Ziare.com

CNE incalca legile: Ultima sesizare in care Ponta e acuzat de plagiat, ferecata cu sapte lacate

de Camelia Badea
Joi, 01 August 2013, ora 12:02

   

CNE incalca legile: Ultima sesizare in care Ponta e acuzat de plagiat, ferecata cu sapte lacate
Consiliul National de Etica (CNE) incalca Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, refuzand sa raspunda la solicitarile repetate ale Ziare.com cu privire la sesizarea depusa oficial in 23 iulie 2012 in care Victor Ponta este acuzat, din nou, de plagiat.

In ciuda faptului ca am cerut inca din luna martie a acestui an sa ni se raspunda la cateva intrebari simple, nu am reusit sa obtinem raspunsurile in termenul prevazut de lege, care este de 30 de zile.

Mai mult, din informatiile postate pe site-ul institutiei, conform reglementarilor legale in vigoare, reiese ca ultima cerere de verificare a existentei unui plagiat in cazul lui Victor Ponta nici macar nu a fost discutata in termenul legal, de 90 de zile de la depunerea ei.

Sesizarea in legatura cu care am cerut lamuriri a fost depusa in data de 23 iulie 2012, la scurt timp dupa ce CNE a respins primele plangeri. "In aceasta dimineata am primit o noua sesizare. Nu putem da publicitatii numele celui care a depus-o, intrucat este impotriva regulamentului. De asemenea, nu putem furniza informatii cu privire la continutul sesizarii (...) Da, sesizarea vizeaza atat teza de doctorat, cat si o carte", a declarat public in data de 23 iulie 2012 Gabriela Catana, purtatorul de cuvant al CNE.

O noua sesizare de plagiat pe numele lui Ponta, depusa la Consiliul de Etica

In data de 22 martie 2013, dupa o discutie telefonica prealabila cu Gabriela Catana, am solicitat oficial, prin e-mail sa ni se spuna care este stadiul in care afla aceasta noua sesizare de plagiat si care sunt termenele legale in care CNE trebuia sa ia o decizie.

Pentru ca nu am primit nicio informatie in cele 30 de zile prevazute de Legea nr. 544/2001, am revenit cu o noua solicitare prin posta electronica, la data de 14 mai 2013. Neprimind niciun raspuns, am trimis in data de 23 iulie un nou e-mail, in care am cerut din nou sa ni se furnizeze informatiile solicitate sau sa ni se comunice, conform legii, de ce suntem refuzati.

Art.7 din Legea 544/2001 prevede faptul ca "autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea de informatii de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii", precum si ca "refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor".

Dupa expirarea temenului de 5 zile prevazut mai sus, am contactat-o din nou pe doamna Gabriela Catana, pentru a cere sa ni se explice de ce ni se refuza accesul la informatii publice.

Aceasta ne-a declarat ca avem dreptate si ca solicitarile noastre au fost de fiecare data remise celor indreptatiti sa ne raspunda, dar ele nu primesc niciun raspuns.

"Este fara cuvinte. Nu mi se spune nimic. Eu duc la cabinet, reamintesc ca ati reiterat... Si nu mi se spune nimic, absolut nimic", ne-a declarat aceasta.

Intrebat unde ajung aceste solicitari, purtatorul de cuvant ne-a precizat ca este vorba despre cabinetul secretarului de stat Tudor Prisecaru, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), pe langa care functioneaza CNE.

Doctor inginer in stiinte tehnice, specializarea Cazane de abur, si fost decan al Facultatii de Inginerie Mecanica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, Tudor Prisecaru a fost numit in functia de presedinte al ANCS dupa ce premierul Victor Ponta a semnat, in data de 24 mai, decizia de eliberare din aceasta functie a lui Dragos Ciuparu.

In doua luni, Victor Ponta a scapat de primele acuzatii de plagiat, prin Hotararea nr.879 din 18 iulie 2012, prin care sunt solutionate sesizarile inregistrate la ANCS cu nr. 811/21.06.2012 si nr. 838/02.07.2012.

Cine sunt cei trei experti care au spus ca Ponta nu a plagiat

Cine sunt profesorii care au stabilit ca Victor Ponta a plagiat

Sanctiunea pentru plagiat in cazul Ponta, in mainile Ecaterinei Andronescu

Ce se intampla cu sesizarea din 23 iulie 2012 ramane un mare mister si asta in ciuda prevederilor legale publicate chiar pe site-ul CNE.

"In conformitate cu Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului National de Etica (...) la art. 30 se mentioneaza ca in urma fiecarei sesizari sau contestatii Consiliul National de Etica elaboreaza un raport in termen de maximum 90 de zile calendaristice de la data primirii sesizarii sau a contestatiei ori de la data autosesizarii.

In conformitate cu art. 31 (2) din Regulamentul mentionat mai sus, hotararea CNECSDTI (...) este publicata in acelasi termen pe site-ul web al CNE", scrie limpede chiar pe site-ul Consiliului National de Etica, unde sunt publicate si hotararile adoptate.

Citind toate hotararile publicate pe site, am constatat ca raspunsul pe care il cautam nu se afla acolo. Hotararea 604/24 mai 2012 se refera la o sesizare din 22 februarie 2012, Hotararea 857/11 iulie 2012 se refera la o sesizare depusa in 20 martie 2012, Hotararea 941/5 septembrie 2012 se refera la o sesizare depusa in 24 mai 2012, Hotararea 944/5 septembrie 2012 se refera la o sesizare depusa in 20 aprilie 2012, Hotararea 946/5 septembrie 2012 se refera la doua sesizari depuse in data de 21 mai 2012 si 6 iunie 2012, Hotararea 978/26 septembrie 2012 se refera la o sesizare depusa in data de 9 martie 2012, Hotararea 1.209/11 ianuarie 2013 se refera la o sesizare depusa in 12 iunie 2012, Hotararea 1.210/11 ianuarie 2013 se refera la o sesizare depusa in 22 februarie 2012, completata in 4 mai 2012, Hotararea 1.257/15 martie 2013 se refera la o sesizare depusa in data de 16 iulie 2012, iar Hotararea 1.323/31 mai 2013 solutioneaza o sesizare din 1 aprilie 2013, referitoare la fapte de plagiat identificate in cartea "Atlas Flora Romaniei".

Singura hotarare in care apare numele lui Victor Ponta este cea mentionata si mai sus, respectiv Hotararea nr.879 din 18 iulie 2012, prin care sunt solutionate sesizarile inregistrate la ANCS cu nr. 811/21.06.2012 si nr. 838/02.07.2012, si care este semnata de vicepresedintele CNE Vergil Muraru.

Nimic insa despre sesizarea depusa in 23 iulie 2012, in conditiile in care vedem ca ultima cerere solutionata este a unei sesizari depuse ulterior, respectiv in 1 aprilie 2013.

Pentru ca ni se refuza accesul la informatii, nu stim nici cine a depus aceasta sesizare, nici la ce carte se refera, cel putin doua titluri putand fi avute in vedere.

Al treilea plagiat al lui Ponta - Pinochet, trimis in judecata la patru ani dupa moarte...

In aceste conditii putem spune ca CNE incalca legile. In primul rand pentru ca nu a solutionat sesizarea in termenul prevazut, iar daca a facut-o, atunci incalca legea nepublicand pe site raportul si hotararea aferente.

Totodata, CNE incalca legea 544 privind accesul la informatiile publice, refuzand sa raspunda in termenul legal la solicitarea unui organ de presa.

Cine si ce are de ascuns? A fost musamalizat cazul de catre cei responsabili, convinsi fiind ca nu vor pati nimic, cata vreme cel care ar trebui sa ii sanctioneze este chiar cel acuzat de plagiat, respectiv premierul Victor Ponta?
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6003 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
24 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

* * *

- consiliu' national de , ieti ca se poate !

 

Consiliul Național de Etică și Echitate Socialistă.

.

 

E de asteptat la asa ceva,cat timp breasla le e plina de spagari !

Daca ei nu se respecta pe ei si isi dau nadragii jos in fata unui mucos de 40 de ani,ce respect mai vor de la restul societatii?

 

Unele dintre calitatile si scheletele din dulapul lui Ponta.

1.Procuror ratat
2.Plagiator,mai pe intelesul romanilor:hotz
3.Mincinos
4.Lichea
5.Suspect de crima in cazul procurorului Panait

 
 

Asteptam sa ne spuna Camelia Badea ,

de afacerile lui Boc 2 rusofilul Tomac, pregatit de basescu. Curtea de Conturi scrie clar de milioanele furate,dar nimeni nu se sesizeaza. Ziare .com e mut ca si DNA. Nu va plac asa subiecte ?

Totodata, CNE incalca legea 544 privind accesul la informatiile publice, refuzand sa raspunda in termenul legal la solicitarea unui organ de presa.

...

...plagiatul ramane oricat incearca ponta sa-l bage sub pres! pana la urma tot va exista o decizie definitiva si corecta insa individul asta lipsit de rusine nu cred ca va avea vreo problema de morala! tot basescu va fi de vina...

Plagiatul lui Ponta, secret de stat.

No, la ashe loza, ashe stat. Ca secret nu-i.

 

@ mey dr..strangeo-n bulan

dacä e secret e bine cä toatä lumea il shtie acum..
sertarul o sä se gäseascä shi el..anu ästa / viitor, o sä se gäseascä shi cheia..!! Dacä nu ?!..cei mai buni spärgätori sint in RO-nika,un shperaclu e gata in 2'.!
In primi ani ptr.minciuni repetate impotriva RO-ei..
10 ani la Jiji-lava / Rahova lui Vangyn-gogil-Mizil.ic ..restul vietzii la Ocna Mare ptr.C.Panait..!!?

Nu cred ca teflonul care il protejeaza pe Ponta va rezista

prea mult.
Exista o limita la orice excrocherie!

Oricum, stie o lume intreaga ca-i hot de intelect! Rusinea pe care

ne-a adus-o si ne-o aduce constant acest mincinos arogant, a facut si face inconjurul planetei cu toate iesirile lui publice.
In toata istoria sa, Romania n-a avut un Premier mai slab sub toate aspectele si in toate privintile.

 

fiindca-i "foarte cinstit" , el ascunde tot !

in cel mai "cinstit" guvern sunt cei mai mari banditi din Romania !

 
 

 

Felicitari ziare.com !

Va rog p e r s v e r a t i in demascarea ticalosului plagiator !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Antonescu -presedintele preferat de majoritatea romanilor

ia psd cel mai votat partid.
bum bum bum

 

Da, Antenescu cel mai bun la lenevit, iar PSD-ul cel mai votat

partid de catre cei analfabeti si de cei cu maxim 7 clase! Adica fix de cei mai inculti.
Ai cu ce sa te mandresti!

Doamna elena7777777 cel mai vinovat este CNE

Functionarii acestei institutii traiesc alte vremuri de mult apuse. Ei inca nu stiu ca Mass Media este a 4 putere in stat, alaturi de puterea legislativa,judecatoreasca si executiva. Daca acesti functionari sfideaza o putere in stat, va dati seama ce se intampla cu omul de rand.Traiasca Tara lui Papura Voda. Shalom

Fericiti cei saraci cu duhul...

.

Hai Plagiatorule, hai, fa(-ti) si tu un pustiu de bine...

...si recunoaste-ti singur plagiatul.

Esti liber sa dai vina pe legile de-atunci, pe neatentie, pe lipsa de experienta, si totul se incheie mai avantajos pt matale. Iti faci "mea culpa", renunti la titlul de doctor si gata, in cateva luni problema e incheiata iar tu poti sa iesi, cat de cat, cu fruntea sus din aceasta situatie jenanta si penibila.
Dar Plagiatorul este crescut la scoala lui Iliescu si a lui Nastase.
Comunistii nu gresesc niciodata. Societatea e cea care greseste. De vina sunt prostanacii aia din intreaga lume, profesori universitari, savanti, oameni de cultura ca nu pot sa inteleaga ca un comunist nu are cum sa greseasca!

Sa-ti fie rusine PLAGIATORULE!

Ghinionul lui Ponta e ca plagiatul nu se prescrie!
Si el stie asta!
Mai devreme sau mai tarziu, "copita plagiatului" o sa-l loveasca exact cand ii este lui lumea mai draga.
Ca o fi maine, peste o luna sau peste 10 ani, "copita" va lovi!
De asta e sigur pana si plagiatorul - Dottore Ponta!

 

dinum,dinum si bum bum bum,

cu oistea in gard !
Pana nu va veti debarasa de Kakarau si de acolitii lui veti avea numai surprize proaste !

 

Musamalizarea nu poate dura o vesnicie.

Cei care vor sa musamalizeze acest ultradovedit plagiat,incalcind legile tarii,ar trebui sa se gindeasca la faptul ca acest individ,pe care ei il protejeaza acum,nu va putea fi prim ministru la infinit.Dupa 2,3,5,10 ani,ei vor trebui sa plateasca,impreuna cu individul care ne-a facut de rusine in toata Europa.Atunci nu vor mai avea nici o scuza,nu vor putea spune ca asa li s-a ordonat.

 
 

 

Toti cei angrenati in musamalizarea plagiatului vor plati

Poate chiar mai mult decat Ponta.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor