Basescu, despre plagiatul lui Ponta: Ma astept sa inventeze o comisie sa faca scorul 2-2

Marti, 24 Iulie 2012, ora 16:24
3810 citiri
Basescu, despre plagiatul lui Ponta: Ma astept sa inventeze o comisie sa faca scorul 2-2

Traian Basescu crede ca Ecaterina Andronescu ar fi trebuit sa actioneze ca un ministru responsabil in scandalul plagiatului lui Victor Ponta, nu sa acopere "furtul" comis de premier. In schimb, Ponta a declarat la Euronews ca nu a plagiat, ci a respectat toate standardele din 1999.

Invitat la TV Ziare.com, presedintele a fost intrebat de un cititor ce se intampla cu acest scandal si daca nu cumva USL are de gand sa inventeze o noua comisie, dupa ce doua comisii au confirmat plagiatul si doar una a negat existenta acestuia.

Urmariti AICI inregistrarea integrala a emisiunii TV Ziare.com cu Traian Basescu

"De la USL ma astept la orice, inclusiv la inventarea unei noi comisii care sa faca scorul 2-2. Problema aici deja nu mai este Victor Ponta, ci este doamna Andronescu. Atata timp cat Comisia Universitatii a declarat fara echivoc ca suntem in fata unui plagiat, doamna Andronescu trebuia sa actioneze ca un ministru responsabil si nu ca un partener politic care acopera furtul lui Victor Ponta", a raspuns Traian Basescu.

Totodata, intrebat de un alt cititor Ziare.com daca nu considera ca scandalul plagiatului este un motiv suficient pentru ca Victor Ponta sa nu mai fie prim ministru, Traian Basescu a raspuns: "Eu cred ca da. Atat timp cat un copil care copiaza la Bac este dat afara, nu vad de ce nu ar fi dat afara si un prim-ministru".

Basescu, la TV Ziare.com: PDL nu va retrage oamenii din sectiile de votare

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti si Consiliul National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) au decis ca teza de doctorat a lui Victor Ponta reprezinta un plagiat. In schimb, Consiliul National de Etica a decis contrariul.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Cine sunt cei trei experti care au spus ca Ponta nu a plagiat

Intr-un interviu acordat marti pentru postul Euronews, Victor Ponta a fost intrebat din nou de un jurnalist strain daca va demisiona, ca urmare a acuzatiilor ca mai multe parti din teza sa de doctorat ar fi un plagiat de tip "copy-paste".

"Am respectat toate standardele, toate standardele romanesti, din 1999", a fost raspunsul premierului roman.

La izbucnirea scandalului, Victor Ponta declara pentru cotidianul El Pais ca va demisiona in cazul in care acuzatiile de plagiat se vor dovedi adevarate. Ulterior, premierul a negat ca ar fi spus acest lucru, iar El Pais a facut publica inregistrarea audio.

El Pais demonstreaza ca Ponta a promis ca demisioneaza. A facut publica inregistrarea

Din inregistrare reiese urmatorul dialog:

El Pais: Veti demisiona...?

Victor Ponta: Da. Imi voi asuma responsabilitatea, dar am fost acuzat pe criterii politice si, in plus, nu au vrut sa imi asculte punctul de vedere.

Luni, la Consiliul National de Etica a fost depusa o noua sesizare in care se cere sa se verifice daca Victor Ponta a plagiat si o lucrare publicata.

Citește și:
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a constatat, în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a informaţiilor...
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Fostul premier Florin Cîţu a criticat vineri, 3 februarie, intenția PSD de a introduce o taxă de solidaritate pentru companii. Cîțu a transmis, într-o postare pe Facebook, că poate...