Ministerul Educatiei a decis: Nu ii retrage titlul de doctor lui Ponta, in ciuda dovezilor de plagiat

Joi, 21 Martie 2013, ora 14:26

   

Ministerul Educatiei a decis: Nu ii retrage titlul de doctor lui Ponta, in ciuda dovezilor de plagiat
Ministerul Educatiei, condus de Remus Pricopie, a decis ca Victor Ponta ramane doctor in drept penal in ciuda dovezilor prezentate public de Universitatea Bucuresti conform carora teza de doctorat a premierului este un plagiat. MEC respinge si solicitarea institutiei de invatamant de a-i retrage acestuia titlul de doctor.

Astfel, Ministerul Educatiei a decis sa ignore rapoartele legale emise de Universitatea Bucuresti si Consiliul de Atestare a Diplomelor (CNATDCU), asumate de oameni de stiinta romani si straini, in care sunt prezentate probe concrete care arata, fara dubiu, ca zeci de pagini din lucrarea "Curtea Penala Internationala", elaborata de presedintele PSD Victor Ponta sub indrumarea lui Adrian Nastase, sunt de tip copy-paste.

Ponta a plagiat - Consiliul de Atestare propune retragerea titlului de doctor

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi toate documentele

In schimb, ministerul a ales sa ia in considerare doar raportul (favorabil premierului, dar lipsit de argumente) primit din partea Consiliului National de Etica, subordonat Ministerului Educatiei.

Cine sunt cei trei experti care au spus ca Ponta nu a plagiat

"In temeiul prevederilor art. 323 alin. (3) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, Directia Generala Juridica a avizat favorabil Hotararea Consiliul National de Etica (CNE). Prin aceasta hotarare a fost aprobat Raportul final privind solutionarea sesizarii cu obiect teza de doctorat cu titlul 'Curtea Penala Internationala', sustinuta de catre d-nul Victor Ponta", se precizeaza intr-un raspuns oficial trimis miercuri de Ministerul Educatiei la solicitarea expresa a jurnalistilor de la gandul.info.

De asemenea, Ministerul Educatiei a respins solicitarea adresata pe 18 octombrie de Universitatea Bucuresti de retragere a titlului de doctor in drept penal detinut de Victor Ponta, solicitare adresata in baza unui raport intocmit de prof. dr. Simina Tanasescu, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; prof. dr. Vlad Constantinesco, Facultatea de Drept, Universitatea din Strasbourg; conf. dr. Claudia Ghica-Lemarchand, prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII.

Sanctiunea pentru plagiat in cazul Ponta, in mainile Ecaterinei Andronescu

Confom raspunsului trimis gandul.info, Ministerul apreciaza ca Universitatea Bucuresti nu avea competenta legala "de a solutiona, de a cerceta si dispune" in acest caz.

De altfel, aceasta pozitie institutionala a aparut deja si in presa externa.

New York Times a publicat la data de 11 martie un articol pe tema numeroaselor scandaluri de plagiat aparute in ultimii ani in Europa si soldate cu demisii ale unor inalti oficiali, singurul care a refuzat sa demisioneze fiind premierul roman Victor Ponta.

La data de 14 martie, publicatia a adaugat la finalul articolului o corectura in care se precizeaza: "Intr-o versiune anterioara a acestui articol se arata ca premierul Romaniei, Victor Ponta, refuza sa demisioneze in ciuda acuzatiilor de plagiat. In realitate, toate acuzatiile au fost inlaturate si acesta si-a pastrat titlul de doctor si pozitia".

Al treilea plagiat al lui Ponta - Pinochet, trimis in judecata la patru ani dupa moarte...

Exclusiv O palma morala pentru toti plagiatorii - Interviu Ziare.com

PSD face scut in jurul lui Ponta

Anul trecut, cand era rector al SNSPA si vicepresedinte al departamentului de Educatie al PSD, Remus Pricopie a atacat dur verdictul de plagiat dat de CNADTCU. "Tot ce au discutat dumnealor este nul de drept si am asistat din pacate la o batalie politica, in interiorul unei comisii care ar fi trebuit sa respecte standardele legale si academice. Drept urmare si concluzia este una nula de drept. Modul in care totul a fost construit, din punctul meu de vedere, ma conduce la concluzia de politizare", declara acesta.

Plagiatul lui Ponta: Rectorul SNSPA spune ca decizia e nula

Ulterior, dupa ce a devenit ministru, Pricopie a refuzat sa mai exprime o pozitie personala cu privire la acest caz.

In schimb, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu (al carui consilier a fost vreme indelungata Remus Pricopie) a declarat public ca, in opinia sa, cazul este definitiv inchis, in baza deciziei emisa de CNE.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat in urma cu doua luni ca nu va renunta la titlul de doctor in drept. "Stiti foarte bine ca nu-l folosesc, nu predau, nu am nici un fel de beneficiu in urma sa. Daca era mai simplu, as fi facut-o", a declarat premierul, trecand peste faptul ca ani de zile a fost cadru didactic la Universitatea Romano-Americana, de unde a obtinut castiguri incluse si in declaratiile sale de avere.

La inceputul acestei luni, Guvernul Ponta a adoptat o ordontanta de urgenta care prevede, printre altele, ca rectorii universitatilor nu mai pot anula diplomele de doctor, chiar daca este vorba despre un plagiat.

Scandalul plagiatului lui Victor Ponta a izbucnit anul trecut, fiind declansat de binecunoscuta revista de stiinta "Nature".

"O parte substantiala din teza prezentata si sustinuta de domnul Victor Ponta nu ii apartine, caci autorul ei si-a insusit intr-o maniera necinstita afirmatii care nu ii apartin, ceea ce constituie, conform definitiei general admisa, plagiat, fapta care se pedepseste in cea mai mare parte a legislatiilor", au constatat ulterior si specialistii Universitatii Bucuresti, intr-un raport in baza caruia s-a cerut retragerea titlului de doctor presedintelui PSD.

In sprijinul acestei solicitari, toamna trecuta, pe cand ministru al Educatiei era Ecaterina Andronescu, peste 2.200 de profesori universitari, oameni de cultura si simpli cetateni au semnat scrisoarea deschisa "Doamna Andronescu, retrageti-i titlul lui Ponta!".

Scrisoarea cu 2.800 de semnaturi pentru retragerea titlului lui Ponta, depusa la Minister

Boicot al Conferintei "Diaspora in Cercetarea Stiintifica": Nu ne patroneaza un plagiator

Ecourile scandalului de plagiat s-au intins mult dincolo de hotarele tarii, numeroase publicatii renumite precum si agentii de stiri prezentand cazul pe larg.

Presa straina: Premierul Romaniei si-a plagiat teza de doctorat, dar nu demisioneaza
Sursa: Ziare.com

Articol citit de7998 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank
Kickk. Nu generalizati. Tara nu are ce sa isi reproseze. Sint
doar citeva personaje care se apara unii pe altii. Corb la corb nu-si scoate ochii, nu?
nolticus
rank
Tara lui Papura Voda Dr are liber la furat; asa a fost dintotdeauna
cu comunistii la butoane: cine fura azi un ou, iddiot sa fie daca maine nu ajunge la bou. Urmariti atent istoria marelui frate de la rasarit; mutati privirea in spatiul mioritic inainte si dupa bolsevizare: furtu este deja politica de stat si se va recompensa prin lege. Gainaria, in schimb, se taxeaza cu inchisoare: e deja gramada mare si riscam sa nu se ajunga la toata turma.
bum
rank
foarte bine ! romanii au nevoie de acest personaj !
votati cu USL !
votati comunism si banditism !
T. basilic
rank
Bum, ai postat la 14:30 si deja la 14:39 ai minusuri berechet
Nu fi mahnit, nu fi furios, nu posta sacadat !
suntem din tara unde s-a strigat chiar din dealul Mitropoliei 3Moarte intelectualilor" si "Noi muncim nu gandim".
Istorici ca Alex Stoenescu spun ca sloganele aveau drept autor pe Sergiu Nicolaescu, regizorul Revolutiei, machiorul loviturii de stat !!
Traim pe masura nesimtirii noaste, se impute locul sub noi, ne mutam ca dihorii cand ne razbesc purecii, paduchii, capusele.
Din borta-n borta !!!
copilul
rank
E otz,pentru ca la inmultire - cu - = + !!!!
....le are otzomanul !!!!
bum
rank
e imposibil sa ma supar pe astia !
astia sunt de calibrul lui Vanghelie ! sunt amuzanti !
astia au in interiorul capului un cub comunist ! te duce in eroare faptul ca din exterior capurile lor sunt rotunde dar in interior au acel cub comunist care nu-i lasa sa functioneze natural !
alvorado
rank
Caz unic pe mapamondul civilizatiei XXI!
Un premier din UE prins in flagrant de furt neaga,dupa

care ministerul ...abilitat din subordine se ocupa de

...imbunatatiri funciare!

Culmea este ca,nu populimea care nu stie ce este

aia...doctorat(si daca ar sti...nu o deranjeaza),

dar intelectualiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,alo

intelectualiiiiiiiiiii(oare mai sunt?)ce fac?

Pai daca nu protesteaza in live si insistent,atunci

pot fi si ei la randu-le hoti declarati !

Traiasca Romania proletara,tovarasi!

Aduceti ligheanul............
copilul
rank
Cel putin asta nu l-a anchetat inca pe Videanu !Pentru ca am
mai avut premier un doctor ,in drept constitutional,care a emis numai ordonante neconstitutionale !!!!
bum
rank
important e sa stai tu tot restul vietii
in Romania si sa votezi cu USL !
bravo !
restul problemelor sunt nesemnificative !
arting19922000
rank
Iata o tara de intelectuali indignati!
Ma intreb cati din cei care isi manifesta indignarea fata de faptele lui Ponta stiu exact cum se defineste un plagiat si/sau un doctorat? De exemplu un brevet de inventie este declarat admisibil daca contine cel putin 75% contributie originala.In cazul lui Ponta, ceea ce este sigur, este ca el a fost reprezentatntul Romaniei in comisia internationala care a inventat statutul Curtii,deci a avut acces la toata documentatia care a stat la baza statutului cat si la documentele originale redactate de comisie.De fapt Ponta i-a pus la dispozitie profesorului Diaconu materiale originale pentru carte care a aparut inainte de teza lui de doctorat,in care aceste materiale au fost reproduse ca lucrari de baza.De aceea prof. Diaconu i-a scris o prefata laudativa si a insistat ca de fapt el nu considera ca Ponta l-a plagiat. Probabil ca Ponta nu a lamurit exact aceasta situatie tocmai pentru a nu-l pune intr-o situatie neplacuta pe prof. Diaconu care a incasat drepturi de autor. Asa ca d'aia niste experti din domeniu,care cunosteau sirtuatia au considerat corect inexistenta plagiatului,ceea ce prof. de chimie sau fizica si basescieni nu au vazut!
De altfel, asa o comparatie superficiala ne-ar arata ca zecele obtinut de Nadia in '76 ar fi fost un 6 daca ar fi judecat dupa normele de acum ,deci prea mult plezirism partizan strica! Chiar si "cititorului de carte" care este Basescu!
T. basilic
rank
arting19922000 am inteles de ce alvorado, mai sus,
cere un lighean !
Ca s-a saturat sa se tot rasteasca la bocanci !
Andradda
rank
Ponta - Rusinea Europei!
Atat!
nicolae
rank
Adevarat....
... si uite asa, diploma de doctor ajunge o hartie fara valoare. Rusinea lumii. Cum poate Ponta sa mai scoata o vorba despre Lege, Morala, Cultura si orice. Faptul ca e votat demonstreaza ca sunt inca multi romani care vor sa mai faca un canal cu intelectualii. Situatia asta ma face sa strig... "Imi e rusine ca sunt roman"!!!!!
Tragicomedian
rank
Problema e penala, in sensul ca Tonta a primit si
... primeste avantaje financiare (25% spor la salariu) pentru un titlu obtinut fraudulos.

- este ca si cum un politai s-ar apuca sa dea si sa incaseze amenzi fara a fi autorizat, sau ca si un medic care ar practica medicina fara licenta de medic.
rank
Sac, Camelia Badea !
Scandalul plagiatului lui Victor Ponta a izbucnit anul trecut, fiind declansat de binecunoscuta revista de stiinta "Nature".
bum
rank
votati cel mai cinstit guvern ! o sa va placa mult !
votati parlamentarii cei cinstiti !
votati cu ponta !
Nea_Vasile
rank
Legi strambe la o tara stramba !
Dottore Tonta nu a depus si sustinut teza de doctorat la minister, titlul a fost acordat de Universitatea Buc.
De ce nu are dreptul institutia carae a acordat titlul sa il retraga ???
Asa ceva nu exista nicaieri in lume.

Oricum, nici macar Ministerul Educatiei nu poate impiedica perceptia generala ca primmuistul Romaniei a furat cu nerusinare.
Comentariu inadecvat
obiectiv
rank
ioane din c...
practic Ponta a dat o hotarare de guvern prin care se atesta ca el nu a plagiat. Guvernarea actuala, dincolo de faptul ca este una dinte cele mai proaste din lume, este de departe cea mai sfidatoare. O adunatura de hoti, plagiatori, penali, securisti etc.
rank
Remus Pricopie da-ti
DEMISIA !
fomofo
rank
Salut "legiunea straina"!!
Poate imi dai si mie detalii depre acele HALO,LALO,jumps.
Sper ca actiunea de azi noapte a fost incununata de succes
Ai reusit sa folosesti vidanja sau ai chemat intariri la desfundatul closetului? De asta merg rau lucrurile acasa ca toti cei ca tine sa amesteca in politca in loc sa aiba grija de fluiericea lor.Deci ai inteles clar din articol vorba lui Soric ala si el legionar ca tine..case closed.
Au revoir..legionarule strain.
bum
rank
fomofo ! tu esti fomofo ! am plecat !
am plecat rapid de pe site !
eu nu stau de vorba cu fomofo !
salutare la toata lumea !
o zi buna tuturor !
rank
Frequently given answers:
Un mesaj, tuturor celor care spun că Plagiatorul nu a plagiat, in comentariul de mai jos:
anonymus
rank
Frequently given answers:
Sunteți niște mancători de căcat buni doar să-i lingeți intre buci pe cei pe care-i apărați!
Să le sugeți puIele celor care și-au făcut doctoratele pe drept, pe merit!...
nicolae
rank
Da....
... sa votam cu acest ministru care stie sa pupe in.... Asta e valoarea lui si atat stie sa faca....
rank
@ nicolae / ptr.gibbonu* de gorj-il doctorime-ai..
hai sa zicem ca acum "scapi" cu titlu...dar in scurt
timp o sa primeshti inca unu*..acela de..Ocnash/criminal...in dosarul neprescris care in scurt timp va fi elucidat...shi anume ..crima lui Panait ..!!??
bum
rank
guvernul cel cinstit are grija de voi !
----------------------
ioanr
rank
Da, da..
ca si FNI (dormi linistit, FNI vegheaza la ..)
badea_cartan
rank
Toti Romanii...
... care lucreaza sau vor lucra in domeniul academic vor fi afectati! Mai cu seama cei din strainatate!
Nu pot jura ca nu s-o pune mana de la mana sa stranga niste parale pentr-un borfas care-o s-arunce-n aer ministeru' ala.
MosGerila
rank
Nu sint afectat deloc in diaspora de plagiatura acestui
socialist. Dar nici nu imi convine sa existe suspiciuni de calitate de educatie inferioara atribuite scolilor romane din cauza acestui nemernic. Din pacate este usor sa generalizezi si de aceea faptul ca Ponta nu isi recunoaste eroarea si nu demisioneaza este un adevarat handicap de imagine a tarii.
T. basilic
rank
Cred ca faptul de a fi....
... primul scolit dintr-o lunga linie de analfabeti est o crunta forma de instrainare, de exil.
Ponta se sustrage incetisor unei tare familiale vechi, analfabetismul. El nu face scoli ci doar se face ca le-a facut.
Asta ii usureaza contactul cu familia, nu are nevoi sa cante si el "De ce m-ati dus de langa voi / De ce m-ati dus de-acasa... Aveam chiar pene la picior si-aveam si pene-n frunte !"
Banul
rank
Ura viscerala a basistei Camelia Badea....
...si a oranjatilor de pe site s-a facut fluviu!
ioanr
rank
Mare banut
Inteleg ca tu esti de acord cu furtul; nu-i asa, daca fura ei, hai sa furam si noi ! Numai ca pentru ei nu sunt legi, in timp ce pentru noi, DA !
ioanaiiiiii
rank
groaznic!
nu mai decisese o data, acelasi lucru? sau nu mai avem ce sa zicem depsre Ponta si ii tot dam zor, cu plagiatul?nu merge, nimic, nici cui plagiatul, nici cu laptele, nici cu minciunile, tot pe val ramane! tz,tz, tz! cat trebuie sa fie de frustrant! judecand per a contrario, va dati seama cam ce trecere are PDL si basescu, daca dupa atata efort, e tot pe ultimul loc! cam ce au facut ei, in ochii romanilor!
Nea_Vasile
rank
Poate-ti dai tu seama
urmarind aprecierea comentariilor tale si ale gastii useliste.
rank
Nu trebuie urmarit acest lucru....
...pentru ca la aceasta oficina basista lucreaza si pe fata si pe forum cel putin 50 de agenti basisti care asta fac toata ziua daca nu nstiati. Dvs.probabil sinteti un om onest dar site-ul este mai rau decit Scinteia lui Ceausescu!
Comentariu inadecvat
ioanaiiiiii
rank
domnule, eu pot scrie aici
si un tratat de filozofie, tot cu minus or sa imi dea basistii! am citit pasajele din lucrarea lui Ponta, erau intradevar copiate date istorice si acte normative! din alte lucrari, este adevarat!Lucrarea in sine nu putea fi copiata, pentru simplul motiv ca trata despre o institutie infiintata in urma lucrarilor presupus a fi plagiate! O comisie i-a acordat titlul, nu si l-a dat singur, a fost contestat, prin procedura legala, a fost mentinut!Si cu asta basta! O avea, n-o avea valoare teza lui de doctorat, nu stiu sa va spun, dar faptul ca a fost contestata dupa ce a ajuns prim ministru, in scopuri politice, nu academice, spune destul de multe despre acest demers! De observat ca i se cere demisia, nu retragerea titlului, deci scopul e tot politic! deocamdata, asa plagiator cum e, sau cum nu e, este seful celei mai mari coalitii din tara cu cea mai mare sustinere! Sigur, judecand abstract, este rusinos! dar vorbim de o tara in care presedintele are suspendate mai multe dosare penale, din cauza de imunitate prezidentiala, este acuzat de furturi din bani publici si alte nenorociri! Cinci pagini copiate de Ponta, nu inseamna nimic, fata de asta! desigur, daca toti colegii care ma depuncteaza pe mine, ar avea organ sa perceapa aceasta realitate!
obiectiv
rank
ioanooo
imi este mie jena de prostia ta. Cum poti sa scoti atatea ineptii? De ce aduci in discutie PDL-ul, sau pe Basescu? Toate comisiile, inclusiv cu oameni de marca din universitati din strinatate au ajuns la concluzia ca Ponta a plagiat. Ce tot o tragi cu partide, cu x si y. Ponta a plagiat si cu asta basta. orice om de onoare si-ar fi dat demisia. Imi este rusine ca asemenea personaje de o imbecilitate crasa, ca tine, il apara pe retardatul ala de Ponta. De asta Romania este una dintre cele mai corupte tari din lume, cu oameni pe de o parte sarmani iar o alta parte jigodii. Iar partizanatul tau orb, toleranta absoluta fata de nesimtirea, sfidarea si hotia politicienilor este raspunsul la starea jalnica in care se afla tara noastra si in care ne ingropam tot mai mult
rank
Las-o in pace!...astea-s ordinele zilnice!
"ioanaiiiiiiiiiii" nu-si da seama de ineptiile pe care le scrie. (adica isi da seama dar n-are de ales)
Tocmai se da de gol fara sa vrea.
Ca ea oricat si orice ar scrie, tot minusuri ia de la "basisti"
Nu-si da seama ca dupa ce s-a facut de ra-hat este cat se poate de logic ca toata lumea sa o trateze ca atare.
La fel si Plagiatorul national.
Dupa ce s-a facut de tot ra-hatul cu plagiatul si minciunile sale, este cat se poate de normal ca, absolut nimeni sa nu mai puna pret pe declaratiile si pe minciunile sale.
Occidentalilor nu le trebuie 5 ani ca sa-si dea seama de calitatea unui om.
Le ajung 2-3 discutii si se lamuresc pe deplin despre branza rea in brduf de caine - si mai rau!
Nea_Vasile
rank
Ioanooo
ma bucur ca ai reusit sa citesti "opera" lui Tonta, pentru clasele (nu pot spune "clasa", pentruca ar fi o mare greseala) pe care le ai este o adevarata performanta.
Si daca tot ai remarcat ca nu a fost copiat nimic, pentruca erau doar "date preluate", atunci unde este contributia stiintifica a primmuistului, unde este meritul lui personal ca sa poata si i se acorde titlul de dottore ?
ioanaiiiiii
rank
obiectivule, nu trebuie sa iti fie tie rusine
pentru mine, ca nu ai de ce!am adus in discutie partide si persoane, pe care vad ca tu le ignori, pentru ca despre asta era vorba, si am aratat destul de clar, de ce se pune problema doctoratului lui Ponta!Este o realitate a tarii, a politicienilor, a partidelor si a oamenilor, pe care ii tot scuipati voi cu superioritate!da, basescu are dosare penale pentru fapte grave, nu iti place, nu?Ponta a plagiat, niste pagini! Astia sunt oamenii, il prefer pe Ponta care macar stie sa scrie!Nu am cum sa aleg din ce nu exista!
Si ii raspund aici si inteleptului nea vasile, sau cum isi zice: mai citeste de vreo doua ori si vezi ce am scris! presupun ca esti doctor in stiinte juridice si poti tu aprecia contributia unui alt doctor! in afara de insulte, mai puteti si altceva? masura intelighentiei voastre, este data de postarile injurioase! masura obiectivitatii, de ignorarea partilor care nu va convin! nu vreti sa vedeti ansamblul, e confortabil sa vezi doar bucata care iti place tie! Sigur, ar fi fost perfect sa avem un invatamant in care sa nu se ia diplomlele la kg, sa nu se faca doctori cu toptanul, sa avem niste politicieni care sa fie integri, sa nu isi puna rudele in functii, sa nu fraudeze alegeri si sa nu dea contracte pe spaga! Ar fi fost bine sa avem o economie puternica, sa fim bogati, etc, etc. Nu avem asa ceva! Avem un presedinte hot si un prim ministru plagiator! Nu o sa va recunosc dreptul de a da lectii, decat atunci cand veti spune si jos basescu! Sa fim clari!Nu vom avea niciodata o societate dreapta, atat vreme cat vom considera ca numai ailalti sunt corupti, hoti si prosti!
MosGerila
rank
Cine i-a dat diploma de doctor? Universitatea sau Ministerul?
a) Daca a primit diploma de la ministerul educatie (scriu cu minuscule, ca nu merita sa consum majusculele pe abramburica si haita ei), atunci Ponta a cistigat. Puturosii din jurul sau il apara pina la capat.
b) Daca Universitaea i-a dat diploma, Universitatea poate sa i-o retraga, cu sau fara consimtamintul unei autoritati politice oarecare. Din cite stiu, Universitatea nu este infeodata nici unui partid sau guvern, ea este LIBERA! Ca in tot Occidentul civilizat.
Asa ca toata tevatura este ridicola, iar Ponta discreditat atit politic cit si intelectual, in toata lumea. Din acest punct de vedere, prezenta lui in guvern poate fi considerata ca o atingere grava a reputatiei tarii si ca un deserviciu public permanent. JOS PLAGIATORUL PONTA! DEMISIA IMEDIATA!
fomofo
rank
Nu prea intelegi!!
Atita timp cit autorii lucrarilor din care se presupune c-a plagiat sunt in viata,ei sunt singurii in masura sa sustina asta si sa faca plingere.Ce-ai spune daca in pictura,sa zicem vine o comisie sa spuna ca un tablou n-a fost pictat de omul respectiv,care inca mai traieste? Il intrebi pe el si gata.In caz ca face AUTORUL lucrarii presupuse plagiate o plingere penala este altceva.
Ambigua
rank
Pai cum sa-i faca plangere, ca-i un PSD-ist de-al lui!
Daca nu cumva i-o fi si facut lucrarea pe bani grei si tace. Cutuma e raspandita in invatamantul romanesc, asa ca n-ai cum sa ma contrazici.
Dar hotia tot hotie ramane, indiferent daca pagubasul a reclamat sau nu. Adica nu mai pedepsim furtul, ca pagubasul tace, desi hotul a fost prins asupra faptului?
Daca pagubasul a fost platit sa taca sau a fost intimidat? Nu trebuie anchetat?
Iar la nivel inalt asemenea practici sunt inadmisibile, iar poporul n-ar trebui sa accepte asa ceva. Daca accepta, isi merita dispretul altor popoare. Sa nu se mai planga si sa puna ochii in pamant de rusine....
Tragicomedian
rank
Fomofo, fo...loanco, vai de ... tibia ta!
Ai auzit de plagiat, de autoplagiat si de alte forme de frauda intelectuala?

- habar-n-amisti uslamisti isterizati... vai de mama voastra si de copiii vostri...
arting19922000
rank
Treaba e ca e vitza-vercea!
Adica Ponta i-a dat documentatia lui Diaconu si el a scris cartea. Iar Ponta a folosit acelasi material la teza de doctorat.
Poate a folosit o citare superficiala (conf.normelor actuale a posesorilor de BAC romani!),dar de furat nema ,asa ca d'aia nici nu i-au luat diploma! De altfel cat de util este un doctorat pentru un PM ne-a aratat "constitutionalistul" Boc ,recorman absolut la legi neconstitutionale si furaciuni din veniturilor romani! Asa ca un Ponta,chiar si "dottore",dar cu folos pentru romani, este mult mai valoros ca PM!
Altfel vad ca romanii sunt tot mai cunoscatori,fostii mancatori de salam cu soia ,cumparat la coada sau de "adidasi" ,nu mai beau lapte ca le-a spus la TV cineva ca are "aflatoxina" si le cade parul! La fel se pricep si la doctorate sau fotbal!
kickk227
rank
Asa tara,asa conducator.........
Urata si supusa natie!
IL_VALACHO
rank
Ce inseamna plagiat?
Pentru ponta ceva normal.Pentru usl tot ceva normal.Pentru universitari,intelectuali si romani corecti,universitati occidentale,guverne si institutii occidentale,furt intelectual.Ori unde in lume(mai putin in Romania)este o rusine si atrage dupa sine demisia.
Voi l-ati votat pe ponta,voi ati votat usl,voi doriti sa va conduca un hot,voi sa suportati rusinea si consecintele.Nu mai este nimic de zis.!
veni-vidi-ciuciu
rank
Hai Ponta - da fuga la Paris!
Du-te si lauda-te acolo in fata oamenilor de cultura ai Europei si in fata lui Hollande, bineinteles, cu marea ta izbanda! Vezi, te primesc ?
Ai desfiintat toate Comisiile legale si pana la urma ai reusit sa pui niste "grajdani" sa decida ca tu nu ai plagiat!
Rusine sa-ti fie!

Plagiatorul stie foarte bine ca aceasta decizie este doar una de moment. Va veni si vremea cand va da socoteala.
Si el stie asta foarte bine!
Plagiatul nu se prescrie, dle Plagiator!
piratu64
rank
de ce
ne miram? usl garanteaza furtul si delapidarea in folosul propriilor politicieni! ponta,hot intelectual dovedit,nu poate fi pedepsit deoarece este prim ministru,fenechiu recunoaste primirea de foloase necuvenite in campania electorala! vom intra in spatiul liber european la pu-livara.multumim din inima partidului!!!
Moldoveanu
rank
Bun ! ...Și ?
Cu ce mă incălzește pe mine dacă are sau nu are un Doctorat pe bune sau un plagiat ? Mai toate Jagardelile din politică au absolvit chipurile Masterate sau Doctorate,dar niciuna nu profesează in domeniu. Nici Ponta nu face excepție. Dă bine la pr.oști cind ai un titlu,dar rămine nefolositor in funcția pe care o ocupă. Uite ...de exemplu Băsescu. Dacă ar avea un doctorat in Marina Comercială sau inginerie navală,ar fi acționat altfel in cei 9 ani de Guvernare de facto ? Nu ! Caracteru și inteligența nativă primează. Așa că virgulă cu sau fără Doctorat..........
Celor care se fac că nu ințeleg,le spun doar atit : Băse a fost revocat din funcție de 7.4 milioane de romini. A plecat ? Nu ! Ponta a plagiat ! Va pleca ? Nu ! Asta e Romania ......
Ce este sigur insă...e că rominu nu va trăi mai bine cu sau fără Băsescu sau Ponta. Alții.....decid ce și cum ! Iar pe ei nu-i intreabă nimeni de Doctorate sau dacă au fost aleși de popor !
ioanr
rank
moldovene
da-o naibii de treaba; tastatura ta nu are "a" de pui romani cu  din "i" ?
rank
Nu tastatura-i de vina...
..altu-i baiul.
dar nu-l spun
ca o sa imi taie comentariul ca "adreseaza insulte"
))))
nicolae
rank
Esti numai moldovean...
...sau nici nu intelegi? Ce treaba are Basescu? A fost ajutorul lui Ponta in copy/paste? Basescu se poate duce unde vrea, bun/rau tot el ramane. Dar Ponta a incercat sa parvina, sa arate mai destept de cat este. Si nu am vazut, pana in prezent un destept care se straduieste sa faca pe desteptul. Mai curand prostii incearca sa-si demonstreze desteptaciunea cu diplome, Imi pare rau, e prim ministru, dar ar trebui sa aibe bunsimt si sa se retraga.
Tragicomedian
rank
Moldovene, titlul de doctor iti da 25% spor la salariu
Ce-a facut Tonta se numeste frauda si uz de fals. Se pedepseste in toate statele civilizate.

- poate nu te incalzeste ca altu' fura si tu nu primesti nimic. E adevarat. Nici pe mine nu ma incalzeste. Dar ma deranjeaza al dreaku la constiinta si la ficat.
rank
Aoleu !
Văd că am devenit foarte..."popular" de se găsesc cițiva să mă apostrofeze sau corijeze . Băi Băieți ,am să vă răspund pe rind.
1. Lui Giumbix care nu a descoperit trucu prin care să facă un A,Ă, sau un Ș,Ț. Cind trebuie să apeși simultan pe două clape....nu intodeauna i-ți iese. Și dacă mai ai plăcerea și indeminarea de a scrie mai mult de o SINTAGMĂ precum e obiceiul printre Postaci,nu mai ai timp să recitești ce-ai scris pentru a corija erorile.
2. Ceilalți sunt de fapt doi instigatori ,fără idei și doar puși pe injurături. Nu e așa Ciuciule ?
Arivederci !
arting19922000
rank
Dar angatorul ce zice?
Ia'uzi,unde scrie asta?Poate va ganditi la medici,caci si alora li se sune si doctori si au spor de izolare de la stat!La noi doctoratul este o conditie necesara ,dar nu suficienta ,pentru a accede la o cariera universitara sau eventual in cercetare. Si asta nu inseamna obligatoriu si bani in plus,decat daca angajatorul are si vrea! In germania de ex. doctoratul implica niste drepturi banesti,d'aia isi si dau demisia cei prinsi cu plagiat,care este si penal! La noi daca si Mischie a ajuns sa aiba doctorat ,titlul s-a degradat ,pana la 'tillete paper" asa ca mai moale cu sporuri!
rank
Frequently corrected errors:
@ Moldoveanu
21.03.2013, 16:27
Se scrie "nu intodeauna IȚI iese".

Se pare că nici tu "nu ai timp să recitești ce-ai scris pentru a corija erorile".
Bine că ai timp să-ți dai cu părerea despre doctorate și politică. Valabil și pentru ceilalți care se țin "cocoși intelectuali" pe-aici...
just_comment
rank
Pai de ce-ar face asa ceva?
Ca doar si prof. Mang si colaboratorii sai sunt bine-mersi la Univ. Oradea.
valll
rank
Vai, ce surpriza!
Puteam paria pe 5 bani ca acest ministru, acest universitar integru va fi absurd de sever cu bietul dottore.
Si-a dat seama la timp ca, lovind aici, loveste in atatia posesori de doctorate - cata frunza si iarba!
StefanIntaiulSiCelMare
rank
Am nevoie de ajutor, vă rog, vă rog, vă rog
Sunt din provincie.
Acum am ajuns la capitala, și am nevoie de un copiator.
Știți unul profesionist și ieftin?
Momentan sunt langă Piața Victoriei.
decida
rank
pai normal...
ca doar si "Sinistrul" Educatiei are si el o "educatie", nu? Stie ce trebuie sa faca, doar de aia e acolo...
vidosworld
rank
Si te mai intrebi
cum mai poate merge bine Romaniei cu asa figuri de top. Ma intreb ce ar fi scris Caragiale daca ar fi fost in viata acum. Sunt curios cat o sa mai inghita romanul toata mizeria asta numita politica romaneasca.
Carrandash
rank
iar corolarul deciziei este....
...ca titlurile de dokktor romanesti au in lume valoarea ...osului de peshte.
prim plagiatorul DOTTORE in drept kkremenal tonta che gargara se plangea deunazi la BBC ca marea problema a Romaniei este fugitul creierelor din tara ca sa lucreze afara. pai nu-i normal ca orice tanar cu ceva creier in cap sa fuga ca de dreaku' sa-si faca in strainatate doctoratu' cand stie bine ca deploma rumaneasca nu este decat un petec de hartie cu care, de-o prezinti in strainatate fiecare te ia cu siktirie?
ma intreb cum se simt cei care poseda titlul de doctor acordat de o istitutie mioritica abilitata sa faca doftori pe banda rulanta - evident ca se simt mandri si fericiti ca sunt din aceeasi categorie de doctori savanti de renume mondial precum savanta doftor enjeniar leantza lu' cizmarecu, tonta indrumat de nastase sapte case cornu'escu condamnat kriminalesku si recentu' pesederast mischie condamnat la patru ani de parnaie cu executare pentru cerere si luare de mita mare (tocmai in judetzu' unde prim-plagiatoru' dottore tonta este mandru nevoie mare ca-i face leprzentare).
p.s. sa ne miram atunci ca un om de valoare de calibrul lui Daniel Funeriu, cu tilul de doctor acordat de o straina universitate mare a fost stropsit de turma doftoroasa din mioritia mare, iar un doftor hororis causa acordat de o iuniversitate cizmareaca italieneasca care titlul respectiv sa-l dea autoritate n'are in schimb doftorul scrib socotitor poiet finatzist valvujan vaginian cu cioc este peste ieconomia rumaneasca sef mare?
NEUTRONU
rank
in romanica nu dorm numai alegatorii...
dorm si cei pe care ii consideram ...mai inteligenti,s-au poate sunt in stare de 'veghe'in functie de FOLOASE!!!!
Kalle
rank
Ei, si ce ?
Ba, portocaliilor, ni se balbare noua de plagiatul lui Ponta ! De aia ne-ati taiat voi salariile si pensiile ? Vedeti voi, e o vorba : cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. De aia ati pierdut, ba portocaliilor, alegerile. Si o sa pierdeti mai departe. Garantat. In loc sa va preocupe sa faceti ceva sa fie bine pentru romani, v-ati multumit sa va mascati impotenta aruncand cu noroi in adversarii politici. Cui credeti ca ii pasa de doctoratul lui Ponta ? Voi traiti pe alta lume. Si chiar, pe pariu ca pe putin 90% din lucrarile de doctorat ale romanilor pot usor sa fie dovedite ca plagiate! Si atunci care-i problema ?
grob
rank
Schengen, careva!?...
Pregatiti-va pasapoartele. Le semneaza Ponta!
Pierrot
rank
Ponta, o rusine nationala !!!!!!!
Unde sunt intelectualii ?
Unde e societatea civila ?
De ce nu iese nimeni in strada ?
Kalle
rank
Asteapta tu sa iesim !
Si noi am plagiat la randul nostru cand am avut de facut lucrari de grad, de masterat, de doctorat... Castigam ceva daca iesim pentru voi in strada ? Sau ne mai taiati iar un sfert din salarii ?
Pierrot
rank
E in chestiune plagiatul lui Ponta
dar postacii lingai ai lui felix o dau imediat pe Basescu.
Si asta se intampla mereu si indiferent de subiect.

Prostia nu doare,nu-i asa ?
Jane Skimmer
rank
Lista impostorilor academici actualizata la 1 martie 2013
Lista impostori academici cunoscuti la 1 martie. 2013

Impostori academici = plagiatori, persoane cu CV-uri trucate, persoane care
nu si-au facut ele articolele sau tezele ci doar au fost puse coautori sau chiar autori unici, persoane care au avansat in alte domenii decat cele pentru care au calificare si la
alta comisie CNATDCU decat cea corespunzatoare specializarii lor, persoane cu teze de doctorat si articole de slaba calitate obtinute intr-un timp record.

Toti indivizii de mai jos au fosti dovediti si "ispravile" lor pot fi vazute la o simpla
cautare pe Google. In paranteza sunt functiile ocupate acum sau in trecut.

Cerem:

1. Eliminarea definitiva din educatie si din cercetare a acestor impostori.
2. Inapoierea banilor primiti pe nedrept de la stat.
3. Retragerea dreptului de a conduce si de a valida doctorate si grade academice
pentru persoanele care au indrumat sau validat doctoratele respective sau avansarile
bazate pe doctorate plagiate, articole plagiate, articole facute la comanda. Inclusiv a
membrilor din CNATDCU si Consiliul de Etica care i-au validat sau i-au "albit". Inclusiv eliminarea definitiva din sistem a spagarilor din aceste comisii si a indrumatorilor de doctorate care vand titluri de doctori pe bani.

1. Victor Ponta (ministru)

2. Ioan Mang si sotia (ministru)

3. Corina Dumitrescu (ministru)

4. Rovana Plumb (ministru)

5. Ramona Lile, rector Aurel Vlaicu (Arad)

6. Mircea Beuran (ministru)

7. Constantin Copotoiu (rector, UMF, Targu Mures)

8. Klara Branzaniuc (prorector, UMF, Targu Mures)

9. Ecaterina Andronescu (ministru)

10. Liviu Andrei (prefect de Gorj si profesor la Aurel Vlaicu, Arad)

11. Gheorghe V. Lepadatu (profesor, Dimitrie Cantemir)

12. Ionel Sinescu (rector, UMF Carol Davila)

13. Nicolae Jitea (medic, spitalul Coltea, Bucuresti)
14. Megan Mihail (membru CNATDCU)

15. Olguta Vasilescu (primar, Craiova)

16. Sorin Frunzaverde (ministru si mason)

17. Alin Popoviciu (parlamentar)

18. Remus Pricopie (ministru)

19. Dan Sova (ministru)

20. Mircea Dușa (ministru)
schmit
rank
Nu ii retrage titlul de doctor
"Dreptatea" la ea acasä in Romänia
pe toate planurile
sanziana
rank
Acelasi stil si aceeasi aroganta ca N0049
Asa proceda si Nastase cand isi sustragea probe de la dosar fiind PM...
Ponta l-a pus ME pe Liviu Pop sa schimbe CNE, care da verdicte de plagiat la PM; Ponta tot ciorditor ramai si o s-o sfarsesti mai rau ca Nastase.
Esti beneficiarul ipocriziei politicului; va amenintati reciproc cu dosare, dar iti vine vremea.
Cea mai mare nerusinare a natiei, asta ai ajuns.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor