Cine sunt profesorii care au stabilit ca Victor Ponta a plagiat

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 20:02
11168 citiri
Cine sunt profesorii care au stabilit ca Victor Ponta a plagiat

Universitatea Bucuresti a decis, vineri, in unanimitate, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Comisia de Etica este formata din zece membri, toti hotarand ca prim-ministrul Victor Ponta si-a plagiat teza de doctorat.

Membrii Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti sunt:

Tudor Rosu - profesor la Facultatea de Chimie, fost prodecan al Facultatii de Chimie.

Liliana Zaharia - profesor la Facultatea de Geografie, fiind doctor in geografie incepand cu anul 1997.

Adrian Paul Iliescu - profesor la Facultatea de Filosofie, este seful catedrei de filosofie politica si morala. Are titlul de doctor in filosofie la Universitatea Bucuresti incepand cu anul 1983.

Cristian Marunteanu - profesor la Facultatea de Geologie si Geofizica, a obtinut titlul de doctor in geologie, in anul 1987.

Ovidiu Bozgan - preofesor la Facultatea de Istorie, este cercetator stiintific la Institutul Diplomatic Roman. Titlul de doctor in istorie la Universitatea Bucuresti l-a obtinut in anul 2003.

Marian Popescu - profesor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a obtinut doctoratul in anul 2000, fiind profesor la FJSC incepand cu anul 2008.

Vasile Preda - profesor la Facultatea de Matematica si Informatica, fiind doctor in matematica incepand cu anul 1977. Din anul 1996, este conducator de doctorat in cadrul Facultatii de Matematica a Universitatii Bucuresti, iar intre 1996 si 2004 a fost decanul facultatii.

Dumitru Sandu - profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Social, fiind doctor in filosofie incepand cu anul 1979.

Georgeta Ghebrea - profesor la Facultatea de Stiinte Politice, obtinand titlul de doctor in filosofie, specializarea sociologie, in anul 1996. Tema tezei sale a fost "Familia si politica familiala in Romania in perioada de tranzitie".

Sterea Tache - profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa, fiind doctor in teologie incepand cu anul 1997. Este membru in comisii de doctorat si coordonator de lucrari de diploma.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Universitatea Bucuresti a decis, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Presedintele Comisiei de Etica, prof.univ. Marian Popescu, si rectorul Universitatii Bucuresti, prof.univ. Mircea Dumitru, au prezentat concluziile analizei intr-o conferinta de presa, alaturi de decanul demisionar al Facultatii de Drept, Flavius Baias.

Analiza tuturor documentelor arata ca Victor Ponta a plagiat, copiind blocuri uriase de text din alte lucrari. Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a emis doua documente publice in care se arata tehnicile de plagiere folosite si prezinta textele in paralel. 115 pagini din lucrare contin blocuri de text plagiate din 4 carti.

Oficiul juridic al Universitatii Bucuresti a avizat raportul votat de Comisia de Etica in unanimitate.

Citeste si:
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...