Ziare.com

ICCJ discuta plagiatul lui Ponta. Care sunt argumentele pentru inceperea urmaririi penale

de Camelia Badea
Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 07:53

   

ICCJ discuta plagiatul lui Ponta. Care sunt argumentele pentru inceperea urmaririi penale
Acuzatiile de plagiat aduse lui Victor Ponta de Universitatea Bucuresti si confirmate de experti internationali intra luni, pentru prima oara, in atentia unor judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Acesta este primul termen fixat in Dosarul cu numarul 3927/1/2013 deschis ca urmare a plangerii penale depuse de Mihail Neamtu, Augustin Ofiteru si Adrian Papahagi impotriva rezolutiilor procurorului de netrimitere in judecata a lui Victor Ponta, acuzat de Universitatea Bucuresti ca si-a plagiat teza de doctorat.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi toate documentele

Plangerea a fost depusa dupa ce procurorul de caz a decis neinceperea urmaririi penale pe numele lui Victor Ponta si Parchetul de pe langa ICCJ a mentinut aceasta decizie.

Mihaela Litvin este procurorul care a decis sa inchida dosarul penal cu numarul 783/P/2012, in care Victor Ponta este acuzat ca a plagiat 113 din cele 292 de pagini ale lucrarii "Raspunderea in dreptul international umanitar", publicata la Editura Universul Juridic in anul 2010 si semnata alaturi de Daniela Coman.

Decizia a venit in ciuda concluziilor unor experti in drept. "Lectura tezei domnului Victor Ponta supusa expertizei noastre a facut sa apara, de o maniera clara si indiscutabila, numeroase incalcari ale eticii universitare, constituind un plagiat vadit", se arata in reaportul semnat de prof. dr. Simina Tanasescu, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; prof. dr. Vlad Constantinesco, Facultatea de Drept, Universitatea din Strasbourg si conf. dr. Claudia Ghica-Lemarchand, prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII.

Pe de alta parte, la Consiliul National de Etica exista, inca de anul trecut, o a doua sesizare de plagiat depusa pe numele lui Victor Ponta, diferita de cea in care acesta a fost dezvinovatit anterior. Ziare.com a incercat in repetate randuri sa afle daca aceasta sesizare a fost solutionata sau care sunt termenele legale prevazute, dar CNE a refuzat sa ofere un raspuns oficial.

De asemenea, Adrian Papahagi il acuza pe Victor Ponta ca a plagiat si din lucrarea unui avocat francez.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Adrian Papahagi prezinta argumentele in baza carora cei trei semnatari ai plangerii s-au adresat judecatorilor si subliniaza care este importanta deciziei pe care o va da Inalta Curte in acest caz.

De ce insistati pe acest subiect? Ce v-a nemultumit la decizia procurorilor? Care sunt argumentele pe care le invocati dvs?

Am contestat solutia de neincepere a urmaririi penale fiindca, din punctul meu de vedere, era in mod evident incorecta si viciata pe fond si pe forma.

Citez cateva din obiectiile formulate in plangerea care va fi examinata azi la ICCJ:

Motivarea procurorilor ca "fapta nu exista" este nelegala. Cartea plagiata exista, se putea argumenta ca ea nu e plagiata, deci nu are caracter penal, dar procurorul de caz a evitat cu grija sa scrie negru pe alb ca nu este vorba de un plagiat si a preferat sa se acopere cu diverse expertize complezente cu Victor Ponta, evitandu-le insa cu grija pe cele incriminante.

Solutia de NUP nu are temei: nu se bazeaza pe o investigare proprie a organelor de urmarire penala, ci pe concluziile Raportului O.R.D.A. nr. 11414 din 15.05.2013, care arata in mod pueril si scandalos ca opera este originala si nu s-a plagiat; atitudinea - dubioasa - a autorilor Ion Diaconu, Vasile Cretu si Dumitru Diaconu, care au declarat ca nu ii intereseaza soarta operelor lor; concluziile Raportului final nr. 878 din 18.07.2012 si ale hotararii nr. 879 din 18.07.2012 ale Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica - Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, care exclud plagiatul, dat fiind ca au fost obtinute sub presiune din partea ministrului de atunci, Liviu Pop.

Revin si aberatiile conform carora cartea in discutie contine multe texte de lege, care se citeaza aidoma (de parca acestea erau incriminate!) precum si grozavia ca plagiatul prin traducere (dintr-o lucrare in engleza a prof. Ion Diaconu) l-ar face pe traducator autor. E ca si cum eu, daca-l traduc pe Shakespeare in romana, as deveni autorul lui Hamlet.

Iata de ce, in plangere, s-a subliniat "ca procurorul de caz s-a straduit din rasputeri sa se sustraga de la asumarea oricarei responsabilitati in ceea ce priveste o analiza personala a starii de fapt in raport cu legea, si a plasat aceasta sarcina altor institutii, care sa isi asume, astfel, povara concluziilor unei asemenea analize".

Mai mult, dispunerea efectuarii unui raport de constatare tehnico-stiintifica inainte de inceperea urmaririi penale, deci in faza actelor premergatoare, este nelegala (Art. 224 C. proc. pen.). Nu mai vorbim de pertinenta faimosului raport ORDA, care a facut deliciul presei, fiindca nu putea stabili plagiatul din cauza paginarii diferite a textelor.

Expertul care a decis ca Victor Ponta nu a plagiat, numit sef in cadrul Oficiului pentru Drepturile de Autor

E stupefiant ca procurorul de caz ii cere unui specialist ORDA sa verifice daca s-a respectat legea! Sarcina verificarii respectarii legii apartine exclusiv procurorului. Specialistii sau expertii sunt chemati sa examineze numai situatii de fapt, nu si de drept.

In al doilea rand, infractiunea de plagiat, prevazuta de art. 141 din Legea nr. 8/1996, se urmareste din oficiu, lipsa plangerii persoanelor vatamate fiind fara nicio relevanta in ceea ce priveste inceperea urmaririi penale. Asadar, atitudinile autorilor plagiati, care declara ca nu ii intereseaza speta sunt irelevante.

Parchetul a decis: Ponta nu va fi urmarit penal pentru plagiat

In fine, raportul Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, obtinut de Liviu Pop prin intimidarea si reorganizarea comisiei in timp ce ea delibera, este doar un paravan pentru procurorul de caz. Acesta este dator sa constate el insusi daca faptele care fac obiectul cercetarii sunt sau nu conforme cu legea, si nu poate ceda aceasta datorie unui organism administrativ-disciplinar.

Pe de alta parte, procurorul a evitat, cu buna stiinta, sa analizeze Raportul independent de expertiza din 5.09.2012, intocmit pentru Universitatea din Bucuresti de catre o comisie formata din trei reputati profesori de drept, care poate fi gasit pe site-ul Comisiei de etica a Universitatii din Bucuresti.

Sanctiunea pentru plagiat in cazul Ponta, in mainile Ecaterinei Andronescu

Spre deosebire de specialistii ORDA, cei trei universitari, dintre care doi predau in institutii occidentale, au fost capabili sa cuantifice ca "2.450 de randuri din teza (aceasta cifra reprezinta suma tuturor concordantelor anterior mentionate) sunt copiate din aceste patru surse" si "circa o suta de pagini (mai exact 98 de pagini) din teza sunt plagiate din cele patru surse ocultate. Acest calcul se bazeaza pe numarul total de randuri plagiate impartit la numarul de randuri pe pagina." Ori, teza sta in mare masura la baza volumului publicat.

Intre timp, dupa cum stiti, am mai documentat cateva zeci de pagini plagiate prin
traducere dupa o lucrare a juristului francez William Bourdon (disponibile la aceasta ADRESA).

Iata doar cateva dintre motivele, expuse pe douazeci de pagini, care ne-au facut sa
contestam rezolutia de NUP in speta plagiatului lui Ponta si sa cerem inceperea
urmaririi penale.

Ponta nu scapa de sesizarea depusa la Parchet pentru plagiat - Care e miza reala

Ce asteptari aveti de la Inalta Curte?

Speranta mea este ca Inalta Curte va da dovada de curajul si independenta pe care le-a demonstrat mereu in ultimii ani si va recunoaste ceea ce pentru mine este o evidenta: ca rezolutia procurorului e viciata.

Ca atare, sper ca ICCJ sa ceara procurorilor inceperea urmaririi penale.

Precizez insa din start ca nu doresc sa se interpreteze ca gest politic actiunea mea. De aceea, nu voi participa la sedinta de luni la ICCJ si nu voi comenta decizia acesteia, indiferent care va fi ea.

Voi evita sa transform un demers onest, pur intelectual si universitar, intr-un exercitiu de imagine in campul politic.

Scriitor roman condamnat pentru plagiat - a modificat un roman al lui Lev Tolstoi

Care este importanta deciziei pe care o va da in acest caz Inalta Curte si cine sunt cei care trebuie sa se teama de eventualele consecinte?

Semnalul transmis in universitatea romaneasca de rezolutia de NUP era: plagiati linistiti, nu vi se va intampla nimic. In Romania exista o inflatie de diplome doar pe hartie, de la bacalaureat la doctorat, iar sistemul are o mare toleranta fata de copiat, plagiat si alte forme de impostura.

Cruciada mea e deci cea a unui universitar onest fata de o situatie intolerabila in invatamant, iar Ponta este doar un caz iconic, fiindca primul ministru trebuie sa fie un model pentru societate.

Romanii privesc catre el: daca este absolvit de o vina evidenta, multi vor considera ca plagiatul este o cale catre succes; daca va fi urmarit penal, multi vor intelege ca nu mai merge asa.

Cred deci ca o decizie a ICCJ care va permite inceperea urmaririi penale va transmite un mesaj puternic in societate. Ea va fi benefica atat pentru invatamant, care va fi obligat sa respecte normele eticii intelectuale, cat si pentru justitie, care va demonstra ca nu este timorata politic si ca nimeni nu se afla deasupra legii, fie el prim-ministru.

Fireste ca o decizie a ICCJ care ne va da dreptate noua va arunca o umbra asupra raportului ORDA si a deciziei de NUP formulate de procurorul de caz si confirmate ierarhic.

In fine, oricare ar fi decizia ICCJ, o voi respecta. Ceea ce nu inseamna ca nu voi continua lupta mea impotriva plagiatului pe terenul pur civic.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13649 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
84 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu vreau sa-i iau apararea lui Ponta-Naum,cel care a devenit un

plagiator ,,dovedit'' datorita superficialitatii cum si-a tratat redactarea lucrarii sale de doctorat.Nu are nicio scuza ca nu a intocmit bibliografia din care s-a inspirat,asta demonstreaza ca a tratat cu usurinta procedura de intocmire a lucrarii.Dar de aici si pana la a se forta o condamnare cu iz politic-securist,nu mai exista decat un pas si acest lucru va dauna grav Romaniei,tara care-si asasineaza conducatorii statului si ii baga la inchisoare pe premieri,pentru lucruri nedovedite nici macar de ,,impartiala justitie de stil romanesc''.

 

"DREPTATE ! Ochii plansi vor sa te vada "!

.

 
 

 
 

 

@pufulica cte ID-uri ai frate???

mai Zdreanta,Flota caut-o la Vacaroiu,el iti va da toate detaiile.Te-a sculat Varanul asa dimineata ca sa prostesti cu,comentariile tale mizerabile si mincinas???dispai Slugoiule

Mihail Neamtu, Augustin Ofiteru si Adrian Papahagi

Astia sunt partea vatamata?! Io nu cred! Mai ales Neamtzu ala ataca pe oricine sa castige putzina notorietate!
Neamtzu a dat cu batzul in balta atunci cu funia de usturoi, rad si babele de el...
Nu au nici o sansa, Ponta nu a plagiat pe nimeni, a respectat legislatia romaneasca de la momentul respectiv!
poate fi cel mult o gresala de citare, nimeni nu i-a facut reclamatie lui Ponta cum ca l-ar fi plagiat ...

@pufulica

ce merite are acest Cap de Lemn de a ajuns Primministru???Ce merite are Parazitul Repetent de este presedintele Senatului??cum poti sustine asemenea immbecili?mai este o vorba...spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti.

Iata ce scria aseara, pe fb, un coleg:

"... plagiatul, dupa mine, e un furt mult mai grav, pentru ca e facut cu intelectul (mintea) ceea ce inseamna ca e premeditat, si are repercursiuni mult mai grave pentru societate!..."
Minunat, nu-i asa? Plagiatul=furt premeditat.

Marele carmaci, Macakul de la Cotroceni

Macakul de la Cotroceni,ajuns acolo prin frauda electorala si inselarea a milioane de romani incepe sa devina tot mai izolat politic,nu mai are un partid al sau pe care sa il conduca dictatorial(PD-L s-a lepadat de el si "Miscarea populara" ramane un partid fantoma fara nici o sasa la alegeri).
Planul Macakului de a destabiliza guvernul si parlamentul Romaniei nu va reusi iar slugile(procurori ,judecatori,delatori) care au incercat acasta fabricand dupa vechile metode securiste dosare penale vor fi la randul lor adusi sa raspunda in fata legii.
Macakul de la Cotroceni a ales atent procurorii si judecatorii dintre cei mai corupti si care puteau fi usor santajati(securistii sai au "fabricat" dosare folosite pentru santajul acestor procurori si judecatori urcati in cele mai inalte functii).
Acesti procurori si judecatori au devenit instrumente si "jucarii" in mana Macakului si a oamenilor sai de incredere(de ex.Monica Macovei,Morar).Acesti fabricanti
de dosare si sentinte au salarii exorbitante pentru Romania si primesc "prime" consistente pentru fiecare dosar sau sentinta facuta la ordinul Macakului;ei nu pot refuza fiind la randul lor amenintati cu dosarele realizate de securistii de incredere ai marinarului.
Acest plan diabolic(evident pentru toata lumea)de destabilizare a guvernarii Romaniei nu va reusi iar cei vinovati vor fi adusi in fata legii.Marinarul va pierde puterea si sursa banilor cu care finanteaza acest plan iar cei care astazi executa ordinele il vor trada incercand sa-si pastreze functiile.
Si "Marele Carmaci" va putea fi adus in boxa acuzatilor
daca va pierde sprijinul international(mai ales al serviciilor secrete);deasemenea si-ar putea pierde si banii agonisiti cu "sudoarea fruntii" si pastrati in bancile masonilor din Elvetia.

Sper ca ICCJ,sa spele rusinea profesorilor .

Ma refer la profesorii cinstiti,care s-au simtit umiliti pentruca o comisie de "grajdani",alesi pe spranceana a negat evidenta .

Anticipate ?

O decizie clara si fara echivoc ar trebui data si pentru Ponta-Naum, asta fiindca totusi George Stanca, pe care-l cunosc bine, are clase de inteligenta peste plagiatorul-sef si a facut treaba cu Lev Tolstoi la comanda...pe zambaretul Romaniei nu l-a angajat nimeni sa fure intelect, asa ca in mod normal ar trebui sa asistam in premiera la condamnarea primului ministru, chiar si cu suspendare ! In situatia asta o demisie ar trebui sa urmeze in secunda DOI, iar guvernul de penali si incompetenti sa-l urmeze...ce spuneti de niste ANTICIPATE ? Mm ?

 

Chiar necondamnat de Justitie, Ponta va ramane

in istorie ca Plagiatorul las si hot care a condus Guvernul Romaniei in sec. XXI. Ma gandeasc doar cat de nesimtiti poate fi Plagiatorul daca nici dupa prezentarea Raportului de catre Comisia Facultatii de Drept, nu si-a dat demisia si nu a recunoscut ca si-a plagiat lucrarea de doctorat. Intr-un asemenea individ nu poti avea nici un dram de incredere, te minte in fata si nu recunoaste nici ca respira si consuma oxigen, si pentru asta este in stare sa dea vina pe Base sau pe cine o mai fi prin preajma.

Premierea cercetarii in Romania s-a oprit la lista

cu numarul 5, unde se afla shi un articol de-al lui Papahagi (vezi: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3440/Proces-de-evaluare-2013.html). Dovada ca Victorelu de la Gorj nu se mai uita, are ochii roshii, invarte ghioaga'n stanga shi'n dreapata, sa moara toata Patria odata cu el....

ponta presedinte plagiator,ponta presedinte dubios in cazul Panait?

usl-asi ,solidaritate cu dottore plagiatore,sa iesiti psd-istilor din case si fiti alaturi de un plagiator minunat. la brutarie cu plagiatorii.

 

daca pe asta il trimitem la brutarie,pe talharii care au

volatilizat peste 100 miliarde,unde sa-i trimitem ?

relevant

e faptul că și-a retras de peste tot titlul de doctor, din CV-uri și asta spune ceva. cand omul e nevinovat și știe că nu a furat, iși ține capul sus și lasă titlul acolo. dac borfășelul se simte cu musca pe căciulă. motivarea procurorului este puerilă, nici măcar nu l-a scos basma curată intr-un mod inteligent.este permis de lege să efectuezi constatări tehnico-științifice inainte de inceperea urmăririi penale, nu ai voie expertize, dar nu asta e problema, ci mijloacele dubioase de probă pe care s-a sprijinit soluția, cat și argumentația defectuoasă. să sperăm că instanța va admite plangerea in procedura prev. de art. 278 ind. 1 C.p.p.dar și că procurorii se vor mișca repede și nu vor aștepta prescripția, avand in vedere limitele de pedeapsă din noile coduri.

si-a retras si masteratul de la Catania

dupa inceperea scandalului. Reputata Universitate Catania nici nu are sectia/disciplina in care mincinosul se lauda a fi obtinut acel masterat.

In fruntea "celui mai cinstit guvern" troneaza un hot intelectual dar nu numai. Plagiatorul are si cateva dosare la DNA.

Ce ironie sa folosesti hoteste textele altora intr-o lucrare care se numeste "RASPUNDEREA in dreptul international umanitar" ! Raspunderea hotului care vorbeste despre responsabilitate in fata legii ... !

Ponta si plagiatul

Lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta a respectat legile in vigoare la data aprobarii de catre comisia de doctorat a Universitatii Bucuresti.Tot o comisie dar nu formata din profesori numiti politic,membrii (actuali sau fosti) ai unor partide,"simpatizanti",ar trebui sa studieze lucrarea de doctorat si in cazul dovezilor clare de plagiat sa hotarasca anularea titlului de "doctor".Repet numai Universitatea Bucuresti poate anula titlul de "doctor" si nu o instanta judecatorasca,eu asa cred ca ar fi corect si legal.Asa zisii experti internationali care fac ceea ce a cerut beneficiarul platitor nu pot influenta decizia Universitatii Bucuresti(din pacate aproape toti oamenii pot fi cumparati, cei mai usor de corupt fiind politicienii si cei numiti politic in functii inalte).Toate lucrarile de doctorat pot fi suspectate de plagiat dar de ce numai lucrarea lui Ponta a ajuns la ICCJ? Ar trebui ca macar lucrarile "doctorilor" din politica romaneasca(sunt o multime de politicieni in Romania care sunt "doctori")sa fie analizate ca fiind suspecte de plagiat!

Oare ce ne mai lipseste?

Avem de toate. Guvern de penali, Parlament de interlopi, opozitia formata dintr-un singur politician, imprumuturi externe pentru 100 de generatii, copii needucati, semianalfabeti in functii de conducere, Televiziuni manipulatoare, reporteri angajati politic, vedete de carton, dezbinare, ura si saracie.

Mitica Dragomir presedinte

si Jiji la Externe. :)

Trebuie ARESTAT ,dar NU ptr. plagiat

Trebuie arestat in regimde urgenta pentru ca si-a CONDANAT la MOARTE propriul sau popor - El a declarat public "Inca un imprumut la FMI ,inseamna condamnarea la moarte a poporului Roman.

Pentru TRADARE de TARA NU exzista pedeapsa ??

Pentru Abuz de Putere stiu ca nu este art. in C.P.

@ Adrian_Marinescu

domnule, si acum 100 de ani se foloseau ghilimelele si trimiterile de subsol in cazul unor paragrafe provenind din alte lucrari. Sa procedeze astfel a invatat fiecare absolvent de scoala (sic !) si de facultate, vorbesc de cei care si-au facut prin munca proprie studiile.
Ca sa estompeze hotia, mincinosul national a scos gogorita cu normele recente de redactare a tezei de doctorat. NICIODATA, dar niciodata HOTIA nu a fost legala sau tolerata. Pana si copiatul la teza in clasele mici e aspru sanctionata. In plus, hotul intelectual a plagiat si in cartea publicata . Si acolo estec permis, asa-?

Am impresia ca hotii marunti sunt fascinati de hotii ajunsi mari si viseaza in secret sa le urmeze modelul, fara merit, fara munca. Rusine !

@brigadier, parerile sunt impartite. Unii au considerat ca

a fost sficenta mentionrea in bibliografie a autorilor din care s-a inspirat, lucru pe care Ponta l-a facut, iar altii sustin ca fiecare citat trebuia pus in ghilimele si mentionat in josul paginii, lucru pe care nu l-a facut Ponta. In asta sta tot plagiatul.

Bre mistyer pedros-ia citeste tu atent aici:

um ar fi aratat o lucrare care ar fi avut intre ghilimele peste 200 de pagini?!
A da un citat dintr-un autor sau a te documenta dintr-o carte de la bibliografie este una, iar a copia sute de pagini cuvant cu cuvant, cu virgula samd... ESTE PLAGIAT!

@axioma !

Adevarul absolut niciodata nu va putea fi transat prin vot; numai cei fara o minima logica spera! Si evident cohorta de carcotasi, cei ramasi prea in umbra, de regula nulitatile. Niciodata nu o sa vezi o eminenta cenusie vorbind de plagiatul unuia sau altuia - pur si simplu materia lor cenusie refuza sa se coboare la acest nivel. Voua nici nu va trece prin cap o asemenea axioma !

Numarul important de comentarii pe aceasta simpla

pagina web este un indicator cert al interesului purtat de catre cetateni acestui aspect degradant din educatia si viata lui Victor Viorel Ponta, premier al Romaniei, suspect de plagiat ordinar, sustinut de catre un alt escroc, Adrian Nastase, in calitate de profesor si indrumator de teza.

:))) pai,spuneti asa,ca e vorba de;Neamtu,Papahagi siOfiteru ! astia

3 sunt mai nostimi decat Trio Grigoriu ! Bine ca nu l-au acuzat pe Ponta,de reantregirea salariiloe si indexarea pensiilor ! asta,chiar e crima de populism !!!!

 

Cred ca

in mintea ta, ponta va ramane personajul care a "reintregit salariile si pensiile" iar basescu, cel care a furat nu stiu cate miliarde de nu stiu ce... Asa ai auzit tu la antena3.
Apropos de salarii si pensii: nu s-a taiat nicio pensie, asa cum crezi tu, ci s-au aliniat la lege; pai, stii tu cam cum se adeau pensiile? poate nu stii, si atunci te inteleg; sau, esti cumva dintre aceia care beneficiezi de acele pensii "speciale". Legat de salarii: prin taierile alea, abia ca se ajunsese la o oarecare normalitate; tu poate ca nu stii, dar sunt functionari publici care primesc salarii la care n-au visat; de-aia e mare inghesuiala pentru slujbele de la stat, acolo unde se plimba hartii si se fac plecaciuni in fata sefului. N-am vazut pe nimeni sa plece de la stat si sa vina in privat...
Din acest motiv, toti copiii functionarilor la stat vor face tot posibilul sa lucreze tot la stat. Si, ca sa fie siguri de asta, vor cocheta cu politicul. In felul acesta se degradeaza constant societatea romaneasca. Si, in curand, numarul privitorilor la antena3 se va mari. E mai usor sa-ti duci traiul intr-un fotoliu, cu ochii atintiti in ecran, injurand pe unul care e... presedintele tarii. Nu cred ca mai e vreo tara pe planeta unde se intampla asa ceva...

:))) numai putin frec nuielusa,de gard si corul

dulailor,de curte,se pun pe latrat !!!!....Hai ,ca nu mai aveti mult de munca,ce o sa faceti,va adopta Crin,dupa ce o sa stati cateva saptamani,in adaposturile lui Oprescu ? Nici macar Ceausescu nu avea atatia adulatori platiti,bine'nteles !

@copilul...freac-o ma, daca iti place tie

Aici insa nu se discuta de Basescu ci de Ponta.
Tie ti se pare normal sa fie PM un HOTZ care este pe deasupra Dottore in drept -culmea obrazniciei?!
Probabil ca si tu esti ca el....altfel nu inteleg.

Sa fii tu sanatos

Ca mai sunt multe tari unde se intampla pensii "speciale". Fa tu sapaturi si vezi cum ies la pensie "specialii" din tarile europene (tarile spalate). O sa ramai cracit de uimire.

mai copil rost, care marire ma?

Ti-au scos-o din inflatie raiere.
si acum vine tavalugul preturilor.
pacatr de sacrificiile facute de ceilalti. nu poti pricepe ceva FOARTE SIMPLU>. Nu poti cheltui la infinit mai mult decat produci.
Nu trebuie sa fii dottore sa pricepi asta-este BASIC!

dar iei poate,nu ? desi nu produc decat paguba ne

cheltuiesc si banii nostrii de pensii si medicsmente !!!

globedreamer, avem multi copii de aceasta factura in Romania

De aceea suntem cei mai saraci din UE.Oameni ca acest "copil", au ales infractori in Parlament si acum plang cu lacrimi de crocodil pentru cei condamnati.Parlamentarii nostri corupti in loc sa creeze legi pentru tara, fac comisii sa judece fiica presedintelui tarii, fiindca a cumparat pamant de la un italian.Prin aceasta actiune uselistii lovesc nu numai in institutia prezidentiala, dar si in Justitie. Shalom

copil tam pit

Lasa-l *** de copil tam pit, asta nu e-n stare sa-si lege sireturile , sau sa-si stearga balele de natang din colturile gurii. Uselist tem bel, din turma sinucigasilor ce au votat haita da canalii a USL. Cum sa inteleaga unul ca asta ca plagiatorul Ponta il fura, il minte, il excrocheaza, si-si bate joc si de el, nu numai de noi ?

@copile nu jigni memoria ...

excelentilor frati Grigoriu !

ce-o sa mai zica dottore Tonta daca va castiga procesul ?

cum va cataloga justitia in cazul asta ? ca mai ieri mieuna ca justitia e sub papucul lui Basescu.

 

@JulianDoe

Găsește el o explicație, tot legată de Băsescu, evident :))

Pai, cred ca va fi asa:

Daca nu va castiga, va urla ca justitia e a lui Basescu; daca va castiga, va pune alta placa: justitia a devenit independenta de Basescu. Oricum va fi, tot despre Basescu ne va vorbi omul, nu despre guvernare.

@iar tu si altii ca tine, indiferent de ce topic

discutam tot ... ponta-i de vina, sau voiculescu ori ... Tutankamon !

@copilul...tradu "dar iei poate,nu ?" in Lb.Romana...

Eu nu stiu decat Engleza si un pic de Franceza... vad a tu stii mai multe. Este in pierduta limba Daca?!
Si cand ma gandesc ca aveam remuscari ca ti-am zis rost.
Oricum, inteleg gfoarte bine de ce pentru oamenii ca tine nu conteaza atat ade mult plagiatura.
Ca sa intelegi mai bine, crezi ca un om care fura poate fi Doctor in DREPT si mai apoi PROCUROR ? Mentionez ca Doctor nu inseamna medic-sa nu te ametesc cu notiunile astea noi pt. tine.
Stii ca un procuror hotz poate sa te bage pe tine in puscarie, fie pt ca este la fel de rost ca si tine fie ca asa vrea muschiu' lui?!
Nu te sperie perspectiva?
Daca nu ai fi doar un nimeni, ai putea da vina pe Basescu?! Dar pentru neica nimeni nu te baga nimeni in seama... stii asta deja, sunt convins.

Citesc si ma mir

Cum a putut presa scrisa si mai ales vorbita, sa transforme poporul in tabere politice. Atata timp cat si plagiatul este o fapta ilegala, prevazuta in legile tarii, de ce atata opozitie, de ce atatea comparatii cu ...
De ex.: Pufulica, "da flota?" Da, dosarul flota a fost judecat si s-a dat solutia si s-au numit vinovatii. Ca nu sunt cei pe care ii vreti voi e altceva ! "Cazul Nana"? Da ce caz este acesta? S-a achizitionat ilegal ? Sau Gazprom ? Orice notar putea legaliza tranzactia si atunci ce era ? Da cu "vita kobe" a lui Ungureanu cum e, a mai demonstrat Ponta ceva ? Si nu uitati, RAPPS e in subordinea lui, deci nu a gasit nimic faptic ! Dar faptul ca Mircea Geoana locuieste in continuare in vila RAPPS, cum e ? Sau sotia lui P. Roman, la fel !
E pacat ca nu mai vedem padurea din cauza copacului din fata ! De ce trebuie sa venim cu argumente gen "da si ailalti" ? De ce sa nu fie toti pedepsiti, dar toti, conform legilor in vigoare, ca e om de rand sau conducator de nu stiu ce institutie !

 

@ioanooo ai o exprimare ca un ghem dezlinat !

Da, sa-i condamnam pe toti, dar nu pe presedintele tarii, ca este imun - si prin lege si prin creier!
Sa fii anti rus in "copac" dar sa fii manan-n mana cu rusii, in padure, iata diferenta ce deranjeaza, iar tu o aperi foarte stangaci! Jalnic, mai exact. Basescu este un pericol pentru securitatea statului si asta ar trebui sa fie luat in seama de procurori. Concluzia, procurorii sunt inca in solda basista!

anti ...

ce legatura are una cu alta (ce soun eu si ce spui tu)?

Victor Ponta trebuia sa isi dea demisia!

Este Premierul Romaniei, calitate in care are obligatia de a da exemplu de respectare a legii. Dar la ce poti sa te astepti de la un individ care se ascunde sub pat de frica emisarului american si care sustine ca Nastase este condamnat politic?

 

:) A zis,ca demisioneaza,la 5 minute dupa demisia Guvernatorul

ui,de Nana !!!!....Parol,am vorbit io,cu iel !!!

oamenii nu vor demisia lui Ponta, vor demisia lui base

Publică pe Facebook
Gmail
Semnează această petiție Semnături (162 808) Comentarii (31937) Statistici Vizibilitate suplimentară
Cetatenii discriminati de presedintele Basescu ii cer demisia

Publică pe Facebook
Gmail
Semnează această petiție Semnături (438) Comentarii (390) Statistici Vizibilitate suplimentară
Demisia Premierului Victor Viorel Ponta

Aceasta petitie este un gest simbolic!

 

@Ioana

Gadea de cate ori a semnata-o? Dar Ponta si Antonescu?

@ioanaiiiiii

Asta-i totala!!!!!!!!!!
Deci Base-i de vina ca a plagiat Ponta!!!!!!!!!!!!!

ce mai tura-vura

Este clar ca a plagiat dar este premier si cum sa te pui contra vantului cand(sigur) orice se plateste si inca bine mai ales cand nu dai din buzunar.Tot la fel de adevarat este si ca acest titlu nu l-a ajutat ,nici impiedicat sa ajunga premier.Poltica este una si plagiatul alceva(spun unii).Nu pot sa-l judec eu si probabil majoritatea dintre noi am mai copiat la o teza,ne-am mai facut cate o fituica,profesorul ne mai si vedea dar....pentru ca a devenit un fenomen ca foarte multi politicieni sa ajunga sa faca (vorba bine) o facultate si apoi un doctorat,un master...etc ...numai pentru ca au bani si ocupa locurile unui om care si-a tocit coatele si mintea ,nu mi se pare corect.Asadar,ar trebui verificati si apoi pedepsiti nu numai ei ci intreaga echipa care a contriibuit.

 

@vestala &Co ...

este o mare diferenta intre unul care a trecut prin scoala cu nota 6 - vezi baselu - si unul care ca sa-si dea doctoratul a studiat cativa ani, suplimentar, cu examene intermediare! Chiar daca a plagiat ramane cu ceva cunostiinte in plus. Apoi plagierea in Drept are ceva specific - ca si in Cartea de bucate - nu sunt necesare ghilimelele? E o treaba de oameni rafinati in gandire si nu in manipulare! Asa ca eu raman rezervat ca "votul" ICCJ va face "lumina" din contra - aia-s mediocri si nu au caderea sa judece stiintific ci numai ... juridic !

Nu sunt deloc cu acord cu asta

Chiar daca si tu ai copiat in scoala sau te-ai uitat la ce scrie colegul, asta nu inseamna ca este o scuza sa tot furam si copiem si plagiem toata viata si pe urma sa ne mai si facem ca ploua cand se descopera.
TU ce-ai fi facut daca te prindeau astia cu murdaria sub pres?
Si.. nu crezi ca ar trebui sa incetam odata sa ne furam unii pe altii in traditionalul stil romanesc?
Faptul ca unii trec atat de usor peste FURTUL asta al lui Ponta, ma enerveaza mai tre decat plagiatul in sine, la fel de mult ca ne-simtirea de care da dovada personajul asta obraznic si dubios.

Plagiat=Hotzie

Persoana care comite o asemenea fapta este un hotz,un infractor si daca se repeta asemenea hotie,nu numai la plagiat,persoana respectiva este un infractor,un cleptoman.Daca mai si minte,repetat,persoana respectiva este un mitoman.Cumulate asemenea "virtuti" ne da o persoana plina de lichelism,adica o lichea.Cine este persoana in cauza?E usor de ghicit,il stie toata populatia planetei.Ne auzi si tu Viorele?

 
 

 

@Procurorul

@Martorana are un fix in cap,Dosarul Panait si Ponta-criminal,pe care le tot repeta la nesfarsit de undeva din SUA,unde se lauda ca sta.Oricum se poate lesne observa cum cohorta de postaci basisto-oranjati,sar la comanda si ataca pe toata lumea,atunci cand primesc la fileu articole precum acesta,al Cameliei Badea.

 

 

Singura problema a lui Ponta, este ca nu a pus

ghilimele petru citatele din alte lucrari si mentionate in subsolul paginii. El a considerat, conform reglemetarilor de la acea data ,ca este suficienta inserarea in bibliografie a lucrarilor din care s-a inspirat. Din moment ce toti autorii citatelor din lucrare, au fost mentionati in bibliografie, procurorul a considrat ca este suficient. Dar vorba lui pufulica, cu miliardele furate nu face o sesizare acest HagiPopa ?

 

si zici ca

daca copiezi la bac si pui ghilimele este in regula? pfu-la asta nu m-am gandit!

@barabula cu rima de la ..., sau "supra" bula:

a plagia nu este egal cu a copia - nu mai pune barbi in fata incultilor ca "te crede" !
Pentru intelectuali cazul Ponta este intr-adevar o tema de dezbatere, in higf life nu in ziare.com ! Si solutia stiintifica nu se da prin vot, nici chiar de la ICCJ !

Bre, doctoratul nu e concurs de copiat!

Adica care copiaza mai putin. Doctoratul inseamna ORIGINALITATE. Numai in cazuri exceptionale, mai faci cate o trimitere. Si cu cat faci mai putine, cu atat mai bine. Oricum degeaba se vorbeste cu matale, care n-ai trecut prin scoala, ai trecut doar pe la casierie sa-ti platesti diplomele, intocmai ca idolul tau (dr.?) Victor Viorel Ponta.

@mister, Ponta nu poate avea nici o problema de plagiat!

Cand iti numesti lucrarea "Raspunderea in dreptul international umanitar" numai un *** face confuzie intre "enumerare" si "creatie". In acest domeniu al dreptului nu ai o creatie - stricto senso - desi pentru cei care sunt mai rafinati in gandire si enumerarea poate fi o creatie, ca forma.
Este ca si o lucrare "Carte de bucate" - cate ghilimele se pun acolo? Va trebuie o minima inteligenta, educatie si pregatire inclusiv sa fi fost in situatia de a crea o lucrare, ca sa pricepeti. Daca sunteti simpli vidanjori nu puteti emite "valori" decat ceea ce faceti pe acest site - deseuri !

are o problema de a fi.....

HOT

Mai extaziatilor

Pentru plagiat se da puscarie? Sau ati vrea sa se dea puscarie? E o diferenta. Sa zicem ca Ponta a plagiat. Ma doare la basca. Fisa postului de prim-ministru nu implica titlul de doctor. Poate sa i-l ia.
Din punct de vedere moral? Ei, lasati. Cand in partea cealalta e Basescu, ar putea Ponta sa fie si puscarias, ca tot ar avea sustinere.
Asa ca lasati entuziasmul de o parte si cautati altceva.
Uite, Basescu a gasit solutia...ii trimite pe toti uselistii la DNA, nu conteaza ce au facut. La alegeri va spune "vedeti, vreti sa votati numai puscariasi". Ca dupa aia le da drumul din lipsa de probe, nu mai conteaza.
Acum, sa nu mi-o luati in nume de rau - nu ca n-ar avea pe ce sa-i bage la DNA pe uselisti. Se stie ca PSD-ul a fost campion la hotie de cand e pe pamant. Dar unde sunt Videanu, Ridzi si chiar.....tatucul lor suprem?

 

Nu titlul lui Ponta e problema, ci banii!

Peste 10 ani, 25% spor la salariul de baza de bugetar sunt bani furati din buzunarul meu si al tau. Mi-i vreau inapoi. Plus pedeapsa pentru hotie, fireste, sa se invete minte.
Cum, de Ridzi nu stiai? E pe drum, 15 ani de puscarie ti se pare putin? Pe Videanu il vreau la pachet cu Vozganian, el e initiatorul, Videanu e doar continuatorul, iar tartorul principal s-a ascuns dupa fustele parlamentului plin de infractori.
Da-mi te rog UN SINGUR exemplu de hot bagat fara probe si apoi scos...

Cu Vosganian

Ca si cu Videanu, e moarta din start. Nu-s probe alea care s-au prezentat. Daca esti in guvern si sprobi o lege, e tot guvernul, nu numai ministrul. Si presedintele care semneaza legea. Si CCR-ul care nu o invalideaza.
Cu Ridz-Pitzi mai vedem. Sa vedem daca o intreaba ce a facut cu banii.
Nu stii oameni care au fost la DNA si care nu au patit nimic? Doar si prin simplul fapt ca-i cheama pe acolo e suficient sa-i faca Basescu "penali".

@ambigua daca este necesar mia culpa !

Daca titlul de doctor i-a adus bani suplimentari la venit este o problema de competenta Justitiei - separat de aspectul stiintific care insa trebuie analizat de oamenii de stiinta. Dar ne faci si dovada ca 10 ani a incasat sau dai o stire din burta! Ca vorba aia la flamanzi poti sa le dai si portocaliu, ei sunt calati pe carcoteala si nu mai sunt atenti !

nu trebuie sa fie doctor dar ar fi dragut (!) sa fie onest

Cum de nu puteti vedea diferenta.
Daca un om fura inca din timpul scolii, ce va face sa credeti ca va urmari interesul tarii sau al cetatenilor si nu pe al lui personal?
Numai cei care nu sunt profund cinstiti nu pot intelege cat de ne-simtit este baiatu' asta sa accepte sa ocupe un asemenea scaun stiindu-s etat de manjit. Treaba aia cu scoaterea dinCV a restului de studii manarite, este dovada clara ca baiatu' impopotonase CV-ul ala din rasputeri.
Nu are deci profilul moral potrivit unui lider care sa ne scoata din foame, vorba unui coleg postac.

PONTA: DEMISIA!

Hai, valea, in celula patriei, ca Romania trebuie sa curete jegul lasat de haita sa vreo 2 ani la rand!

 

@gerom!

Faci confuzii grave. La DNA te poti duce si in calitate de martor, nu numai de acuzat. Si Basescu a fost pe acolo, cu ceva ani in urma, dar uitat! Nu DNA condamna si baga in puscarie, ci justitia. DNA face doar cercetari si, in baza probelor, inainteaza dovezile justitiei, sa-si faca treaba. Ce spui matale e gargara! Fara probe solide - interceptari, documente, martori - nu intra niciun VIP la parnaie, ar fi scandal international! Crezi ca daca ar fi asa - Voiculescu si Nastase, ca sa-i enumar pe cei mai cunoscuti, nu s-ar fi dus la CEDO, la Haga, in CE sau pe unde o mai fi justitie sa vina cu contradovezi? Dar ei se stiu vinovati si fac doar circ politic!
Pe Udrea a parat-o Ponta de n-a mai putut, dar DNA nu i-a gasit nimic. Evident ca a scapat. Si ca ea, multi! De ce n-a trimis ponta DNA-ul la Ioana Basescu si a preferat o comisie de amici de-ai sai? Pentru ca stie ca nu vor gasi nicio ilegalitate si se va face de ras. Comisia insa va gasi niste dogari fraieri, care pentru 50 de lei si-ar vinde si parintii sa spuna niste minciuni acolo. Iar pana sa se dovedeasca, trec alegerile. Asta si urmareste, circ, nu dreptate, pana dupa prezidentiale!
Ceea ce povestesti tu acolo, sunt prostii! O lege, e lege, chiar daca e stramba. Atata timp cat e votata de reprezentantii prostimii din parlament si nu e neconstitutionala, te poata fura pe fata si gata! Tu nu ai auzit de "furtul cu legea"? Pe Nastase l-au condamnat pentru gainarii, nu pentru furtul cu legea in mana!
A platit cineva pentru devalizarea industriei, taierea padurilor si furtul bogatiilor tarii? Acolo ar fi trebuit puscarie pe viata.
A propos, Ponta de ce nu ne-a anuntat rezultatele spectaculosului audit facut oamenilor lui Boc la preluarea mandatului? Ne-a promis sange atunci si n-am vazut nicio picatura! Chiar pe nicaieri n-a gasit niste bani furati? Iti spun ca n-a gasit, Boc a fost om cinstit. Ca daca gasea....

@ambigua si la propriu !

Daca "niste dogari" falsifica adevarul la 50 lei ce fac "procurorii" sau "judecatorii" la 1.000.000 de eur?!
Asa ca las-o ca macane ! Dreptatea in justiatia din Romania este 'alba neagra" - cel putin acolo ai o sansa din 3 !


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor