Editorial: Cum il poate infunda demisia lui Ponta pe Basescu

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 19:24
10909 citiri
Editorial: Cum il poate infunda demisia lui Ponta pe Basescu

Plagiatul lui Victor Ponta este atat de evident, iar explicatiile sale atat de puerile, incat nu era nevoie de nicio comisie de verificare.

Era suficient sa afisezi lucrarea intr-un veceu din mall, la indemana Sanzianei Buruiana si a Andreei Tonciu, iar demoazelele puteau identifica dintr-o singura zbatere de gene cat de deplin poate fi penibilul in Romania.

Pupilul lui Adrian Nastase a spus ca in 2003 nu trebuiau puse note de subsol, dar teza sa de doctorat contine, totusi, vreo zece, iar cartea de unde a copiat le are pe toate.

Descoperiri facute nu de jurnalisti, ci de catre dascalii de la Universitatea Bucuresti - demonstratie demna de o carte politista, nu degeaba sunt agentii constatatori niste juristi eminenti.

Asa ca daca a devenit mai jenant chiar decat Crin Antonescu in primele instantane suprinse in biroul sau de lucru (l-au trimis la munca, la asta chiar nu s-au gandit!!), si-anume in pijama, singura sa solutie este sa demisioneze, sa se ascunda intr-o hruba si sa pretinda ca este Elvis.

Si nu sunt malitiozitati! Traian Basescu nu mi-a devenit intre timp drag, sa ne intelegem! Ci o parere despre cum sa nu aiba presedintele reales si suspendat nicio sansa de a se intoarce la Cotroceni - avand in vedere ca asta ar insemna sa nu-l mai vad pe Crin Antonescu niciodata, caci va pleca in hruba lui si se va da drept Michael, poate ar trebui chiar sa revina!

Solutiile simple nu sunt la indemana prostalailor, ei mereu complica lucrurile. Cercetarea stiintifica insasi are simplitatea si lipsa echivocului printre conditii, daca tot vorbim despre doctori - nu ca ar fi cazul domnului Ponta.

De asta nu se intalnesc gandurile multor guvernanti cu aspiratiile poporului! Care o fi el mai rudimentar, dar are o inima care poate fi usor desferecata. Cu distanta cea mai scurta dintre doua puncte. Linia dreapta.

Daca s-ar lasa premierul in voia sentimentelor (pornesc de la premisa ca pana la urma, e un om), ar intelege ca ceea ce simte zilele astea este jena. Un om politic nu are cum sa o identifice decat daca scobeste adanc, dar nu este imposibil.

Rusinea e teribila, e paralizanta, te face nefericit, si singura sansa sa te rupi de ea este marturisirea.

Credeti oare ca observand un Ponta pocait, cerand iertare sincer unei populatii care deprinde tainele copiatului din primii ani de scoala, admitandu-si greselile de tanar care dorea sa arda etapele, poporul roman nu l-ar ierta?

Sunt convins ca da. Electoratul ar sesiza ca are in fata un om macinat interior, un om cu angoase, un om care greseste si ii cere iertare lui Dumnezeu ca a mintit. Daca ar afirma ca s-a comportat ca un nesimtit, si ca de acum va lucra numai in folosul natiunii, continuand, de cealalta parte a realitatii, sa incerce sa-l infunde pe Traian Basescu prin politicianisme demne de propaganda sovietelor, ar avea de castigat.

Umanizarea, identificarea cu masele a fost mereu un vehicul electoral care nu da gres. Adaugand teama - "Traian Basescu v-a taiat banii, v-a inchis spitalele" - si bucuria - "noi va dam banii inapoi si le redeschidem" - ar creiona mesajul si comportamentul care va duce sigur la demiterea lui Traian Basescu. Deci?

Cristian Mihai Chis

Citeste si:
Dominic Fritz, acuzat de fostul primar, Nicolae Robu: ”Minciunile ating deja cote patologice. Voi prezenta documente”
Dominic Fritz, acuzat de fostul primar, Nicolae Robu: ”Minciunile ating deja cote patologice. Voi prezenta documente”
Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a declarat joi, 17 ianuarie, că actualul edil, Dominic Fritz, a a minţit când a susţinut că are de plătit peste 50 milioane lei, facturi...
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, o vizită oficială la Bucureşti. Secretarul general al OCDE va fi...