MRU: Ponta sa returneze salariul primit pentru functia de conferentiar

Marti, 24 Iulie 2012, ora 13:12
2884 citiri
MRU: Ponta sa returneze salariul primit pentru functia de conferentiar
Foto: B1 TV

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu considera ca Victor Ponta trebuie sa returneze catre stat sporul de doctorat si salariu de conferentiar la Universitate, dupa ce s-a descoperit ca teza de doctorat a primului ministru este un plagiat.

Ungureanu i-a cerut lui Ponta sa faca apel la decenta si sa returneze suma de bani ce face diferenta intre statutul de lector si cel de conferentiar.

"Nu are dreptul la titlul de conferentiar si bine ar fi sa reintoarca la stat banii pe care i-a luat atata timp cat i s-au platit cele 15 procente suplimentare drept de doctor, pana cand acest privilegiu financiar a fost desfiintat si evident, in masura in care legea ar permite, pentru ca nu cred ca se poate asta, dar, ma rog, decenta poate obliga la asa ceva, poate da inapoi si salariul de conferentiar pana la diferenta de lector", a precizat Mihai Razvan Ungureanu, citat de B1 TV.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Universitatea Bucuresti a decis, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Analiza tuturor documentelor arata ca Victor Ponta a plagiat, copiind blocuri uriase de text din alte lucrari. Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a emis doua documente publice in care se arata tehnicile de plagiere folosite si prezinta textele in paralel. 115 pagini din lucrare contin blocuri de text plagiate din 4 carti.

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi toate documentele

Oficiul juridic al Universitatii Bucuresti a avizat raportul votat de Comisia de Etica in unanimitate.

Rectorul Universitatii, Mircea Dumitru, a precizat ca documentele care prezinta concluziile Comisiei vor fi validate de Consiliul de Administratie si de Senat, urmand sa se decida daca se va propune ministerului retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta.

Acesta a explicat insa ca va fi nevoie de un ordin de ministru pentru retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MRU Victor Ponta salariu returnat, #MRU salariu conferentiar Ponta, #Victor Ponta plagiat , #plagiat