asemenea oameni pe care ii protejeaza.Numai noi avem asemenea presedinte turmentat care face orice,chiar in pofida intereselor nationale,pentru a o propulsa pe febletea lui o femeie oarecare in scaunul de presedinte pentru ca aceasta la randul ei sa-l unga prim ministru.
Numai pentru asocierea lui Basecu cu Udrea si sustinerea ei dasantata marea majoritate a votantilor nu vor da votul dupa dorintele lui Basecu.

Basescu nu e primul Presedinte care pleaca ! Ponta nu e primul

..candidat la presidentie care are vreo istorie cu serviciile secrete(sa admitem) ! Ma intreb, atunci, de ce Basescu trebuie sa faca publice informatii de interes national ? Mai exista vreun Presedinte care sa dea publicitatii informatii secrete pe care le afla in cursul mandatului ?? Se mai intampla in vreo tara ?? Binele TARII nu vine inaintea binelui personal ??

Raspunsul e simplu !! Ponta a scapat in CASTIGATOR !! Dosarele Basescului vor arde tare daca Ponta ajunge Presedinte. Daca ajung ceilalti , POSIBIL sa fie ingropate cumva..

 

Tov. marin, a explicat asa de clar presedintele ca

intelegea si Bula. ponta a incalcat Constitutia. Melescanu complice. Gata, v-a ciuruit total. Un presedinte puternic. Cu ponta presedinte Romania va iesi din UE.

bravo Marine ne-ai luminat

daca presedintele tari arata ca doi infractorii au incalcat legea,loveste in interesul national
sau poate pentru ca Basescu va da lectii de politica si legislatie,loveste in interesul national

@Bumsen

eu inteleg ca cu nicknameul tau vrei sa ajungi la UDI da scria cindva unul *** is funny but *** yourself and save your money

Basescu ar comite o fapta penala numita

''favorizarea infractorului'' daca ar sti ca ponta a incalcat constitutia si ar tacea.
exact in aceiasi postura s-ar afla daca ar fi trecut sub tacere faptul ca melescanu a refuzat sa-i dea informatia ceruta, chestie care se numeste ''abuz in serviciu''.
nu trebuie sa fii jurist ca sa intelegi usor legile respective, sunt chiar foarte clare si logice.(lucru nu foarte des intalnit la legile din Ro)

Mamaaa ce campanie :)))))

Bine lucrat domnu' Base :)

pentru 'melteni'

e bun circul ... painea nu mai conteaza !
nici credibilitatea statului roman nu mai conteza , interesele basului sun principale .. si circul este ceea ce stie sa faca cel mai bine ... o sa vedem repercursiunile in perioana urmatoare ..dar voi tot pe ponta o sa dati vina , lui bas nu o sa ii reprosati nimic ... sau poate daca nu o sa mai aiba necesitatea de a sustine financiar 'masina de propaganda' .. poate atunci or sa dispara anumiti useri si o sa apara altii noi ;)

Domnul Basescu v-a transmis trei idei principale:

1. Nu am incalcat legea.
2. Melescanu a dezinformat.
3. Ponta a fost un fripturist.

Daca macar una dintre aceste afirmatii este adevarat (si eu am incredere in presedintele tarii) atunci aveti mari problema in selectia viitorului presedinte.

Faceti ca dl. Basescu: ganditi-va de trei ori inainte de a vota. Nu aveti prea mult timp!

Piorel pictor Vonta primul mitoman cleptoman al Romániei.

Piorel pictor Vonta primul mitoman cleptoman al Romániei.
Acest plagiator mincinos este cel mai jenant personaj politic care se afla íntr-o functie de conducere a Romániei. Acest hotz, mincinos si suspect de crima care este Piorel pictor Vonta primul ministru al Romániei este o rusine pentru Románia si románi, este o mizerie morala care arunca o pata de mizerie pe imaginea Romániei si románilor.

 

mareane 4123

trecand peste faptul ca esti cum esti..:))))
si stiu ca stii ca stiu ca esti!!!
basescu taman a aratat cu legea in mana,pe intzelesul analfebetzilor si as indrazni sa spun si al cercopitecilor trecuti de genunchiul broastei, ca ponta a incalcat constitutzia.
nu cum a incercat uslamul sa insinueze ca a incalcat basescu constitutzia, ci cu articole clare de lege.
deci de azi, va luatzi adio de la ponta.
il manmanca puscaria in orice instantza de judecata.
si de ce ma rog, incalcarea constitutiei de catre dottore afecteaza interesulnational????
interesul national este servit, cand se pedepseste incalcarea constitutiei, asa sa stii mareane.
ca stiu ca stii ca stiu ca stii cum esti!!!:))))))

 

Ai vazut ca ai invatat sa vorbesti ?? Rank 5 inseamna sa nu

..dai la picioare ! Continua tot asa !

Nu ma deranjeaza o parere contrarie dar pe basisti(aia care jignesc grosolan) sa nu-i vad !!

 

marin

4.3.2.1. gooooo
V-a mai ciuruit o data...

@ alkada / baronu de Münchausen din Gorj cu epoleti sub cämasä

mey gibbonule .."comandor la parasutisti" cam in aceiasi perioadä..('97-2001) cind "fratello di roba" Cristian Panait a "zburat" färä voie/parasutä din ap. säu. Ce "scuze" o sä mai gäsesti cind o sä ..aparä si invinuirea cä ai fost/ esti Criminal.. ca si "bunicuta de oroare" a psd-lui Nelu-sätraru' de Oltenitza..!!!

Afirmatiile lui Basescu il vor distanta pe Taricean (3) de Udrea (4)

deoarece motociclistul va mai grebla niste voturi in plus de la Melescanu, care a prestat ca un chelner incovoiat la masa lui Ponta

 

Alkada, draga, iar te-ai suparat !! Eu voiam sa ne impacam,

..sa te invit la o ..cu gheata, si tu jignesti ca o basista ?? Te-ai racorit ?? Diseara stai treaza si apasa pe stelute ca iar iti scade scrisul. Mai intra cand ai suficient punctaj pentru cateva injuraturi !! :)))

Cu voi ar trebui sa voteze lumea ?? 4-5-6%, la cat ati ajuns, NU E DEGEABA !!

@Marin2134, bine face presedintele!

Nu conteaza 4, 5, 6, procentele celorlalti, conteaza ca ponta a ramas in chi.loti.
Daca da presedintele lovitura finala ramane ponta in pielea goala si-o sa-i dea romanii cu smoala si-l tavalesc prin fulgi.
Basista? Basist? Cu mandrie ma declar basist dupa ultimele aparitii ale presedintelui. A spus adevarul asa cum trebuie sa faca un presedinte. Poate inteleg si romanii mai simpli ca nu trebuie votat un impostor, un viitor penal.
Felicitari presedintelui!
Mai clar nu se putea explica. Nu mai insista la unu si altu, taci. A fi simpatizant al unui plagiator, fripturist, securist, neica nimeni, e degradant, nu-i motiv de mandrie.

io mareane????

cum sa ma supar cand dottore are coparseul la usa?:))))) daca vrei itzi mai explic o data ca dottore-i pe coparseu si de ce..:))
v-a ars basescu de la maduva spre exterior...
a lasat uslamu sa creasca, ca nu avea ce face, dar il lasa fara candidat la presedintzie..:)))))
io itzi iegzplicam ce si cum cu comentariile tale.
ca-s altruist, deh..cu cei care au dificultatzi cognitive..:))))

Marine,nu-i ok sa te atac si eu dar am o intrebare

Tu realizezi pe cine ti-ai ales tu sa sustii?
Este un hot, un spion, un plagiator, un corupt, un mincinos notoriu DOVEDIT si obrazul lui este mai gros ca talpa mea de la bocancii mei de munte.
Intrebarea mea pentru tine este simpla.
Poti accepta ca presedinte al Romaniei personajul d emai sus, care pe langa tpoate calitatile a incalcat grosolan legea? Care, mai mult decat atat, a schimbat legi in favoarea sa, a desfiintat comisiile care i-au recunsocut plagiatul samd?
Asta este omul care te reprezinta pe tine?

mai ce chestie .. toti mint si basescu e singurul care are dreptate

statul de drept ... e atacat cu inversunare de bas , care simte ca e aproape 'pensionarea pe caz de boala' .. deja incep sa cred ca o sa fie racoare pentru el !

acum astept si replicile ..sa vedem .

 

adevarul nu se supune regulii majoritatii

.

niciodata .

dar trebuiesc si dovezi ...
basu a mintit continuu de cand a intrat in politica ..
dar unii .. mai 'priceputi' inca il cred orice scoate pe gura !

Basescu: Melescanu a dezinformat. Ponta a fost un fripturist

Romanii: Melescanu a mintit.Piorel pictor Vonta primul mitoman cleptoman al Romániei.
Acest plagiator mincinos este cel mai jenant personaj politic care se afla íntr-o functie de conducere a Romániei. Acest hotz, mincinos si suspect de crima care este Piorel pictor Vonta primul ministru al Romániei este o rusine pentru Románia si románi, este o mizerie morala care arunca o pata de mizerie pe imaginea Romániei si románilor.

 
 

 
 

Jalnic !

Marinelu a mai pierdut o buna ocazie sa taca.

 

rambooo...!!!!!

catzi gemeni suntetzi la un loc?????:)))))))
pantache, el dottore, deja cred ca asteapta invitatzia de la parchetul militar, pt o miutza :)))))
profitorul mincinos si degraba incalcator al constiutiei si al minimului bun simtz, un fripturist in cadere libera..:))))))

Fripturista e coana maa-ta!

Si nevasta-ta care te lasa sa *** pooli pe forum!

Delirul alambicat al presedintelui Romaniei,

de la tribuna oficiala imbracat in costum, cravata si camasa alba denota ca NATO are o mare problema la granita de sud est a aliantei.Domnul imbracat ca un cioclu si razand ca o doamna la sambra oilor se cocotase la tribuna oficiala si dadea public tot felul de informatii top secret.Adica,in dosul cifrelor alea reprezentand legi,pe care nici cei mai mari magistrati nu le stiu si au nevoie de timp de studiu,populatiunea trebuie sa bage la cap ca serviciile secrete sunt la mana sa, nu spun alt termen,al presedintelui,care este depozitarul tuturor deciziilor.Si ca dumnealui,Zeul informatiilor transmite aceste informatii odata cu functia amantei de serviciu.
Daca Obama se cocota in fata Casei Albe si spunea lucrurile astea,Congresul se intrunea de urgenta si nu mai auzea nimeni de el.
De fapt Basescu a nascocit aceasta istorie sa previna in acelasi timp si in public pe toti lucratorii serviciilor,procurori si judecatori ca toate problele de santaj sunt la el.Din aceasta cauza nu poate fi lasat in libertate ca este oricand dispus sa se imbogateasca sau sa-si salveze pielea sa vanda toate secretele statului,inclusiv ISIL sau Moscovei.

 

hamurabi...

este clar, cristal!
esti frate geaman, cu acelasi genom ca si marean...:)))))
sa nu-mi zici ca n-ai intzeles, ca scrie mai sus umpik..:))))
basescu a demonstrat si pt dezavantajatii de mama natura ca dottore a uncalcat constitutzia.
dottore va nega, ca-i mincinos si basescu va mai infige inca umpik sula in coaste, pana o sa-i iasa sula aia lu' dottore pe limba lui mincinoasa cand o sa publice actul ca a fost ofiter acoperit in pofida faptului ca este interzis de constitutzie ca un procuror sa fie ofiter acoperit.
este ca va sufocatzi de oftica?:)))))))

Vad c-ai inceput sa bagi invers proportional cu

..zilele ramase basestilor !! Te-ai agitat toata..!!

Basescu zice ca Ponta e un fripturist, adica se multumeste cu putin! Nu tu morman, nu tu vila in Mihaileanu, nimic sute de hectare, basca milioane de euro luati pe proprietari morti, nimic nu stie..

Stimabile-a,

nu este suficient sa stii sa scrii si sa injuri ca sa te vada lumea pe Udrea.com.E mult mai bine si sa citesti,sa asculti si mai ales sa incerci sa intelegi fenomenele ce se intampla in jurul dvs.
Personagiile sunt trecatoare dar faptele nedemne pot influienta tara asta ca si Pactul Ribentropp-Molotov.

Ponta a fost un fripturist - adevarat, inca este...dar

dar tu basescule, nu tot fripturist ai fost (la anvers) si inca esti? La fel si majoritate celorlati politicieni?
Nu fripturismul ii impinge de la bun inceput pentru a fi politicieni? Cu atat mai mult pentru aia de si-au inceput cariera politica in partidul comunsit... ce l-a impins pe Alifie Unguescu sa intre in sferele inalte ale utc-ului, daca nu fripturismul ? ? ?
In concluzie, un fripturist il face "fripturist" pe alt fripturist? Caraghios? Nu neaparat, inainte de alegerile care se anunta nasoale rau de tot pentru marinel si consoarta.

 

suleimane, padisahule...

io zic sa cioplesti la coparseulpt dottore...
sau nu..!!!
ca vine gratis, impreuna cu citatzia de la parchetul militar..:))))
si sa stii ca basescu nu-i fripturist!
am auzit io, cand a zis ca umple piatza victorie cu tzepe,pt fripturisti..:))))
sa se invarta mai usor, sa se rumeneasca pe toata paertile in puscarie..:))
mai schimbatzi si voi placa...
ca stitzi numai "totzi au fost comunisti"
totzi fura..
totzi mint...
totzi sunt nesimtziti..
totzi incalca constitutzia...
si nu prea este asa.
exemplu viu, basescu..:))
l-atzi suspendat de 2 ori ca a incalcat chipurile constitutzia si atzi clampanit in gol.
basescu zice o singura data ca dottore a incalcat constitutzia si coparseul este livrat la usa!:))))
este ca basescu nu-i ca dottore?
clar, ca nu sunt totzi la fel!!!:)))))))))


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor