Melescanu raspunde noilor acuzatii ale lui Basescu: Sunt o victima colaterala in conflictul lui cu Ponta

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 23:23

   

Melescanu raspunde noilor acuzatii ale lui Basescu: Sunt o victima colaterala in conflictul lui cu Ponta
Fostul sef SIE Teodor Melescanu spune ca este doar "o victima colaterala" in razboiul dintre presedintele Traian Basescu si prim-ministrul Victor Ponta, dupa ce seful statului a dezvaluit ca premierul ar fi fost ofiter acoperit.

"Din pacate, este vorba despre un conflict intre Traian Basescu si Victor Ponta, in care eu sunt o victima colaterala. Din pacate, este o victima colaterala si SIE, care nu merita, pentru toata activitatea si eforturile pe care le-a depus, sa devina o asemenea victima.

Nu este problema mea de a rezolva interpretarea unor acte, daca s-au adoptat, in calitate de director, sunt obligat sa respect legea. Asa cum este. Raspunsul pe legea care exista este ca nu putem da nume ale ofiterilor acoperiti", a spus Melescanu, miercuri seara, la Realitatea Tv.

Ponta, ofiter acoperit Melescanu: Basescu m-a amenintat ca ar putea cere destituirea mea

Ponta, ofiter acoperit Melescanu: In mandatul meu au fost facuti trei ofiteri acoperiti

Acesta a reactionat dupa ce presedintele Traian Basescu l-a acuzat miercuri ca a dezinformat si ca, de fapt, nu ii ceruse fostului sef SIE lista cu ofiteri acoperiti, ci daca au existat ofiteri acoperiti dupa 1990 in acest Serviciu.

Melescanu a precizat insa, inca o data, ca presedintele i-a cerut "lista cu acoperitii dupa '90 care sunt si au fost".

"Numele ofiterilor acoperiti, chiar si cei aflati in rezerva, nu pot fi comunicate nimanui", a mai subliniat fostul sef SIE.

Basescu: Nu am incalcat legea. Melescanu a dezinformat. Ponta a fost un fripturist

Presedintele Traian Basescu a venit cu noi precizari, miercuri seara, despre scandalul deconspirarii lui Victor Ponta ca ofiter acoperit al SIE, mentionand ca nu a incalcat nicio lege.

Seful statului a spus ca nu a incalcat legea divulgand ca premierul a fost ofiter acoperit al serviciului, afirmand ca, in acest sens, fostul sef SIE Teodor Melescanu a dezinformat.

F.N.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de4248 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
albacazapada
rank 5
politica de dambovita
ce am fost odata si unde am ajuns
Stop
rank 2
La Puscarie
cu TB si toata gasca lui de fripturisti si cu famiglia lui cu tot ..lui ca sef i se cuvine cel mai mult vreo 25 ani cu executare
Corneliu Vasile Mezdrea
rank 5
Melescanu se exprima corect, numai ca Basescu vrea sa scoata ...
...castanele din foc cu mana altora. Legal este clar nu se dau nume, greseala este mai mare din partea presedintelui care stia ca Ponta a fost ofiter sub acoperire, si , cu toate acestea, l-a numit premier. Atunci cum stam cu legea dl presedinte?!?. Probabil ca vrei sa fie reprezentata de la presidentie in jos....
Melcul_Furios
rank 2
Se exprima corect?
Deci SIE refuza informatii presedintelui desi in lege scrie ca Presedintele are acces la orice secret de stat, nu? Tie asta ti se pare normal?
De curiozitate, cine controleaza SIE daca ei nu raspund nici in fata presedintelui? Sau ei controleaza tara de fapt?
Nu, Melesanu se agata de singurul raspuns pe care il poate da, nu are cum sa recunoasca faptul ca a incalcat legea si ca il protejeaza pe Ponta.
alphpha
rank 5
Dle Melescanu,
Presedintele are dreptate, nu v-a cerut o lista ci doar sa-i spuneti daca printre membrii guvernului sunt ofiteri sau fost ofiteri acoperiti. Apoi, la fel, legea e clara in ce priveste ordonanta pe care ati semnat-o: Nu se clasifica incalcari ale legii. Si nu in ultimul rand, ofiterii rezervisti se pot deconspira.Mai cercetati legile, altfel ajungeti sa se spuna ca mintiti ca Ponta.
RETARDER
rank 5
Nene melescanule, numai victima nu esti matale
Esti un mare combinator care i-a aranjat apele lui poanta si care in calitate de sef sie a strins semnaturi pentru sustinerea la presidentie (ilegal as putea spune).Te-or sustine rusii si dogaru-doaga-lipsa dar o sa-ti iei leapsa pe toata linia.
Te asteapta Jilava..
parerea
rank 5
MELESCANU MINTE!
I-a intrat morcovul aseara, cand si-a dat seamaa ca Presedintele are copia corespondentei purtate cu SIE, cu el adica! Oricat ar fi Traian Basescu de blamabil in acest moment, si este!, nu este atat de prost sa-i ceara numele acoperitilor!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor