Ziare.com

Cine sunt cei trei experti care au spus ca Ponta nu a plagiat

Luni, 23 Iulie 2012, ora 16:56

   

Cine sunt cei trei experti care au spus ca Ponta nu a plagiat
Cei trei experti la care a apelat Consiliul National de Etica pentru a analiza lucrarea de doctorat a premierul Victor Ponta, verdictul final fiind de neplagiat, sunt Gheorghita Mateut, Dumitra Popescu si Gabriel Boroi.

Conform jurnalistilor de la Adevarul, cei trei sunt persoane apropiate cuplului Victor Ponta-Adrian Nastase.

Consiliul National de Etica: Premierul Victor Ponta nu a plagiat

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Avocatul Gheorghita Mateut l-a aparat pe Vasile Cristian, unul dintre condamnatii din dosarul "Trofeul Calitatii", dosar in care fostul premier Adrian Nastase a primit condamnarea de doi ani de inchisoare cu executare.

Mai mult, in 2006, Victor Ponta si Gheorghita Mateut l-au aparat impreuna pe Ovidiu Tender, care fusese arestat preventiv intr-un dosar RAFO - Carom - VGB.

Dumitra Popescu este cercetator la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si a fost coleg cu Adrian Nastase la Universitatea "Titu Maiorescu" Bucuresti.

Legatura dintre cei doi este insa mult mai veche. Inainte de 1990, ei au lucrat impreuna la Institutul Academiei si apar amandoi in notele informative date de fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu (PSD), la Securitate, sub numele conspirativ "Sanda".

In plus, Dumitra Popescu si Adrian Nastase au scris impreuna si o carte, iar in 2006 au participat la unul dintre evenimentele organizate de Fundatia "Titu Maiorescu" - Masa rotunda cu tema "Criza din Peninsula coreeana si chestiunea neproliferarii nucleare", Nastase fiind moderator, iar Dumitra Popescu, unul dintre raportori.

Si Gabriel Boroi a fost coleg cu Adrian Nastase, atat la Facultatea de Drept din Universitatea Bucuresti, cat si la Universitatea particulara "Titu Maiorescu", cea care i-a acordat fostului premier titlul de Doctor Honoris Causa, in 2010, Boroi fiind rectorul acestei universitati.

Gabriel Boroi a publicat o carte impreuna cu Viorel Ciobanu, decan al Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti cand si-a dat doctoratul Victor Ponta si membru in comisia de doctorat care in 2003 i-a avizat acestuia teza.

"Cazul s-a incheiat aici", a declarat luni pentru Gandul.info ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, referindu-se la scandalul de plagiat al carui protagonist este premierul Ponta si care dureaza de mai bine de o luna.

Nu acelasi lucru sustine conducerea Universitatii Bucuresti, care va dezbate acest subiect din nou, saptamana aceasta, pentru a solicita oficial retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta.

Cine sunt profesorii care au stabilit ca Victor Ponta a plagiat

Mai mult, luni, la Consiliul National de Etica a fost depusa o noua sesizare in care se solicita sa se verifice daca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat si o alta carte publicata.

O noua sesizare de plagiat pe numele lui Ponta, depusa la Consiliul de Etica

In plus, Consiliul National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a decis pe 28 iunie, in urma analizelor efectuate, ca Victor Ponta a copiat 85 de pagini "copy-paste" in teza sa de doctorat si a cerut Ministerului Educatiei sa ii retraga acestuia titlul de doctor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12451 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
46 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vom spune NU!NU!NU la referendum

In fisa de prim/ministru oriunde in lumea civilizata, "scrie" ca este obligatoriu sa nu furi!

Plagiatul este furt intelectual.
E mai murdar decat un furt pecuniar savarsit pentru indestularea materiala. Plagiatul este un furt savasit pentru indestularea spiritului vandut mandriei, impaunarii, laudaroseniei si faradelegii.

 

Vom spune DA!DA!DA la referendum

La referendum nu il dam jos pe Ponta ci pe Basescu.
Nu tine abaterea votantilor de la adevaratul scop al referendumului,care este INLATURAREA lui basescu,judecarea si condamnarea lui.
In fisa de prim/ministru nu scrie sa ai obligatoriu doctoratul,si nu vorbim de demiterea lui.
In ce priveste plagiatul numai cel care este copiat,poate sa faca afirmatia ca a fost copiat si deci prejudiciat.
Ori profesorul magistrat Dumitru Diaconu (cel dupa care se spune ca a plagiat)spune;"""Aceste acuzatii vin dintr-o sursă anonimă. AU evident un scop politic. Eu mă bucur că presa a ajuns să pună mana pe o carte de drept. Eu nu cred că este vorba de un plagiat. Intr-o carte de drept, veti găsi 90% documentare, asa cum le intelege fiecare autor, si 2-3-4% comentariu personal. Restul reprezintă prezentarea documentelor internationale", a mai spus magistratul.,care era indrumatorul tezei,a concluzionand cu claritate; ca NU ESTE PLAGIAT.
Este evident o propaganda politica,si nu are rost sa cadem in aceasta plasa de dispute politice pe tema unui plagiat,si sa uitam de scopul principal,demiterea lui basescu.
In consecinta votati DA LA REFERENDUM !!!.

 

imi place poza asta cu .....

....detinutul N0049/2012 si prim-plagiatorul copy-lot tonta viorel viktorarsch: seamana exact cu un tablou sovietic celebru in care sunt pictati lenin, volodea si stalin, iosif lucrand impreuna la cladirea uresese bastion uslamist ie.

 

cazul NU s-a incheiat toasha abramburica caterinca!

nu s-a incheiat deoarece, cetateanca abramburica caterinca, membra a celui mai cinstit si transparent guvern pe care l-a avut Romania si sefu' ierarhic supirior al inferiorilor din comisia nationala de ietica de pe langa logofetia skoalelor condusa asisderea de cetateanca caterinca abramburica NU a facut publice numele celor trei esperti nastasioti care l-au albit pe primul-plagiator copy-lot tonta viorel viktorarsch de plagiat in stare agravanta si a fost ziarul Adevarul care a facut sapaturi si a demascat numele vandutilor si calpilor esperti.
cazul NU s-a incheiat si datorita faptului ca decizia supordonatilor cetatencei abramburica caterinca a fost "luat in consens" si nu in urma unui vot clar.

 
 

 
 

 

Ce stiti voi? Oamenii sunt niste patrioti!

Daca au negat plagiatul, au salvat tara de instabilitate. Daca Ponta demisiona cum a promis, cine mai lupta cu Basescu?
Si de ce sa oferim strainilor subiecte? Rufele murdare se spala in familie.

 

.

Stampila de pe fruntea lui Ponta, nu se poate sterhe ea ramane "4 ever" ... ministresa invatamantului, este garantata Vanghelie si se da in spectacol alaturi de Mazare ... poate fi ea si alaturi de Seful Academiei Romane care considera verdictul Universitătii Bucuresti, ca este cel mai avizat ?

 

poate fi ea si alaturi de Seful Academiei Romane

care considera verdictul Universitătii Bucuresti, ca este cel mai avizat ? Raspundem: Da poate... ca sa-i stearga pantofii!

Trei, Doamne, si toti trei!

Peste 20 de academicieni romani plus cateva din cele mai renumite publicatii straine de specialitate au deovedit cat se poate de clar plagiatul lui Ponta!
Ei si?
Au venit 3 colegi de-ai lui Nastase si au declarat ca Ponta nu a plagiat.
Asta e tot!
Ponta este terminat
Definitiv si irevocabil!

 

--------------------------

spuneti povesti.Boroi e rector la Nicolae Titulescu si este unul din cei mai respectati profesori de drept civil. mii de studenti au invatat din cursurile dumnealui.sa le legam activitatea celor trei de Adrian Nastase care si el era profesor mi se pare aberant.fiecare din noi avem posibilitatea ca la un moment dat sa ne intersectam in viata cu unele persoane care in timp pot avea probleme,asta nu inseamna ca facem parte cu acea problema sau ne identificam cu ea.doamna Monica Macovei cind era la APADOR apara infractorii? daca nu ma insel domnia sa este raspunzatoare de fuga lui Gregorian Bivolaru cel cu MISA.si inca ceva Tender e cumva ala care are nu stiu ce mine prin Africa?

Gabriel Boroi o somitate in materie de drept

Foarte buna remarca Dv.
Daca intrebati orice student de la facultatile de drept,care este autorul preferat in materie de drept civil,vor spune in unanimitate Prof.univ.Gheorghe Boroi.
Are numeroase carti in materie de drept civil,fiind un profesor universitar eminent.
Daca numai el spunea ca nu exista plagiat,acest eminent specialist IN DREPT -si nu in chimie care citeste bioxidul de carbon-codoi-era suficient.
Dar sunt multi care scriu fara sa aiba habar despre ce comenteaza.
E ca si cum ar spune niste indivizi mincinosi si rau intentionati,despre tine ca ai furat portofelul cuiva,fara ca pagubasul-profesorul.magistrat Dumitru Diaconu sa confirme ca i s-a furat ceva.
Dar marsavia si faradelegile celor care fac jocuri politice murdare nu au nici o limita.
Se incearca deturnarea atentiei aupra inculpatului principal care este basescu.
Nimeni si nimc nu il va salva pe basescu de la mania poporului.Fiecare dintre noi putem face DreptAte votand DA! DA! DA! la referendum.

 

Frequently given answers:

'Telectualilor, nu a pus nimeni la indoială priceperea celor in cauză ci faptul că sunt niște apropiați ai acuzatului.
Faptul că putem "la un moment dat sa ne intersectam in viata cu unele persoane" nu este o scuză. Cei trei nu sunt singurele somități in materie de drept civil și nu sunt singurii care puteau analiza lucrarea in cauză, iar Pictoraș ar trebui să știe asta că, cică, e procuror...

Ambramburicai

A-ti dovedit ca v-ati numit apropiatii in functie si atat

 

Ascensiunea si decaderea propagandei basiste :)))

Despre erorile basiste ale Comisiei de Etica

1. Cele doua rapoarte reprezinta o incalcare flagranta a tratatelor internationale pe drepturile omului si a unuia din principiile statului de drept, potrivit caruia “impotriva unei persoane nu pot fi pronuntate hotarari, sau lua masuri administrative, judiciare sau de alta natura, fara audierea prealabila a persoanei respective" (vezi monografia juridical cu tratatele internationale pe drepturile omului si cu cele 21 principii ale justitiei si ale statului de drept in “Drepturile Omului", Bucuresti 1990, ISBN 973-9128-09-9, autori N.Pavel, I.Somacescu si D.Ifrim).

2. Rapoartele semnate de prestigiosii membrii ai Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti (ce par a fi acte ale fostei dictaturi comuniste care ignora principiile statului de drept), sunt probe materiale ale infractiunii de “abuz in serviciu", potrivit dispozitiilor codului penal in vigoare, astfel:

ART. 175 / c.p.(2009) – “(1)Functionar public, in sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fãrã o remuneratie: a) exercitã atributii si responsabilitãti, stabilite in temeiul legii, in scopul realizãrii prerogativelor puterii legislative, executive sau judecãtoresti".
Art. 297 / c.p.(2009) – Abuzul in serviciu: “Fapta functionarului public, care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeazã o pagubã ori o vãtãmare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o functie publicã".

In cazul de fata este evidenta “indeplinirea in mod defectuos a actului" (prin violarea drepturilor fundamentale protejate de lege), si “prin aceasta cauzarea unei vatamari a drepturilor si intereselor legitime ale unei persoane fizice (Victor Ponta) sau ale unor persoane juridice (Universitatea Bucuresti care risca sa piarda dreptul la cursurile doctorale, cat si Guvernul care prin demisie risca sa arunce Romania in instabilitate politica cu toate consecintele nefaste pentru toti cetatenii romani).

 

...

...ce spui bai 1d10tule: daca pontanacu' ar fi mort n-ar mai avea voie nimeni sa declare ca a plagiat?
...tu voteaza DA si noi o sa stam acasa, base revine la cotroceni si toti uslasii sa-si faca seppuku!

Si tu, etc...

ai invatat la scoala lu' N0049?

Etecila, ia-ti pastilele!

!

Nu pot sa cred ! Eu eram ferm convins ca "expertii"

nici macar nu au auzit de Nastase-N0049 !

 

Italienii, au un nume pentru asta...

COSA NOSTRA !

 

ponta DEMISIA

Guv Ponta, un guvern de xerox-isti plin cu impostori, proxeneti, baroni, bolsevici, hoti,imbogatii care au vandalizat tara dupa revolutie cazul Hrebe , Felix Turnatorul- Voiculescu si clica.
Astia sunt cimatii USL, niste rebuturi ale societatii, niste bolsevici odiosi. Las' ca vedeti voi acum saracie! Liberalizarea energiei si gazelor, benzina, euro la fel zburda pe campii, o sa va faca sa mancati sobolanii rosii- aliment de baza la cantina Ciumei USL si sa stati in bezna.
La puscarie cu ciuma USL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! La puscarie cu plagiatorii!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Categoric,Ponta trebuie sa demisioneze

Ponta isi dovedeste zilnic capacitatile de copy-paste!!!! super!!! Inca o data acest pucios ne demonstreaza ca nu este in stare sa duca o politica democratica,ca nu este in stare sa faca absolut nimic.Doar se lauda cu munca altora,isi insuseste meritele altora!!!!

Categoric,asta este Ponta,"copilul premier,copy-paste de Romania: un plagiator, un bolsevic periculos,crescut si format sub aripa otravitoare a lui Ilici-marele comunist!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor