MRU: Ponta sa returneze salariul primit pentru functia de conferentiar

Marti, 24 Iulie 2012, ora 13:12
2757 citiri
MRU: Ponta sa returneze salariul primit pentru functia de conferentiar

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu considera ca Victor Ponta trebuie sa returneze catre stat sporul de doctorat si salariu de conferentiar la Universitate, dupa ce s-a descoperit ca teza de doctorat a primului ministru este un plagiat.

Ungureanu i-a cerut lui Ponta sa faca apel la decenta si sa returneze suma de bani ce face diferenta intre statutul de lector si cel de conferentiar.

"Nu are dreptul la titlul de conferentiar si bine ar fi sa reintoarca la stat banii pe care i-a luat atata timp cat i s-au platit cele 15 procente suplimentare drept de doctor, pana cand acest privilegiu financiar a fost desfiintat si evident, in masura in care legea ar permite, pentru ca nu cred ca se poate asta, dar, ma rog, decenta poate obliga la asa ceva, poate da inapoi si salariul de conferentiar pana la diferenta de lector", a precizat Mihai Razvan Ungureanu, citat de B1 TV.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Universitatea Bucuresti a decis, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Analiza tuturor documentelor arata ca Victor Ponta a plagiat, copiind blocuri uriase de text din alte lucrari. Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a emis doua documente publice in care se arata tehnicile de plagiere folosite si prezinta textele in paralel. 115 pagini din lucrare contin blocuri de text plagiate din 4 carti.

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi toate documentele

Oficiul juridic al Universitatii Bucuresti a avizat raportul votat de Comisia de Etica in unanimitate.

Rectorul Universitatii, Mircea Dumitru, a precizat ca documentele care prezinta concluziile Comisiei vor fi validate de Consiliul de Administratie si de Senat, urmand sa se decida daca se va propune ministerului retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta.

Acesta a explicat insa ca va fi nevoie de un ordin de ministru pentru retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta.

Citeste si:
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Senatoarea Diana Şoşoacă s-a afişat luni, 6 decembrie, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Constituţiei, cu o botniţă, susţinând că drepturile şi libertăţile...