Academicieni, in razboi cu Ponta: Plagiatul este evident. Sa-si dea demisia!

Marti, 17 Iulie 2012, ora 18:44
8076 citiri
Academicieni, in razboi cu Ponta: Plagiatul este evident. Sa-si dea demisia!

Academicieni romani au lansat o petitie online prin care ii cer demisia prim-ministrului Victor Ponta in contextul in care spun ca plagiatul este evident.

"Apel pentru demisia Primului Ministru al Romaniei", este titlul petitiei publicate pe petitieonline.ro, semnata pana acum de aproape 14.000 de internauti si comentata de alti aproximativ 2.400.

Ponta, despre plagiat: Nici eu nu mai stiu ce am facut si ce n-am facut

"Cazul scandalos de plagiat al domnului Victor Ponta, prim ministrul Romaniei, obliga moral mediul academic si asociatiile civice interesate de calitatea invatamantului sa declanseze o dezbatere nationala care sa se concretizeze printr-o reverificare drastica a tuturor tezelor de doctorat de dupa Revolutie.

Cerem realizarea unui sistem centralizat de publicare pe internet a tuturor lucrarilor de licenta si de disertatie pentru a putea fi apoi verificate. De asemenea, deoarece plagiatul evident al prim-ministrului aduce grave prejudicii invatamantului si cercetarii academice din Romania cerem demisia acestuia ca singura sansa de a putea incepe cu adevarat, si pe temelii morale, recladirea scolii romanesti", se arata in textul petitiei.

Ponta ar urma sa primeasca verdict de plagiat de la Universitatea Bucuresti - anuntul oficial, miercuri

Petitia este semnata de Societatea Tinerilor Universitari din Romania, Grupul de Reforma Universitara, Universitatea de Vest Timisoara, Asociatia culturala Ariergarda, Timisoara, prof. univ. dr. Daniel Vighi, prof. univ. dr. Ciprian Valcan, conf. univ. dr. Smaranda Vultur si conf. univ. dr. Viorel Marineasa.

Semnatarii invita sa se alaturare acestui protest toti universitarii interesati in refacerea credibilitatii invatamantului universitar si a reabilitarii valorilor etice in societatea romaneasca.

A.T.

Citeste si:
Dubla măsură a lui Iohannis: Plagiatul lui Ponta versus plagiatul lui Ciucă. Ce spunea președintele în 2014 VIDEO
Dubla măsură a lui Iohannis: Plagiatul lui Ponta versus plagiatul lui Ciucă. Ce spunea președintele în 2014 VIDEO
Klaus Iohannis, președintele României, a fost extrem de critic în anul 2014 față de lucrarea de doctorat plagiată a lui Victor Ponta, comparativ cu reacția pe care a avut-o în cazul...
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...