Ponta, ofiter acoperit Melescanu revine: Basescu nu a cerut o lista, ci...

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 11:25
8086 citiri
Ponta, ofiter acoperit Melescanu revine: Basescu nu a cerut o lista, ci...

Fostul director al SIE Teodor Melescanu considera ca nelamuririle in ceea ce priveste subiectul ofiterului acoperit ar trebui clarificate de autoritatile romane competente.

El a mentionat insa ca presedintele nu a cerut o lista, ci "numele celor care sunt ofiteri acoperiti in Guvern".

Candidatul independent la presedintie a mai spus ca informatiile oferite de servicii nu reprezinta un cadou.

"Presedintele nu a cerut o lista, ci numele celor care sunt ofiteri acoperiti in Guvern. 'Numele' inseamna mai multe persoane, de aceea m-am referit la o lista. In continuare, presedintele trebuie sa beneficieze de toate informatiile care sunt necesare pentru desfasurarea unei bune activitati. Aceste informatii nu sunt un cadou din partea serviciilor", a explicat Melescanu in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, el a declarat ca s-a cerut sa se comunice daca in Guvern exista ofiteri acoperiti ai SIE sau fosti ofiteri acoperiti, precum si perioadele in care au facut parte din serviciu.

Basescu: Nu am incalcat legea. Melescanu a dezinformat. Ponta a fost un fripturist (Video)

"Raspunsul meu nu a fost un raspuns de refuz fata de presedinte, ci un raspuns al SIE care a precizat cu claritate ca, potrivit prevederilor legale, asemenea date nu pot fi transmise nimanui in niciun fel", a mai spus candidatul la presedintie.

El a mai precizat ca din disputa dintre Traian Basescu si Victor Ponta au de pierdut toti romanii si ca "acest delir aproape si aceasta manipulare" trebuie sa inceteze.

De cealalta parte, Teodor Melescanu a vorbit si despre ideea organizarii unor dezbateri televizate la care sa participe cat mai mult candidati la presedintie, astfel incat "romanii sa poata alege in cunostinta de cauza".

Melescanu a relatat si faptul ca Victor Ponta i-a facut o propunere cu privire la organizarea unei asemenae dezbaterii, fostul sef al SIE declarandu-se gata sa participe.

Traian Basescu a dezvaluit ca prim-ministrul Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001, acuzandu-l pe Teodor Melescanu ca nu a vrut sa ii dea lista cu cei infiltrati in institutiile statului.

"Presedintelui nu poti sa-i refuzi o informatie pe care o detii si tu, director, decizi ca nu i-o pui la dispozitie, cu atat mai mult cu cat imi era utila pentru ca era vorba de Guvern", a spus el.

De cealalta parte, Victor Ponta a declarat ca dezvaluirile facute de presedintele Traian Basescu "sunt numai minciuni".

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...