Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Procurorii ii sunt recunoscatori lui Ponta

Marti, 21 Mai 2013, ora 23:28
2792 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Procurorii ii sunt recunoscatori lui Ponta

Parchetul General a inchis dosarul plagiatului lui Ponta, decizia fiind NUP, neinceperea urmaririi penale, pentru ca fapta n-ar exista.

Nu se stie contributia ORDA la aceasta decizie, pentru ca primise de la Parchetul General sarcina sa studieze cazul, daca solutia NUP se bazeaza si pe analiza realizata de ORDA.

Cert este ca procurorii numiti de Ponta, cu semnatura presedintelui Basescu, isi arata rapid recunostinta si-l rasplatesc pe Victor Ponta cu spalarea de acuzatia de plagiat.

S-au scris hectare de proza pe marginea acestui plagiat. Sa mentionez doar decizia de la Universitatea din Bucuresti, nu doar a Comisiei de Etica, ci a ditamai Senatului Universitatii, care au stabilit fara urma de indoiala plagiatul de cel putin 115 pagini, copiate fara citare din alte carti. Este vorba de plagiatul tezei de doctorat, inclusa integral in cartea reclamata la Parchet ca fiind plagiata, de catre Neamtu, Papahagi si Ofiteru.

Acelasi verdict a dat si CNATDCU, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, in structura anterioara spulberarii ei de catre ministrul politruc Liviu Pop.

Formata din personalitati stiintifice cu recunoastere internationala, deasupra oricaror urme de indoiala a calitatilor profesionale.

Au stabilit acelasi lucru si trei specialisti in drept, cadre universitare de prestigiu, dintre care doua de la Strassbourg si Sorbona.

Sa reamintim si revista Nature, de la care a pornit totul, o revista stiintifica de prim rang in planul academic universitar.

Nu conteaza. Procurorii lui Ponta au pupat ghiulul stapanului care i-a numit, la cateva zile dupa inscaunare, pentru a-si demonstra parca loialitatea si recunostinta fata de jupan. Pentru ei, argumentele specialistilor nu valoreaza doi bani, in fata loialitatii fata de cel care ii salarizeaza si numeste in functie.

Din pacate, scepticii care au criticat modul in care s-au facut numirile de procurori primesc acum dovezi ca au avut dreptate, inclusiv in criticile la adresa presedintelui Basescu care s-a pretat la trocul cu Ponta.

Ramane sa vedem si solutia in dosarul Dragnea, aproape sigur NUP si in acesta, pentru a fi siguri de incalecarea cu succes a Justitiei, cel putin in ceea ce priveste procuratura. Si cum pe dosarele procurorilor se bazeaza si judecarea proceselor, ceea ce urmeaza este destul de clar de inteles.

Dosarul plagiatului lui Ponta trebuie urgent trimis la foruri internationale de profil, sa vedem daca aprecierea specialistilor din universitati celebre este aceeasi cu aceea data de procurorii romani. De asemenea, trebuie informate forurile europene care urmaresc mersul Justitiei din Romania, pentru a se reflecta toate aceste fapte in raportul MCV.

Activitatea procurorilor trebuie urmarita si monitorizata pas cu pas, pentru a transmite societatii si oficialilor europeni toate derapajele determinate de obedienta fata de factorul politic.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta procurori plagiat, #Ponta NUP plagiat, #ORDA plagiat Ponta , #plagiat
Comentarii
Poza calculator
calculator
rank 1
Poza grob
grob
rank 5
O mana spala pe alta!