Miclea: E un plagiat evident, miza nu e Ponta, ci credibilitatea diplomelor romanesti

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 10:49
4745 citiri
Miclea: E un plagiat evident, miza nu e Ponta, ci credibilitatea diplomelor romanesti

Acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta trebuie solutionate cat mai rapid pentru ca altfel credibilitatea peste hotare a sutelor de mii de diplome romanesti si a universitatilor noastre este pusa sub semnul intrebarii, sustine Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei si membru al Consiliului de atestare a diplomelor (CNATDCU).

Consiliul urmeaza sa se pronunte vineri, pana la ora pranzului, cu privire la acuzatiile de plagiat care i-au fost aduse premierului Ponta, dupa ce lucrarea sa de doctorat si lucrarile dupa care este acuzat ca a copiat au fost studiate in original de toti membrii CNATDCU.

Cu toate acestea, verdictul consiliului ar putea fi lovit de nulitate, daca in aceste prime ore ale diminetii este publicat in Monitorul Oficial ordinul emis joi prin care ministrul Pop a desfiintat componenta actualului consiliu.

Daca Victor Ponta va fi gasit vinovat de plagiat, el isi va pierde titlul de doctor, dar si pe cel de conferentiar la Universitatea Romano-Americana, pentru ca nu poate ocupa acest post fara sa detina postul de doctor.

Miclea: E un plagiat evident, sunt mult mai multe pagini copiate cuvant cu cuvant

Mircea Miclea a declarat la Realitatea TV ca, in calitate de membru al CNATDCU, a studiat, la fel ca si ceilalti membri, toate documentele necesare, adica lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta si lucrarile dupa care acesta este acuzat ca a copiat.

"Eu personal am facut o astfel de verificare si mi-am exprimat foarte clar pozitia in scris, cum ca este un plagiat evident. Urma ca astazi sa se ia o decizie", a declarat Mircea Miclea.

Mai mult, acesta a subliniat ca "sunt aproape 130 de pagini, nu am numarat chiar exact, luate cuvant de cuvant din alte surse fara sa fie citate", din cele 400 de pagini ale volumului in care a aparut.

"Tinta nu este Victor Ponta, ci nevoia de a salva credibilitatea diplomelor romanesti. Daca nu se ia o pozitie foarte clara, toate diplomele vor deveni lipsite de credibilitate internationala(...) O diploma fara credibilitate e o diploma fara valoare", a adaugat acesta, subliniind faptul ca si Universitatea Bucuresti si Facultatea de Drept la care Ponta si-a luat doctoratul au datoria de a adopta o pozitie publica in acest caz.

"Daca se va ascunde sub o retorica gaunoasa, se va decredibiliza complet", a mai punctat Micrcea Miclea.

Acesta a precizat ca nu a fost luata in discutie decat teza de doctorat a lui Victor Ponta, nu si alte volume publicate de el si in legatura cu care exista suspiciuni similare.

Mircea Miclea a subliniat inca o data ca membrii consiliului nu si-au format opinia dupa ce s-a scris in presa internationala, ci dupa documente clare si publice, iar concluzia este ca "sunt mult mai multe pasaje copiate" decat cele aparute in presa.

De asemenea, acesta a reamintit ca, potrivit legii, nu doar cel care plagiaza este responsabil si are de pierdut, ci si conducatorul lucrarii, respectiv Adrian Nastase, care va fi penalizat, in sensul ca i se ia posibilitatea de a conduce doctorate pana la o reevaluare.

Mircea Miclea a subliniat inca o data ca acest scandal de plagiat face un imens deserviciu sistemului de educatie romanesc si celor care au diplome emise in tara, pe care doresc sa le echivaleze in tari precum Germania sau Franta.

"De acum incolo, vor fi privite cu suspiciune. Sa iesim din logica legata de lupta politica. E vorba de valabilitatea diplomelor si efectele negative ale decredibilizarii lor pentru sute de mii de oameni", a punctat Miclea inca o data.

Mircea Miclea a respins acuzatiile ministrului interimar Pop, spunand ca raportul CNATDCU fusese intocmit si urma sa fie semnat si prezentat vineri la ora 12, pentru ca presedintele consiliului, Marius Andruh, era joi plecat din tara.

"Care era diferenta intre a trimite ieri la 12 sau azi la 12? Niciuna. E un bun pretext", a comentat Miclea decizia ministrului de a anihila Consiliul.

Fostul ministru al Educatiei a precizat ca, vazand ce se intampla, nu a mai venit vineri la Bucuresti, dar si-a trimis pozitia in scris, opinia sa fiind foarte clara.

Mircea Miclea le-a cerut colegilor sai din actualaul CNATDCU sa aiba curaj si sa isi faca publica pozitia indiferent ce se va intampla cu consiliul.

"Sunt un simplu membru al Consiliului. Sa speram ca ceilalti membri ai CNATDCU vor avea suficient curaj sa isi asume deciziile. Cateodata caracterul nu se deformeaza in fata unul format A4", a conchis Mircea Miclea.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ponta plagiat Consiliu, #Mircea Miclea Ponta plagiat , #plagiat
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Sa radem de hahalera miclea de la PDL :)))