Ziare.com

Boicot al Conferintei "Diaspora in Cercetarea Stiintifica": Nu ne patroneaza un plagiator

de Camelia Badea
Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 18:31

   

Boicot al Conferintei "Diaspora in Cercetarea Stiintifica": Nu ne patroneaza un plagiator
Multi dintre cercetatorii romani interesati sa participe la conferinta "Diaspora in Cercetarea Romaneasca", organizata la finalul lunii septembrie la Bucuresti, au decis sa renunte din cauza verdictului de plagiat primit de premierul Victor Ponta din partea Universitatii Bucuresti si a CNADTCU.

Cercetatorul stiintific Cristian Dogaru a lansat un apel online la boicotarea conferintei,apel care a strans deja peste 130 de semnaturi, iar prof.dr. Dan Burghelea, unul dintre cei mai influenti matematicieni romani din diaspora, propune desolidarizarea oficiala de "patronul plagiator".

"O eroare majora"

"Sub inaltul patronaj al Primului Ministru, Dl. Victor Ponta, se va desfasura la Bucuresti, in perioada 25 - 28 septembrie 2012, cea de-a treia editie a conferintei 'Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania'. Organizat sub sloganul 'Seminte de Viitor - Seeds for the Future', evenimentul isi propune sa creeze un spatiu al dialogului si al colaborarii intre cercetatori romani, indiferent de locul unde traiesc si lucreaza", dupa cum se precizeaza in comunicatul oficial al organizatorilor.

Laudabila in sine, actiunea, din pacate, se desfasoara intr-un un context nefericit. In urma cu doar cateva zile, Consiliul National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a fost reorganizat de catre ministrul Ecaterina Andronescu, din comisiile lui fiind eliminati toti cercetatorii din diaspora.

CNATDCU a intrat "in bataia pustii" dupa ce a dat primul verdict de plagiat in cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta. Noul regulament si noua componenta au starnit proteste in mediul academic, cercetatorii din diaspora sustinand ca s-a ratat sansa ca "mediul academic romanesc sa fie curatat de impostori".

Proteste fata de reorganizarea CNATDCU - Se anunta o noua izolare a cercetarii romanesti

Ceea ce intriga insa este "inaltul patronaj" al lui Victor Ponta, a carui autoritate stiintifica este puternic contestata chiar de Universitatea Bucuresti, cea care i-a conferit titlul de doctor in 2003, iar acum cere Ministerului Educatiei retragerea lui. "Este vorba despre un plagiat vadit", este concluzia expertilor romani si straini care au analizat teza de doctorat a lui Victor Ponta.

Sanctiunea pentru plagiat in cazul Ponta, in mainile Ecaterinei Andronescu

Desi scandalul a trecut de mult granitele tarii iar comentariile la adresa premierului roman sunt extrem de acide, Victor Ponta nu are nicio reactie. Ca o coincidenta surprinzatoare, omologul sau Dmitri Medvedev a anuntat in urma cu doar cateva zile ca in Rusia a demarat un proiect care sa permita, prin mijloace electronice, identificarea plagiatelor. "Este timpul ca lenesii sa invete cum sa gandeasca si sa munceasca de unii singuri", a subliniat Dmitri Medvedev.

Cert este ca plagiatul premierului roman poate avea efecte dezastruoase chiar pentru cei in beneficiul carora se organizeaza conferinta de la Bucuresti.

"Universitatea Bucuresti si-a spalat obrazul. Acum pata este pe obrazul garantului tuturor diplomelor emise de institutii din Romania, respectiv Ministerul Educatiei. Nu cred ca acesta se mai poate ascunde in spatele unor chestiuni de procedura. S-au pronuntat atat o comisie de specialisti cu toata credibilitatea din lume, cat si Comisia de Etica a universitatii emitente a titlului de doctor.

Cred ca Ministrul Educatiei risca sa provoace reactia Comisiei Europene de nerecunoastere a diplomelor emise in Romania, daca MECTS nu ia masurile ce se impun in urma acestor verdicte, mai ales in actuala conjunctura de imagine a Romaniei. Este important ca toata lumea sa inteleaga ca acest caz risca sa invalideze in UE toate diplomele emise in Romania, inclusiv cele viitoare de bacalaureat profesional", a explicat pentru Ziare.com Dragos Ciuparu, fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Contactati de Ziare.com, cativa cercetatori romani din tara si din diaspora au acceptat sa isi prezinte pozitia fata de boicotarea conferintei care va avea loc in curand la Bucuresti, au comentat plagiatul premierului Victor Ponta si au spus raspicat ce asteptari au de la ministrul Ecaterina Andronescu.

CRISTIAN DOGARU (Universitatea Berna, Elvetia): Domnul Ponta nu are dreptul etic si moral de a prezida o astfel de conferinta

Cristian Dogaru, cercetator stiintific la Universitatea din Berna, Institutul de Medicina Sociala si Preventiva, este cel care a lansat apelul la boicotarea conferintei pe platforma sa "civitas".

"Consider o insulta majora faptul ca o astfel de conferinta are loc 'sub inaltul patronaj al Primului Ministru, Dl. Victor Ponta', asa cum reiese de pe site-ul guvernamental care anunta acest eveniment. Domnule prim ministru Victor Ponta, dumneavoastra va aflati sub suspiciunea de plagiat academic. Din punctul meu de vedere - si din punctul de vedere al unor organisme abilitate - acuzatia este valida.

Prin urmare nu aveti dreptul etic si moral de a prezida, sub inalt patronaj sau nu, o astfel de conferinta.Va rog sa va opriti un pic si sa reflectati", se arata in comunicatul prin care Cristian Dogaru, doctor in Stiinte Sociale (Human Development) la Oregon State University, USA, anunta ca a initiat protestul de boicotare a conferintei la care deja s-au raliat multi cercetatori din tara si din diaspora.

Cristian Dogaru ne-a facut cateva precizari suplimentare cu privire la demersul sau.

"O functie nu exista in aer sau in vid. O functie este imbogatita - sau nu - de omul care o detine. De aceea se numeste 'guvernul "Ponta', 'guvernul Ciorbea', etc. Domnul Ponta intineaza functia pe care o detine mai ales prin sarguinta cu care se agata (si se foloseste) de ea pentru a-si acoperi un pacat", ne-a declarat acesta.

Dr.Cristian Dogaru si-a exprimat interesul fata de conferinta de la Bucuresti, dar a tinut sa sublinieze ca premierul "nu are dreptul de a fi afiliat cu acea conferinta" si nici nu il reprezinta "ca cercetator".

"Mai ales, nu ma 'patroneaza'. Relatia este de fapt inversa, domnul Ponta este un 'angajat' al meu, ca cetatean - vorbesc simbolic aici - ca sa faca o treaba, sa o faca cinstit si cu un trecut cinstit. De fapt, si daca ar fi nepatat, tot nu ar avea dreptul moral de a-si erija 'inaltul patronaj'.

Un prim ministru ne-activ academic ar trebui sa fie modest si sa nu-si implice numele si functia in domenii pentru care nu are calificarea necesara. Daca o astfel de conferinta este organizata de guvern, sunt alti membri ai guvernului care sunt mai indreptatiti sa 'prezideze' (simbolic) o astfel de conferinta - ministrul Educatiei, reprezentantul guvernului in Cercetare, etc", ne-a mai declarat cercetatorul roman.

In opinia sa, aproape ca nu mai are nicio importanta daca ministrul Andronescu ii retrage sau nu titlul academic lui Victor Ponta, cata vreme dovezile de plagiat sunt publice si accesibile oricui.

"Domnul Ponta este dovedit plagiator de catre cel putin patru comisii de specialitate si, mai ales, de catre evidentele clare. Singura actiune onorabila este demisia. Dar, dupa cum ne-a spus domnul Ponta vara asta, nici vorba de demisie'", a conchis prof.dr. Cristian Dogaru.

DAN BURGHELEA (Ohio State University): Desolidarizarea conferintei de patronul ei plagiator ar intari prestigiul matematicii romanesti

"Sunt convins ca a desfasura o conferinta ca cea anuntata intre 25-28 septembrie sub 'inaltul patronaj' al actualului prim-ministru, Victor Ponta, (persoana certata cu cele mai simple reguli de onestitate stiintifica) si in prezenta deciziilor recente ale Ministerului Educatiei cu privire la epurari si modificari in CNATDCU, plus a deciziilor guvernamentale cu privire la Institutul Cultural Roman, conferinta fiind anuntata ca motivata de dorinta 'intaririi legaturii cu diaspora stiintifica' si a 'largirii cooperarii comunitatii stiintifice romanesti cu cea mondiala', este o eroare majora.

In opinia mea, efectul va fi exact opus.

Desolidarizarea conferintei de patronul ei, plagiator dovedit si din nefericire tolerat de comunitatea politica, sau amanarea ei cu scopul de a fi a clar scoasa de sub acest patronaj, ar constitui o intarire a prestigiului de care matematica Romaneasca se bucura inca in lume si o continuare si intarire a loialitatii diasporei stiintifice fata de institutiile romanesti.

Continuarea conferintei (componenta de matematica a conferintei Diaspora in cercetarea stiintifica, n.red.) fara aceasta desolidarizare de patronul ei cu siguranta va inhiba loialitatea sus mentionata si va intari suspiciunea de 'slabiciune morala' si enorma 'naivitate politica' a comunitatii matematice Romanesti.

In aceste vremuri nu suntem in pozitia unei alegeri intre 'puritate morala' si 'sinucidere stiintifica'. A mentine patronajul demnitarilor certati cu interesele culturii si educatiei romanesti si cu moralitatea stiintifica este inacceptabil.

Totodata, nu cred ca Romania poate sa mentina un grad minim de respectabilitate internationala cu un premier in situatia lui Victor Ponta si nu cred ca Ministerul Educatiei poate spera la simpatia sau suportul comunitatii academice europene (in incercarea de a imbunatati educatia la toate nivelurile) cu un ministru responsabil de asemenea decizii. Romanii trebuie sa devina constienti de aceasta si sa actioneze corespunzator".

HORIA CORNEAN (Universitatea Aalborg, Danemarca): Conferinta se adreseaza adevaratilor cercetatori

"Actualul vremelnic prim-ministru nu are dreptul moral de-a patrona o conferinta ce se adreseaza adevaratilor cercetatori din tara si strainatate. Le sunt recunoscator membrilor Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti pentru curajul de care-au dat dovada in a spune raspicat adevarul".

RAUL MURESAN (Institutul Roman de Stiinta si Tehnologie): Dupa orice regula de bun simt si orice norma academica, titlul domnului Ponta trebuie retras

Nu sunt sigur ca metoda boicotului e cea mai fericita, desi recunosc ca am luat deja aceasta decizie si nu voi participa la conferinta.

Pozitia transanta a Universitatii Bucuresti in cazul plagiatului evident comis de d-l Victor Ponta in teza sa de doctorat era necesara si este salutara. Prestigiul institutiei ar fi fost grav afectat daca aceasta ar fi refuzat sa adopte o pozitie clara de condamnare a acestui evident caz de impostura academica.

Consider ca in fata acestor evidente coplesitoare ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ar trebui sa retraga fara intarziere titlul de doctor al domnului Victor Ponta si sa dea astfel un semnal ca integritatea institutiei pe care o conduce nu poate cobori oricat de jos, nici macar atunci cand este supusa unor puternice presiuni politice.

Altminteri, o noua incercare de musamalizare a cazului de catre minister, de a pretinde ca negrul este alb, ar afecta definitiv si irevocabil atat credibilitatea institutiei cat si pe cea a ministrului si mai ales a universitarului Ecaterina Andronescu.

Din punctul meu de vedere, invocarea unor argumente de ordin legal, precum cele prin care Consiliul National de Etica a incercat sa il absolve de vina pe Victor Ponta, nu este nici oportuna si nici corecta.

Plagiatul este detectabil si condamnabil indiferent de existenta sau nu a unor prevederi legale referitoare la acesta. In multe tari dezvoltate din punct de vedere stiintific, problema plagiatului nu este prevazuta in legi ci este definita si transata in conformitate cu regulile de buna practica academica.

Astfel, comisiile de etica ale universitatilor din vest sunt suverane in transarea problemelor legate de plagiat, problema nefiind abordata din punctul de vedere al legislatiei nationale.

De aceea, dupa orice regula de bun simt si dupa orice norma acceptata de comunitatea academica internationala, titlul de doctor al domnului Victor Ponta trebuie retras fara intarziere."

VLAD COJOCARU (Max Planck Institute for Molecular Biomedicine, Germania): Intr-o societate bazata pe valori reale, credibilitatea unui politician ar fi compromisa ireversibil

"Cat priveste conferinta 'Diaspora in cercetarea stiintifica ...', nu stiu sigur daca boicotul este solutia cea mai buna ... Eu am apreciat aceasta conferinta ca o oportunitate importanta de a promova un dialog intre cercetatori romani din Romania si din strainatate.

Am participat in 2008, dar dupa aceea am fost dezamagit de organizare. De fiecare data am fost anuntati doar cu 2-3 luni inainte cand in mod normal o conferinta de o asemenea anvergura se organizeaza cu un an inainte. Totusi, ramane o initiativa interesanta si pozitiva. Ar trebui scoasa complet de sub patronajul oricarui politician.

Legat de plagiat, eu nu cred ca sunt foarte multe de spus. Universitatea Bucuresti a facut ceea ce era normal sa faca o universitate care se doreste de elita. Nu cred ca trebuie exagerat acum cu laudele. Cred ca trebuie pur si simplu sa constatam cu satisfactie ca o institutie in Romania a avut o atitudine profesionista intr-un caz si sa speram ca va avea aceeasi atitudine in cazuri similare.

Eu mi-as dori ca toate universitatile ce se doresc de elita sa aiba aceeasi atitudine si sa dea verdicte clare, bazate pe o argumentatie cat se poate de solida si transparenta in cazurile in care este suspectata incalcarea eticii academice.

Cred ca e important de precizat ca in acest caz a fost evidentiata foarte clar o problema majora a legislatiei care da ministerului dreptul de a acorda si revoca titlurile de doctor cand de fapt acest drept ar trebui sa apartina exclusiv universitatilor. Din pacate, noua lege a Educatiei nu a schimbat aceasta birocratie bazata pe un centralism excesiv.

Din punct de vedere academic, revocarea titlului de doctor al unei persoane dovedita ca a plagiat in lucrarea de doctorat este consecinta normala si corecta.

Intr-o societate bazata pe valori reale, credibilitatea unui om politic care e dovedit ca a plagiat si care nu trateaza cu demnitate si umilinta situatia ar fi compromisa ireversibil".

RADU TUDORAN (Ecole Normale Superieure de Cachan, Franta): Ce valoare are o conferinta asociata cu cineva care nu are demnitatea de a recunoaste ca a plagiat?

"Legat de plagiatul domnului premier as vrea sa ridic problema potentialului impact
ce l-ar putea avea asupra tinerilor studenti romani ce doresc sa aplice pentru burse pentru a studia afara. Imi este teama ca nu cumva universitatile din afara sa priveasca pe viitor cu o oarecare suspiciune diplomele romanesti, lucru ce ar fi total nedrept pentru tinerii nostri.

In ceea ce priveste conferinta in sine, ce va fi patronata de domnul premier, vreau sa spun ca primul lucru ce am invatat ca trebuie facut pentru a evalua o conferinta este sa te uiti la comitetul organizator si respectiv la invitatii speciali (cei ce sustin keynote-urile).

Ce valoare capata atunci aceasta conferinta daca se asociaza cu o persoana ce dincolo de faptul ca desi prins asupra faptului ca a plagiat, dupa cum a deliberat comisia universitatii ce i-a acordat titlul de doctor, nu are nici macar demnitatea de a recunoaste?! Poate daca recunostea puteam vorbi de zicala romaneasca cu 'Fapta recunoscuta e pe jumatate iertata'....

Cat priveste decizia Universitatii Bucuresti, ma bucur sincer ca aceasta institutie de invatamant are curajul si priceperea de a intretine un demers de disociere de acest om. Vazand acest exemplu pozitiv, cu atat mai mult cred ca si conferinta ar trebui sa se disocieze de domnul Ponta.".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10965 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
34 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cat tupeu poate exista la Ponta, sa ii patroneze pe cercetatorii ...

din diaspora. Nici mai mult nici mai putin decat sa se puna in fruntea ("sub patronajul") unei Conferinte pe tema cercetarii si a cercetatorilor din diaspora romaneasca. Acestia nu pot admite o asemenea injosire din partea unui plagiator, fara opera stiintifica si realizari pe masura celor pe care vrea sa ii patroneze.

 

Un GOLAN de Targu Jiu nu poate patrona o asemenea conferinta.

Ar fi o blasfemie pentru cercetare si cercetastori.

Un plagiator si-a pierdut orice drept moral.

 

Inca o facatura marca "Ziare.com", ca si poza din fruntea ...

...articolului!
E perfect, banii promisi vor sosi, chit ca nici *** nu va citi "capodopera", conceputa tot in sistem copy/paste!
Iar conferinta se va tine la data prevazuta, cu o participare deosebit de prestigioasa, din care nu vor lipsi decat 5 -6 baselarieni revoltatzi ca le-au fost taiate stipendiile si sinecurile!

 

Adevaratii oameni de stiinta se dezic de plagiator

Copilotul cu masina furata vrea sa fie om de stiinta.A mai existat una si a fost ciuruita.Comunistii mint si dezinformeaza pana ii obligam sa plece ei din Romania .

Adevaratii oameni de stiinta,

nu baga-n seama doctoratul lui Ponta,plagiat sau nu.Patria,tara,cercetarea romaneasca din Romania si de pretudindeni nu se cramponeza de acest lucru.Nu amestecati lucrurile,Ponta nu este om de stiinta,iar voi acei ce sunteti nu va subapreciati comparandu-va cu el.El este politician,lasati-l sa-si faca treaba nu dsoreste sa va ia locul.Unde este multa minte este si....galceava.

 

Ponta sa demisioneze

Discipolul infractorului condamnat Nastase, procurorul impostor Ponta, licentiatul in ‘drept’ care a furat un titlu stiintific, dand dovada de o crasa nesimtire gen Adrian Severin, tipica pentru PSD, TREBUIE sa demisioneze, sa dispara din fruntea tarii, pentru binele Romaniei. Orice minut in plus pe care acest impostor odios il petrece in nemeritata calitate de PM este un afront, o jignire pentru oamenii care muncesc cinstit, pentru mediul universitar romanesc, pentru imaginea si intresele Romaniei in lume. Ajunge cu nesimtirea, impostorul ‘incepator veleitar’ ‘blocat in ultimele faze ale pubertatii’ cum zice Dl Plesu, sa plece sau sa fie alungat spre binele Romaniei.

serios?

si cine o sa fie "prestigiosii" participanti? poate tov. col. dogaru, d-l mang, corina dumitrescu, si "cadrilii"usl din aparatul de propaganda scosi in fata de noul sef al icr turnatorul marga!

@dekar asa-i e o 'facatura' ..de scoala pregatitoare si se numeste

'colaj cu plagiatorul'.

Știm că...

... și Cheoveși,Oltean,Liiceanu,Pleșu,Pora...și foarte mulți alții au plagiat și plagiază in continuare...se pare că pe voi v-au reprezentat și incă vă reprezintă aceste specimene,nu? Și asta din cauză că guvernul nu mai dă bani trepădușilor din diasporă...splendid...

Și in final:pe cine mai reprezintă DEMISUL? Că ăla-i o nulitate de guvernator de provincie...

Gadafi e de acord cu ce am scris și iși face †

Domnul Marga ii va intampina cu urari rusesti,

iar Dl. Ponta va fi singurul care va rade cu gura pana la urechi facand glume proaste ca si de obicei

Dekar, sunt convins ca un cercetator adevarat recunoaste

valoarea revistei Nature precum si dimensiunile si consecintele unui plagiat citat de aceasta revista!!

Sigur in sala nu vor fi cei care au auzit de Nature!!

Imi pare rau, Cronos, nu sunt cercetator, iar ...

...revista Nature pentru mine nu inseamana absolut nimic! Eu sunt fan al revistei "c_arici Pogonici", de pe vremea comunismului! Iti mai aduci aminte?! Era cea mai prestigioasa, si nu s-a luat de nimeni ca a plagiat sau la CAP n-a prestat! Trebuie sa-ti aduci, ca banuiesc ca din aceasta revista provine si avatarul tau cel atat de asemanator cu al unui clown comic!!

DIE cu alta palarie

Regretabil ca asa numitii "cercetatori" platiti din banii nostri sa cerceteze ce inventeaza altii (asta-i pentru cunoscatori), in loc sa sustina acest domeniu lasat de izbeliste de guvernarea orange, zbiara din SUA, Germania sau Franta, doar, doar le-o mai pica si lor cate o "bursa" de studii data de ICR.
Ce nu stiu baietii, este ca ICR nu mai este patronat de basescu, iar Patapievici e internat la azilul de nebuni.
Halal diaspora stiintifica !

@DEKAR si Reformist

daca habar nu aveti despre subiect, de ce va bagati? serios, uitati-va la un meci, mai beti o bere, mai injurati pe basescu si trece ziua. aveti voi pareri despre revista nature si cercetatorii din dispora "platiti din banii vostri".
Ce sa vorbesti despre cercetare cand primul ministru e o nulitate care s-a remarcat doar prin furt? oferta usl e plagiat si bacalaureat pentru toata lumea

Asemenea acestora..

..ar trebui ca toti cei care mai au coloana vertebrala sa protesteze si sa ia atitudine impotriva "doctorului" prim-ministru.

 

Dekar domnule cred ca cei care au citit Arici Pogonici

vor fi in sala, eventual poate si cei care citeau Luminita.
Cei care citeau Pif, nu cred ca mai sunt in Ro si nici nu cred ca ar putea fi diaspora pro-plagiat :))!

Pacat de Romania ca a ajuns atit de jos!!! Poate va renunta Ponta sa mearga la aceasta manifestare, caci lingaii vor umple oricum sala.....

Dragos Ciuparu? fost comunist de frunte ce copia

comunistul Dragos Ciuparu copia la toate examenele la IPG Ploiesti....dupa lovitura de stat din 89 a fost propulsat profesor cu doctorat facut de studenti, apoi pro-rector, apoi consilier in guvernarea lui Basescu...Lasati-ne cu comunistii securisti scosi in fata...

zoaie hasna duhoare.com&scursorile securitatzii bashiste-pdl-iste...

astia-s securisti nu jurnalisti! iar ca 2-3 VaNdUtzI pe catziva argintzi fac valuri de fasonatzi nu este o problema cu ocazia asta se face economie de bani publici....!!!!

 

Miine merita sa mergeti la conferinta,

sa aduceti un elogiu similar plagiaturii din Romania!!

Toti doctorii in plagiat, prezenti in sala va vor aprecia; si va fi sala plina :))! Succes!!

@ Argusdre , omul prost al USl !

Tipule ! Citeste vtitlul areticolului si convinge-te ca nu e vorba de b,,astia de la jnhoi,k, ci de cei din diaspora.

Daca ar fi vforba de ,,astia de la noi,, de ce i-at invitat pe cei din diaspora ?

Prostia MITICILOR nu are limite, se manifesta cu orice ocazie ca si acum prin acest, ramolit intelectual, Argusdre.

Poate fi mandru de tine un PLAGIATOR, un golan de Targu Jiu.

Citind comentariile unui ambideshtu, ulivia, cativa jorji (nu toti),

...geluamin, argusdre, dekar,maty48, reformistul, iti dai perfect seama ce tip de tovarasi sprijina usl-ul!
Da Doamne sa fie cat mai putine exemplare de astea in Romania! O zic spre binele romanilor ramasi in tara, fiindca eu - din fericire - nu sunt afectat de existenta acestui balast national!

pai

Suspendati-i ba si p-astia, ce mama dr.!
Sa se-nvete minte!

interesant de citit:

"http://www.revista22.ro/-elena-basescu-si-a-cosmetizat-cv-ul-cei-doi-ani-de-studii-in-america--5806.html"

din categoria: cum sa dam bine in CV "plagiind" realitatea.

 

Si...ce vrei sa spui cu asta?

Era vorba despre dotore plagiatorul prim ministru. Sau tu ai ramas in urma? Va-n ghuritze de tantalai uslasi. Faceti zid in apararea nevertebratilor, ptr ca santeti ca si ei. Am zis.

...

unii isi plagiaza studiile si ajung europarlamentari cu ajutorul lui "Tati" ... altii plagiaza teza de doctorat (se spune) si dupa ce ajung prim-ministru li se imputa plagiatul de catre acelasi "Tati" alias "Boicotel"

Orisicum toti pot sa se ia de mana si sa faca "hora "deznadejdii" romana"

De ce nu zici si de nevasta lui Ponta?

Sau ea nu pe baza lui "taticu" a ajuns in PE? Dintre ele doua, fata lui Base a ajuns mai mult pe puterile ei acolo-la cat a stat sub lupa familia ei-decat nevasta lui Ponta de care nu stie nimeni ce calitati are, decat ca e fata cui e!
Oricum daca nu faci diferenta dintre un titlu de doctor furat si niste exagerari in CV, atunci nu mai posta pe subiect!

Imi pare rau ...

dar ma dezamagesti daca tu chiar crezi ca:

"Dintre ele doua, fata lui Base a ajuns mai mult pe puterile ei acolo"!!!!!

PS: si acum imi suna "Boicotel" in urechi cand spunea ca "fata lu' tata" stie o limba straina ... dar realitatea a demonstrat ca saraca nu stie sa vorbeasca corect romaneste.

Asa ca uitati-va in "ograda voastra" mai intai, daca tot vreti sa demonstrati ca sunteti "cei mai corecti"

Sa nu uit: conform "Legii Invatamantului" in vigoare in Romania .... ce ziceti ??? .... a absolvit sau nu Funeriu Bac-ul?!?!?!?!

ponta a devenit un produs pentru uz intern.

individul asta nu mai are iesire in lume,din aceasta cauza romania va pierde mult...
nu vrea sa-si dea demisia ?
eu zic ca se va razgindi,va fi "sfatuit" de tovii
de drum...

 

El nu se va razgandi, prietene, doar romanii il vor "refula"

La alegeri va avea parte de mari surprize si el, dar si toti socialist-liberalii lui iliescu si voiculescu. Si...nu mai e mult. Am zis.

VORBA POPULARA

Un plagiator tot plagiator ramine sau in traducere libera hotul tot hot ramine!

 

Treaba romaneasca, adica grotesc nerusinata!

Dl. Ponta nu se opreste din declaratii indraznete de ales al celor 7.5 milioane, dintre care 1.5 erau un fel de Fantomas, e dispretuitor si insultator, chiar si in fruntea unui Guvern, in care singurul Ministru onest si capabil, Florin Georgescu a anuntat deja ca ca nu mai revine dupa 9 decembrie. Il face zob pe Traian Basescu, il da de pamint in numele celor, iar 7.5 milioane si promite ca de luni devine executiv si face treaba. De fapt, nici asta nu e adevarat, fiindca tocmai s-a pus in fruntea unui simpozion al oamenilor care si-au obtinut titlurile prin merite exceptionale, in competitii la cel mai inalt nivel profesional si international, si pe care Ponta are aroganta, explicabila doar prin imaturitate cronica, de a-i "patrona" de la inaltimea celui mai notoriu plagiator al anului 2012.

Daca nici asta nu-i scoate pe romani in strada, nu ne putem face sperante ca tara viitor ferice are".

Am spus ca stau la mine peste ocean si nu mai scriu, dar cum mai citesc, chiar daca la repezeala, cind aici, cind Revista 22 sau Dilema, mai calc pe alaturi de ce am promis.

 

Un anume Cristian Dogaru,"cercetator" pe la...

universitatea Berna,Elvetia,spune:Domnul Ponta nu are dreptul etic si moral sa...
Mie mi se pare ca individul Dogaru nu are dreptul "etic si moral",sa se dea om de stiinta,decit daca si-a facut studiile la aceeas prestigioasa scoala ca si Funeriu.Pe de alta parte,cine poate spune ce descoperiri importante au realizat acesti"cercetatori" si cu ce au ajutat ele la progresul Romaniei?Basistii ar trebui sa o lase mai incet cu astfel de diversiuni.Pentru denigrarile proferate de acesti "cercetatori"(!?!)slugoi si vinduti,va dari seama pe citi va trebui sa-i faca colonei Basescu? Nici nu mai are Romania atiti epoleti.

 

Asai, fratilor...

Doar agaricii si pomanagii trimisi pe burse date pe sestache de pomanagiul sef- V.P. se califica drept cercetatori pe bune. Cu masterate facute pe la cursuri de doua saptamani... Lasa ca o sa traim bine cu baietii la conducere... Marga va preda Socialism pentru intregul popor la unica statie nationala, Antena3, iar in pauze vor da cantece patriotice despre gloriosii Ponta, Ilici si Nastase, ca pe vremuri cu traiasca Marx, Engels, Lenin si Partidul Comunist... Revenim pe deplin la epoca de aur


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor