Ziare.com

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Procurorii ii sunt recunoscatori lui Ponta

Marti, 21 Mai 2013, ora 23:28

   

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Procurorii ii sunt recunoscatori lui Ponta
Parchetul General a inchis dosarul plagiatului lui Ponta, decizia fiind NUP, neinceperea urmaririi penale, pentru ca fapta n-ar exista.

Nu se stie contributia ORDA la aceasta decizie, pentru ca primise de la Parchetul General sarcina sa studieze cazul, daca solutia NUP se bazeaza si pe analiza realizata de ORDA.

Cert este ca procurorii numiti de Ponta, cu semnatura presedintelui Basescu, isi arata rapid recunostinta si-l rasplatesc pe Victor Ponta cu spalarea de acuzatia de plagiat.

S-au scris hectare de proza pe marginea acestui plagiat. Sa mentionez doar decizia de la Universitatea din Bucuresti, nu doar a Comisiei de Etica, ci a ditamai Senatului Universitatii, care au stabilit fara urma de indoiala plagiatul de cel putin 115 pagini, copiate fara citare din alte carti. Este vorba de plagiatul tezei de doctorat, inclusa integral in cartea reclamata la Parchet ca fiind plagiata, de catre Neamtu, Papahagi si Ofiteru.

Acelasi verdict a dat si CNATDCU, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, in structura anterioara spulberarii ei de catre ministrul politruc Liviu Pop.

Formata din personalitati stiintifice cu recunoastere internationala, deasupra oricaror urme de indoiala a calitatilor profesionale.

Au stabilit acelasi lucru si trei specialisti in drept, cadre universitare de prestigiu, dintre care doua de la Strassbourg si Sorbona.

Sa reamintim si revista Nature, de la care a pornit totul, o revista stiintifica de prim rang in planul academic universitar.

Nu conteaza. Procurorii lui Ponta au pupat ghiulul stapanului care i-a numit, la cateva zile dupa inscaunare, pentru a-si demonstra parca loialitatea si recunostinta fata de jupan. Pentru ei, argumentele specialistilor nu valoreaza doi bani, in fata loialitatii fata de cel care ii salarizeaza si numeste in functie.

Din pacate, scepticii care au criticat modul in care s-au facut numirile de procurori primesc acum dovezi ca au avut dreptate, inclusiv in criticile la adresa presedintelui Basescu care s-a pretat la trocul cu Ponta.

Ramane sa vedem si solutia in dosarul Dragnea, aproape sigur NUP si in acesta, pentru a fi siguri de incalecarea cu succes a Justitiei, cel putin in ceea ce priveste procuratura. Si cum pe dosarele procurorilor se bazeaza si judecarea proceselor, ceea ce urmeaza este destul de clar de inteles.

Dosarul plagiatului lui Ponta trebuie urgent trimis la foruri internationale de profil, sa vedem daca aprecierea specialistilor din universitati celebre este aceeasi cu aceea data de procurorii romani. De asemenea, trebuie informate forurile europene care urmaresc mersul Justitiei din Romania, pentru a se reflecta toate aceste fapte in raportul MCV.

Activitatea procurorilor trebuie urmarita si monitorizata pas cu pas, pentru a transmite societatii si oficialilor europeni toate derapajele determinate de obedienta fata de factorul politic.

Despre ce vrei sa scriem?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1225 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Impreuna cu dosarul plagiatului trimiteti si dosarul Flota ?

Si dosarul spalarii de bani in afacerea Casuneanu?
Si dosarul Hayssam ?
Si dosarul casei Mihaileanu ?
etc etc etc ?
Ce primeaza la basisti prostia sau porcia ?
finita la comedia portocalia!

 

Nu, dupa....

Lucrurile se fac pe rind. Mai intai plagiatul, caci e recent, apoi flota etc.

Dr Falus(tus)-Incercati mafioti retardati

atacati NUP-ul lui Ponta si va deschide cutia pandorei cu toate ticalosiile voastre.O idee splendida
finita la comedia portocalia!

O mana spala pe alta!

.

 

Dupa ce funeriu a infectat toate comisiile de etica universitara

cu portocalii cu baserau in suflet si chimisti rasplatiti cu granturi si bani si-a cumparat un program de descoperit plagiate,dar numai pe ale adversarilor politici.
Si apoi pe bani multi hop cu ele la Nature tot printr-un chimist raspaltit din bani publici.
In comisiile care au decis plagiatul lui ponta nu a fost nici un specialist in drept international sau TPI.
In drept sunt cutume care trebuie sa le citezi ad-literam nelasand loc de interpretare.
Ce repede au fugit de la doctorat de la UNAp, cand a inceput nebunia cu verificari mai stricte blaga si nutzy cu toate ca mai aveau doua referate de sustinut si erau doctori in stiinte militare.
Si ritzi este doctor protectia muncii cu toate ca are studii juridice si economice si nu tehnice.
Mai sunt si teologi legionari al caror doctorat nu il verifica nimeni.
Ar trebui verificate toate lucrarile de doctorat date din 2000 incoace
Agitatia cu NUP-urile a inceput acum uitandu-se nupurile portocalii date pe banda rulanta in 2009-2012

 

O intrebare

pentru presedintele Basescu
Cum ramane cu "dottore" ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor