Nature: Verdicte contradictorii in cazul de plagiat al premierului roman

Luni, 23 Iulie 2012, ora 15:57
5055 citiri
Nature: Verdicte contradictorii in cazul de plagiat al premierului roman
Foto: Arhiva

Revista Nature urmareste indeaproape evolutia investigatiilor in cazul de plagiat al lui Victor Ponta. Recent, publicatia a analizat verdictele date de Consiliul National de Etica si de Comisia de Etica a Universtitatii Bucuresti.

"Doua investigatii in cazul acuzatiilor de plagiat aduse premierului roman au ajuns la concluzii opuse, crescand astfel tensiunea in batalia politica invresunata care se da la Bucuresti", scrie Quirin Schiermeier, cel care a dezvaluit public plagiatul lui Ponta.

Schiermeier relateaza cum comisia numita de Guvern l-a scos basma curata pe Ponta.

"Consiliul National de Etica spune ca singura greseala a lui Ponta - un viziunea acestuia doar un defect minor - a fost ca si-a publicat sursele la sfarsitul lucrarii, iar nu pe paginele pe care au fost reproduse", scrie Nature.

Schiermeier citeaza apoi un email primit de la profesorul Lazar Vlasceanu, de la catedra de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti si fost vicepresedinte al Consiliul de Atestare a Titlurilor Universitare (CNATDCU).

"Este o rusine. Ma simt extrem de jenat ca am astfel de 'colegi academicieni', cum sunt cei din Consiliul National de Etica. Ar trebui sa organizam o masa rotunda cu reprezentantii tuturor celor trei comisii, pentru a-si putea prezenta punctele de vedere asupra diferendelor, astfel incat sa ajutam publicul sa-si formeze o parere, sa nu ramana confuz", a transmis profesorul Vlasceanu.

Nature aminteste si modul in care a fost desfiintat CNATDCU dupa verdictul de plagiat dat premierului, precum si decizia similara data de Comisia de la Universitatea Bucuresti.

De asemenea, nu este uitata nici declaratia ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, conform careia "cazul este inchis", dupa decizia favorabila lui Ponta emisa de Consiliul de Etica din minister.

"Intre timp, Uniunea Europeana este tot mai ingrijorata de ceea ce analistii politici numesc o lipsa de respect a autoritatilor romane fata de principiile fundamentale ale democratiei", concluzioneaza revista Nature.

Revista Nature: Ponta a plagiat jumatate din lucrarea sa de doctorat - Premierul: E mana lui Basescu

Acuzatiile de plagiat la adresa ui Victor Ponta au fost publicate pentru prima data de revista Nature, pe 18 iunie 2012.

"Nature a vazut documente elaborate de un anonim care indica faptul ca mai mult de jumatate din cele 432 de pagini din teza in limba romana privind functionarea Curtii Penale Internationale reprezinta un text duplicat", nota publicatia.

O noua sesizare de plagiat pe numele lui Ponta, depusa la Consiliul de Etica

Luni, o noua sesizare depusa la Consiliul National de Etica il acuza pe Ponta ca a plagiat si intr-una dintre cartile sale publicate dupa teza de doctorat.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Victor Ponta Nature plagiat, #Victor Ponta plagiat, #Victor Ponta plagiat doctorat , #plagiat