La Piovra (Opinii)

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 19:03
5108 citiri
La Piovra (Opinii)

Probabil ca pentru jurnalistii straini care au scris despre plagiatul lui Victor Ponta, indubitabil pentru ei si pentru orice cu minime aplecari intelectuale, una dintre marile uimiri este faptul ca autorul uneia dintre lucrarile copiate, profesorul Dumitru Diaconu, nu stie cum sa-l mai scuze pe plagiator, caruia de altfel, i-a si scris prefata tezei de doctorat.

Ceea ce ei nu stiu, este o informatie veriga: Dumitru Diaconu este judecator la Curtea de Apel din Pitesti si face parte din completul care a decis eliberarea din arest a baronului PSD Constantin Nicolescu. Motivarea deciziei este o adevarata apologie la adresa inclupatului: "Nicolescu a fost senator, este presedintele CJ Arges, este cetatean de onoare al municipiului Pitesti si al localitatilor Slobozia si Cosesti. A sprijinit activitati sportive, culturale, religioase si de invatamant, a promovat obiceiurile traditionale si valorile democratice in Romania. Acestea demonstreaza ca recurentul (Constantin Nicolescu- n.r.) este o persoana apreciata in societate, respectata, dand dovada de o probitate morala si deontologie profesionala deosebite".

Ma intreb ce relatii or exista intre dl. prof. judecator Diaconu si liderii PSD, din 2003 si de acum? Las la aprecierea dvs. Mie personal mi-e greu sa cred ca omul care vedea in Constantin Nicolescu o persoana de "o probitate morala deosebita" mai bine si-ar fi taiat o mana decat sa-l acuze de plagiat pe seful lui Constantin Nicolescu. Este posibil insa ca aceasta coincidenta sa nu fi scapat oficialilor din cadrul MCV, cei care intocmesc raportul pe Justitie pentru Romania, cel de care depinde si chestiunea Schengen.

Si mai cred ca ziarsitii de la Nature, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Le Monde, Le Figaro, Reuters, AFP, Global Post, Il Messaggero, El Mundo, The Guardian, The Hindu Times, Washington Post, CBS News, LiveScience, ABC News sau Fox News, adica o parte din elita presei mondiale, se intreaba cum de mediul academic romanesc in loc sa sara in aer dupa probele indubitabil ale plagiatului a reactionat, cu exceptia profesorului Marius Andruh, cu o stranie timiditate.

Nu s-ar mai mira daca ar intra in anatomia fabricilor de doctorate din Romania, cu nimic deosebita de fabricile de diplome universitare. Anual in Romania mii de persoane capata titlul de doctor. Intre o mie si 15 mii. Este o cifra fabuloasa pentru o tara care nu are nicio universitate in topurile europene si mondiale si ale carei rezultate academice sunt foarte modeste.

Doctoratele sunt lucrari de cercetare. Ele pleaca de la premsie teoretice aprofundate de autor si ajung in urma unui demers de cercetare la concluzii originale. Vi se pare ca Romania arata ca o tara in care anual intre o mie si 15 mii de oameni au contributii originale de valoare certa in diferite domenii? Intre doctorii romani sunt multi care au dificultati majore cu acordul intre subiect si predicat.

Adevarul este ca plagiatul este o practica larg raspandita printre "doctorii" din Romania. La fel si impostura, pentru ca lucrarile de doctorat se cumpara la fel ca acelea de licenta. Se cumpara pe bani, pe influenta, pe orice fel de avantaje certe. Cred ca doctorii romani care si-au castigat acest titlu de excelenta academica pe merit sunt minoritari, cei mai multi fiind niste impostori. Iar atunci cand esti cu musca pe caciula nu stii cum sa te ascunzi mai bine sub ea cand se discuta tocmai despre roiuri.

Si probabil ca se mai mira acesti jurnalisti cum de presa in Romania nu a fost interesata de acest subiect, dupa cum pretinde Victor Ponta. Sunt probabil siderati de faptul ca Victor Ponta ii socoteste parte a unei conspiratii politice orchestrata de Traian Basescu. Nu e palgiatul, adica hotia unui premier, un subiect de maxim inters public? De unde stie premierul agenda presei din tara lui, ce subiecte sunt acceptate si care nu? O controleaza adica? Si daca Victor Ponta afirma ca Nature a publicat o minciuna la ordin politic, inseamna ca asa ce intampla in Romania?

Ca sa aiba raspuns la aceste intrebari, jurnalistii straini ar trebui sa inteleaga mai intai teribila caracatita infiltrata toxic in toate domeniile si care a anulat cele mai multe dintre regulile democratice, de bun simt, de excelenta, e normalitate.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Victor Ponta plagiat doctorat, #Victor Ponta Nature plagiat, #Victor Ponta Diaconu plagiat , #plagiat