Decanul Facultatii de Drept isi explica demisia: E in joc onoarea si prestigiul facultatii!

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 11:20
7023 citiri
Decanul Facultatii de Drept isi explica demisia: E in joc onoarea si prestigiul facultatii!
Foto: Adevarul

Flaviu Baias, decan al Facultatii de Drept pana joi cand si-a depus demisia, isi explica gestul spunand ca el a votat in favoarea adoptarii unei pozitii oficiale cu privire la acuzatiile de plagiat aduse lui Victor Ponta, in timp ce majoritatea a votat impotriva.

"Mi s-a parut un gest firesc, de vreme ce am o opinie contrara a majoritatii, sa parasesc aceasta functie, Este vorba de un dezacord fundamental. E onest din partea mea sa imi asum ca punctul meu de vedere nu a fost impartasit si de ceilalti", a declarat Flavius Baias vineri, la Realitatea TV, refuzand sa faca orice comentariu cu privire la fondul problemei.

Plagiatul lui Ponta: Decanul Facultatii de Drept, Flavius Baias, a demisionat (Video)

Reputatul specialist in drept a mai subliniat care este miza reala a Facultatii de Drept in acest caz.

"Punctul meu de vedere a fost ca noi ar trebui sa facem propriile noastre verificari, deoarece este in joc bunul nume si prestigiul facultatii. Nu are legatura cu calitatea celor acuzati. Oricine ar fi fost, din punctul meu de vedere, facultatea trebuia sa verifice. E in joc onoarea si prestigiul ei", a conchis Flavius Baias.

Miclea: E un plagiat evident, miza nu e Ponta, ci credibilitatea diplomelor romanesti

"In cadrul Consiliului Facultatii de Drept au fost decise urmatoarele: In principiu condamna orice manifestare de plagiat, indiferent de cine ar fi savarsit-o si in ce domeniu ar fi savarsit-o, dar constata ca in conditiile legislative actuale nu are competenta legala sa verifice daca acuzatiile de plagiat la adresa prim-ministrului Victor Ponta sunt adevarate sau nu", a decis miercuri conducerea Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti la care Victor Ponta si-a luat doctoratul in 2003.

Decizia de a se deroba de analiza plagiatului lui Victor Ponta a fost luata in cadrul consiliului Facultatii de Drept cu 14 voturi la 7, au declarat surse pentru Revista 22.

Flavius Antoniu Baias era decanul Facultatii de Drept din 31 ianuarie 2008. Conferentiar universitar, el este titular al cursurilor la Facultatea de Drept, dar si cadru didactic asociat la Colegiul juridic franco-roman si profesor invitat la Universitatea Paris I "Pantheon-Sorbonne".

In acelasi timp, Flavius Baias este arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a fost secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei (1998-2000), membru al Consiliului Uniunii Avocatilor din Romania (1994-1997) si a primit numeroase premii si decoratii, precum 'Steaua Romaniei', in grad de Comandor in anul 2000.

Flavius Baias este partener fondator al casei de avocatura D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta a PwC in Romania. In perioada in care a ocupat functia de decan al Facultatii de Drept a fost suspendat din practica de avocatura.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#Flavius Baias demisie plagiat, #Ponta plagiat demisie, #decan drept demisie Ponta , #plagiat
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
Domnule Ponta, aţi auzit măcar o singură dată în viaţa dumneavoastră