Contradictiile lui Victor Ponta (Opinii)

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 23:23
3151 citiri
Contradictiile lui Victor Ponta (Opinii)
Foto: cotidianul.ro

Victor Ponta este criticat din toate partile, nu numai de inamicul cunoscut, Traian Basescu. Dupa ce a plecat la Bruxelles contrar deciziei Curtii Constitutionale, el se confrunta acum cu perspectiva retragerii titlului de doctor, dupa ce plagiatul a fost validat de specialisti.

Schimbarea de ton a lui Ponta

Am constatat cu surprindere ca domnul Victor Ponta si-a schimbat tonul pe care vorbea despre colaborarea cu presedintele Romaniei. Pare acum impaciuitor si dornic sa recupereze in relatia cu Traian Basescu, probabil si datorita constientizarii greselii pe care a facut-o plecand la Bruxelles fara toate avizele.

In ciuda faptului ca demnitarul de la Cotroceni a lansat acuze dure la adresa lui, seful Guvernului nu pare a fi constientizat adevarata dimensiune a ceea ce a facut nesocotind decizia CCR. Daca in privinta politicii si-a schimbat putin optica, poate ca a venit vremea sa ne spuna adevarul si in privinta lucrarii de doctorat.

Parca dorind mai mult sa ii rapeasca lui Traian Basescu statutul de "jucator" bun la toate in politica romaneasca, premierul nu actioneaza neaparat rau, insa nu da dovada de experienta politica necesara unor astfel de gesturi.

"Azi o face, maine o drege", ar spune o vorba romaneasca. Senzatia a fost doar ca el a dorit sa ii "fure" jucaria lui Basescu. Nu inteleg de ce ar fi avut nevoie de doctorat, daca tot nu avea timpul si disponibilitatea de a se apleca asupra unei cercetari stiintifice temeinice. Vremea scoaterii la iveala a greselilor trecutului nu intarzie niciodata, mai ales daca esti in prim-plan.

Si cu plagiatul ce facem?

Intrebat cu putin timp in urma daca va demisiona, in cazul in care se va dovedi ca a plagiat, domnul Ponta spunea cu seninatate ca nu va renunta la fotoliul de prim-ministru. Despre CCR spune intr-o zi ca nu ii poate interzice sa plece la Bruxelles, iar in alta, dupa ce a plecat, ca nici nu se gandeste sa incalce vreo decizie a Curtii.

Acum, in presa internationala, declara jurnalistilor de la "El Pais" ca va demisiona, insa numai daca se va dovedi plagiatul. Ramane de vazut care va fi urmatoarea mutare a prim-ministrului, confruntat cu decizia de azi a specialistilor.

Un alt lucru simplu pe care il pot face cei care ancheteaza cazul de presupus plagiat ar fi sa verifice componenta comisiei de doctorat a domnului Ponta, cei care au scris referate si i-au dat avizul acordarii titlului de doctor, insotit de un calificativ.

Am fi curiosi sa vedem ce au scris profesorii respectivi in referatele lor. Pana atunci, domnul Victor Ponta reprezinta, asa cum stie mai bine, interesele Romaniei in strainatate. Dar ce ne facem atunci cand si strainii incep sa isi puna intrebari?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#plagiat victor ponta, #relatie Ponta Basescu , #plagiat