Ponta, ofiter acoperit: Funar a cerut CCR verificarea candidaturii premierului

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 20:46
3319 citiri
Ponta, ofiter acoperit: Funar a cerut CCR verificarea candidaturii premierului

Candidatul independent la presedintie Gheorghe Funar a sesizat Curtea Constitutionala, cerand institutiei sa decida daca premierul Victor Ponta a incalcat Constitutia si sa verifice legalitatea candidaturii acestuia dupa ce presedintele Traian Basescu l-a acuzat ca a fost ofiter acoperit SIE.

Gheorghe Funar a declarat, joi, ca in urma sesizarii CC, pe care a depus-o joi, candidatura lui Victor Ponta la prezidentiale risca sa fie blocata.

"In campania electorala pentru alegerile prezidentiale au aparut informatii furnizate de presedintele Basescu referitoare la candidatul Victor Ponta, care a fost ofiter acoperit al SIE, in perioada 1997-2001, cand detinea functia de procuror.

Eu am trecut de la vorbe la fapte pentru elucidarea acestui caz si am sesizat Curtea Constitutionala care trebuie sa decida, pe baza de probe, daca Victor Ponta a incalcat Constitutia. Am cerut CC sa verifice legalitatea candidaturii lui Ponta care, in opinia mea, incalca dispozitiile constitutionale ale articolului 40, alin. 3. Este o bomba cu efect intarziat, iar Ponta risca sa fie blocat de CC", a spus Funar.

Ponta, ofiter acoperit: Funar sesizeaza Curtea Constitutionala

Potrivit acestuia, Curtea Constitutionala este obligata sa vegheze la respectarea prevederilor legale pentru alegerea presedintelui Romaniei.

"Am propus sa fie acceptat si citat ca martor presedintele Traian Basescu, care detine si probe testimoniale. In functie de decizia CC, premierul Victor Ponta va sti daca mai candideaza sau se retrage din competitie si ramane, degeaba, numai pe buletinul de vot si pe milioanele de afise, bannere, cearceafuri electorale, cu care a impanzit toata tara", a mentionat Gheorghe Funar.

Candidatul independent la Presedintia Romaniei a afirmat ca demersul sau este perfect legal si ca sesizarea sa a fost inregistrata, joi, la CC cu numarul 4661.

Potrivit reprezentantiilor Curtii Constitutionale, sesizarea depusa de Gheorghe Funar va fi analizata vineri.

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi.

Intrebat daca faptul ca Victor Ponta a fost si ofiter acoperit si procuror nu este o ilegalitate, presedintele Traian Basescu a spus ca este "o ilegalitate constitutionala".

Ponta, prima reactie dupa dezvaluirile lui Basescu: Sunt numai minciuni. O sa ma rog si pentru el

Marti dimineata, la Iasi, unde a participat la slujba de Sfanta Parascheva, premierul Victor Ponta a avut prima reactie la declaratiile lui Traian Basescu, spunand ca sunt "numai minciuni" si ca presedintele este "extrem de tulburat si framantat" si ca "Romania nu mai trebuie sa depinda de tulburarile unei persoane".

Premierul a mai spus ca din 1995, cand a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile de fiecare data si si-a servit tara si va face acest lucru in continuare.

Citeste si:
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
România trece printr-un an dificil. Abia ce ieșisem din pandemie, iar războiul din Ucraina a adâncit criza în care ne aflam deja. Deja avem creșteri importante de prețuri la produsele de...
Renunțarea la rotativa premierului din 2023, luată în calcul de PNL. ”PSD a primit în compensare Finanţele, Transporturile sau Secretariatul General al Guvernului”
Renunțarea la rotativa premierului din 2023, luată în calcul de PNL. ”PSD a primit în compensare Finanţele, Transporturile sau Secretariatul General al Guvernului”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru a declarat duminică, 7 august, referindu-se la problema rotativei din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba...