Gigel Stirbu, somat sa-si arate diplomele mentionate in CV

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 20:22
8248 citiri
Gigel Stirbu, somat sa-si arate diplomele mentionate in CV
Foto: clujazi.ro

CV-ul posibilului viitor ministru al Culturii, deputatul liberal Gigel Stirbu, prezinta cateva nebuloase care l-au facut pe vicepresedintele partidului Miscarea Populara, Adrian Papahagi, sa ceara un raspuns lamuritor de la acesta.

Adrian Papahagi ii cere lui Gigel Stirbu sa probeze prin diplome si acte un stagiu neclar la Ecole Nationale d'Administration din anul 2006 si un masterat in "Drept social roman si european" facut la o institutie misterioasa, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

"Care este durata stagiului la Ecole Nationale d'Administration din anul 2006? Il poate proba cu diploma sau adeverinta? Daca stagiul este de scurta durata, de ce in CV sugereaza ca ar fi petrecut un an intreg la ENA? La ce institutie a absolvit masterul in 'Drept social roman si european'? Il poate proba printr-o diploma?", intreaba vicepresedintele PMP.

Papahagi ii cere lui Gigel Stirbu sa vorbeasca si despre o perioada de 4 ani intre anii 2001-2005 in care posibilul ministru al Culturii pare sa nu fi facut nimic si despre motivul pentru care acesta nu mai este preot in acest moment.

Adrian Papahagi mentioneaza ca face acest gest pentru ca exista cazuri recente in care CV-urile unor personalitati s-au dovedit plin de studii fictive. "Suntem patiti cu masteratul la Catania si doctoratul plagiat al premierului, stagiile la StanDford ale doamnei Dumitrescu si articolele de o rara originalitate ale domnului Mang", spune Papahagi.

Adrian Papahagi a analizat mai multe articole si carti scrise de Victor Ponta, sesizand mai multe plagiate ale acestuia.

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a hotarat, in iulie 2012, ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiata, "prin preluarea integrala de blocuri de text, de randuri sau prin inversarea unor blocuri de text in raport cu sursele".

Juristii care au analizat in 2012 teza de doctorat a lui Victor Ponta, un profesor de la Universitatea Bucuresti si doi de la Universitatea din Strasbourg, respectiv de la Sorbona, au concluzionat ca lucrarea prezinta numeroase incalcari ale eticii universitare, constituind "un plagiat vadit".

A.V.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Papahagi CV Gigel Stirbu diplome, #Papahagi Gigel stirbu probleme CV, #Papahagi Stirbu ministru Cultura , #plagiat