Ziare.com

Al treilea plagiat al lui Ponta - Pinochet, trimis in judecata la patru ani dupa moarte...

de Camelia Badea
Joi, 21 Iunie 2012, ora 16:46

   

Al treilea plagiat al lui Ponta - Pinochet, trimis in judecata la patru ani dupa moarte...
O a treia lucrare semnata de Victor Ponta este suspectata ca ar fi rodul unui plagiat grosolan. Publicata in 2010, cartea "Raspunderea in dreptul international umanitar" contine zeci de pagini copiate din alte lucrari, inclusiv o informatie despre trimiterea in judecata a lui Augusto Pinochet, decedat in ...2006.

Informatia a fost dezvaluita miercuri seara de postul B1TV, care a prezentat pe ecran textele copiate in cartea semnata de Victor Ponta si Daniela Coman.

Situatia hilara aminteste de lucrarea gresita plagiata de Ioan Mang si ne trimite cu gandul la celebrele papusi Matrioska.

Penibil! Mang a plagiat si un articol gresit. I se cere demisia de urgenta -Interviu Ziare.com

Astfel, Revista Nature a semnalat la inceputul acestei saptamani ca mai mult de jumatate din cele 432 de pagini ale tezei de doctorat a lui Victor Ponta sunt copiate din alte lucrari. Victor Ponta s-a dezvinovatit prezentandu-le jurnalistilor un volum intitulat "Curtea Penala Internationala", semnat de el si de alti autori, si in care circa 80% reprezinta teza sa de doctorat. Prin urmare, ce s-a copiat in prima lucrare, apare si in cea de a doua.

Miercuri seara a aparut si cel de-al treilea volum suspectat de plagiat. Intitulata "Raspunderea in dreptul international umanitar", cartea a aparut in 2010 la "Universul juridic".

In aceasta carte au fost identificate zeci de pagini copiate din alte lucrari, multe dintre numele autorilor plagiati regasindu-se si in primele doua volume, cum ar fi Vasile Cretu. Mai mult, in acest al treilea volum au fost identificate fragmente dintr-o lucrare a judecatorului pitestean Dumitru Diaconu pe care Victor Ponta le mai copiase si in lucrarea sa de doctorat.

Plagiatul lui Victor Ponta - vezi documentele care sustin acuzatiile

Revista Nature: Ponta a plagiat jumatate din lucrarea sa de doctorat - Premierul: E mana lui Basescu

Presa externa, despre plagiatul lui Ponta si istoria unui Guvern copy-paste

Cel mai ridicol aspect este insa altul. In cartea aparuta in 2010 sub semnatura lui Victor Ponta a fost preluat copy-paste un fragment in care se face referire la dictatorul chilian Augusto Pinochet ca si cand acesta ar mai fi fost inca in viata, desi el era decedat de 4 ani.

"Indiferent de soarta actuala a generalului Pinochet semnificatiile istorice si juridice ale cazului sunt incontestabile(...)De asemenea, fostul dictator din Chile ar putea fi judecat in lipsa la Paris", scrie in cartea aparuta in 2010, ceea ce demonstreaza fara dubiu ca cei doi autori ai lucrarii, Victor Ponta si Daniela Coman, nici macar nu s-au obosit sa citeasca si sa actualizeze ceea ce au preluat.

Zecile de universitari plagiatori din Romania l-ar putea mustra pe premierul Ponta: "Ori suntem plagiatori ori nu mai suntem".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8171 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
36 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@Xilopolus

Spuse el: "Luati orice carte, care are un caracter stiintific, si spuneti-mi daca este originala. Nimeni nu a inventat apa calda, roata si mersul pe jos.
Cartea reprezinta o munca personala, o cautare a autorului. Cartea demonstreaza ca autorul are o dorinta de autoeducare, de afirmare si autodepasire."
Nu sunt de acord.
Vrei sa te educi, sa te autodepasesti poti citi carti pt tine, vrei sa educi va trebui sa faci asta fara sa furi munca/lauda altuia si atunci indici unde nu este al tau.
Vrei sa te afirmi, din nou nu pe munca altuia.

1. Singurul lucru care se poate prelua este baza teoretica care trebuie explicata cu propriile cuvinte pt a arata ca ai inteles ce vorbesti sau pt a le explica altora mai bine. De aici mai departe vei crea ceva NOU.
Ce creezi nou deobicei trebuie sa fie minim 50% din lucrare.
2. Cum ar putea totul sa fie deja scris in tehnologiile/domeniile/contextele/situatii care abia apar? Daca apare o tehnologie noua nu vor exista deja toate ideile asupra perfectionarii sau modalitatilor de utilizare. Pot fi inventate!
4. Greseli foarte mari vor fi ale profesorilor daca vor cere prea multe pagini si vor da teme la care nu se mai pot scrie multe lucruri originale. Greseala elevului va fi daca va accepta o astfel de tema.
Daca esti incapabil de a crea ceva serios atunci mai bine nu te apuci.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor