Dovezile de plagiat sunt clare, Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia - sondaj

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 20:15
12414 citiri
Dovezile de plagiat sunt clare, Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia - sondaj

Prim-ministrul Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia din functie, dupa ce Consiliul de Atestare a Diplomelor a stabilit ca premierul a plagiat 85 de pagini din teza sa de doctorat, au votat aproape trei sferturi dintre respondentii unui sondaj Ziare.com.

Potrivit sondajului Ziare.com, 73,49% dintre cei care au raspuns sunt de parere ca Ponta ar trebui sa demisioneze din functia de premier, dupa dovedirea plagiatului.

In schimb, 24,67% dintre respondenti cred ca nu se impune o astfel de decizie din partea prim-ministrului, in ciuda dovedirii plagiatului.

Sondajul a fost realizat in perioada 30 iunie - 6 iulie si la el au participat 11.715 persoane.

Ar trebui sa-si dea demisia Victor Ponta, dupa ce s-a dovedit plagiatul? - Sondaj Ziare.com

Prim-ministrul Victor Ponta a plagiat o parte a tezei de doctorat, a decis, pe 29 iunie, Consiliul de Atestare a Diplomelor. In aceste conditii, se pune intrebarea daca premierul isi va da demisia, asa cum a spus ca va face, pentru un cotidian spaniol, in cazul in care s-ar fi dovedit plagiatul. Ponta a anuntat insa ca nici nu se gandeste sa demisioneze.

Premierul a declarat, la plecarea de la Bruxelles, dupa aflarea deciziei Consiliului, ca ceea ce s-a anuntat in privinta acuzatiilor de plagiat la adresa sa reprezinta o decizie politica si ilegala luata de apropiatii presedintelui ca represalii pentru participarea sa la Consiliul European si ca, in consecinta, nu va demisiona.

"Voi dovedi in fata Comisiei de Etica a Ministerului Educatiei ca am respectat toate regulile! Nu renunt la lupta pe care am inceput-o din cauza acestor atacuri. Nici vorba de demisie!", a declarat Victor Ponta, vineri seara, la plecarea de la Bruxelles.

Intre timp, lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta nu a fost evaluata la intrunirea de vineri a Consiliului National de Etica, intrucat "nu era randul ei", existand sesizari care se apropiau de termenul limita de 90 de zile si trebuiau rezolvate, au declarat reprezentantii Consiliului.

Totodata, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti s-a reunit miercuri in sedinta pentru a pregati analiza temeinica a acuzatiilor de plagiat formulate la adresa lui Ponta si a decis ca o evaluare va avea loc saptamana viitoare.

Consiliul cere retragerea titlului de doctor: Ponta a copiat 85 de pagini integral, inclusiv concluzii

Consiliul de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a decis, pe 29 iunie, in unanimitate, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat si a propus ministerului retragerea titlului de doctor detinut de premier. Decizia a fost luata cu 13 voturi pentru, 0 impotriva si 0 abtineri.

In raport se arata ca "o parte semnificativa" a tezei de doctorat a lui Victor Ponta, mai precis 85 de pagini, din cele 307 pagini ale lucrarii, fara a se lua in calcul anexele, reprezinta texte copiate cuvant cu cuvant din lucrarile altor autori, fara a se face nicio trimitere la sursele originale.

Ponta, pentru El Pais: Daca se dovedeste ca am plagiat, demisionez (Video)

Premierul roman declarase, pe 28 iunie, intr-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais ca va demisiona, in cazul in care acuzatiile de plagiat care i s-au adus se vor dovedi a fi adevarate

"In Romania se respira momente de tensiune politica. Intr-o maniera directa: ati plagiat teza de doctorat?", a fost intrebat premierul Ponta.

"Nu. Aceasta problema a aparut dupa conflictul cu presedintele, pe tema celui care va fi prezent la Consiliul European. (...) Am urmat toate regulile care exista in Romania. Am cerut Comisiei de Etica din cadrul Ministerului Educatiei sa verifice daca am plagiat si sunt convins ca voi demonstra ca nu am facut-o. Din pacate, acesta este un atac politic al presedintelui, dupa anuntarea dreptului meu de a participa la intalnirea de la Bruxelles", a raspuns Ponta.

"Dar daca si Comisia de Etica va stabili ca ati plagiat...", a continuat reporterul. "Atunci, sigur ca ma retrag", a replicat Victor Ponta.

"Demisionati...?", a comentat jurnalistul El Pais. "Da. Imi asum responsabilitatea, dar sunt acuzat pe un criteriu politic si, in plus, nu au dorit sa imi asculte punctul de vedere", a precizat prim-ministrul.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#Ponta demisie plagiat, #Ponta scandal plagiat, #Ponta acuzatii plagiat, #demisie premier plagiat, #Ponta dovedit plagiat , #plagiat