Ziare.com

Sanctiunea pentru plagiat in cazul Ponta, in mainile Ecaterinei Andronescu

de Camelia Badea
Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 14:19

   

Sanctiunea pentru plagiat in cazul Ponta, in mainile Ecaterinei Andronescu
Senatul Universitatii Bucuresti a dezbatut miercuri cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta si a hotarat sa trimita, potrivit legii, la Ministerul Educatiei raportul prin care Comisia de Etica a decis ca este vorba despre un plagiat, precum si un raport juridic intocmit de trei specialisti de la Universitatile din Sorbona, Strasbourg si Bucuresti.

Punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti a fost prezentat de presedintele acesteia, prof. dr. Marian Popescu, iar rectorul universitatii, prof. dr. Mircea Dumitru, a prezentat raportul de expertiza stiintifica realizat de trei specialisti in drept, personalitati de talie nationala si internationala, la solicitarea rectorului Universitatii din Bucuresti.

Intr-un comunicat remis Ziare.com se precizeaza ca specialistii juristi care au realizat raportul stiintific sunt prof. dr. Simina Tanasescu, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; prof. dr. Vlad Constantinesco, Facultatea de Drept, Universitatea din Strasbourg; conf. dr. Claudia Ghica-Lemarchand, prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII.

"Lectura tezei domnului Victor Ponta supusa expertizei noastre a facut sa apara, de o maniera clara si indiscutabila, numeroase incalcari ale eticii universitare, constituind un plagiat vadit", se arata in incheierea raportului semnat de cei trei experti in drept.


Raportul reprezinta o analiza de continut a tezei de doctorat Curtea Penala Internationala, sustinuta de domnul Victor Ponta in 2003 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si este accesibil pe site-ul Universitatii Bucuresti , unde pot fi accesate si celelalte materiale realizate in acest dosar.

Un verdict moral, un verdict stiintific si un verdict juridic

In comunicatul Universitatii Bucuresti se mai precizeaza ca cele doua expertize realizate, "cea morala emisa de Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti si cea stiintifica emisa de specialistii juridici", vor fi trimise la Ministerul Educatiei care va decide daca anuleaza sau nu titlul de doctor al lui Victor Ponta.

Ponta afla daca Universitatea Bucuresti cere retragerea titlului sau de doctor Vezi documentele

Consiliul de Atestare a Diplomelor, modificat de Ecaterina Andronescu - vezi noua componenta

La finalul sedintei, rectorul Universitatii, Mircea Dumitru (foto), a explicat ca, in conformitate cu legile in vigoare, Universitatea Bucuresti nu ii poate retrage titlul de doctor lui Victor Ponta, deoarece acesta este demnitar.

"Ministerul este singurul indreptatit sa ia o decizie care sa aiba efecte juridice. Vom trimite scrisoarea la inceputul saptamanii viitoare si o sa aratam care sunt dovezile verdictelor de natura etica, si nu juridica. Verdictele tin de natura deontologiei profesionale. Ceea ce putem cere Ministerului este sa ia act si sa ia masurile in acord cu legea. Nu vom putea cere noi retragerea titlului de doctor", a declarat prof.dr. Mircea Dumitru.

Acesta a mai precizat ca, in ciuda faptului ca raportul stiintific intocmit de juristii consultati arata foarte clar ca "teza nu respecta anumite norme in vigoare" si "constitutie un plagiat", Universitatea Bucuresti nu poate lua nicio masura, deoarece "exista anumite reglementari juridice, nu etice sau morale, care impiedica luarea unei decizii atunci cand e vorba de demnitari".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7428 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
24 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Plagiat?

Nu exista plagiat, orice ar zice academicienii. Pai ce, Liviu Pop s-a chinuit degeaba sa schimbe comisia de etica?
Iar Androneasca o sa-l scoata pe copy-ponta mai curat ca un bebelus. Oricum a promis ca, in cazul in care o sa reiasa faptul ca prea-iubitul ei prim magar ministru ca plagiator, o sa desfiinteze scoala de doctori.
Iar pampalaul copy-paste pontacu, nici gand sa-si dea demisia, ptr ca asa e balcanic si in plus vin alegerile si nu poate lasa din mana puterea, iar voturile trebuiesc multiplicate.

 

Si tov. ministru va declara ca ponta a plagiat

...

 

hehehe

vezi sa nu recunoasca evidenta :))

Gata cu diploma...

Plagiatul a fost dovedit de cel putin 2 luni, nu inteleg de ce nu suporta nici acum consecintele furtului intelectual!!!!! Macar acum in al 12 lea sper sa-si dea demisia mult anuntata si promisa la inceputul scandalului

specialisti de Sorbona si Strasbourg? plagiat?

Androneasca il va pupa pe frunte pe maimua Ponta si-l va icuraja sa mai copieze o teza....Eventual sa scrie un indrumar al plagiatului, adica cum se fabrica o teza prin copy-paste din cartile altora...Ponta e o celebritate...o nulitate devenita prim-ministru pe bani publici grei...asa ceva numai in Romania e posibil si poate in tarile corupte din Africa...Ponta e frate cu Mobutusesekoku!

Record

Acum dottore deține un record trist.Nici un hoț de pană acum, nu a beneficiat de atata atenție ,din partea atator intelectuali.Bravo copy paste .

Nu cred,

asta il pune sa dea bacalaureatul profesional.

Din nou plictiseala asta!

Iarasi incepem cu subiectul asta? Poate se baga CCR-ul si decid pana la urma ce trebuie sa se intample! Ca si asa tot decid altii pentru noi...In alta ordine de idei, permiteti-mi sa ma intereseze mai mult faptul ca tara asta are un presedinte ilegitim decat cum si daca a plagiat Ponta.

Ma indoiesc,

Abramburica ii va recunoaste titlul de doctor in stiinte juridice al lui Ponta.

Nu o sa aibe remuscari in a declara valabil titlul lui Ponta, desi este in totala discordanta cu cei ce si-au castigat titlurile prin munca si rezultate valoroase, recunoscute international, nu prin furt, prin plagiat.

Un asemenea prim-ministru, capabil de hotii, pe care spera sa nu fie observate, iar cand acest lucru s-a vazut si din avion le neaga cu obstinatie, fiti siguri ca si la guvernare tot cu ganduri de hot s-a inscaunat.

Dar ce vrei, toata sleahta de la PSD e la fel. Nu degeaba considera ca "daca suntem la guvernare, facem ce vrea muschii nostri".

Smecheria, imaginatia in ocolirea legii, conducerea dupa principiul gaunos ca: “Legea e o bariera peste care sar dulaii, pe dedesubt trec cateii, iar in fata ei se opresc boii" este unul din principiile dupa care Ponta et. comp. se conduc.

cine ?

"Punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti a fost prezentat de presedintele acesteia, prof. dr. Marian Popescu, iar rectorul universitatii, prof. dr. Mircea Dumitru, a prezentat raportul de expertiza stiintifica...." - doi slugoi basisti care vor sa trimita un raport ce nu a fost solicitat legal de nicio institutie continua sa faca politica portocalie din functiile publice platite de noi!

 

Patetic.

Daca si la evidente atat de vadite va ascundeti dupa politica, e clar: v-au spalat antenele creierul rau de tot cu mult clor

stai linistit

asta, polbac, scrie de la sediul de partid, este evident

Plagiatorul sa plateasca

Au trecut mai bine de 2 luni de cand prima comisie care i-a analizat lucrarea a confirmat plagiatul, dar demisia mult promisa inca n-a aparut nici acum. Daca eu copiez la un examen iau 1, Ponta daca face acelasi lucru nu pateste nimic. Nu e in regula si sper sa suporte consecintele faptelor sale.

*

Degeaba va dati peste cap "quod erat demonstrandum " Ce a fost de demonstrat s-a demonstrat. Evidentele sint clare, cum a fost asa ramine. Domnul Ponta , domnul copy/paste Ponta.Daca Abramburica nu accepta faptele demonstrate, risca sa fie lovite de nulitate cel putin morala, toate diplomele de doctor emise de Universitatea Bucuresti. Dixit.

O sa o vezi pe Andronescu Ecaterina ca ea ii confirma titlul ...

... de doctor in stiinte juridice al lui Ponta.

Nu o sa aibe remuscari in a declara valabil titlul lui Ponta, desi este in totala discordanta cu cei ce si-au castigat titlurile prin munca si rezultate valoroase, recunoscute international, nu prin furt, prin plagiat.

Un asemenea prim-ministru, capabil de hotii, pe care spera sa nu fie observate, iar cand acest lucru s-a vazut si din avion le neaga cu obstinatie, fiti siguri ca si la guvernare tot cu ganduri de hot s-a inscaunat.

Dar ce vrei, toata sleahta de la PSD e la fel. Nu degeaba considera ca "daca suntem la guvernare, facem ce vrea muschii nostri".

Smecheria, imaginatia in ocolirea legii, conducerea dupa principiul gaunos ca: “Legea e o bariera peste care sar dulaii, pe dedesubt trec cateii, iar in fata ei se opresc boii" este unul din principiile dupa care Ponta et. comp. se conduc.

 

pana maine abramburica

il scoate doctor in medicina si mecanica cuantica.

COMPLETARE

si in medicina cuantica si mecanica moleculara.

Mai ai o sansa

Nu incerca sa intelegi aceste lucruri.
Acestea nu se invata la antene. Inscriete la clasa 0 si poate cu timpul...

 

Universitatea Bucuresti sa aiba rabdare pana dupa alegeri

Atunci Ponta nu va mai fi demnitar si i-o vor putea trage din toate pozitiile.

 

Pariu?

Are cineva indoiala de o secunda ca Abramburica nu va abramburi si va spune ca este o lucrare de exceptie? CE plagiat? Totul este iluzie in lumea asta, asa si cu aia care vad acolo plagiat

 

Ingrata sarcina pentru Abramburica

Toata lumea stie si din Romania si din afara ei, de fapt tot mapamondul, ca Ponta a plagiat. Si desigur ca si Ecaterina Andronescu care stie ce inseamna a plagia stie foarte bine, chiar e convinsa ca Ponta a plagiat. Dar hai sa fim realisti: cum o sa loveasca Abramburica in seful ei si de la partid dar si de la Guvern, adica ce ar fi proasta sa=si dea foc la valiza? Si pentru ce ar face=o , ce ghesheft ar avea din toata afacerea. Hai sa zicem ca o face, Ponta pierde doctoratul, isi da si demisia si cu asta ce-a facut Abramburica? Credeti ca marii granguri din PSD o s-o ierte pentru ca a incalcat ordinele primite de a-l salva pe Ponta si PSD-ul de acesta rusine? Pai daca face asta si Ponta e nevoit sa=si dea demisia, sansele USL la alegerile din Decembrie scad inspaimantator. Deci hai sa nu ne facem iluzii ca Abramburica are coloana vertebrala si verticalitate. Nu mai vortbesc de corectitudine. Este si ea o scula care lucreaza pentru masinaria care o unge.

 

nu poate fi plagiat decat cand depaseste cu 80%,marimea dottoratului

deci mai trebuie sa asimileze 150 de pagini copiate din "clasici"(abramburica)!!!!!

 

parfum

Greu sa-l mai speli pe pontac. E atat de murdar, pute atat de rau, ca le-a mutat nasul si alora de afara.Nici ai lui, socialistii europeni nu-l mai suporta. Ca stimatii lui actuali subalterni vor incerca sa-l curete ,e sigur. Biata aBramburica va calca pe orice principii, scrupule,legi,va gasi ea vreun viciu de procedura. Oficial va fi ok,da ce te faci cu "parfumul"?

 

parfum

Greu sa-l mai speli pe individ. E atat de murdar, mirosul emanat atat de rau, ca le-a mutat nasul si alora de afara.Nici ai lui, socialistii europeni nu-l mai suporta. Ca stimatii lui actuali subalterni vor incerca sa-l curete ,e sigur. Biata aBramburica va calca pe orice principii, scrupule,legi,va gasi ea vreun viciu de procedura. Oficial va fi ok,da ce te faci cu "parfumul"?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor