Ziare.com

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi ce risca premierul

de Camelia Badea
Vineri, 20 Iulie 2012, ora 16:00

   

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi ce risca premierul
Eugen Vasiliu, fost director adjunct al Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA), spune ca, dupa raportul Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, potrivit caruia Victor Ponta a plagiat, premierul poate fi cercetat penal de catre Parchet.

Acesta a explicat la Digi 24 ca, "in ordine logica si juridica", aceasta Comisie de Etica a Universitatii Bucuresti era prima care trebuia sa se pronunte, urmand ca decizia ei sa ajunga la Ministerul Educatiei, dar si la Parchet, "care are de facut o cercetare potrivit art. 41 din Legea Drepturilor de autor, care spune ca plagiatul este infractiune".

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi toate documentele

Vasiliu a mai sustinut ca Parchetul se poate autosesiza in acest caz. "Verdictul exista si cu asta s-a incheiat subiectul", a spus el. Din punct de vedere al procedurilor, el a explicat ca ORDA este obligat sa intocmeasca un document dupa o "constatare tehnico-stiintifica", asa cum se intampla, de exemplu, in cazul compozitiilor muzicale, in care se solicita opinia Uniunii Muzicologilor.

"Se da forma juridica corespunzatoare si se trimite la parchet pentru cercetare penala, nu pentru urmarire penala, pentru ca s-ar putea sa puna NUP", a mai spus acesta.

Intrebat ce risca premierul, Vasiliu a declarat: "Daca e constatat ca e plagiat, cazul ajunge in instanta. Pedeapsa e intre amenda penala si inchisoare, judecatorii au o plaja mare de ales".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7537 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
37 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doamne! Ce a ajuns romanica noastra!

Vorbi si nea Ion de la ORDA, ca ie si el om!
Pai pe legea 8/1996 a drepturilor de autor ca sa existe plagiat trebuie sa existe "drepturi de autor". Asa ca inaite de a se apuca sa scrie, este bine sa citeasca legea.
Pe urma... cred ca paragraful urmator da de gandit la multi juristi!

http://cne.ancs.ro/wp-content/uploads/2012/03/Hotarearea-878-Raport-final-879.pdf

“Teza de doctorat a fost sustinuta in Catedra de Drept Public din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti in data de 01.04.2003, in prezenta unor profesori remarcabili: prof. dr. Ioana Muraru, prof. dr. Nicolae Popa, prof. dr. Emil Molcut, prof. dr. Antonie Iorgovan, prof. dr. Dan Drosu Saguna si alti specialisti de renume care au apreciat valoarea lucrarii."

 

 

Le pasa celor din UE si NATO

Ponta si Antonescu sunt izolati iar datorita lor si Romania este izolata acum. ADIO!

 

 

Demisia șarlatanule!

Ești terminat in oocident, esti terminat și in Romania. Nu mai ai credibilitate. Ii decredibilizezi si pe cei din jurul tau. Cine sapa groapa altuia cade el in ea. Infractorilor! La puscarie pentru lovitura de stat, pentru incalcarea Constitutiei si pentru hotie! Pus-ca-rie, pus-ca-rie, pus-ca-rie!!!

 

 

Ponta ii sfideaza pe romani!!

Este inadmisibil ce se intampla in Romania!! Este inadmisibil ca un premier al unei tari membre in Uniunea Europeana sa plagieze 115 pagini din teza de doctorat si sa nu-si dea demisia!! Toti romanii ii cer asta!! Nu se mai poate sa traim in halul asta! Ponta ne-a stricat toata reputatia in Europa!! Toti liderii Europeni ne iau peste picior din cauza acestui plagiator nesimtit!

 

 

hahaha

Ponta la puscarie :))) plagiatorul Romaniei sa plateasca pt minciunile sale .

 

 

Ponta, asteptam demisia!

Totul este clar: ponta a plagiat!! Iar acum incearca sa mascheze acest scandal prin crearea altor scandaluri mincinoase si inventate! Romanii sunt revoltati de nesimtirea acestui om, este o jignire asupra romanilor si asupra mediului academic!!! ponta, asteptam demisia!!

 

 

Oficiala si legala este decizia data de Comisia de Etica !

Nu se poate acum ca fiecare Universitate sa-si dea cu parerea asupra lucrarii de doctorat si cu atat mai mult Universitatea care-si reneaga decizia data cu cativa ani in urma.Sa fie "reevaluati" cei care si-au dat cu parerea si sa nu se mai aprobe locuri de doctorat in acea Universitate, decizie definitiva si irevocabila !

 

 

Ma intreb si eu!

Intrucit ei nu au competenta legala sa se pronunte,si este clar ca singurul organism abilitat este Consiliul National de Etica,pe ce baze legale s-ar autosesiza Parchetul?

 

 

putem si noi sa aflam vreodata

componenta consiliului național de etica pus de interimarul pop sa-l spele pe ponta de bube?

 

 

Ponta plagiatorul

Este inadmisibil ce se
intampla in Romania!!
Este inadmisibil ca un premier al unei tari membre in Uniunea Europeana sa
plagieze 115 pagini din teza de doctorat si sa nu-si dea demisia!! Toti romanii
ii cer asta!! Nu se mai poate sa traim in halul asta! Ponta ne-a stricat toata
reputatia in Europa!! Toti liderii Europeni ne iau peste picior din cauza
acestui plagiator nesimtit!

 

 

nu mai scarmanati kekatul

ca și asa miroase destul

 

 

pentru ca plagiatul e evident

voi chiar nu pricepeti ca singurul lucru pe care l-a facut comisia de etica a fost sa demonstreze ca ori sunt incompetenti, ori corupti si in general de ce e in stare ponta. Plagiatul e acolo, nu poate fi ascuns -e evident. iar daca politrucii din comisia de etica pot debita tampenii, profesorii de launiversitate si-ar distruge cariera daca ar acoperi plagiatul evident.

 

 

@vanshakira

nu e nevoie de legea drepturilor de autor ca sa stii ca nu ai voie sa furi munca altuiva...e nevoie doar de cei sapte ani de acasa...iar cand parintii nu ti i-au dat nu prea mai ai ce sa faci...
pe unde merge poanta va fi considerat pentru tot restul vietii lui un plagiator-hot...asta e treaba lui si nu imi pasa de el...ce ma deranjeaza e ca asociaza numele de hot cu romania...

 

 

prim-sinistrul pontcoavă - copita Romaniei va fi expulzat in ambideu

.

 

 

pe noi ne intereseaza

de asemenea mai ne intereseaza ca adormila sa-si mute perina de la cotroceni, Ăhă-ăhă-ăhă-ăhă!

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor