Ponta, ofiter acoperit: Udrea cere comisii parlamentare, anchete, retrageri si demisii (Video)

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 14:00
4266 citiri
Ponta, ofiter acoperit: Udrea cere comisii parlamentare, anchete, retrageri si demisii (Video)
Foto: Facebook/Elena Udrea

Candidatul PMP la prezidentiale, Elena Udrea, a comentat declaratiile presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit.

Udrea a cerut demisia lui Victor Ponta de la sefia Executivului si retragerea sa din cursa pentru Cotroceni. De asemenea, Udrea i-a cerut si lui Teodor Melescanu sa renunta la candidatura sa pentru cea mai inalta functie in stat.

Ponta, ofiter acoperit: Desfasurarea evenimentelor si reactii LIVE

"Solicit retragerea lui Victor Ponta din cursa pentru Presedintia Romaniei. A doua solicitare este demisia din functia de prim-ministru. Solicit deschiderea unei anchete. Solicit demisia si dizolvarea comisiilor de control SIE din Parlamentul Romaniei si infiintarea a doua comisii parlamentare de ancheta in acest caz, care sa verifice cum a fost posibila minciuna si activitatea domnului Melescanu.

Dl Melescanu e candidatul lui Victor Ponta la Presedintia Romaniei, iar secretul lor face cursa netransparenta", a declarat presedintele PMP, intr-o conferinta de presa.

In acest context, Udrea i-a cerut si lui Teodor Melescanu se se retraga din functia pentru Cotroceni.

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE

Elena Udrea a apreciat ca Ponta ar fi "un presedinte santajabil" si inca nu se stie cine ar fi cei care "manevreaza butoanele".

"Ca urmare a ce stim despre Victor Ponta, nu poate fi presedinte. Nu poate fi presedinte cineva care a incalcat Constitutia. E un presedinte santajabil. Intrebarea e cine sunt cei care manevreaza butoanele in cazul lui Victor Ponta", a completat Elena Udrea.

Aceasta a lansat un atac si la adresa lui Klaus Iohannis, presedintele ACL, pe care l-a catalogat drept "lipsit de moralitate".

Ponta, ofiter acoperit: Conducerea SIE ar putea fi chemata sa dea explicatii la Parlament

"Avem in competitia pentru Presedintia Romaniei doi candidati care pot fi declarati incompatibili. Asta ne plaseaza intr-o pozitie necredibila in fata partenerilor externi. Victor Ponta, din acest motiv, trebuie sa se retraga din cursa pentru Presedintia Romaniei. Atat dl Victor Ponta cat si dl Klaus Iohannis demonstreaza ca, prin situatiile de posibila incompatibilitate au vulnerabilitati si fac jocul celor care sunt in spatele lor. Ambii, si vad ca functioneaza in continuare in tandem, fac jocurile lui Voiculescu. Sunt convinsa ca oricare dintre ei este gata sa il gratieze pe Dan Voiculescu. De ce a fost asa slugarnic Victor Ponta - sigur Dan Voiculescu stia ce a fost Victor Ponta", a mai spus Elena Udrea.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni seara, ca prim-ministrul Victor Ponta ar fi ofiterul acoperit la care s-a referit in repetate randuri inainte de inceperea campaniei electorale pentru Presedintia Romaniei.

"Zambeste acum, cand e prim-ministru, ii merge, dar cand va fi presedinte, nu ii va merge. Ponta trebuie sa recunoasca (sic!) ca in '97-2001 a fost ofiter acoperit al SIE. (...) Ceea ce explica si propulsarea lui de la Parchetul de la Judecatoria Sector 1 la Curtea Suprema de Justitie", a spus seful statului, intr-o emisiune la Realitatea TV.

In perioada 1997-2001, Victor Ponta era procuror. Statutul de magistrat este incompatibil cu cel de angajat al unui serviciu secret.

De asemenea, Basescu a mai acuzat ca fostul director al SIE, Teodor Melescanu, a fost "complicele" lui Ponta, initiind o HG care ii proteja pe fostii ofiteri. Intr-o interventie telefonica la Digi 24, Melescanu a refuzat sa comenteze aceste informatii, mentionand ca la ora 14:00 va sustine o declaratie de presa.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a precizat ulterior ca, din punctul de vedere al institutiei pe care o conduce, nu va fi depusa nicio sesizare in ceea ce priveste spusele lui Traian Basescu.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#Udrea reactie Ponta ofiter, #Udrea demisie Ponta Guvern, #Ponta ofiter SIE Basescu , #ofiter acoperit