Ziare.com

Ministerul Educatiei a decis: Nu ii retrage titlul de doctor lui Ponta, in ciuda dovezilor de plagiat

de Camelia Badea
Joi, 21 Martie 2013, ora 14:26

   

Ministerul Educatiei a decis: Nu ii retrage titlul de doctor lui Ponta, in ciuda dovezilor de plagiat
Ministerul Educatiei, condus de Remus Pricopie, a decis ca Victor Ponta ramane doctor in drept penal in ciuda dovezilor prezentate public de Universitatea Bucuresti conform carora teza de doctorat a premierului este un plagiat. MEC respinge si solicitarea institutiei de invatamant de a-i retrage acestuia titlul de doctor.

Astfel, Ministerul Educatiei a decis sa ignore rapoartele legale emise de Universitatea Bucuresti si Consiliul de Atestare a Diplomelor (CNATDCU), asumate de oameni de stiinta romani si straini, in care sunt prezentate probe concrete care arata, fara dubiu, ca zeci de pagini din lucrarea "Curtea Penala Internationala", elaborata de presedintele PSD Victor Ponta sub indrumarea lui Adrian Nastase, sunt de tip copy-paste.

Ponta a plagiat - Consiliul de Atestare propune retragerea titlului de doctor

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi toate documentele

In schimb, ministerul a ales sa ia in considerare doar raportul (favorabil premierului, dar lipsit de argumente) primit din partea Consiliului National de Etica, subordonat Ministerului Educatiei.

Cine sunt cei trei experti care au spus ca Ponta nu a plagiat

"In temeiul prevederilor art. 323 alin. (3) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, Directia Generala Juridica a avizat favorabil Hotararea Consiliul National de Etica (CNE). Prin aceasta hotarare a fost aprobat Raportul final privind solutionarea sesizarii cu obiect teza de doctorat cu titlul 'Curtea Penala Internationala', sustinuta de catre d-nul Victor Ponta", se precizeaza intr-un raspuns oficial trimis miercuri de Ministerul Educatiei la solicitarea expresa a jurnalistilor de la gandul.info.

De asemenea, Ministerul Educatiei a respins solicitarea adresata pe 18 octombrie de Universitatea Bucuresti de retragere a titlului de doctor in drept penal detinut de Victor Ponta, solicitare adresata in baza unui raport intocmit de prof. dr. Simina Tanasescu, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; prof. dr. Vlad Constantinesco, Facultatea de Drept, Universitatea din Strasbourg; conf. dr. Claudia Ghica-Lemarchand, prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII.

Sanctiunea pentru plagiat in cazul Ponta, in mainile Ecaterinei Andronescu

Confom raspunsului trimis gandul.info, Ministerul apreciaza ca Universitatea Bucuresti nu avea competenta legala "de a solutiona, de a cerceta si dispune" in acest caz.

De altfel, aceasta pozitie institutionala a aparut deja si in presa externa.

New York Times a publicat la data de 11 martie un articol pe tema numeroaselor scandaluri de plagiat aparute in ultimii ani in Europa si soldate cu demisii ale unor inalti oficiali, singurul care a refuzat sa demisioneze fiind premierul roman Victor Ponta.

La data de 14 martie, publicatia a adaugat la finalul articolului o corectura in care se precizeaza: "Intr-o versiune anterioara a acestui articol se arata ca premierul Romaniei, Victor Ponta, refuza sa demisioneze in ciuda acuzatiilor de plagiat. In realitate, toate acuzatiile au fost inlaturate si acesta si-a pastrat titlul de doctor si pozitia".

Al treilea plagiat al lui Ponta - Pinochet, trimis in judecata la patru ani dupa moarte...

Exclusiv O palma morala pentru toti plagiatorii - Interviu Ziare.com

PSD face scut in jurul lui Ponta

Anul trecut, cand era rector al SNSPA si vicepresedinte al departamentului de Educatie al PSD, Remus Pricopie a atacat dur verdictul de plagiat dat de CNADTCU. "Tot ce au discutat dumnealor este nul de drept si am asistat din pacate la o batalie politica, in interiorul unei comisii care ar fi trebuit sa respecte standardele legale si academice. Drept urmare si concluzia este una nula de drept. Modul in care totul a fost construit, din punctul meu de vedere, ma conduce la concluzia de politizare", declara acesta.

Plagiatul lui Ponta: Rectorul SNSPA spune ca decizia e nula

Ulterior, dupa ce a devenit ministru, Pricopie a refuzat sa mai exprime o pozitie personala cu privire la acest caz.

In schimb, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu (al carui consilier a fost vreme indelungata Remus Pricopie) a declarat public ca, in opinia sa, cazul este definitiv inchis, in baza deciziei emisa de CNE.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat in urma cu doua luni ca nu va renunta la titlul de doctor in drept. "Stiti foarte bine ca nu-l folosesc, nu predau, nu am nici un fel de beneficiu in urma sa. Daca era mai simplu, as fi facut-o", a declarat premierul, trecand peste faptul ca ani de zile a fost cadru didactic la Universitatea Romano-Americana, de unde a obtinut castiguri incluse si in declaratiile sale de avere.

La inceputul acestei luni, Guvernul Ponta a adoptat o ordontanta de urgenta care prevede, printre altele, ca rectorii universitatilor nu mai pot anula diplomele de doctor, chiar daca este vorba despre un plagiat.

Scandalul plagiatului lui Victor Ponta a izbucnit anul trecut, fiind declansat de binecunoscuta revista de stiinta "Nature".

"O parte substantiala din teza prezentata si sustinuta de domnul Victor Ponta nu ii apartine, caci autorul ei si-a insusit intr-o maniera necinstita afirmatii care nu ii apartin, ceea ce constituie, conform definitiei general admisa, plagiat, fapta care se pedepseste in cea mai mare parte a legislatiilor", au constatat ulterior si specialistii Universitatii Bucuresti, intr-un raport in baza caruia s-a cerut retragerea titlului de doctor presedintelui PSD.

In sprijinul acestei solicitari, toamna trecuta, pe cand ministru al Educatiei era Ecaterina Andronescu, peste 2.200 de profesori universitari, oameni de cultura si simpli cetateni au semnat scrisoarea deschisa "Doamna Andronescu, retrageti-i titlul lui Ponta!".

Scrisoarea cu 2.800 de semnaturi pentru retragerea titlului lui Ponta, depusa la Minister

Boicot al Conferintei "Diaspora in Cercetarea Stiintifica": Nu ne patroneaza un plagiator

Ecourile scandalului de plagiat s-au intins mult dincolo de hotarele tarii, numeroase publicatii renumite precum si agentii de stiri prezentand cazul pe larg.

Presa straina: Premierul Romaniei si-a plagiat teza de doctorat, dar nu demisioneaza
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7954 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
74 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Treaba e ca e vitza-vercea!

Adica Ponta i-a dat documentatia lui Diaconu si el a scris cartea. Iar Ponta a folosit acelasi material la teza de doctorat.
Poate a folosit o citare superficiala (conf.normelor actuale a posesorilor de BAC romani!),dar de furat nema ,asa ca d'aia nici nu i-au luat diploma! De altfel cat de util este un doctorat pentru un PM ne-a aratat "constitutionalistul" Boc ,recorman absolut la legi neconstitutionale si furaciuni din veniturilor romani! Asa ca un Ponta,chiar si "dottore",dar cu folos pentru romani, este mult mai valoros ca PM!
Altfel vad ca romanii sunt tot mai cunoscatori,fostii mancatori de salam cu soia ,cumparat la coada sau de "adidasi" ,nu mai beau lapte ca le-a spus la TV cineva ca are "aflatoxina" si le cade parul! La fel se pricep si la doctorate sau fotbal!

 

 

Iata o tara de intelectuali indignati!

Ma intreb cati din cei care isi manifesta indignarea fata de faptele lui Ponta stiu exact cum se defineste un plagiat si/sau un doctorat? De exemplu un brevet de inventie este declarat admisibil daca contine cel putin 75% contributie originala.In cazul lui Ponta, ceea ce este sigur, este ca el a fost reprezentatntul Romaniei in comisia internationala care a inventat statutul Curtii,deci a avut acces la toata documentatia care a stat la baza statutului cat si la documentele originale redactate de comisie.De fapt Ponta i-a pus la dispozitie profesorului Diaconu materiale originale pentru carte care a aparut inainte de teza lui de doctorat,in care aceste materiale au fost reproduse ca lucrari de baza.De aceea prof. Diaconu i-a scris o prefata laudativa si a insistat ca de fapt el nu considera ca Ponta l-a plagiat. Probabil ca Ponta nu a lamurit exact aceasta situatie tocmai pentru a nu-l pune intr-o situatie neplacuta pe prof. Diaconu care a incasat drepturi de autor. Asa ca d'aia niste experti din domeniu,care cunosteau sirtuatia au considerat corect inexistenta plagiatului,ceea ce prof. de chimie sau fizica si basescieni nu au vazut!
De altfel, asa o comparatie superficiala ne-ar arata ca zecele obtinut de Nadia in '76 ar fi fost un 6 daca ar fi judecat dupa normele de acum ,deci prea mult plezirism partizan strica! Chiar si "cititorului de carte" care este Basescu!

 

 

Sac, Camelia Badea !

Scandalul plagiatului lui Victor Ponta a izbucnit anul trecut, fiind declansat de binecunoscuta revista de stiinta "Nature".

 

 

groaznic!

nu mai decisese o data, acelasi lucru? sau nu mai avem ce sa zicem depsre Ponta si ii tot dam zor, cu plagiatul?nu merge, nimic, nici cui plagiatul, nici cu laptele, nici cu minciunile, tot pe val ramane! tz,tz, tz! cat trebuie sa fie de frustrant! judecand per a contrario, va dati seama cam ce trecere are PDL si basescu, daca dupa atata efort, e tot pe ultimul loc! cam ce au facut ei, in ochii romanilor!

 

 

Bun ! ...Și ?

Cu ce mă incălzește pe mine dacă are sau nu are un Doctorat pe bune sau un plagiat ? Mai toate Jagardelile din politică au absolvit chipurile Masterate sau Doctorate,dar niciuna nu profesează in domeniu. Nici Ponta nu face excepție. Dă bine la pr.oști cind ai un titlu,dar rămine nefolositor in funcția pe care o ocupă. Uite ...de exemplu Băsescu. Dacă ar avea un doctorat in Marina Comercială sau inginerie navală,ar fi acționat altfel in cei 9 ani de Guvernare de facto ? Nu ! Caracteru și inteligența nativă primează. Așa că virgulă cu sau fără Doctorat..........
Celor care se fac că nu ințeleg,le spun doar atit : Băse a fost revocat din funcție de 7.4 milioane de romini. A plecat ? Nu ! Ponta a plagiat ! Va pleca ? Nu ! Asta e Romania ......
Ce este sigur insă...e că rominu nu va trăi mai bine cu sau fără Băsescu sau Ponta. Alții.....decid ce și cum ! Iar pe ei nu-i intreabă nimeni de Doctorate sau dacă au fost aleși de popor !

 

 

domnule, eu pot scrie aici

si un tratat de filozofie, tot cu minus or sa imi dea basistii! am citit pasajele din lucrarea lui Ponta, erau intradevar copiate date istorice si acte normative! din alte lucrari, este adevarat!Lucrarea in sine nu putea fi copiata, pentru simplul motiv ca trata despre o institutie infiintata in urma lucrarilor presupus a fi plagiate! O comisie i-a acordat titlul, nu si l-a dat singur, a fost contestat, prin procedura legala, a fost mentinut!Si cu asta basta! O avea, n-o avea valoare teza lui de doctorat, nu stiu sa va spun, dar faptul ca a fost contestata dupa ce a ajuns prim ministru, in scopuri politice, nu academice, spune destul de multe despre acest demers! De observat ca i se cere demisia, nu retragerea titlului, deci scopul e tot politic! deocamdata, asa plagiator cum e, sau cum nu e, este seful celei mai mari coalitii din tara cu cea mai mare sustinere! Sigur, judecand abstract, este rusinos! dar vorbim de o tara in care presedintele are suspendate mai multe dosare penale, din cauza de imunitate prezidentiala, este acuzat de furturi din bani publici si alte nenorociri! Cinci pagini copiate de Ponta, nu inseamna nimic, fata de asta! desigur, daca toti colegii care ma depuncteaza pe mine, ar avea organ sa perceapa aceasta realitate!

 

 

Ura viscerala a basistei Camelia Badea....

...si a oranjatilor de pe site s-a facut fluviu!

 

 

Aoleu !

Văd că am devenit foarte..."popular" de se găsesc cițiva să mă apostrofeze sau corijeze . Băi Băieți ,am să vă răspund pe rind.
1. Lui Giumbix care nu a descoperit trucu prin care să facă un A,Ă, sau un Ș,Ț. Cind trebuie să apeși simultan pe două clape....nu intodeauna i-ți iese. Și dacă mai ai plăcerea și indeminarea de a scrie mai mult de o SINTAGMĂ precum e obiceiul printre Postaci,nu mai ai timp să recitești ce-ai scris pentru a corija erorile.
2. Ceilalți sunt de fapt doi instigatori ,fără idei și doar puși pe injurături. Nu e așa Ciuciule ?
Arivederci !

 

 

Ei, si ce ?

Ba, portocaliilor, ni se balbare noua de plagiatul lui Ponta ! De aia ne-ati taiat voi salariile si pensiile ? Vedeti voi, e o vorba : cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. De aia ati pierdut, ba portocaliilor, alegerile. Si o sa pierdeti mai departe. Garantat. In loc sa va preocupe sa faceti ceva sa fie bine pentru romani, v-ati multumit sa va mascati impotenta aruncand cu noroi in adversarii politici. Cui credeti ca ii pasa de doctoratul lui Ponta ? Voi traiti pe alta lume. Si chiar, pe pariu ca pe putin 90% din lucrarile de doctorat ale romanilor pot usor sa fie dovedite ca plagiate! Si atunci care-i problema ?

 

 

Nu trebuie urmarit acest lucru....

...pentru ca la aceasta oficina basista lucreaza si pe fata si pe forum cel putin 50 de agenti basisti care asta fac toata ziua daca nu nstiati. Dvs.probabil sinteti un om onest dar site-ul este mai rau decit Scinteia lui Ceausescu!

 

 

obiectivule, nu trebuie sa iti fie tie rusine

pentru mine, ca nu ai de ce!am adus in discutie partide si persoane, pe care vad ca tu le ignori, pentru ca despre asta era vorba, si am aratat destul de clar, de ce se pune problema doctoratului lui Ponta!Este o realitate a tarii, a politicienilor, a partidelor si a oamenilor, pe care ii tot scuipati voi cu superioritate!da, basescu are dosare penale pentru fapte grave, nu iti place, nu?Ponta a plagiat, niste pagini! Astia sunt oamenii, il prefer pe Ponta care macar stie sa scrie!Nu am cum sa aleg din ce nu exista!
Si ii raspund aici si inteleptului nea vasile, sau cum isi zice: mai citeste de vreo doua ori si vezi ce am scris! presupun ca esti doctor in stiinte juridice si poti tu aprecia contributia unui alt doctor! in afara de insulte, mai puteti si altceva? masura intelighentiei voastre, este data de postarile injurioase! masura obiectivitatii, de ignorarea partilor care nu va convin! nu vreti sa vedeti ansamblul, e confortabil sa vezi doar bucata care iti place tie! Sigur, ar fi fost perfect sa avem un invatamant in care sa nu se ia diplomlele la kg, sa nu se faca doctori cu toptanul, sa avem niste politicieni care sa fie integri, sa nu isi puna rudele in functii, sa nu fraudeze alegeri si sa nu dea contracte pe spaga! Ar fi fost bine sa avem o economie puternica, sa fim bogati, etc, etc. Nu avem asa ceva! Avem un presedinte hot si un prim ministru plagiator! Nu o sa va recunosc dreptul de a da lectii, decat atunci cand veti spune si jos basescu! Sa fim clari!Nu vom avea niciodata o societate dreapta, atat vreme cat vom considera ca numai ailalti sunt corupti, hoti si prosti!

 

 

Asteapta tu sa iesim !

Si noi am plagiat la randul nostru cand am avut de facut lucrari de grad, de masterat, de doctorat... Castigam ceva daca iesim pentru voi in strada ? Sau ne mai taiati iar un sfert din salarii ?

 

 

Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor