Ponta, ofiter acoperit Melescanu: Basescu m-a amenintat ca ar putea cere destituirea mea

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 22:52
9563 citiri
Ponta, ofiter acoperit Melescanu: Basescu m-a amenintat ca ar putea cere destituirea mea
Foto: Antena 3

Fostul sef SIE Teodor Melescanu a declarat, marti seara, ca presedintele Traian Basescu l-a amenintat cu destituirea, daca nu ii da lista cu ofiteri acoperiti.

"Pe mine direct nu m-a amenintat decat cu faptul ca s-ar putea sa ceara destituirea mea. Si i-am spus 'Domnule presedinte, dvs. decideti'", a declarat Teodor Melescanu, intr-o emisiune la Antena 3, explicand ca a refuzat sa-i dea informatiile cerute lui Traian Basescu.

Ponta, ofiter acoperit Melescanu: In mandatul meu au fost facuti trei ofiteri acoperiti

"Nimeni nu poate sa dea lista de ofiteri acoperiti, nici directorul, nici adjunctul, nici altii. Din punct de vedere profesional, bag mana in foc pentru toti oamenii care lucreaza acum in Serviciu", a mai afirmat fostul sef SIE.

Acesta a precizat ca a incercarea de a obtine lista cu ofiterii acoperiti ai unui serviciu de informatii "nu s-a mai pomenit in nicio tara din lume".

"Ca un sef de stat sa ceara unui serviciu sa-si deconspire proprii angajati nu exista si nu poate exista din punct de vedere moral si legal", a mai spus Teodor Melescanu.

Ponta, ofiter acoperit: Melescanu respinge acuzatiile si spune ca Basescu a incalcat legea (Video)

Anterior, marti, intr-o conferinta de presa, el a precizat ca in momentul in care presedintele i-a cerut lista ofiterilor acoperiti el avea doua posibilitati: "sa respect legea si sa nu o respect".

"Raspunsul transmis presedintelui nu a fost al meu, ci al institutiei", a explicat Melescanu de ce a refuzat sa ii dea informatiile solicitate lui Traian Basescu. Totodata, fostul sef SIE a respins ideea ca cineva din SIE i-ar fi dat informatii presedintelui fara avizul sau.

#Melescanu Basescu amenintare destituire, #Melescanu Ponta ofiter SIE, #Melescanu ofiteri SIE, #Ponta ofiter acoperit SIE , #ofiter acoperit