Andronescu: Ministerul nu are niciun fel de competenta in deciziile legate de plagiat

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 19:15
2142 citiri
Andronescu: Ministerul nu are niciun fel de competenta in deciziile legate de plagiat
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marti, la Camera Deputatilor, ca ea nu are cum sa fie implicata in decizia privind retragerea titlului de doctor in cazul lui Victor Ponta, precizand ca "legea lui Funeriu" nu da niciun fel de competente ministerului pe aceasta problematica.

"Cei care au cerut (retragerea titlului de doctor - n.red.) au facut legea 1/2011, lege care stabileste clar competentele structurii care trebuie sa decida intr-o asemenea situatie. Acesta este Consiliul National de Etica. Eu n-am discutat cu acest consiliu, i-am respectat decizia. Ministerul nu are niciun fel de competenta in legea lui Funeriu", a explicat Ecaterina Andronescu, intrebata daca va semna decizia de retragere a titlului de doctor in cazul lui Victor Ponta.

"Eu nu aveam cum sa fiu implicata, pentu ca domnul Funeriu a facut o lege in care a scris negru pe alb ca asemenea sesizari in legatura cu abaterile de la etica sunt judecate de Consiliul national de etica, nu de universitate, nu de minister", a mai aratat Andronescu.

Ea a precizat ca "doar directia juridica din cadrul ministerului trebuie sa dea un aviz de legalitate, aviz legat doar de respectarea procedurilor prevazute in asemenea situatii". In context, Andronescu a reamintit ca "in acelasi consiliu au fost analizate si situatia doamnei Kovesi, si situatia profesorului Mang", remarcand totodata ca acest for "nu face niciun fel de discriminare".

Legea Funeriu, impotriva plagiatorilor

Consilierul prezidential pentru Educatie, Daniel Funeriu, a declarat, referitor la anuntul premierului Victor Ponta privind modificarea Legii Educatiei pentru a putea promova cadre universitare noi, ca aceasta lege blocheaza in fapt accesul in posturi universitare pentru "plagiatori".

Funeriu catre Ponta: Legea Educatiei blocheaza accesul plagiatorilor la posturi universitare

Premierul Victor Ponta a declarat ca Legea Educatiei ar putea fi schimbata pana la sfarsitul anului, intrucat are "prevederi aberante", "care impiedica promovarea unor noi cadre didactice".

"Il informez pe Victor Ponta ca Legea Educatiei permite promovarea cadrelor didactice de calitate, dupa proceduri transprente. Legea educatiei blocheaza accesul plagiatorior, impostorilor si celor care-si falsifica CV-ul la posturi universitare, ceea ce ii deranjeaza pe Ponta si pe prietenii sai.

Lui Ponta si colegilor de la USL le convine revenirea la legi care permit fraudatorilor si impostorilor sa promoveze. Simplul fapt ca Victor Ponta a ajuns conferentiar pe vechea lege ne arata ca aceasta era gresita", afirma Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, in mandatul caruia a fost adoptata si pusa in aplicare actuala lege.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta plagiat Andronescu minister, #Ponta plagiat competenta Andronescu, #Ponta plagiat Ministerul Educatiei , #plagiat