Ziare.com

Deutsche Welle: Plagiatul si inevitabila demisie

de
Marti, 19 Iunie 2012, ora 17:53

   

Deutsche Welle: Plagiatul si inevitabila demisie
Cazul Ponta aminteste de cazuri probabil similare, petrecute in ultima vreme nu doar in Ungaria, ci mai cu seama in apus, de pilda in Germania.

Reactia politicienilor de rang inalt prinsi cu mata in sac, de pilda cu un furt de idei e, de regula, identica. Mai mereu, demnitarii care au comis erori grave sau acte imorale si ilegalitati de felul unui plagiat incep prin a respinge categoric toate invinuirile. In fata evidentei trec, treptat, la aplicarea tacticii salamului, recunoscand pe felii adevarul, oriunde si oricand acesta nu mai poate fi contestat, scrie Deutsche Welle.

Adeptii si sustinatorii lor, care de regula sunt numerosi, devreme ce demnitarii cu pricina au fost alesi in functii inalte, sunt, in genere, mai intai socati de acuzele vehiculate.

Citeste mai mult despre Plagiatul si inevitabila demisie pe Deutsche Welle.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2266 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Basescu a contraatacat murdar: se inventeaza plagiatul lui Ponta!

Enervat la culme de rezultatul alegerilor locale, dar si de tupeul premierului Ponta de a-i confisca scaunul de la Consiliul European si controlul pe banii ICR, presedintele a planuit o miscare de raspuns si face apel la toate armele posibile.

Si cum nu are multe la dispozitie, cu un PDL in disolutie si ravasit de razboiul intern, e nevoit sa recurga la solutiile improvizate pe care i le ofera apropiatii. Asa s-a ajuns la atacul murdar pe ideea ca fragmente din teza de doctorat a lui Victor Ponta ar fi rezultate ale plagiatului. Asta a scris acum revista Nature.com, o publicatie care n-are nimic de-a face cu dreptul, ci doar cu medicina si chestiile eco. Dar il citeaza pe Dragos Paul Aligica, unul dintre sinecuristii de la ICR!

Se lucreaza intens la fabricarea unor “dovezi" – cat de intens, ne putem da seama din frecventa cu care presedintele a tot spus “Ponta – doctor in drept".Ponta este acuzat dintr-o sursă anonimă, care nu poate prezenta un grad ridicat de incredere tocmai din acest motiv.

Un al doilea om citat de Nature este Paul Dragos Aligică, Senior Research Fellow, George Mason University – Mercatus Center. El este cunoscut in publicistica romanească după ce a elaborat o lucrare impreună cu liderul PDL, Valeriu Stoica. El este coautor in lucrarea “Reconstructia dreptei: dreapta romanesca intre experimental occidental si proiectul national", co-autorat impreuna cu Valeriu Stoica, editura Humanitas, Bucuresti, 2009″.

A doua sursă citată de Nature, Marius Andruh este chimist, ales membru corespondent și apoi membru titular (2009) al Academiei Romane. Este Președintele Secției de Științe Chimice a Academiei Romane. Activează ca profesor la Facultatea de Chimie a Universității din București.

El a fost numit in functie in perioada fostului ministru al Eductiei, Daniel Funeriu.

 

maxi, de ce esti diperat? Daca Base nu-i arestat

e gargara!

Care-i problema? Sau si tu esti vreun plagiator? Sau ai probleme cu justitia? De ce esti oparit asa rau la nervi?

Frequently given answers:

Dobi', indiferent de motiv și de jocul murdar, Ponta a fost prins cu minciuna și nu mai vorbim de niște invitații la CE care există sau nu, ci de lucruri pe care PM-ul le contesta la sosirea pe aeroport, apoi "le dă la intors", ca, in final, să spună că n-are nimic dacă i se ia titlul de "doctor in drept".
Cu alte cuvinte "am furat dar dau inapoi".
Ei bine, furtul nu se iartă in momentul returnării pagubei, iar "ditai" procuroru', cu sau fără doctorat, ar trebui să știe că trebuie să plătească, fie și doar pentru a se da exemplu...

hehehhe

Astea de la ziare.com pun doar articolele care le convin lor, ar trebui sa-l puna si pe cel cu titlu Un plagiat pardoxal aparut in aceasi gazeta.
Si atunci ati vedea ca deja cei de dincolo au ceva dubii nu musca chiar ata de usor heheh.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor