Ziare.com

Cine sunt profesorii care au stabilit ca Victor Ponta a plagiat

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 20:02

   

Cine sunt profesorii care au stabilit ca Victor Ponta a plagiat
Universitatea Bucuresti a decis, vineri, in unanimitate, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Comisia de Etica este formata din zece membri, toti hotarand ca prim-ministrul Victor Ponta si-a plagiat teza de doctorat.

Membrii Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti sunt:

Tudor Rosu - profesor la Facultatea de Chimie, fost prodecan al Facultatii de Chimie.

Liliana Zaharia - profesor la Facultatea de Geografie, fiind doctor in geografie incepand cu anul 1997.

Adrian Paul Iliescu - profesor la Facultatea de Filosofie, este seful catedrei de filosofie politica si morala. Are titlul de doctor in filosofie la Universitatea Bucuresti incepand cu anul 1983.

Cristian Marunteanu - profesor la Facultatea de Geologie si Geofizica, a obtinut titlul de doctor in geologie, in anul 1987.

Ovidiu Bozgan - preofesor la Facultatea de Istorie, este cercetator stiintific la Institutul Diplomatic Roman. Titlul de doctor in istorie la Universitatea Bucuresti l-a obtinut in anul 2003.

Marian Popescu - profesor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a obtinut doctoratul in anul 2000, fiind profesor la FJSC incepand cu anul 2008.

Vasile Preda - profesor la Facultatea de Matematica si Informatica, fiind doctor in matematica incepand cu anul 1977. Din anul 1996, este conducator de doctorat in cadrul Facultatii de Matematica a Universitatii Bucuresti, iar intre 1996 si 2004 a fost decanul facultatii.

Dumitru Sandu - profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Social, fiind doctor in filosofie incepand cu anul 1979.

Georgeta Ghebrea - profesor la Facultatea de Stiinte Politice, obtinand titlul de doctor in filosofie, specializarea sociologie, in anul 1996. Tema tezei sale a fost "Familia si politica familiala in Romania in perioada de tranzitie".

Sterea Tache - profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa, fiind doctor in teologie incepand cu anul 1997. Este membru in comisii de doctorat si coordonator de lucrari de diploma.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Universitatea Bucuresti a decis, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Presedintele Comisiei de Etica, prof.univ. Marian Popescu, si rectorul Universitatii Bucuresti, prof.univ. Mircea Dumitru, au prezentat concluziile analizei intr-o conferinta de presa, alaturi de decanul demisionar al Facultatii de Drept, Flavius Baias.

Analiza tuturor documentelor arata ca Victor Ponta a plagiat, copiind blocuri uriase de text din alte lucrari. Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a emis doua documente publice in care se arata tehnicile de plagiere folosite si prezinta textele in paralel. 115 pagini din lucrare contin blocuri de text plagiate din 4 carti.

Oficiul juridic al Universitatii Bucuresti a avizat raportul votat de Comisia de Etica in unanimitate.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10835 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

te pomenesti co profesorii de la Universitate nu au aprobare...

te pomenesti co profesorii de la Universitate nu au aprobare...de la USLasi..??? ei trebuie sa se sub ordoneze prim mistretului si preseDintelui intRimar????
rusint Ponta Plagiatorul rusine

 

Cei care au stabilit

ca Ponta a plagiat sunt niste oameni corecti,insa cei care au stabilit ca Ponta nu a plagiat(Androneasca) sunt oameni de nimic,asa cum este si el:cinic,ipocrit,plagiator,hot,bolsevic. Asta este romani premierul copy paste de romania,omul care ne-a facut de ras peste hotare si care ne-a izolat de Europa moderna!

 

Copy-Paste este o rusine a invatamantului romanesc si

o manifestare juvenila (prin incalcarea a tot ce e democratie) a ceia ce a fost bolsevismul in Rusia.Un asemenea personaj nu poate guverna o tara, nici cel mult un catun...va incurca intotdeauna normalitatea impunand precepte fara logica, asa cum dealtfel, procedeaza si acum.Saracu...

O rusine e comisia

care nu poate interpreta o speta de drept, daramite sa mai si analizeze o teza de doctorat.
RUSINE !!!!

Nici un jurist in comisie !Profesori de teologie

geografie,chimie etc dau un verdict despre o teza juridica ????!!!!!!?????????
haida de !!!!!!!

Plagiatul e pentru analfabeti :)))

Plagiatul e pentru analfabeti :)))

Trei institutii se razboiesc pe teza de doctorat a premierului.

Basescu se agata cu disperare de putere este frica de Justitie, pentru el, familia lui si clientela – mai ales ca unii martori si/sau invinuiti s-ar putea sa vorbeasca pentru a-si salva pielea cu atentuante.MEMBRI CNATDCU (confirmati in functie in februarie 2011) - SPECIALIZARI

Marius Andruh, presedinte - chimist

Lucian Pintilie, vicepresedinte - fizician

Dorel Banabic, vicepresedinte - inginer

Lazar Vlasceanu, vicepresedinte - sociolog

Viorel Barbu - matematica

Dragos Ciuparu - inginer

Mircea Dumitru - filosofie

Ionel Haiduc - chimist

Mihai Lucan - medicina

Liviu Marsavina - politehnica

Mircea Miclea - psihologie

Cristian Oara - Politehnica

Sergiu Nedevschi - Univ Tehnica Cluj

Octavian Popescu - biologie

Marian Preda - sociolog

Carmen Socaciu - stiinte agricole si medicina veterinara

Ioan Aurel Pop - istoric

Rodica Zafiu - filolog

Bogdan Simionescu - chimie

Marius Andruh-Universitatea Bucuresti (UB)-Presedinte
Dorel Banabic-Universitatea Tehnica Cluj-Napoca-Vicepresedinte
Lucian Pintilie-INCDFM-directorul Institutlui de la Magurele-Vicepresedinte
Lazar Vlasceanu-Universitatea Bucuresti-Vicepresedinte
Viorel Barbu-Alexandru Ioan Cuza- Iasi
Dragos Ciuparu-Petrol si Gaze Ploiesti
Mircea Dumitru-Universitatea Bucuresti
Ionel Haiduc-Presedintele Academiei
Liviu Marsavina-Politehnica Timisoara
Mircea Miclea-Universitatea Babes Bolyai-Cluj-Napoca(UBB)
Sergiu Nedevschi-UT Cluj
Cristian Oara-Universitatea Politehnica Bucuresti
Ioan Aurel Pop-UBB
Octavian Popescu-UBB
Marian Preda-UB
Bogdan C. Simionescu- Institutul de chimie macromoleculara Petre Poni-Iasi
Carmen Socaciu-Universitatea Medicina Veterinara Cluj-Napoca
Rodica Zafiu-UB

Perfect.

Irelevant "plagiatul" lui Ponta. Alt plagiat este foarte relevant...Ăsta:

Se va face o comisie alcătuită dintr-un tinichigiu,un ospătar,un lăcătuș-cofetar,un forjor,un vidanjor,un țucălar și Andreea Marta,ca să verifice plagiatul procurorului colonel Cheoveși. Care credeți că va fi verdictul?Ăh?

Hai cu demiterea impostoruzurpatorminicinosului Siclopides-Maccabrus!††††††††††††††††††††††††

Frequently drawn conclusions:

Irelevantă este nașterea dobitocului sugaci de mini-puIe pontist-antonesciene, care-și zice "Ambidextru".
Mă cac in gura ta de fraier și-a tuturor plagiatorilor!

Pentru toti cei care sustin acest nerusinat...

Nu stiu cate facultati de specialitate iti trebuie pentru a vedea prin comparatie, ca un text al unei lucrari este copy-paste dupa textul altei lucrari.
"Plagiatul reprezintă insușirea ideilor, metodelor, procedurilor, tehnologiilor, rezultatelor sau textelor unei alte persoane, indiferent de calea prin care acestea au fost obținute, prezentandu-le drept creație proprie.[1]"
L-as fi inteles pe Ponta daca ar fi iesit public si ar fi recunoscut ca a omis sa puna niste ghilimele in lucrarea sa, dar a sustine ca nu a plagiat asta il catalogheaza ca hot si il incrimineaza.
In ceea ce ii priveste pe profesorii care au certificat lucrarea ca nefiind plagiat, acest lucru ii degradeaza ca profesori si ii incrimeaza alaturi de acesta.

O comisie ilegitima.

Din comisie nu face parte nici un specialist in drept. Vorbim de o teza in drept si nu una de chimie, geografie, istorie sau religie.

Ezistă...

...un specialist: MRU & Bodo Hombach care e doi intr-unu'.

Hai la referendum să-l aruncăm in Glina!††††††††††††

Comisia de Etica

Trebuie o comisie formata din specialisti in Drept(de preferat in Dreptul Penal International)care sa analizeze lucrarea lui Victor Ponta si sa dea un verdict.La tema aleasa de Ponta "Curtea Penala Internationala"infiintata in 2002 nu avea prea multe izvoare de inspiratie in anul 2003 cand a realizat lucrarea.

Referendumul va fi furat

Cei care au dat livitura de stat,au facut o noua regula a referendumului un fel de loc de interpretere.Daca Romanii se vor prezenta la vot 9 milioane din 18 si 7 milioane vor vota cu Basescu,ei vor sustine ca nu sa intrunit pragul de 50% +1.Daca se vor prezenta la vot sub 9 milioane, de asemenea ei,circarii loviturii de stat vor sustine ca nu a fost votat de o prezenta la vot de 50% din votanti.Singurul mod prin care Romania si romanii pot castiga acest referendum ar fi ca la vot sa se prezinte cel putin 12 milioane de persoane si peste 9,5 milioane sa voteze Basescu.Chiar si asa,mafia nazista usl este pregatita sa rastoarne rezultatele tinand urnele deschise pana la orele 23 parca iar la tara/la sate intre orele 20 si 23 ei vor pregati urne de vot cu voturi masluite de ei.

Din pacate,daca nu va prezentati la vot mafia nazista usl va petcetluit soarta,URSS scrie pe petrolul si gazele din Marea Neagra

http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

Premierul Copy-Paste

Ai promis ca-ti dai demisia baaa bolsevicule!!! Uite ca plagiatul s-a adeverit si asteptam DEMISIA!!! Presedintele maghiar si ministrul de aparare german si-au dat demisia de onoare in urma plagiatului!!! demisia ***, toata Europa stie acum ca avem un premier plagiator!!

 

Ai incurcat-o plagiatorule

sa te vad acum cit de mindru esti pui de comunist ,asa exemplu vrei sa dai la tineret? Voi vreti sa schimbati pe dl Basescu?Sa dispara ciuma usl din tara!!!!!!!

Cum a furat la doctorat asa va fura la referendum

Si ne va zice ca noi nu vedem bine.

 

Plagiatorule, DEMISIA!

Esti terminat in Occident, esti aproape terminat si in Romania! Iesi din politica, nu ai ce cauta in politica europeana! Ai facut Romania de rusine!

 

respect

poate vedem si o lista cu cei care au hotarat ca nu a copiat. Oare nu este de mirare ca aceasta lista lipseste?

 

Domnilor! Am luat-o razna!

Doamne! Ce a ajuns romanica noastra!
Cred ca paragraful urmator da de gandit la multi juristi!

http://cne.ancs.ro/wp-content/uploads/2012/03/Hotarearea-878-Raport-final-879.pdf

“Teza de doctorat a fost sustinuta in Catedra de Drept Public din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti in data de 01.04.2003, in prezenta unor profesori remarcabili: prof. dr. Ioana Muraru, prof. dr. Nicolae Popa, prof. dr. Emil Molcut, prof. dr. Antonie Iorgovan, prof. dr. Dan Drosu Saguna si alti specialisti de renume care au apreciat valoarea lucrarii."

Nu se pot pronunta in cauza asta chimistii, inginerii, geografii, etc...

 

LOL

Cunosc 2 din ei; Iorgovan un parlit care a nenorocit aceasta tara cu Constitutia lui plina de greseli si contradictii; drept multumire Iliescu l-a facut profesor si senator PSD; sper ca Scaraotchi sa se ocupe de el in fiecare zi. Al 2lea este un machedon Saguna; nu adaug nimic, este suficient. Sa nu uit de Moraru; pai si asta a fost parlamentar PSD, subordonatul lui Nastase; despre profesorul Nastase intrebati studentii lui; nici macar pe la ore nu trecea; uitati ca Nastase facea parte din grupul de la Trocadero(cu Severin,Dorin Sandor etc). grupul se numea asa caci petreceau ore in sir in fiecare zi la carciuma cu acel nume. Acesti "remarcabili" profesori sunt convins ca nici macar nu au vazut teza lui ponta daramite s-o mai citeasca; au semnat datorita relatiilor personale existente in gasca; si cati politicieni nu au luat doctoratul la fel; mai ales in drept, economie, medicina, istorie, filozofie.

La ce comisie te referi?

Citeste te rog din nou lista profesorilor, Iorgovan si Saguna nu fac parte din Comisia de etica a universitatii Bucuresti. De fapt la cate zeci de comisii au tot analizat si dezbatut evidentul plagiat, nu-i de mirare confuzia de persoane.

Remarcabilii postmortem..

Am crezut ca n-am citit bine, Antonie Iorgovan..
Nici nu pot comenta, mi s-a luat piuitu' citind despre remarcabilii nominalizati. Dar ce sa spun mai mult atata timp cat Romania este defapt "romanica" in vocabularul unui "van.."

nu trbuie sa ai nici macar facultate ca sa vezi ca a copiat.

Plagiatul e evident. Nu trebuie sa ai specialitate juridica ca sa poti sa contati asta. Cine are curiozitatea poate sa se convinga singur.
Cei care il sustin mai departe nu realizeaza un lucru: Poti sa fii un om obisnuit si sa te faci ca ploua. Daca esti prim ministru nu mai poti face asta. Un prim ministru este un fanion pentru o tara intreaga. Nici o tara din lume nu poate sa isi permita sa distruga un asemenea simbol. Nici macar Romania....

BRAVO!

Felicitari Comisiei de Etica a universitatii Bucuresti pentru o pozitie corecta pe masura profesionalismului membrilor comisiei. Privitor la cei care zic ca aceasta comisie nu poate decide privitor la teze scrise in drept, precizez ca orice profesor universitar se poate pronunta in privinta plagiaturii unei teze din orice domeniu chiar daca nu este domeniul sau de specialitate. Aici nu se discuta rezultatele originale ale tezei de doctorat unde intr-adevar numai experti in acel domeniu se pot pronunta, ci simplu copy-paste, copiere fara ghilimele si referinte corespunzatoare! Problema insa este din pacate intreaga facultate de drept a universitatii. A fost complet distrusa profesional in timpul regimului comunist si nu vad sincer cum si-ar fi putut reveni pana acum cand profesori sunt aceeasi indoctrinati comunisti de pe vremea lui Ceausescu! Iar calitatea proasta a facultatii de drept se rasfrange in sistemul judiciar si cel politic al tarii! Si deci nu-i de mirare ca romanii continua sa fie condamnati la a alege intre comunisti si ... alti comunisti care continua sa fie produsi pe banda rulanta de facultatea de drept!

 

Toti analfabetii isi dau cu parerea despre competenta comisiei

Si un absolvent de liceu poate da un verdict corect despre un plagiat daca ii pui in fata "opera", setul de reguli si cartile din care a copiat m.a.g.a.r.u.l.

 

Comisia NEETICA s-a pronuntat...

A fost plagiat.
1-Toti membrii comisiei sunt obedienti lui Basescu si credinciosi fostului ministru fara bacalaureat,Funeriu;
2-Textele plagiate au fost verificate temeinic,chiar si cu pixelul albastru;
3-Seful comisiei de "etica"a fost profesor doctor Aliodor Manolea,consilierul de specialitate al presedintelui Basescu;
4-Saptamina viitoare va fi verificata lucrarea de doctorat a lui Marius Andruh.S-a semnalat faptul ca este plina de polimeri plagiati din lucrarile Elenei Ceausescu.

 

comisii basiste

Este clar pentru tot romanul ca aceste comisii care au 'stabilit plagiatul' sint formate din prosfesori universitari basisti.Ultima comisie basista era presedinte finul lui Valeriu Stoica.

 

UDARADU

Multi *** pe aici.Lasati-va copii sa faca ce a facut Tonta.Nu cumva sa le spuneti ca: nui voie,ca nu asa se face,ca nu va va ajuta sa fiti oameni,ca e hotie ,ca va pedepseste legea,ca veti fi desconsiderati toata viata.
Dati-l exemplu de omenie si civilizatie pe Tonta si veti creste copii care va vor detesta toata viata lor.Asta este spiritul de dreptate,munca si onoare in care vreti sa va cresteti copii?Nu crd.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor